Érdekességek a világ országaiból

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Putyinnak az a mentsége a szabad demokráciára, hogy az Jelcin volt és milyen rossz volt, de itt vagyok én és ez milyen jó. De ő is meg fog halni és akkor majd felmerül a kérdés, hogy akkor most jöjjön még egy diktátor vagy legyen inkább egy olyan vezető akit akár le is lehet váltani ha öregkorára kezd egyre hülyébben viselkedni.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 830
6 686
113
Valószinü KoviUbi megtévedt. Oo-ban nincsenek hatalmon nacionalisták. Nincsenek fáklyás(SS) felvonulások. Nem fenyegetik a jogállamiságot. Ezek Ukrajnáról nem mondhatók el.

Bocsánat, de szerintem félreértesz.A nacionalizmus nem csak a fáklyás menetekből áll és nem következménye a jogállamiság megszűnése....
Különbség van nacionalizmus és sovinizmus között, az ukránoknál utóbbi van.

• Tetszik
Reactions: ghostrider

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 830
6 686
113
Szóval ha az orosz nacionalista az nem baj, ha az ukrán nacionalista az baj, ha a magyar nacionalista az nem baj, ha a román nacionalista az baj. Ebben rejlik a nacionalizmus feloldhatatlan ellentmondása.

Ha a nacionalisták egyszer összefognának hatalmas pusztítást vihetnének végbe. Még az a szerencse, hogy soha nem fognak összefogni, mert egymást gyűlölik a legjobban. :p

És persze mindig ott van a másik sarokban a másik zavaros fejű nacionalista, aki ugyanolyan ellentmondásosan látja a dolgot csak fordítva: ha az orosz nacionalista az rossz, ha az ukrán nacionalista az jó, ha a magyar nacionalista az rossz, ha a román nacionalista az jó.

Az ukrán nem nacionalista, hanem soviniszta.

T

Törölt tag

Guest
A nacionalista szótárban kétféle nacionalizmus található. Van a mi nacionalizmusunk, ami egy habkönnyű hazafiság, szelíd patriotizmus, ezzel nincs is semmi baj. Meg van az ő nacionalizmusuk, ami soviniszta fasizmus meg rasszista nácizmus, hát ez aztán tényleg tűrhetetlen.

És ezeket dobálják egymás felé a nacionalisták persze pepitában, mert nincs jobb dolguk, de hát zsák a foltját megtalálja.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 830
6 686
113
A nacionalista szótárban kétféle nacionalizmus található. Van a mi nacionalizmusunk, ami egy habkönnyű hazafiság, szelíd patriotizmus, ezzel nincs is semmi baj. Meg van az ő nacionalizmusuk, ami soviniszta fasizmus meg rasszista nácizmus, hát ez aztán tényleg tűrhetetlen.

És ezeket dobálják egymás felé a nacionalisták persze pepitában, mert nincs jobb dolguk, de hát zsák a foltját megtalálja.

Add a hülyét, az úgyis jobban megy neked.
Egyébként igen is különbség van nacionalizmus és nacionalizmus között, még ha kedveled is a gúnyolódást, mint liberális békegalamb, akit nem értenek meg a csúnya náczykok, pedig vért és verejtéket (meg regisztrációt) nem spórolva mutatod nekünk a kiutat a sötét középkorból.

Nézd meg, hogy ki mit követ el nacionalizmusra hivatkozva és utána mondd azt, hogy nincs különbség közöttük.
Mikor láttál te olyat, hogy a magyarok román hadisírokat gyaláznak meg magyar zászlót lobogtatva?
Az is egy téves következtetés, hogy egyik nacionalista gyűlöli a másikat.A lengyelek meg a magyarok eléggé elvannak egymással.Annak ellenére, hogy egyikük épp közeledik az oroszokhoz, míg a másik a gondolattól is irtózik, hogy egyáltalán egymás mellett kelljen élni velük.Hovatovább:a második világháború során a magyarok annak ellenére segítették a lengyeleket például Varsónál, hogy a németek szövetségesei voltunk hivatalosan.

• Tetszik
Reactions: ghostrider and emel
T

Törölt tag

Guest
Állítólagos, a KGB archívumából előkerült anyagokból összeállított terjedelmes írást közöl a nyíltan magyar ellenes zakarpattya.net.ua a kárpátaljai magyarok múlt századi „titkairól”.

https://karpathir.com/2020/02/06/kg...-karpataljai-magyarok-mult-szazadi-titkairol/
"Állítólagos", ez már jól kezdődik, de még jobban folytatódik: "a szovjet titkosszolgálat már akkor attól rettegett, hogy a magyarok csendben a terület visszaszerzésén munkálkodnak".

Megpróbáltam elképzelni a magyaroktól rettegő szovjet titkosszolgálatot, de nem sikerült.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 186
87 486
113
"Állítólagos", ez már jól kezdődik, de még jobban folytatódik: "a szovjet titkosszolgálat már akkor attól rettegett, hogy a magyarok csendben a terület visszaszerzésén munkálkodnak".

Megpróbáltam elképzelni a magyaroktól rettegő szovjet titkosszolgálatot, de nem sikerült.

