Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 784
37 457
113

T

Törölt tag

Guest
Számomra továbbra is döbbenetes, hogy itt mennyire egybe vág legtöbbünk véleménye, közben egy másik fórumon én vagyok a világ hülyéje, mert nem tetszett a film és le mertem írni, hogy a könyvekért sem vagyok oda :D

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Egy sima messiás történet a Dűne, "biblia" turbófokozaton.
Egyrészt igen, másrészt meg egy könyvtől azt várja az ember, hogy olvasáskor szárnyalhasson a fantázia, magával ragadjon a világa, a sorsok ereje stb. Ezeket eléggé tudja a Dűne, bár nekem sem a fő kedvencem. Ebből a szempontból pl. szerintem a Star Wars egy telep ócskaság. A Dűne univerzumát legalább van kedvem bejárni és átélni.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 770
15 136
113
Számomra továbbra is döbbenetes, hogy itt mennyire egybe vág legtöbbünk véleménye, közben egy másik fórumon én vagyok a világ hülyéje, mert nem tetszett a film és le mertem írni, hogy a könyvekért sem vagyok oda :D
Hát, akkor kicsit megbontom ezt az egységet, mivel nekem nagyon bejott az a komplexitás, ahogyan ábrázolták az adott univerzumot a korábbi adaptációkhoz képest (a konyvet nem olvastam). Érdekes volt számomra, hogy az emészthetoség erdekében nem nyomtak túl sok információt egyszerre és arra is ugyeltek, hogy minimalizálják a politikai hátteret - a megérkezés és a Harkonen támadas kozott jópár dolgot kihagytak és gyorsan rámentek a harcra, ahol mondjuk kozben mondhatták volna, miert futnak mindanyian oda ahová - ne keljen dedukálnia a nézonek.

Ami engem viszont folymatosan zavart, hogy a foszereplo menyire cingár legényke. :rolleyes: No még az is kicsit fura volt, hogy a császári ekológus nem férfi, hanem no. Viszont amúgy a Fremeneknek kifejezetten jól áll az a tuarégos kinézet (például a 2000-es minisorozatban cseh statiszták játsották oket :p )

T

Törölt tag

Guest
Hát, akkor kicsit megbontom ezt az egységet, mivel nekem nagyon bejott az a komplexitás, ahogyan ábrázolták az adott univerzumot a korábbi adaptációkhoz képest (a konyvet nem olvastam).

Itt nem a tetszés/nemtetszésről van szó, hanem a kinyilatkoztatásokról, hogy aki nem áll be a nyájba az csak idióta, troll, sőt fideszes lehet.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Pocok75 and gacsat

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 784
37 457
113
Fremeneket az Atraides harcászati taktikára és "bűvharcra" tanitják a könyvben.

A könyvben nincs "bűvharc". Annyi van, hogy az Atreidesek Gurney Halleck és Duncan Idaho révén nagyon profi harcmodort fejlesztettek ki, és a császári sardaukaroknál is jobb harcosokat képeztek ki titokban (közelharcról van szó, mivel a Dűne világában a harcosok energiapajzsokat használnak, azon csak finom mozdulatokkal lehet átszúrni karddal, és ezt tanulja Paul is gyerekkorától kezdve).
A harcedzett sivataglakó fremenekből pedig az Atreidesek a kiképzőikkel a sardaukaroknál jobb hadsereget szándékoznak kiképezni, de nincs rá idejük, bár a Harkonnen (és rejtett sardaukar) támadókat alaposan megtizedelik, jól rájuk ijesztve. Ezután a császár és a báró is ki akarja irtani a fremeneket, mert veszélyt jelentenek a hatalmukra, de mint tudjuk ez nem sikerül, a fremenek közé menekült Paul pedig a fremenek élén a könyv végén megsemmisítő vereséget mér a személyesen az Arrakisra lejött császárra és foglyul ejti a sleppjével együtt, kikényszerítve a hatalom átadását. A könyv szerint ezt egy hatalmas vihar nyomában támadva érik el, amely vihar elektromos kisülései kiütik a császári tábor pajzsait.

Last edited:

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 024
33 591
113
Ezt látta valaki?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az meg már a társadalmi folyamatokba illene, hogy hogyan lesz egy fehér (angol) férfiből fekete nő.

És ezt csak Control (Robert Lansing) miatt:

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 551
113
A könyvben nincs "bűvharc". Annyi van, hogy az Atreidesek Gurney Halleck és Duncan Idaho révén nagyon profi harcmodort fejlesztettek ki, és a császári sardaukaroknál is jobb harcosokat képeztek ki titokban (közelharcról van szó, mivel a Dűne világában a harcosok energiapajzsokat használnak, azon csak finom mozdulatokkal lehet átszúrni karddal, és ezt tanulja Paul is gyerekkorától kezdve).
A harcedzett sivataglakó fremenekből pedig az Atreidesek a kiképzőikkel a sardaukaroknál jobb hadsereget szándékoznak kiképezni, de nincs rá idejük, bár a Harkonnen (és rejtett sardaukar) támadókat alaposan megtizedelik, jól rájuk ijesztve. Ezután a császár és a báró is ki akarja irtani a fremeneket, mert veszélyt jelentenek a hatalmukra, de mint tudjuk ez nem sikerül, a fremenek közé menekült Paul pedig a fremenek élén a könyv végén megsemmisítő vereséget mér a személyesen az Arrakisra lejött császárra és foglyul ejti a sleppjével együtt, kikényszerítve a hatalom átadását. A könyv szerint ezt egy hatalmas vihar nyomában támadva érik el, amely vihar elektromos kisülései kiütik a császári tábor pajzsait.
Paul anyja tanitja a "boszorkányrend" közelharctechnikáját a fremeneknek(meg persze Paul),amit azok bűvharcnak hivnak.Konkrétan ezért hagyják életben elösször.(rég olvastam,de azthiszem Stilgárt gyűri le közelharcban,simán-és ezt a fremenek roppant bűvös dolognak tartanak.Egy vizpuha csaj csak úgy legyűrjön egy fremen naibot-hát ez bővös dolog... :D )

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 906
37 210
113
Egy kis vidámság...

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 770
15 136
113
Alig két évet kell rá várni, plusz amit még késni fog. A mostani rész is minimum egy évet késett Covid miatt, de lehet többet.
Késni nem hiszem, hogy fog, mert biztos egyzerre forgatták az egészet.
De szerintem ugyan azt akarják a szerzok megjátszani, mind a Star Wars, hogy a két rész kozé benyomnak még valami mást. Mondjuk a Dune: The Sisterhood prequel sorozatot. :oops:

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 691
19 023
113
De szerintem ugyan azt akarják a szerzok megjátszani, mind a Star Wars, hogy a két rész kozé benyomnak még valami mást. Mondjuk a Dune: The Sisterhood prequel sorozatot. :oops:
A Warner az első rész sikerétől és bevételétől tette függővé a másodikat, szóval nincs leforgatva. A forgatókönyv valószínüleg kész van.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 959
113

Nem.
Pont erről szólt az egész.
Hogy ha nem lett volna anyagilag sikeres, akkor forever ez a torzó maradt volna.
A kellékek egy része felhasználható, el lett téve, de egy gramm anyagot nem vettek fel a 2. részhez.

Márpedig elég gyorsan jött a "döntés". OK, hogy HBO Go -ra is kiment hamar, de a streaming lehetősége a mozi mellett adott lenne a második résznek is ...

Azaz ez a fajta felhajtás lehet annak szólt, hogy "szaladjunk a moziba be, mer' nem lesz folytatás ... Jujjjj" ...