Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem is a gép radarjára gondoltam, hanem valamilyen földi felderítő radarra, aztán meg rávezetik ha ügyesek. Biztosan van hullámhossz, amin szépen látszik az F-35-ös is, és valószínűleg vannak akik keresik ezt a hullámhosszat.
Vannak pedig ilyen radarok, legalábbis én kettőről tudok:
Ha jól értem akkor olyan jövőt vizionáltok, ahol a vadászgépeket nem lesz ahogy radarral időben kiszúrni.
Akkor meg jön a dogfight mert lehet akármilyen BVR fegyverred a nem tudod rávezetni az ellenre.
Gépágyúval fogják szűk fordulókban kergetni egymást a szemmel észrevett gépek. Vicces lenne.
Szerintem meg itt is ugyanaz van mint minden más fejlesztésben. Pl ahogy fejlődtek a páncélzatok, fejlődtek a lövedékek, mikor egyik mikor másik volt előbbre, de folyamatosan beérték és elhagyták egymást majd tartották az előnyüket amíg a másik ki nem talált valami újat, vagy a doppingszerek elfedésére és kimutatására kitalált szerek / technológiák folyamatos versenye stb.
Számomra azt jelenti, hogy tudd kezelni a helyzetet. Pl indítsd a készenléti gépeket, vagy a légvédelem tudjon felkészülni a lelövésükre, vagy minimum a földi objektumok védelmére szolgáló egységeket lehessen riadóztatni, hogy tudják kilőni az esetleges felléjük tartó bombákat.Attól függ, hogy az időben mit jelent és milyen RoE mellett.
nem pont te szidtad az infrás rendszereket itt a fórumon?Az F-35 kivételével minden gépen van kis alapból IR rakéta.
Ott a pont.Ha jól értem akkor olyan jövőt vizionáltok, ahol a vadászgépeket nem lesz ahogy radarral időben kiszúrni. Akkor meg jön a dogfight mert lehet akármilyen BVR fegyverred ha nem tudod rávezetni az ellenre. Gépágyúval fogják szűk fordulókban kergetni egymást a szemmel észrevett gépek. Vicces lenne. Szerintem meg itt is ugyanaz van mint minden más fejlesztésben. Pl ahogy fejlődtek a páncélzatok, fejlődtek a lövedékek, mikor egyik mikor másik volt előbbre, de folyamatosan beérték és elhagyták egymást majd tartották az előnyüket amíg a másik ki nem talált valami újat, vagy a doppingszerek elfedésére és kimutatására kitalált szerek / technológiák folyamatos versenye stb.
A szerbek a B2esbe is belelőttek.
Daniék meg a komplett Nyeva rendszert minden darabjával együtt 45 perc alatt telepítik át.
Nem az méteres hullámhossz a lényeg, hanem a pontosan beállított hullámhossz. Ha a gép hossza a hullámhossz egész számú többszöröse, mint aki jól ismeri a fizikát, rezonál rá, és szépen visszasugározza a jelet. Ez a dipól antenna működése. Kolombusz tojása.
Megint előre kell küldeni a Wild wesselt, megint vadászoknak kell vigyázni a bombázókat, és megint nem arra repülnek, amerre kellene.
Már a szerb MiG-29 pilóták is mondták, hogy látták ők az F-117est a radarjukon, de nem tudtak lövő helyzetbe kerülni, mert az amik elhessegették őket.