Ez egy haditechnikai fórum, itt ilyenekről szoktunk beszélgetni...Őszintén szeretném megkérdezni, hogy ezeknek a havi "termelési jelentéseknek" mi értelme van?
Augusztus óta minden hónapban beteszed, de nem tudom, hogy miért.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez egy haditechnikai fórum, itt ilyenekről szoktunk beszélgetni...Őszintén szeretném megkérdezni, hogy ezeknek a havi "termelési jelentéseknek" mi értelme van?
Legalább lehet látni a számokat. Nem értem miért fáj ez neked.Őszintén szeretném megkérdezni, hogy ezeknek a havi "termelési jelentéseknek" mi értelme van?
Mi az információ tartalma?Ez egy haditechnikai fórum, itt ilyenekről szoktunk beszélgetni...
OK, de miért havonta? Milyen információs tartalom van amögött, hogy havonta látsz egy fél - 1 százalékkal növekvő számot?Legalább lehet látni a számokat. Nem értem miért fáj ez neked.
Pl kiderült, hogy lett belga F-35.Mi az információ tartalma?
Mert szerintem kb. ugyan annyi, mint amit megtudhatunk kb. 2 hetente, amikor 1-gyel nő a megérkezett horvát Rafale gépek száma, és erről te posztolsz.
Eddig 3-nál vagy 4-nél tartunk, de mindegyik érkezése meg van örökítve, mint amikor a kutya fial.
Megígérem, hogy nem foglak többé basztatni sem a rendszámokkal, meg tőled az F-35-ös számos infográfiát is örömmel veszem, csak tudjam, hogy ez spektrum zavar, vagy mi a tököm, mert egyre kevésbé tudod kontrollálni.
És mielőtt magadra veszed személyeskedésként, tisztázzuk: Ha megértem az okát ennek a viselkedésnek (itt már nem szokásról beszélünk) akkor el tudom fogadni.
Ha akarsz, válaszolj privátban, vagy hagyd figyelmen kívül, csak akkor ne legyél meglepve.
OK, de miért havonta? Milyen információs tartalom van amögött, hogy havonta látsz egy fél - 1 százalékkal növekvő számot?
Ennek kb. annyi információtartalma van, mintha azt posztolná minden héten 2x, hogy éppen hányan likeolták a Magyar Honvédség Tik-tok oldalát.
Tegyük be fél évente, vagy évente. Abból is lehet egy tendenciát kiolvasni, de ez kb. a rendszámszámlálás magasságában van.
Vagy amikor az Esőember megszámolja a fákat az út mentén.
Gondolkodom rajta, hogy holnaptól elkezdem a napokat számolni - és ezeket beposztolni -, hogy hány napja nem ültem Lynxben.
Az is haditechnika, és ha nagyon akarjuk akkor beszélgethetünk is róla, meg megígérem hogy a számokat is láthatod.
Mindezt nem ide írtam volna, hanem a Visszajelzésekbe, de legutoljára, mikor ránéztem továbbra is zárva volt.
A haditechnikai híroldalakon ezek a hírek jelennek meg. Minden haditechnikai fórumon/facebook csoportban ilyenekről szoktak beszélgetni. Úgy tűnik hogy csak neked van ezzel problémád, más simán átugorja, ha esetleg nem érdekli az adott hozzászólás.Mi az információ tartalma?
Mert szerintem kb. ugyan annyi, mint amit megtudhatunk kb. 2 hetente, amikor 1-gyel nő a megérkezett horvát Rafale gépek száma, és erről te posztolsz.
Eddig 3-nál vagy 4-nél tartunk, de mindegyik érkezése meg van örökítve, mint amikor a kutya fial.
Megígérem, hogy nem foglak többé basztatni sem a rendszámokkal, meg tőled az F-35-ös számos infográfiát is örömmel veszem, csak tudjam, hogy ez spektrum zavar, vagy mi a tököm, mert egyre kevésbé tudod kontrollálni.
És mielőtt magadra veszed személyeskedésként, tisztázzuk: Ha megértem az okát ennek a viselkedésnek (itt már nem szokásról beszélünk) akkor el tudom fogadni.
Ha akarsz, válaszolj privátban, vagy hagyd figyelmen kívül, csak akkor ne legyél meglepve.
