M
molnibalage
Guest
Másféleképpen pedig sokkal inkább az. A jelenlegi F-22A süket és vak a majd combat ready F-35A-hoz képest és doble digit SAM ellen védelen is, mert nuki vontatott csali.Az F-22 nem is volt eladó, senkinek sem. Én mindent értek, hogy már eltelt azóta jó sok év, nincs annyi pénz a világon hogy megint érdemes legyen beindítani újra a gyártósorát, meg az F-35 is már csak soknemzetes felállásban fér bele az USA-nak is, de valahogy akkor is azt érzem, hogy valahogy az F-35 nem olyan mérföldkő mint az F-22 volt a maga idejében.
Az F-22 "csak" egy fejlett AESA radaros erősebb F-15 (köszönhető belső fegyvertérnek), de kb. ennyi. Van amiben (HOBS képesség) még kevesebbet is tud, mert nem nagyon kell neki.
Mert az ATF program kezdete óta megváltozott, hogy min van a hangsúly. 1982-ben azt látták, hogy a 4. gen gépek halomra mészárolták a szírekét. Lehetett ráfogni a repteljesítményre és fejlett AAM-re is, ebből lett az F-22 a 4. gen avdersary gépek ellen. Csak azóta eltelt majd 30 év és volt ODS és AF.Tény hogy szenzorfúzió, DAS, EOTS és mindenféle betűszó játszik, meg nagy belső üa. tér, és stealth képesség egyben, az jó csomag, de hogy ez a gép repteljesítményben, fegyverzet mennyiségben, egyes aspektusokból(oldalról és főleg hátulról) nézve stealth képességben nem tud annyit mint a jóval régebbi F-22 tudott, azért egyre több helyen olvasni.
Az AF alatt meg volt, hogy szerb és jenki gépek percekig egymás mellett kolbászoltak és lövésük sem volt egymásról. Kettőt találatsz, hogya DAS + data link miért annyira magasra taksált.
Ez beláthatatlam messzeségben van. Emiatt halál felesleges aggódni.Tudom én hogy ez nem az a kimondott Air Superiority fighter, de akkor is, ha kikopnak az F-22-k, ez lesz A GÉP az USA-ban, és úgy néz ki a nyugati világban még sokáig.
Márminthogy szerinted ha az USA-nak lesz igénye F-22 igényű repteljesíményű csúcsvadászra, akkor nem fogja tudni összerakni?S akkor ha nem lesz az USA-ban más a tarsolyban, egy korszak véget érhet.