Látom kezded kapisgálni a dolgokat... Egy történetnek több olvasata van. Az egyik az enyém, míg a másik pld. a Tiéd. Nem mondom, hogy neked a Te interpretációdban nincsen némi igazságod, de az én személyes történetemnek az a hangsúlya a releváns, ahogy azt én megéltem, ahogy erre gondolok. Ez pedig egy pozitív sztori. Bár úgy gondolom, hogy sem én sem a katonák nem tehettek MO megszállásáról, márcsak koruknál fogva sem. Egyszerűen mindnyájan beleszülettünk abba a helyzetbe. Meg lehet, hogy nem volt az egy túl igazságos helyzet, de arra is utalni akartam, a kiskatonák sem voltak azok az alávaló gyilkosok, mint aminek némelyek láttatni szeretnék Őket... (De azt sok helyről pld. anyámtól is hallottam, az oroszok pld. a gyerekeket szeretik. Nem gondolom, hogy ezt a szitut csak az oroszokra lehet kihegyezni, mert mindenhol vannak kedves és alávaló emberek egyaránt. Pld. a II. VH. alatt a családunkat magyar katonák fosztották meg az ingó javaitól, nyilasok akarták a nagymamám kivégezni, amit egy német tiszt akadályozott meg, elmagyarázva a nyilasoknak, hogy Szálasi kicsi-kicsi, Hitler meg nagy-nagy. Persze a kivigzési szitu elég komoly volt, mert, mikor nagyanyámat felhoz állították, Ő 12 halottat számolt meg, akiknek a nyakában tábla volt azzal, hogy így jár minden hazaáruló..De látod, a helyzet megváltozott. Már nincsenek itt az orosz katonák.. akkor még nem ismertem a hamburgert, de nem érzem magam vesztesnek miatta. Kb. most is annyit eszem belőle, mint akkor...
De visszatérve a lényeghez. Számos ország, köztük régi USA szövetségesek is elkezdtek szemezgetni az oroszokkal. Én ezt nem az oroszok érdemének tudom be elsősorban, hanem az USA politika csődjének. Mertha szabadságot senkinek sem adtok csak névleg, akkor ne hidd, hogy szeretni fognak benneteket egy kicsit is. Az senkinek sem jó, mármint az emberek, a családok szemszögéből, hogy egymás után szétlövitek kéretlenül az idegen országokat és megsértődtök azon, hogy ez másoknak nem tetszik (főleg azoknak akik ezt elszenvedik). Kívánnám éljétek át ezt ellenkező előjellel, hogy idegen tankok kedvükre lövöldözhessenek a saját városaitokban. Akkor talán megértenétek, hogy az embereknek miért kezd elegük lenni a vezetésetek alatt álló vilárendből...