Szokásos magyar ellenes hangulat erősítése azukránok részéről. Tény, hogy sokkal nagyobb jogokkal rendelkeztek a magyarok a SZU-ban, mint most Ukrajnában.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Állítólagos, a KGB archívumából előkerült anyagokból összeállított terjedelmes írást közöl a nyíltan magyar ellenes zakarpattya.net.ua a kárpátaljai magyarok múlt századi „titkairól”.

https://karpathir.com/2020/02/06/kg...-karpataljai-magyarok-mult-szazadi-titkairol/
Hát ez tényleg felháborító, képesek voltak a rokonaikkal levelezni, nyugati rádiót hallgatni (gondolom a Szabad Európát, mert mást úgyse értettek volna) magyar TV-adást nézni???!! Micsoda szégyentelenek, ilyen brutálisan visszaéltek a Szú. jóságával. Az ukránok bezzeg örültek mikor ajándékba kapták a nagy Hruscsov elvtárstól a Krímet, meg is tartották a felbomláskor az összes kisebbséggel együtt - a demokrácia örök dicsőségére/kigúnyolásával népszavazás nélkül!!

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113

Akkor szólj már néhány szót az ukrán haverjaidnak, hogy ne irkáljanak ilyen hülyeségeket ... mert ez tényleg az!!

• Tetszik
Reactions: zeal and KoviUbi

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
zakarpattya.net.ua
Szerintem ez úgy orosz mint te vagy én, és "állítólag" szovjet dokumentumok alapján ők írták. Lehet hogy te elhiszed hogy a Szú. attól tartott, hogy a Magyar Néphadsereg lerohanja Kárpátalját és visszacsatolják Magyarországhoz??!! Én nehezen tudom ezt elhinni ... sőt, nehezen se!

T

Törölt tag

Guest
zakarpattya.net.ua
Szerintem ez úgy orosz mint te vagy én, és "állítólag" szovjet dokumentumok alapján ők írták. Lehet hogy te elhiszed hogy a Szú. attól tartott, hogy a Magyar Néphadsereg lerohanja Kárpátalját és visszacsatolják Magyarországhoz??!! Én nehezen tudom ezt elhinni ... sőt, nehezen se!
Az eredeti hírt persze nem linkeli be jó álhíres szokásként, meg gondolom a közismert kamuoldal Kárpáthír jól átírt valamit ami eleve egy állítólagos szovjet dokumentumról szóló kamuhír volt, így most már van egy duplaálhírünk olyan baromságokkal, hogy a szovjet titkosszolgálat rettegett a magyaroktól.

Én ezen csak nevetni tudok annyira abszurd. De te dühöngj csak, azért teszi be neked boki az ilyen szennyoldalak kamuhíreit, hogy felmenjen benned a pumpa, jól csinálod.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 668
16 274
113
Kedves Cinikus....
A like-ot megkaptad.....
Talán annyi kiegészítéssel, hogy Putyint nem tartom puhapöcsnek, csak tehetségesebb az orosz átlagnál. Nem végeztek rossz munkát KGB-s kiképzői. Csendben, a "fű alatt" intézi, intézteti a dolgokat. Kifinomult despotának tartom, de csak azért, mert szerintem ő is látja, Oroszországban másként nem megy.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 186
87 486
113
Az eredeti hírt persze nem linkeli be jó álhíres szokásként, meg gondolom a közismert kamuoldal Kárpáthír jól átírt valamit ami eleve egy állítólagos szovjet dokumentumról szóló kamuhír volt, így most már van egy duplaálhírünk olyan baromságokkal, hogy a szovjet titkosszolgálat rettegett a magyaroktól.

Én ezen csak nevetni tudok annyira abszurd. De te dühöngj csak, azért teszi be neked boki az ilyen szennyoldalak kamuhíreit, hogy felmenjen benned a pumpa, jól csinálod.

Erdeti hírt -original ukrán- ott van a cikk alján. Másik dolog, hogy emel ért oroszul és eltudja olvasni a besúgó ukrán kommunista párt jelentését Moszkvának.

https://zakarpattya.net.ua/News/199...XbzISBzuHD3-arZFuRG5TRiKiAcsvoGBQ10n9HIOjYVVw

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113

Már miért dühöngenék, én csak jót röhögök rajtad!! :D:D:p:p

De ezt a szovjetek írták. Vagy már a szovjetek is ukránok voltak? Meg a nácik is ukránok voltak? Meg a zsidók is?
Hát bizony a szovjetek egy jelentős része is ukrán volt, vagy az ukránok egy jelentős része is szovjet, nem véletlen kapták ajándékba a Krímet a kommunista elvtársaktól!! És azért el ne feledkezzünk arról, hogy a mostani ukránok egy része meg náci - vagy nagyon jól álcázzák hogy nem azok?!.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 530
4 828
113
Már miért dühöngenék, én csak jót röhögök rajtad!! :D:D:p:p

Hát bizony a szovjetek egy jelentős része is ukrán volt, vagy az ukránok egy jelentős része is szovjet, nem véletlen kapták ajándékba a Krímet a kommunista elvtársaktól!! És azért el ne feledkezzünk arról, hogy a mostani ukránok egy része meg náci - vagy nagyon jól álcázzák hogy nem azok?!.
Azért ehhez már arcbőr kell, hogy a sokat szenvedett ukránok nyakába varrni a SZU összes bűneit.
A valóság az, hogy a SZU és Oroszország egy és ugyanaz. Nem hiába Moszkva volt a központ és az orosz volt a hivatalos nyelv. Nem hiába Putyin ül az atomon és nem hiába az oroszok örökölték a BT széket.

• Tetszik
Reactions: Bleroka