F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

Reménykedem, hogy átruccannak a RIAT-ra! ;)

Azért én kicsit vártam, hogy meglepetésként a Királynő születésnapi kötelékében is benne lesznek már. De nem voltak :(

https://ukdefencejournal.org.uk/leo...e-britecloud-missile-decoy-family/?no_cache=1

38GpPO-Official-20180606-083-024.jpg

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed
Egyik se. Úgy hívják, naplemente. Nagyon romantikus tud lenni.
Gondolom, mielőtt rácsodálkoztatok a szép aranyszín felületre, megnéztétek más képeken is. Mert akkor láttátok, hogy ott meg csúnya szürke az egész.
Ugyanis, ez kompozit, míg a belső fémfelületnek fémoxid kerámia bevonata van. Ittrium-oxid bázisú cirkonium-oxid kerámia az, amivel ezt a felületet bevonatolták. A titánnitrid rendkívül rideg anyag, nem jó hőszigetelő és a forszázs rezonanciájától leválna a felületről. Ezenkívül inkább csak kis felületeken alkalmazzák. Fúró illetve maró szerszámok, orvosi eszközök, nagy kopásnak kitett felületek.

Egyik se. Úgy hívják, naplemente. Nagyon romantikus tud lenni.
Gondolom, mielőtt rácsodálkoztatok a szép aranyszín felületre, megnéztétek más képeken is. Mert akkor láttátok, hogy ott meg csúnya szürke az egész.
Ugyanis, ez kompozit, míg a belső fémfelületnek fémoxid kerámia bevonata van. Ittrium-oxid bázisú cirkonium-oxid kerámia az, amivel ezt a felületet bevonatolták. A titánnitrid rendkívül rideg anyag, nem jó hőszigetelő és a forszázs rezonanciájától leválna a felületről. Ezenkívül inkább csak kis felületeken alkalmazzák. Fúró illetve maró szerszámok, orvosi eszközök, nagy kopásnak kitett felületek.

Igen, megnéztem.

Részben igazad lehet, de azért van benne PS is rendesen ...

Ez lehet a kevésbé utómunkázott/manipulált "eredeti" kép:
http://www.navy.mil/view_image.asp?id=258981

"Test pilot Billie Flynn pilots an F-35C Lightning II test aircraft during an external GBU-31 and AIM-9x buffet and flutter test flight from Naval Air Station Patuxent River, Md., April 4, 2018."

45DAPGDAANC25CNFAT5MOSUFQY.jpg

Néhány naplementés kép:

17212618431_94cd49221b_b.jpg

1f-F-35atsunset.jpg

Itt szerintem utólag megint nagyon eltúlozták a színeket...

34800550_1718968164805342_938130370522513408_n.jpg

Ezek se csúnyák:

F-35-Israeli-Air-Force-flying.jpg

4120465.jpg

Aki PSt betölt az ennél sokkal intelektuálisabb egyén.

Kb kizárnám a PSt, rátoltak egy szaturácció/vibrance +50et attól döglik a légy oszt csokolom. Nézz rá a fűre... (vagy töltsd le a képet aztán adjál neki LRben +50 szaturáció, +25 vibrancet)

• Tetszik
Reactions: endre
  • Tetszik
Reactions: torsen
Ez gondolom csak az összeszerelésre vonatkozik, a részegységek gyártási ideje nincs benne, mert minden egyes csavarra vagy kábelre ez értelmezhetetlen lenne.
Ezek a rézzelemek amúgy is valószínű KANBAN cikkek és ezek előállítási ideje totâl indifferens (ahogy te is írtad), mert zömüket jóval korábban gyártják és raktárról töltik a KANBAN polcokat.
De van nyílván egy sor beszállítói előszerelt rendszer is, melyek óraszáma szintén nem a gépek tényleges összeszerelési idejét terhelik. Pl. a hajtómű, radar és egyéb szenzorok előszerelten és előtesztelve érkeznek. Ezeket nyílván a végszerelés után újra le kell próbálni, ami a fent taglalt órát terheli, de lényegesen kisebb idővel.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Kínát inkább az érdekli hogy neki több j-20 legyen mint a Japán Dél-kora f-35 mennyisége .
Azt a számot már most meghaladta, nem lesz nehéz tartani. Kíváncsi vagyok, melyik bázis kap majd először állandó gépeket. A szokásos Tajvan közeli, vagy Indiára hozzák majd a frászt Tibetben.

• Tetszik
Reactions: endre and Roni
Ezek a rézzelemek amúgy is valószínű KANBAN cikkek és ezek előállítási ideje totâl indifferens (ahogy te is írtad), mert zömüket jóval korábban gyártják és raktárról töltik a KANBAN polcokat.
De van nyílván egy sor beszállítói előszerelt rendszer is, melyek óraszáma szintén nem a gépek tényleges összeszerelési idejét terhelik. Pl. a hajtómű, radar és egyéb szenzorok előszerelten és előtesztelve érkeznek. Ezeket nyílván a végszerelés után újra le kell próbálni, ami a fent taglalt órát terheli, de lényegesen kisebb idővel.
A hajtómű, radar és egyéb komplikált elemekre gondoltam, amik azért olyanok, mint amit írsz. Azrért egy hajtóművel összerakni több ezer óra.