A linket nem szoktad megnyitni és megnézni?OK, de miért havonta? Milyen információs tartalom van amögött, hogy havonta látsz egy fél - 1 százalékkal növekvő számot?
Ennek kb. annyi információtartalma van, mintha azt posztolná minden héten 2x, hogy éppen hányan likeolták a Magyar Honvédség Tik-tok oldalát.
Tegyük be fél évente, vagy évente. Abból is lehet egy tendenciát kiolvasni, de ez kb. a rendszámszámlálás magasságában van.
Vagy amikor az Esőember megszámolja a fákat az út mentén.
Nem az a problémád gyökéroka, hogy téged nem is érdekel annyira a haditechnika vagy csak nem minden része?Gondolkodom rajta, hogy holnaptól elkezdem a napokat számolni - és ezeket beposztolni -, hogy hány napja nem ültem Lynxben.
Az is haditechnika, és ha nagyon akarjuk akkor beszélgethetünk is róla, meg megígérem hogy a számokat is láthatod.
Nem én zártam le. És a fóbiás topikot sem...Mindezt nem ide írtam volna, hanem a Visszajelzésekbe, de legutoljára, mikor ránéztem továbbra is zárva volt.
Minek?A linket nem szoktad megnyitni és megnézni?
Nyilván!Nem az a problémád gyökéroka, hogy téged nem is érdekel annyira a haditechnika vagy csak nem minden része?
Pont az a lényeg hogy az eredeti forrás legyen meg, ne valmilyen fordított/ferdített átiratból tájékozódjatok. Épp te szoktad kritizálni ha a forrás hvg, index vagy akármi. Az FMS szövegben direkt mindig kiemelem az országot, a pénzt és a darabszámot. És benne vannak a további részletek, nem úgy mint az x média átiratában. Azért linkelem be a hírt a weboldalról a közösségi médialinkekre válaszul, mert a közösségi média linkek nem jelennek meg mindenkinél és egy idő után eltünnek. Ez is el lett már mondva néhányszor.Minek?
Amikor arra nem vagy képes, hogy 2 mondatot melléírj, hogy miért nyissam meg.
Sokadszorra jeleztem neked, hogy kéne a linkek, meg a berakott videók mellé némi magyarázó szöveget is mellékelni, hogy miért fontos ez.
De képes vagy mindenféle szívbaj nélkül belinkelni/beilleszteni 1,5-2-3 órás előadásokat mindenféle komment nélkül.
Vagy full Közlöny idézeteket bemásolni. De ugyan így beteszed a full FMS engedélyező szövegeket mindenféle kiemelés, vagy komment nélkül.
HOMBRE! Ide olyan emberek járnak, akik élik az életüket, dolgoznak, gyereket nevelnek, van aki még youtube csatornát is visz. Nem droidok. Kinek van arra energiája, hogy az összes nyers linkedet végigtúrják? Te magadnak sem!
Ha netalán mégis becsúszik nekik pár friss infó amit a net rengetegébe találnak, és linkelik, jön a dorgálás, hogy minek rakja be, hiszen már szerepelt. És persze ilyenkor a saját linkelésedet pakolod be, mint etalont.
De az teljesen rendben van, hogy amikor nem te linkelsz elsőnek valamit, akkor ugyan azt a PR szöveget még egyszer beteszed csak mondjuk a honvedelem.hu -ról belinkelve, hogyazmondja: itt a hivatalos/másik forrás.
Ez nem egy haditechnikai linkgyüjtemény. Ez egy FÓRUM!
Valakit az nem érdekel hogy hány fő van a rajban, mennyi harckocsi lesz egy dandárban, milyen vastag a páncél, valakit a termelési jelentésekből kiolvasható havi szállítások, havi repült órák száma stb. Nincs ezzel baj. Csak azt nem értem, hogy miért kell erről vitatkozni amikor mindenki eldöntheti, hogy ami nem érdekli, azt nem olvassa el.
