Canon palettán ilyen célra: 70-200L F4 IS USM vagy ha nagyon kevés a fény akkor 70-200L F2.8 IS USMSportcsarnok, röplabda kupa.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Canon palettán ilyen célra: 70-200L F4 IS USM vagy ha nagyon kevés a fény akkor 70-200L F2.8 IS USMSportcsarnok, röplabda kupa.
Nos némi kuporgatás, keresgélés, szervezés után végül a német Amazon és a kinti rokonok jóvoltából sikerült beszerezzek egy EOS 77D-t stock 18-135 IS USM objektívvel amihez aztán vettem még egy Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG OS HSM telezoomot is a spotterkedéshez. Most kedden a nagy futamon a Dunánál ki is próbáltam élőben és még saját magamat is megleptem némelyik képpel. Na persze azért nem lesznek azonnal Airliners/russianplanes.net színvonalúak a képeim de jó adag gyakorlással majd belejövök. Mellette elkezdtem pár DSLR kurzust is Skillshare-n csak most a vizsgaidőszak közeledtével kezdenek besűrüsödni az események és jóval kevesebb időm marad kb minden egyébre.
Na így a hosszabb szösszenetem végén kérdeznélek meg titeket, hogy milyen fotóstáskát/hátizsákot ajánlotok ehhez a szetthez illetve mit gondoltok a polárszűrőről megéri-e használni?
Ajánlom John Greengo kurzusát. Elsőosztályú online oktatófilm.Nos némi kuporgatás, keresgélés, szervezés után végül a német Amazon és a kinti rokonok jóvoltából sikerült beszerezzek egy EOS 77D-t stock 18-135 IS USM objektívvel amihez aztán vettem még egy Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG OS HSM telezoomot is a spotterkedéshez. Most kedden a nagy futamon a Dunánál ki is próbáltam élőben és még saját magamat is megleptem némelyik képpel. Na persze azért nem lesznek azonnal Airliners/russianplanes.net színvonalúak a képeim de jó adag gyakorlással majd belejövök. Mellette elkezdtem pár DSLR kurzust is Skillshare-n csak most a vizsgaidőszak közeledtével kezdenek besűrüsödni az események és jóval kevesebb időm marad kb minden egyébre.
Na így a hosszabb szösszenetem végén kérdeznélek meg titeket, hogy milyen fotóstáskát/hátizsákot ajánlotok ehhez a szetthez illetve mit gondoltok a polárszűrőről megéri-e használni?
Nos némi kuporgatás, keresgélés, szervezés után végül a német Amazon és a kinti rokonok jóvoltából sikerült beszerezzek egy EOS 77D-t stock 18-135 IS USM objektívvel amihez aztán vettem még egy Sigma 100-400mm f/5-6,3 DG OS HSM telezoomot is a spotterkedéshez. Most kedden a nagy futamon a Dunánál ki is próbáltam élőben és még saját magamat is megleptem némelyik képpel. Na persze azért nem lesznek azonnal Airliners/russianplanes.net színvonalúak a képeim de jó adag gyakorlással majd belejövök. Mellette elkezdtem pár DSLR kurzust is Skillshare-n csak most a vizsgaidőszak közeledtével kezdenek besűrüsödni az események és jóval kevesebb időm marad kb minden egyébre.
Most már viszonylag elérhető áron lehet jobbacska gépeket venni. Ha meg belefektetsz egy gépbe, akkor érdemes megtanulni használni is. Az a helyzet állt elő, hogy a mobiltelefonok kamerái is nagyon jók lettek, ha meg nem tanulod meg használni a komolyabb gépet, csak autómatára állítva használod, alig fogsz jobb képeket csinálni mint egy komolyabb mobillal.Itt vagyok már egy ideje de egy kezemen meg tudom számolni,hogy hány olyan komment volt amiből a kötőszavakon kívül egy árva kukkot sem értettem!
Most már viszonylag elérhető áron lehet jobbacska gépeket venni. Ha meg belefektetsz egy gépbe, akkor érdemes megtanulni használni is. Az a helyzet állt elő, hogy a mobiltelefonok kamerái is nagyon jók lettek, ha meg nem tanulod meg használni a komolyabb gépet, csak autómatára állítva használod, alig fogsz jobb képeket csinálni mint egy komolyabb mobillal.
Vehetett volna 800-ast is.Egyszerűsítek!Vett valami bazi nagy dolgot a fényképezőjére!
Szerintem 100-150e alatt értelmetlen külön fényképezőgépekre költeni. Akkor inkább vegyél egy jobb mobiltelefont és ugyanott vagy.Segítségre lenne szükségem!Fényképező vásárlás előtt állok és egyáltalán nem értek hozzá!Még mielőtt felcsillannának a szemek nem nem spotterkedésre kell és nincs is rá 1000000 Forintom.Nekem egy kis kompakt digitális gép kell 50.0000 nagyon nagyon max 60.0000 Forintért.Annyi kritériumom van,hogy legyen kicsi, HD videórögzítésre alkalmas,minél nagyobb optikai zoom értelmes képminőség mellett,autofókusz és auto képstabiliátor sem ártana.
Előre is köszönöm.
ui.:Ha valami nagy hülyeséget írtam akkor bocsi majd felhomályosítotok.
A kép csak illusztráció!
Szerintem 100-150e alatt értelmetlen külön fényképezőgépekre költeni. Akkor inkább vegyél egy jobb mobiltelefont és ugyanott vagy.
E két gép közül választanék.Telefonom van nem kell még egy azért meg nem fogok 100.000 Fotintért telefont venni,hogy fényképezzek vele miközben ugyan olyan képet csinál mint az 50.000 Forintos fényképező...