Hmm. Majd megnézem...bár lehet, hogy a könyv már nincs meg...de bűvharc az van...Hangfegyver.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hmm. Majd megnézem...bár lehet, hogy a könyv már nincs meg...de bűvharc az van...Hangfegyver.
Igen, a könyben nem volt. A filmben pedig már az első jelentektől úgy hypolták, mint valami csodafegyvert.Hangfegyver.
aka the Gay version.
Chad version:
Anno annak idején játszottam a Battle for Dune játékkal. Azzal is keverhetem. A fedaykinoknak volt...Igen, a könyben nem volt. A filmben pedig már az első jelentektől úgy hypolták, mint valami csodafegyvert.
Egyszer olvastam, hogy Lynch nem akart szórakozni a Paul által használt, és a fremeneknek megtanított harcmodorral, úgyhogy inkább lecserélték azt erre a nagyon tuti hangfegyverre...
Én az ilyen döntések miatt nem szeretem a Lynch féle mozit, mert nagyon sokat torzít a sztorin, azon kívül, hogy filmként sem funkcionál megfelelően szerintem (konkrétan úgy, hogy olvastam a könyvet, alig értettem néha, hogy hol tartunk). Persze nem lenne ilyen durva a véleményem, ha a könyv előtt látom a filmet, de így nekem egy szenvedés volt a film, főleg az utolsó órája.
Tök jó, hogy ennyit tudsz róla, de én nem a pálmafákat véltem felismerni, szval ha van releváns infód azt szívesen veszem. Mégegyszer ezen jelenet elején a rácsról van szó, ami mögül kandikálnak a fremenek. Ez egy nagyon egyedi design, a forma és a méret, nem sok ilyen van, de tudom, hogy a fővárosban van valahol az egyik középület bejáratánál. Én is tudom, hogy digitálisan ollózzák össze az anyagokat ez nem érdekel. Az érdekel, hogy be tudja-e valaki azonosítani a rácsot, hogy ennek az eredetije hol van Budapesten.A pálmafák az Origó stúdióban voltak "beültetve" egy lebetonozott területen kb. 1m átmérőjű gödrökbe. Minden gödörbe ment egy gázcső, a pálmafák leveleit lézerrel vágták ki fémlemezekből, önjáró szerelőkosárból szerelték fel - hogy többször fel lehessen venni azt amikor lángolnak a fák) Meg kb. mindent így képzelj el... A sivatagi jelenetek Jordániában készültek, az összes többi a budapesti stúdiókban.
A könyvben van egy lexikon a végén,ami ezeket a magyarázatokat tartalmazza.Én is megnéztem tegnap, összességében nem rossz egy filmtöl. Viszont szerintem a történetet az elözményeknél kellene kezdeni, a Butleri Dzsihádnál, igazából minden ott kezdödött. Miért nincsenek lézer fegyverek, számítógépek, ki volt az elsö mentát, hogyan jöttek létre a navigátorok, a bene gesserit, a sarduakarok, a nagy nemesi házak, a harcmesterek stb. Legalább 6-7 film kellene ehhez sajnos ez nemhiszem hogy meglesz.
Van belőle három évad három történettel, kurvajók. Kedvenc részem amikor az első évadban Alexandra Daddario teljesen levetkőzik.Ezt ajánlom
MZ fekkar?Vaskéz...
Most neztem, gyakorlatilag egy jo izgalmas krimit kaptunk. Nem volt ido unatkozni alatta.Beszélgetés az Elkúrtuk című filmről:
Most neztem, gyakorlatilag egy jo izgalmas krimit kaptunk. Nem volt ido unatkozni alatta.
Herbert könyvei elég szarok, hogy őszinte legyek. a Dűne még a jobbak közül való.Ok...
Ok...
Hogyan definiálod a lassan mozgót? Mert akkor egy parittya egy szép nagy robbanószerkezettel - a kor szintjén nézve - elég űber cucc lene...
Vagy egy ostorszerű cucc végén levő ragadós tapadóbomba. XD
De fémből vannak ugye?
Szuper, akkor a giga mágnes a harcmező királya...
Amit lézer véd és úgysem tudja szétlőni semmi.
A lore alapján ez jön ki...
És mindenkinek telik ilyen huncutságra?
Érdekes egy lore na...
Itt már bevallom elfogott a röhögés.
Mert, ha egy szutyok pajzs teljesítménysűrűsége ennyi, akkor egész érdekes távlatok nyílnak meg...
Mivel? Ha ők atomoznak, a másik meg nem?
Egy csudás és több száz év alatt nem sikerült újra meghonosítani az lőfegyverek kultúráját a Fremeneken kívül?
Az igen...
Ezek szerint akkor a jövőben mindenki kretén?
De, ha igen, akkor hogyan utazunk kreténekkel csillagok között?
Asszem most ment el a kedvem a filmtől.
Kb. ismertem a settinget, de ezekről nekem eddig senki nem beszélt.
Ez volt a szerencsém.
Vasárnap este néztem meg, nekem is tetszett, a végén a Parlamentből menekülős rész egy kicsit kilógott.Most neztem, gyakorlatilag egy jo izgalmas krimit kaptunk. Nem volt ido unatkozni alatta.