Nem épp azért veszik el az információ mert offtopik témákról vitatkoztok az adott topikban vagy mert ezredjére írjátok le ugyanazt a véleményt, ezzel próbálva meggyőzni a másik meggyőzhetetlen vitapartnert? Most képzeld el hogy az összes "beszerzése" topik tartalma a haderőfejlesztési topikban lenne, mindezt úgy hogy idén pl. se a vadászgép se a rakétasorozatvető beszerzéssel kapcsolatban nem volt semmilyen új információ, mégis írtatok róla eddig 2000+1000 db hozzászólást. Bárhol is válaszolnak a hozzászólásodra vagy csak ha van hozzászólás az adott topikban a hozzászólásod után kapsz róla értesítést.@Tcat ! Mint a fórum tulajdonosa. Megkérlek rá, hogy gondoljátok át újra @Terminator státuszát,és tevékenységét. Én voltam annak idején, aki azért lobbiztam, hogy kapjon legalább editori jogokat. (Ezt mondjuk már erősen megbántam, mert mindenki tudja miket szokott rendezni akár éppen futó beszélgetések közepette is, és a Jóisten sem tudja már, hogy éppen melyik topicban válaszol)
Most arra kérnélek benneteket, hogy gondoljátok át ezt a szerepet újra.
Az emberek többsége már nem olvas el hosszabb szövegeket, cikkeket. Ha a hozzászólásban az egy sor szöveg és egy kép nem kelti fel az érdeklődést annyira hogy megnyissák a linket és elolvassák, akkor kár bele több energiát ölni. Egy percnél hosszabb videót sem néz már végig a többség. Itt a fórumon a hír megjelenése után kb. néhány óra alatt le is cseng egy-egy hír, megbeszélünk róla mindent amit lehet, ezért jó ez a fórum. És ha a megfelelő topikban történik ez, akkor később is meg lehet találni, vissza lehet olvasni. Annak is, aki esetleg lemaradt róla.A htka.hu főoldala döglődik. OK, mostanában jelennek meg ilyen-olyan hírek a weblapon is gyakrabban, de tudom, hogy ezt normál élet, cég, család mellett nem igazán lehet rendesen vinni, meg még a pörgő Fórumot is felügyelni, moderálni. Látszik, hogy utóbbi sem megy rendesen, csak amikor 1-1 ember végre odajut, és előkapja a felgyülemlett bannolni valót.
Én úgy látom, hogy
Ha @Terminator kapna (ha ő is akarja) egy saját kis flekket, amibe beleömlesztheti a szemlézéseit (Mint annak idején a https://www.defense-aerospace.com/), akkor lehet, hogy a frissessége miatt többen járnának főoldalra is (én jó, ha évente 2x odatévedek), és esetleg lehetne támogatókat is keríteni. Esetleg Google ads szolgáltatást elindítani, kimondottan haditechnikai hirdetőkkel. 'Oszt lehet, hogy nem saját zsebből kellene üzemeltetni.
Ez már csak azért is illdomos lenne, mert így a @Terminator által az oldalra ömlesztett tartalom jelentős része nem csak úgy beleborul az adatbázis olyan gondosan kiválasztott bugyraiba, amiről a nagyérdemű gyakran azt sem tudja, hogy létezik.
Ez meg a német-szaúdi Leo 2 üzlet humanitárius okokból való blokkolása után meg még csodálkoznak, hogy miért nem akarnak a külsősök európai haditechet venni. Most döntsék el, hogy szűzek akarnak maradni vagy baszni szeretnének, mert a kettő egyszerre nem megyHollandiának le kell állítania Izraelnek az F-35-ös alkatrészekkel való szállítását – döntött egy fellebbviteli bíróság
Nizozemsko musí přestat Izraeli dodávat díly do F-35, rozhodl odvolací soud - Seznam Zprávy
Nizozemský odvolací soud nařídil státu, aby do sedmi dnů od doručení rozsudku ukončil veškerý vývoz dílů pro letouny F-35 s konečným cílem v Izraeli. Haag podle něj dodávkami porušuje zákon.www.seznamzpravy.cz
A fellebbviteli bíróság szerint azonban Izrael nem veszi kellőképpen figyelembe a polgári lakosságot érintő következményeket, amikor támadásokat hajt végre. "A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy egyértelműen fennáll annak a veszélye, hogy az F-35-ös izraeli vadászgépek súlyosan megsértik a humanitárius hadijogot a Gázai övezetben" - közölte a bíróság.
Mar mas se hianyozna hogy ilyen marihuanazo balfaszok mondjak meg hogy mikor kapna meg mikor nem kapna Mo. alkatreszt az F-35-be.
Nem mindegy?Mit gyártanak a hollandok az F-35-höz?