Ma reggel megérkezett Szevasztopolba az első személyvonat. A vonat Szentpétervárról indult még decenber 23-án helyi idő szerint 14.00h-kor. Tegnap egy másik vonat is elindult Moszkvából.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még mindig benzinmotor van benne?Mert az eredetie már a szovjet éra végén repült,csak a belerakott wankel benzinmotor nem igazán vált beMi-34Sz1
Olcsó helikoptert csak benzinmotorral lehet gyártani.Még mindig benzinmotor van benne?Mert az eredetie már a szovjet éra végén repült,csak a belerakott wankel benzinmotor nem igazán vált be
Hát a koportyú alapján még ebben is az öreg csillagmotor csühög.Kéne bele egy olyan kis gázturbina,mint az Allison 250Volt benne Wankel is kísérleti jelleggel, de a Mi-34 az csak a jó öreg M-14V-26-ossal került sorozatgyártásba. Idehaza is volt belőle egy darab, le is zuhant, beleesett a Dunába. Még 2008-ban történt, amúgy nem volt magyar lajstromban a gép:
https://magyarnemzet.hu/archivum/archivum-magyarnemzet/lezuhant-a-helikopter-6215216/
Amúgy a gép érdekessége, hogy egyedüli szovjet típusként a nyugatnémet MBB BO-105-öshöz hasonlóan ez is korlátlanul műrepülhető:
Befosatosan nehéz. Olyan nehéz, mint a német, csak eltérő abc vel es még mással súlyosbítva. Én 1 ev után kezirasos szöveget gyak elolvasni nem tudtam az eltero karaktetek miatt.
Az angolban sem tudok egy szinten tul haladni es heti 2*1,5 ora plusz otthoni meloval sem tudtam tul tul mindent feleszdni. Egy atlagos yt vidrobol a szavakat nem tudtam hallas alapján felismerni .Nagyon meredek a tanulási görbe.
Persze, hogy ebben is, mivel ez a fotó megvan vagy három éves.Hát a koportyú alapján még ebben is az öreg csillagmotor csühög.Kéne bele egy olyan kis gázturbina,mint az Allison 250
Az olaszt is pont olyan neheznek találtam. Az meg nem is érdekelt. Az orosz meg igen...Sajnos csak megerősíteni tudom, nekem is beletört a bicskám, bár talán ismét neki fogok futni egyszer. Most inkább az olasz érdekel, de úgyis német tanulás lesz belőle.
Nye ponyemáju,tovaris,nye ponyemáju......no capise,májstro,no capise.....Az olaszt is pont olyan neheznek találtam. Az meg nem is érdekelt. Az orosz meg igen...
Nagy fejsze, még nagyobb fa...
Abszolút kezdőként hogyan lehet/érdemes a négy fal között oroszt tanulni?
Aki tanulta, milyen élményei voltak? Mik azok a könyvek, amit érdemes beszerezni?
Köszönöm a segítséget.
Az olaszt is pont olyan neheznek találtam. Az meg nem is érdekelt. Az orosz meg igen...
mindig is érdekelt az orosz nyelv, meg van egy rakás orosz irományom anyagokról, reaktortechnológiáról, de maximum a képeket értem belőle... Gondoltam, hogy megtanulnám, de ahogy hallom - meg pár YT videó után tapasztaltam, elég nehéz..Csak kérdezem, hogg mihez Kell neked az Orosz?
Mi that germániában dolgoznál,mérnokként,stikában bevettek a Pak-Fa, vagy a T-14 fejlesztésébe?
Vagy a Roscosmos left a befutó?
Mondjuk egy oroszlany? Januartol nekikezdek en is, nem akarak nagyon belemerulni, osszegyujtottem a legfontosabb szavakat, kifejezeseket, kinyomtatom, aztan a cegben ejjelente raerek. Valami nagyonminimalisat meg olvasni mar eddig is tudtam, jobb ha kicsit melyitem a tudast.Nagy fejsze, még nagyobb fa...
Abszolút kezdőként hogyan lehet/érdemes a négy fal között oroszt tanulni?
Aki tanulta, milyen élményei voltak? Mik azok a könyvek, amit érdemes beszerezni?
Köszönöm a segítséget.
Ukran vendegmunkasok miatt.Csak kérdezem, hogg mihez Kell neked az Orosz?
Mi that germániában dolgoznál,mérnokként,stikában bevettek a Pak-Fa, vagy a T-14 fejlesztésébe?
Vagy a Roscosmos left a befutó?
Ukran vendegmunkasok miatt.
Egyrészt nincs nagy különbség a két nyelv között, másrészt meg az ukránok jelentős része is inkább/jobban beszéli az oroszt mint az ukránt, jó részük CSAK oroszul tud.Azok meg ukránul beszélnek.
Egyrészt nincs nagy különbség a két nyelv között, másrészt meg az ukránok jelentős része is inkább/jobban beszéli az oroszt mint az ukránt, jó részük CSAK oroszul tud.