F/A-18 Hornet , F/A-18 E/F Super Hornet (McDonell Douglas/Boeing)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 386
26 367
113
FW4nHdHWYAQ0Z78
FX8E_p0XEAAsGdq
FYqxNf0XkAAVaRD
FfQOEbOXkAERvow
Fe7MwV6XgAA7qc0

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 834
67 236
113
Francia mintára (Jaguar,, Ramex Delta, Rafale M) most a US Navy is szerepeltet egy páros demót, a Growler-ekkel:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem rossz, habár a vesszőparipám, a nagy állásszögű belerántás utáni Fly by Wire rendszer végezte erőteljes átnyomás itt is megvan. Szerintem nagyon bénán néz ki, mert olyan, mintha egy határig elhúzott vagány beletépés helyett a pilóta majrézna és ő, vagy a mégmajrésabb oktató a hátsó ülésen egyszerűen belevágná a botot a műszerfalba. Nem elegáns, de ez már több, mint 20 éve része a Super Hornet bemutatóknak, szóval illene elfogadnom végre.
Meg ők ezt direkt előnyként mutatják be, nekem meg úgy néz ki, hogy az FbW inkább nyomja ki a pilóták agyát a fejük búbján át, semmint az áteses közelébe engedné a sárkányt. Mert valószínű elég nagy negatív g van itt. Egy olyan típuscsaládnál, ami 50 fok feletti állásszögre van tervezve. Bezzeg a Hornet-el nem volt majré, annak húzták az orrát, az meg kitartotta a figurát. Majdhogynem akármeddig.
Tovább megyek, a Super Hornet/Growler gépek a vízszintes fordulóknál is csúnyán belenyomnak, ahogy jön az állásszög maximum határa.
Tényleg olyan látvány, mintha a pilóta megijedne és túlkompenzálna.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 834
67 236
113
Érdekes látni, hogy a Super Hornet esetében a nagy állásszögű, relatíve nagy sebességű belerántásoknál a LERX-ről leváló intenzív örvények nem csak a függőleges vezérsíkokat cibálják meg, hanem a vízszintes vezérsíkokat is jól megrázzák:

Ez, ha leehet, méglátványosabb:

M

molnibalage

Guest
Soha nem értettem ezt.
Hogyan nem fagynak meg és kapnak hipotermiát szar időben / sarkvidéken?
Milyen felszerelésben dolgoznak ott, ahol -20C fok van és fúj a szél? Vagy akkor valójában az emberek adják a hordozós üzem korlátják nem a vasak?

• Tetszik
Reactions: fishbed

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 868
34 766
113
Soha nem értettem ezt.
Hogyan nem fagynak meg és kapnak hipotermiát szar időben / sarkvidéken?
Milyen felszerelésben dolgoznak ott, ahol -20C fok van és fúj a szél? Vagy akkor valójában az emberek adják a hordozós üzem korlátják nem a vasak?

Menj el egy jobb militari boltba,és vedd meg az US Army sarkvidéki ruházatát._-10 fok felett viselni se lehet,mert akkor túl meleg

M

molnibalage

Guest
Menj el egy jobb militari boltba,és vedd meg az US Army sarkvidéki ruházatát._-10 fok felett viselni se lehet,mert akkor túl meleg
Télikabátom van ilyen. Olyan igazi télikabát, hog 2014 óta viselni sem tudtma, mert nem volt igazi hideg...
0 fok táján egy pólóban megsülök benne. Kb. akkor viseltem utoljára, amikor -8 fok táján tekertem.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 868
34 766
113
Télikabátom van ilyen. Olyan igazi télikabát, hog 2014 óta viselni sem tudtma, mert nem volt igazi hideg...
0 fok táján egy pólóban megsülök benne. Kb. akkor viseltem utoljára, amikor -8 fok táján tekertem.
Nekem megvan a nadrág+kabát,csak már kihiztam,és alig hordtam.Túl meleg.Asszonynak van olyan svéd kardigánja(!),ami nagyon tetszik neki,de ugyanezért nem tudja hordani.Nincs hozzá elég hideg.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 999
15 885
113
F18 képesség demonstráció:

Almost 25 years ago, a large runaway weather balloon proved to be quite challenge a for a pair of fighter jets trying to shoot it down, staying in the air even after more than 1,000 rounds were fired at it.

:D

Mivel 412db lőszer fér el a gépbe, ezért ez 3 körös felsülés volt.
Majd hívni kellett az f22eseket.

:D