6. a káoszból előbb-utóbb kiemelkedne egy vezető, aki hasonlóan kormányozna, mint a Putyin-Medvegyev páros.
Mindenben egyetértünk, ezt kivéve. Sokkal valószínűbb ugyanis, hogy ez a vezető inkább Sztálinra hajazna egy, a Putyin-kormányzat bukása után kialakuló káoszt követően, ami persze messze nem csak ehhez a problémához vezetne, lenne ott ennél nagyobb baj is. (Ez több millió halottat jelentene konkrétan, valamint közvetlen veszélyt az egész bolygóra.)
Nem állítom, hogy az amúgy agyhalott és egyben netto rasszista (avagy oroszgyűlölő, egykutya) ladagrant-ulippo-dinamo-stb NATO-s bérkommentelők Oroszországgal kapcsolatos hülyeségeinek
helyenként nincs
némi igazságtartalma, azonban az totál nyilvánvaló, hogy alapvetően úgy szólnak hozzá az Oroszországgal kapcsolatos témákhoz, hogy fogalmuk sincs, miről pofáznak, másrészt meg "csak" azt az "apróságot" hagyják ki a számításból, hogy az orosz elnöknek nem más országok politikai-gazdasági-biztonsági érdekeit kell figyelembe vennie, hanem Oroszország és polgárainak érdekeit, a többiekére max. tekintettel lehet, ha van miért. Ennek ellenére az orosz diplomácia jelenleg fényévekkel veri színvonalban és korrektségben az összes többit. Szvsz. Putyinnal baromi nagy mákja van a nyugatnak, mert félő, hogy bármilyen más (valóban orosz) elnök már régen odab*szott volna a helyében, aminek nyilvánvalóan nem lenne jó vége senki számára. Másként úgy is mondhatnám, hogy Putyin szvsz. "puhap*cs", de ez mindenki másnak (így nekünk, magyaroknak is) kifejezetten jó. Ha ebbe időnként belehal egy-két újságíró vagy ún. "ellenzéki" Oroszországban, az az amerikai terminológia szerint is csak collateral damage: sajnálatos, de semmi jelentősége.
(Bár nem vagyok nacionalista, de ulippot és bandáját még én sem vagyok hajlandó semmiféle körülmények között magyarnak tekinteni, mert "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."
by Tamási Áron Jobban belegondolva embernek sem.
)