F-16 Fighting Falcon (General Dynamics/Lockheed Martin)

Drónvadász konfig Ukrajnából...

FB-IMG-1763548861380-1.jpg

Sok tartály a hosszú levegőben maradásért, olcsó AIM-9M rakéták drónok ill. CM-ek ellen...

Vajon miért nem AMRAAM-ekkel felszerelve próbálnak meg lekapni Szu-34-eseket, és más hasonló magas harc, és presztízsértékű orosz repcsiket ?

Vajon miért nem AMRAAM-ekkel felszerelve próbálnak meg lekapni Szu-34-eseket, és más hasonló magas harc, és presztízsértékű orosz repcsiket ?
Mert pl. nem azok okozzák a legfőbb problémát, hanem drónok és a CM-ek?
Ezenkívül ezek régi gépek: talán ki sem tudják használni az újabb AMRAAM-ok hatótávját a 20+ éves radarjaikkal. Ezekkel a régi gépekkel szemben "valszeg hatótáv" fölényben vannak a legújabb orosz vadászok (SU-35, 37 stb.) radar és rakéta tekintetében.

Mert pl. nem azok okozzák a legfőbb problémát, hanem drónok és a CM-ek?
Ezenkívül ezek régi gépek: talán ki sem tudják használni az újabb AMRAAM-ok hatótávját a 20+ éves radarjaikkal. Ezekkel a régi gépekkel szemben "valszeg hatótáv" fölényben vannak a legújabb orosz vadászok (SU-35, 37 stb.) radar és rakéta tekintetében.
Nincs olyan, hogy Szu-37

• Tetszik
Reactions: fip7
Szerintem légigyőzelmet így még nem nagyon látott senk8 4. géppel.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem légigyőzelmet így még nem nagyon látott senk8 4. géppel.
Ha jól emlékszem, a boldogult Top Gun magazinban volt erről cikk, elég sokáig kergetőztek mire az F-16 elkapta az Bronco-t.
Valahol van is egy hosszabb videó erről...

Szerk1:

Szerk2:

https://www.youtube.com/watch?v=s00EWfG0AEA

Animáció erről DCS segítségével, a videót már nem engedi hozzá tűzni.

• Tetszik
Reactions: nyugger
Van nekem egy jóideje Magyarországon élő venezuelai kollegám, aki odakint a venezuelai légierőnél volt szerelő.
Hozzá került az egyik lelőtt Bronco egyik kabinjából származó ülésheveder.
Érdekes relikvia, el is akartam kérni, de mondta, hogy a Caracas-i lakásában maradt, azt meg minden holmijával, berendezési tárgyával együtt a helyiek időközben szétlopták :(