F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 879
32 280
113
Az USAF-től kapott B61 nukleáris töltetű légibombával.
Azokat nem kapják oda, hogy használják belátásuk szerint. Az meg nem atomhatalom, akinek kölcsönbe van bomba és nem is ő örzi, mert az olyannak csak megmondják, hogy hova vidd és dobd. Az meg teljesen felesleges szerepkör és kockázat, hogy a másik bombáit, a másik parancsára a másik célpontjaira vidd a saját pénzeden megvett gépeken, úgy, hogy cserébe még téged is vernbek pofán a válaszcsapásban.

T

Törölt tag

Guest
M

molnibalage

Guest
Hoppá!
A Pentagon a jövőre tervezett 94 helyett csak 61 F-35-öst rendelt a Lockheedtől.
Na ennek több oka is lehet:
  • Nyilvánvalóan van budget cut, így ebből is vágtak.
  • a szövetségeseknek felszabadítanak némi szállítási kapacitást. Az európai helyzet miatt lehet, hogy fel kell gyorsítani az aurópai szállításokat.
  • esetleg egy általános kihátrálás a programból. (kicsi a valószínűsége)
Vagy az orosz haderő teljesítménye miatt rájöttek, hogy ez is elég és inkább korrupciós vonalon rendelnek több F-15EX-et ebből.
Tudom, szemét vagyok. :)

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 521
16 958
113
Vagy az orosz haderő teljesítménye miatt rájöttek, hogy ez is elég és inkább korrupciós vonalon rendelnek több F-15EX-et ebből.
Az orosz miatt lehet de a kínai miatt nem...
Kínaiak ellen a non LO platformok lényegében életképtelenek mostanra, tekitve a stealth első vonalat és a légvédelmük sűrűségét. Oda kell, nem a ruszkik ellen.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 698
84 218
113
Hoppá!
A Pentagon a jövőre tervezett 94 helyett csak 61 F-35-öst rendelt a Lockheedtől.
  • a szövetségeseknek felszabadítanak némi szállítási kapacitást. Az európai helyzet miatt lehet, hogy fel kell gyorsítani az aurópai szállításokat.
Vagy csak alkatrész és chip hiány és így egyeztek meg, ezt tudta a LM vállalni?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 575
20 966
113
A repülőgép formájából eredő, különféle irányokból mérhető RCS adott, azt lencsékkel max szétbarmolni lehet, sajátos (más típusra jellemző) visszaverődést nem csinálsz.
Viszont a gép elvileg képes más típusok rádióelektronkai emisszióját imitálni a gyakorlatokon, legalábbis az agresszor F-35-ösök erre elvileg képesek, de sok infó nincs fenn róla (végül is EW, vagyis a legtitkosabb szegmens).

https://www.af.mil/News/Article-Dis...punish-blue-air-to-develop-unstoppable-force/

A Northrop csinálja amúgy ezeket az ellenséges emiszsziót biztosító rendszereket , itt egy korábbi hír az egyik ilyen földi cuccukról:
https://news.northropgrumman.com/ne...ls-simulator-system-at-u-s-navy-test-facility

Target Generator System (TGS) - The system generates simulated radar threat emissions and can emulate any known friendly or enemy radar system.
Ez szerintem a pásztázó/követő módban működő régebbi radarok modulációját, meg egyéb releváns karakterisztikáját tudja utánozni, ami alapján a besugárzásmérők/EW "porszívók" esetleg képesek lehettek a megvilágító típusról valami tippet adni eddig is.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Igen. Mennyi darabszám volt 2010-es évek elején ígérve 2020.ra oroszoknál pak-fa pak-da ból?
Mennyi van?:cool:
LM meg fejből 1000 darab feletti f-35-öt adott át.
Klasszikust csak pontosan idézni:
"izé"
/valószínűleg a eu-s államoknak is többet adnak át egy ilyen gépnél nincs értelme így megvágni a darabszámot egyik napról a másikra a gyártási folyamat komplexitása meg idő igénye miatt/

M

molnibalage

Guest
Igen. Mennyi darabszám volt 2010-es évek elején ígérve 2020.ra oroszoknál pak-fa pak-da ból?
Mennyi van?:cool:
LM meg fejből 1000 darab feletti f-35-öt adott át.
Klasszikust csak pontosan idézni:
"izé"
/valószínűleg a eu-s államoknak is többet adnak át egy ilyen gépnél nincs értelme így megvágni a darabszámot egyik napról a másikra a gyártási folyamat komplexitása meg idő igénye miatt/
1000-et még nem. 849 jelen állás szerint.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 698
84 218
113
Dél-Korea - 2022.03.25. - 28 F-35A - Elephant walk

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

FOr07J7aQAUCE-k

FOr07v9acAEGzyF

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 662
3 514
113
Hoppá!

-vmikor 2023tól TR3as HWvel jönnek a gépek. Ez is elég komoly HWse feljesztés lesz az érzékelők, feldolgozás.... jelentős része megújul. Annyira nem kell sietniük az elmúlt 8-9évben USAF...nek átadott ~300db TR2 es meg a korábbi TR1es gépek bőségesen elengedőek, viszont a jóval komolyabb HWs alap "jövő állóbb".

• Tetszik
Reactions: gacsat