Ebben igazad van Molni, hogy az F-35-ös pilótája előbb fogja látni, hogy az ő gépére irányul-e támadás a hőkövető/infravörös/képalakotó rakétakkal, viszont amennyiben a több irányból egy viszonylag egyidejűleg érkezik, és még lokátorirányítású rakéták is vannak a légtérben kérdés, hogy a passzív, aktív ellenrendszerekkel, és manőverezéssel ki tud-e térni előle. Olyan mintha kidobosoznál sok labdával, de nincs térfél... egy elől kitérhesz, másikat is dobták rád de máshonnan, azt a vontatott csali fogja fel (bár manőverező légiharc esetében szerintem a vontatott csali nem használható.. De mondjuk a kiszort flare eltéríti. Sajnos 3. irányból is dobtak rád egyet egyszerűen túlterhelődtél, nem tudsz 3 dologra reagálni. A fenti helyzetet egy nagy csoportban egymást kerülgető gépekből álló halmazra értettem. De erre nem fogják használni a villámot szerintem, más lesz maga a harcászat is.
A lényeg a diferencia.
Egy F-15ön hiába érzékeli maws nincs meg az info, hogy akkor most erre kéne fordulnom... F-35nál meg megvan.
A másik a kinematikai előny. ld az általad linkelt videot. Bezony F-35 DASsal maga mögé indít...
Mégegyszer: Senki se mondta, hogy az F-35 lelőhetetlen lesz. Azt nem lehet kimanőverezni ha elöről, hátulról oldalról közelről három+ képalkotós A2A rakétát indítanak rád. De ez azt feltételezi, hogy vmi elképesztően el lett rontva. Főleg, hogy az elötted lévő gépet sokkal elöbb ki kellett volna szurnod és indítani rá ahogy ha infra alapon indítanak rád akkor az oldalt, hátulról való indításra is kellett volna indítanod már rég. Még egy ilyen ideális esetben is 3+1 tüzgolyó kéne, hogy összejöjjön, márha nem adjuk meg azt az előnyt is másik oldalnak, hogy F-35ön nincs rakéta.
SCIFI is legyen: Mikro rakétákkal, mikro dronok. Picik. Amik beférhetnek ilyen ALE-70 helyekre, márpedig ilyen helyek vannak F-35ön bőven. Ha indítanak rád és az alulról mögüled jön és érzékeled amikor már csak 3-4kmre van kidobsz egyet ezekből a mikrorakétákból.