Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Most már mindenfélét állít. A fegyver meg magától célzott és sült el. Olyan is megjelent, hogy a film jelenete megkövetelte, hogy a kamera felé kell célozni. A végén még kiderül, hogy nem vétkes, hiába volt a kezében és sült el a fegyver. Tiszta amerika.

Egy másik helyen írták:

"Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz, amellyel nem lehet tüzet nyitni. Közölte, lehetségesnek tartja, hogy valaki szándékosan helyezte a dobozba az éles töltényt, amely teljesen olyan, mint a vaktöltény." Én nem tudom elhinni, hogy a vaktöltény és az éles egyforma. Gyúrják az érdeklődők gondolatvilágát.

Régebben olvastam, hogy Baldwin egyik élharcosa annak, hogy ne korlátozzák a fegyvertartást.
Lónak a faxát.. Szar a helyi szabályozás, gondolom mindenki menteni szeretné a saját seggét. Itthon ez kb. úgy működik hogyha a díszletfalra fel van akasztva pl. egy kellékfegyver akkor azzal majd akkor tudsz legközelebb lőni ha veszel egy másikat.. Ami meg jelenetben szerepel, azt a fegyvermester nem engedi ki a keze közül, ő tölti meg és adja oda színésznek. Mondjuk nálunk nem lövöldöznek éles lőszerrel. Olyan nincs hogy valaki azt hitte hogy a doboz vaktöltényt tartalmaz.. Millió technika van arra régóta hogy egy lövést vagy egy robbantást utómunkával felpimpeljenek. Hazai viszonyok között a legviccesebb balesetet a Hídember forgatásán láttam, amikor a korabeli egyenruhák legyártásának az árát úgy spórolták meg hogy hoztak egy hagyományőrző huszár csapatot Csehországból. Batthyány kivégzésénél a tolmács nem volt a helyzet magaslatán, a kivégzőosztag meg nem a kamera mellé lőtt hanem telibe a kamerába a trombitacsövű flintával vaklőszerrel.. Szerencsére volt egy szűrő a frontlencse előtt, rohadt drága de az optika megúszta:)
Szóval ez a Baldwin story nem több mint vegytiszta dilettantizmus - évtizedenként szed néhány áldozatot, rá lehet keresni a neten.
De... Nálunk is halt meg olyan kölyök akit beküldtek a díszlet alá kiszedni pár alátámasztást és utána a fejére omlott az egész - hülyék mindenhol vannak sajnos...

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
A film tartalama:
Az "Iszlám Állam" fegyveresei teljesen elpusztítják a tizenhárom éves Jose és bátyja, Luis faluját, és felajánlják a srácoknak, hogy csatlakozzanak a soraikhoz, különben ugyanarra a sorsra jutnak. Luis bátyja tiltakozása ellenére beleegyezik. Mozambik Oroszország segítségét kéri a fegyveresek elleni harcban, és egy Gránit nevű parancsnok vezetésével különleges csoport érkezik az országba. Granit csoportja a dzsungelben találja meg Josét, aki a fegyveresek elől menekül. A fiú azonban nem állhat bosszút a gyilkosokon és nem fedheti fel a hollétüket, mert akkor veszélyeztetné bátyját.
Főszerepben Putyom, aki medeháton fog loagolni.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Most már mindenfélét állít. A fegyver meg magától célzott és sült el. Olyan is megjelent, hogy a film jelenete megkövetelte, hogy a kamera felé kell célozni. A végén még kiderül, hogy nem vétkes, hiába volt a kezében és sült el a fegyver. Tiszta amerika.

Egy másik helyen írták:

"Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz, amellyel nem lehet tüzet nyitni. Közölte, lehetségesnek tartja, hogy valaki szándékosan helyezte a dobozba az éles töltényt, amely teljesen olyan, mint a vaktöltény." Én nem tudom elhinni, hogy a vaktöltény és az éles egyforma. Gyúrják az érdeklődők gondolatvilágát.

Régebben olvastam, hogy Baldwin egyik élharcosa annak, hogy ne korlátozzák a fegyvertartást.
Baldwin épphogy óriási anti-gun figura volt mindig is, ezért ironikus az esete. Azt viszont nagyon nehezemre esik elhinni, hogy a vaktöltény úgy néz ki, mint az éles.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Baldwin épphogy óriási anti-gun figura volt mindig is, ezért ironikus az esete. Azt viszont nagyon nehezemre esik elhinni, hogy a vaktöltény úgy néz ki, mint az éles.
Nem is hasonlít.
250px-Platzpatronen762_9.jpg

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Nem is hasonlít.
250px-Platzpatronen762_9.jpg
sóhaj. leírtam már, westernfilm. a kamera belelát, a Coltba, ezért a nem " lööldözős" felvételekhez, olyan "lőszert " használnak, ami egy lőportóél és csappantyútól megfosztott éles lőszer. Ennek kezelése a fegyvermester dolga.Baldwin nem azért lehet felelős mert színészként elsütötte a fegyert, amibe NEM lehetett volna éles lőszer. hanem hogy egy alkalmatlan személyt alkalmazott.

T

Törölt tag

Guest
sóhaj. leírtam már, westernfilm. a kamera belelát, a Coltba, ezért a nem " lööldözős" felvételekhez, olyan "lőszert " használnak, ami egy lőportóél és csappantyútól megfosztott éles lőszer. Ennek kezelése a fegyvermester dolga.Baldwin nem azért lehet felelős mert színészként elsütötte a fegyert, amibe NEM lehetett volna éles lőszer. hanem hogy egy alkalmatlan személyt alkalmazott.

Semmi sem bizonyítja jobban bűnösségét, mint, hogy te véded.

