Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem igaz. Régebben valóban, de mivel egyetlen légiharcot sem sikerült megnyerniük, ezért a Western Zephyren és a legutóbbi Nellisi Red Falg-en már semmi ilyesmi nem volt. Eredmény ugyanaz.
.Ráadásul az F-22 csak a földi célok elleni fegyverzet és légi utántöltőszerelvény nélkül lopakodó, akkor is csak szemből
De még optimális esetben sem tud 50 km-nél közelebb kerülni mert onnan már infrával kiszúrják. Már ha az AWACS nem vette észre már előbb.
Ha 2 raptor vigyáz minden drónra, akkor olcsóbb ha hagyják néha lelövetni 1-1 drónjukat, 20-40 repóránként anyagilag már jobban megérné.
Na meg akkor a drón munkáját az F-22-es is el tudná végezni és nem kellene a drón.
és azt honnan tudják, hogy az Irániak nem észlelték a Raptorokat?
Ha meg tényleg nem észlelték, akkor az azt jelenti, hogy szögvisszaverők nélkül repkednek az F-22-esek békeidőben, ami elég nagy felelőtlenség lenne, mert sok infót begyűjthetnek róluk, aminek a végén már lehet ha nem is lesznek annyira "láthatatlanok". Az egész csak egy marketingfogás.
Egy RQ-1 -es 4 millió dollárba kerül, megnézem hogyan kötnek rá 6+ millió dollárnyi fegyvert. Egy Gripen repórája is 100,000 körül van, ne akard nekem megmagyarázni, hogy 30,000-ből reptetsz te egy F-22-est tokkal vonóval.Egy felfegyverzett drón ára nagyságrendileg 10 misi. A Raptor életciklusre számolt mozgóátlagos repórája meg kb. 30k USD/óra. Tehát nem igaz amit írsz..
Tökmindegy mennyi a CAP-ideje ha folyamatosan védik akkor ugyanannyi F-22 vagy két gép esetén 2x annyi F-22 repóra kell mellé. (igaz védhetik mással is, nemcsak a csúcsmadárkákkal). Emellett meg teljesen lényegtelen, hogy a Raptor tudásának 90%-a nem szükséges, mert ha mát ott van akkor elvégezheti ő is a munkát és akkor nem kell a drón.Egy drón CAP ideje kb. egy nagyságrenddel nagyobb, mint a Raptoré, ezen felül a Raptor képességeinek 90%-a feleslegese a célhoz.
Most mit vártál? Hogy nemzetközi légtérben elkezdjenek észtvesztve menekülni vagy az F-22-esekre támadni? Sok esélyük nem lett volna 2 vs. 2-ben. A helyükbe én is megvártam volna, hogy felzárkózzanak a Raptorok, legalább megnézhetem közelről, támadásra meg egyik félnek sem volt oka.Talán onnan, hogy nem reagáltak semmit amíg észre nem vették őket?
pl leszólok rádión, hogy itt van tőlem balra 15 méterre, itt keressétek, nézzétek, meg próbálgassátok a radarokat.Hogyan gyűtesz be infót valamiről, amiről azt sem tudod, hogy ott van.
Egy RQ-1 -es 4 millió dollárba kerül, megnézem hogyan kötnek rá 6+ millió dollárnyi fegyvert.
Egy Gripen repórája is 100,000 körül van, ne akard nekem megmagyarázni, hogy 30,000-ből reptetsz te egy F-22-est tokkal vonóval.
Tökmindegy mennyi a CAP-ideje ha folyamatosan védik akkor ugyanannyi F-22 vagy két gép esetén 2x annyi F-22 repóra kell mellé.
Most mit vártál? Hogy nemzetközi légtérben elkezdjenek észtvesztve menekülni vagy az F-22-esekre támadni? Sok esélyük nem lett volna 2 vs. 2-ben.
A helyükbe én is megvártam volna, hogy felzárkózzanak a Raptorok, legalább megnézhetem közelről, támadásra meg egyik félnek sem volt oka.
pl leszólok rádión, hogy itt van tőlem balra 15 méterre, itt keressétek, nézzétek, meg próbálgassátok a radarokat.
A földi irányítórendszer nem repked mellette, arra nem fognak lövöldözni, szóval ha valami leesik az a 4 milliós drón és mind1 milyenre gondoltál, mert a cikkben ez szerepelt.Ott van mögötte a földi irányító rendszer is. Ki mondta, hogy RQ-1 gondoltam...?
Közel százezres érték volt benne a Gripennél, most nem kerestem vissza. Ennél meg az F-22 csak drágább lehet.Az F-35 FAQ-ban láthatod, hogy a magyar árfolyamzuhanással számolt ár sem éri ezt el. Honnan nyögted be ez a 100k USD/óra árat...?
- "Washington még a tavalyi év novemberében jelezte Teherán felé, hogy drónjait kísérettel látja el" - melyik részét nem érted?Nem védik folyamatosan. Melyik részét nem érted ennek...?
- rég halottak lettek volna ha meg akarják őket támadni, ha meg nem akkor mi is kellett volna őket zavarja?Egyszerűen nem repülnek úgy, mintha semmi sem zavarná őket.
- ja ja, kb mint egy Forma1-es futam otthonról vs. a helyszínen, vagy bámulni itt a "Van képed hozza?" fotóit vs. kint lenni a repnapon.Nézeted közelről, de értelme sok nincs. N+1 HD fotó van a neten a gépről...
- de látták a pilóták, akik ha van eszük leszóltak, hogy hol nézzék és keressék, mert ott van. Tökéletes lehetőség ez arra, hogy kipróbálják ha előre volt valamilyen tervük, hogy hogyan vegyék észre az F-22-eseket.Mikor 1 km-re voltak a F-4-től, akkor sem látták a radarok. Mikor már mellettük voltak, úgy tűnik, hogy akkor sem. A keresőradarok meg forognak, nem egy pontra állank rá...
"Jesszus! ti egy ilyen hírből is konteo elméletet gyártotok 10 másodperc alatt?"
10 másodperc alatt 10et is képesek gyártani. sokan vannak.
joker: molninak még van türelme hozzád?
joker: molninak még van türelme hozzád?
Közel százezres érték volt benne a Gripennél, most nem kerestem vissza. Ennél meg az F-22 csak drágább lehet.
- "Washington még a tavalyi év novemberében jelezte Teherán felé, hogy drónjait kísérettel látja el" - melyik részét nem érted?
- de látták a pilóták, akik ha van eszük leszóltak, hogy hol nézzék és keressék, mert ott van. Tökéletes lehetőség ez arra, hogy kipróbálják ha előre volt valamilyen tervük, hogy hogyan vegyék észre az F-22-eseket.