Érdekességek a világ országaiból

Kadirovnak érdekes térképe van - lehet keresni a különbségeket:

Fem_STUXEAA0Wyk

Volt már?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez a kölyök nem nyomkodja a telót a budin órákig.
Kedvencem, mikor bemondják, hogy csak mínusz 54 fokig járnak suliba, mert az alatt MÁR NEM BIZTONSÁGOS... :eek:

Fotonikus elemek egy Oroszországban létrehozott chipen
A Nanophotonics többfunkciós optikai anyagok fejlesztésével és ezek alapján fotonikus eszközök létrehozásával foglalkozik. Ilyen például a fotonikus integrált áramkörök (PIC). Jelenleg a FIS-eket már használják távközlési berendezések és optikai kommunikációs rendszerek gyártásában.
A FIS segítségével lehetőség nyílik a legegyszerűbb számítási műveletek elvégzésére és a modern optoelektronikai és optikai eszközök teljesítményének javítására. Az áramkörök használata a neuromorf számítástechnikában azonban különösen ígéretes, hangsúlyozta a "MIET" Nemzeti Kutatóegyetem (NIU MIET).

Fem_STUXEAA0Wyk
Magyarország helyén miért egy fehér folt van?
Mi történt a Földközi-tengerrel?
Mi a fene történt Észak-Amerikával?
stb, stb, stb
Egyáltalán milyen kontinentális állapotokat ábrázol a térkép, milyen évezredből?
S nyelvtanilag hogyan lenne helyes értelmezni? Múltidő, jelenidő vagy jövőidő?

stb, stb, stb
Egyáltalán milyen kontinentális állapotokat ábrázol a térkép, milyen évezredből?
A Földközi-tenger nagyjából megvan, de a Fekete- és a Kaszpi-tenger láthatóan kiszáradt - kiszárad?!? - Pontosabban a kettő között van 1 fehér folt, de azt - miképp a térkép egészét - nehéz lenne értelmezni...

Az egyedüli jó hír, hogy Szahalin-szigete láthatóan NEM Oroszországhoz tartozik...!!!

• Tetszik
Reactions: ZsoltHun

Fem_STUXEAA0Wyk
Mi miért vagyunk fehérrel kiemelve?
1. Exkluzív partnerei leszünk a SZU 2.0-nak?
2. Vagy ez a világ újta felosztását mutatja és mi semleges ország leszünk, mint anno Ausztria?
3. Vagy a fehérrel jelölt országok kivételével az összes sárga terület esélyes egy atomcsapásra?
4. Vagy a fehérrel jelölt országok élhetnek a területi revízió lehetőségével?
5. Vagy a fehérrel jelölt országok helyén beltenger lesz?
6. Vagy ezek valamilyen kombinációja? Pl. kiemelt partnerei leszünk az új SZU-nak miután beltenger lettünk.

Volt már?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez a kölyök nem nyomkodja a telót a budin órákig.
Kedvencem, mikor bemondják, hogy csak mínusz 54 fokig járnak suliba, mert az alatt MÁR NEM BIZTONSÁGOS... :eek:
Hát hiába, ezek még nincsenek elpuhulva, ők fogják örökölni a földet.

Fotonikus elemek egy Oroszországban létrehozott chipen
A Nanophotonics többfunkciós optikai anyagok fejlesztésével és ezek alapján fotonikus eszközök létrehozásával foglalkozik. Ilyen például a fotonikus integrált áramkörök (PIC). Jelenleg a FIS-eket már használják távközlési berendezések és optikai kommunikációs rendszerek gyártásában.
A FIS segítségével lehetőség nyílik a legegyszerűbb számítási műveletek elvégzésére és a modern optoelektronikai és optikai eszközök teljesítményének javítására. Az áramkörök használata a neuromorf számítástechnikában azonban különösen ígéretes, hangsúlyozta a "MIET" Nemzeti Kutatóegyetem (NIU MIET).

Ez most azt jelenti, hogy jók a csipjeik,vagy, hogy nem?

• Tetszik
Reactions: gacsat
stb, stb, stb
Talan -a jovoben- az OF helyen vizionalt muszlim allamot abrazolja a terkep?

• Vicces
Reactions: formosa1
Tud valaki valamit arról, hogy az oroszok építettek hazai technológiával egy LNG terminált, de nem működik?
Hallottam róla egy megjegyzést egy videóban, de semmi ilyesmit nem találtam.

• Tetszik
Reactions: Bleroka
Tud valaki valamit arról, hogy az oroszok építettek hazai technológiával egy LNG terminált, de nem működik?
Hallottam róla egy megjegyzést egy videóban, de semmi ilyesmit nem találtam.

A Sakhalin-I projekt, olaj- és gáztermeléssel foglalkozik a Szahalin-szigeten és az Ohotszki-tengerben. Az Exxon szakemberei több világcsúcsot állítottak fel, mikor 11 282 méter és 12 289 méter hosszú olajkutakat fúrtak a tengerbe.

Az orosz kormány 2022 augusztusában befagyasztotta az ExxonMobil részesedését, az Exxon szakemberei távoztak.

Sakhalin-2 olaj- és gázkitermeléssel foglalkozik az Ohotszki-tengerben az Aniva-öbölben, valamint az első LNG üzem Oroszországban.LNG üzem termelési kapacitása 9,6 millió tonna LNG.

Szintén államosították miután a Royal Dutch Shell kivonult a projektből, á japán tulajdonosok Mitsui és Mitsubishi még nem adták el a részesedésüket, de a japán kormánnyal közösen rövid időn belül ők is otthagyják.

Érdekesség még hogy a Daewoo-tól az Arc7 LNG 2 projekt kiszolgálására szánt három Arc7 LNG-szállító hajó építését törölte, miután a fizetés elmaradt.

Megerősítés kéretik, de ha jól értettem, tegnap előtt (vagyis magyar idő szerint tegnap előtt) a metrón voltam és ment a hír, miszerint sikerült beüzemelni a 7nm-es chipek gyártósorát a SMIC-nél...
Már a nyáron volt hír, hogy találtak valami bitcoin bányász lapkát 7nm csippel, ami szerint már 21-óta mehet a gyártósor.

• Hűha
Reactions: Bubu bocs