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
A nem lövöldözős felvételeknél gyakorlatilag bármilyen kamu megoldás megfelel - amit írsz az is. Lényeg hogy a fegyver alkalmatlan legyen lövés leadására. Ha lőni kell vele akkor meg van egy csomó megoldás arra hogy életszerű legyen a dolog, de egyikhez sem kell éles lőszer a hazai forgatásokon. Ezért írtam hogy az ottani szabályozás szar.
Nem véletlenül foglalták le anno Ferihegyen a World War Z fegyvereit amikor Brad Pitt itt forgatott.
Ha a gatyád szárából kilógó gázcső végén álldogáló pb palack hajtja meg az M-16- ost, akkor biztos lehetsz benne hogy nem fűrészelsz ketté senkit egy sorozattal:)
Ha a belvárosban fel akarsz robbantani egy lakást akkor kilövöd légágyúval a cukorüveg ablakokat (tégy hozzá pár merőkanál port), a lángokat majd hozzárajzolja a CGI.
Ha hátulról látod a szereplőt vadul lövöldözni, akkor biztos lehetsz benne hogy a becsapódó golyókat a téglafalban a fegyvermester lövi ki egy paintball puskából. Van hozzá olyan lőszer ami szépen szikrázik, stb.
Szóval nem kell éles lőszer kb. a Csillagok háborúja óta:)
Nyilván az olyan hülyével nem tudsz kezdeni semmit aki vaklőszerrel halántékon lövi magát. De az legyen az ő baja.
Az meg Alec Baldwin baja hogy egy dilettánst alkalmazott (producerként ez többek között az ő felelőssége is), meg persze nem lettem volna a helyében amikor leesett neki hogy agyonlőtte a DOP-t a kamera mögött. Ha megússza az egészet akkor nem fog odakint változni semmi, ha meghurcolják akkor talán bevezetik ott is a hülyék elleni bombabiztos szabályokat.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 032
33 610
113
Lónak a faxát.. Szar a helyi szabályozás, gondolom mindenki menteni szeretné a saját seggét. Itthon ez kb. úgy működik hogyha a díszletfalra fel van akasztva pl. egy kellékfegyver akkor azzal majd akkor tudsz legközelebb lőni ha veszel egy másikat.. Ami meg jelenetben szerepel, azt a fegyvermester nem engedi ki a keze közül, ő tölti meg és adja oda színésznek. Mondjuk nálunk nem lövöldöznek éles lőszerrel. Olyan nincs hogy valaki azt hitte hogy a doboz vaktöltényt tartalmaz.. Millió technika van arra régóta hogy egy lövést vagy egy robbantást utómunkával felpimpeljenek. Hazai viszonyok között a legviccesebb balesetet a Hídember forgatásán láttam, amikor a korabeli egyenruhák legyártásának az árát úgy spórolták meg hogy hoztak egy hagyományőrző huszár csapatot Csehországból. Batthyány kivégzésénél a tolmács nem volt a helyzet magaslatán, a kivégzőosztag meg nem a kamera mellé lőtt hanem telibe a kamerába a trombitacsövű flintával vaklőszerrel.. Szerencsére volt egy szűrő a frontlencse előtt, rohadt drága de az optika megúszta:)
Szóval ez a Baldwin story nem több mint vegytiszta dilettantizmus - évtizedenként szed néhány áldozatot, rá lehet keresni a neten.
De... Nálunk is halt meg olyan kölyök akit beküldtek a díszlet alá kiszedni pár alátámasztást és utána a fejére omlott az egész - hülyék mindenhol vannak sajnos...
Csak a szokásos. Miközben egyik oldalról azt hallod folyamatosan, h ez a szabályok kikerülése, megoldjuk okosba' csak nálunk, vadkeleten működik, jönnek ilyen esetek, amik épp az ellenkezőjét sugallják.

T

Törölt tag

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Bajszos csávóról nekem mindig ez fog az eszembe jutni:

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Megnéztem a Dűnét végre. Szerintem pár apróságtól eltekintve príma adaptáció, a fontos dialógusok egy az egyben szólalnak meg, jó a tempó, és hát beszarás szép az egész látványvilág. Nekem jöhet a folytatás, felőlem akár a Muad-dib császárságáról szóló részekig. Amilyen szahar lett az Alapítvány, olyan kellemes meglepetés lett nekem a Dűne.

(Halkan jegyzem meg, hogy nemrég átfutottam az Alapítvány könyveket, és sztem simán lehetett volna "rendes" sorozatot is csinálni belőlük. Lenne pár nehézség, de nem legyőzhetetlenek.)

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
858
2 268
93

Hát ez szuper volt! Kb annyit röhögtem, mint az indiai tüzérbemutatón.
Csak eltévesztetted a topikot, ez nem a Humor! :D

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Bleroka

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

Kapjátok be! :D

De ha India, akkor is ő a legjobb!

• Hűha
Reactions: gacsat

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Kapjátok be! :D

De ha India, akkor is ő a legjobb!

Annyira indiai a stílus:) Pl. amikor a rendőr előkapja a stukkert és a hóna alatt ott a lemenő nap... Az a minimum hogy egy akciófimben legalább kétszer táncra perdül a komplett szereplőgárda:)

Volt idő amikor az egész világot bejárták és mindenhol óvszerreklámot forgattak:)
Ez speciel az Istvántelki főműhelyben készült pár évvel ezelőtt. Nyilván klassz háttér pár romos mozdony, de mi a rossebért kell Indiából idáig jönni egy kotongumi reklámért?

Viszont ha nem keresi a nyugati logikát az ember mindenhol...:)

M

molnibalage

Guest
Nem tudom, hogy ide a vagy a számítógépesbe kellett volna.