Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 314
16 216
113
Hú, kicsit rasszista valaki?
Sok fogalmad nincsen afro-amerikai művészekről, ugye?
Voltál már afrikában? A rasszizmus új dimenziói nyílnak meg előtted (még a félvéreket is rühellik, arabokat dettó) :) A BLM ahhoz képest (polar bear huntinggal) kismiska. Tinga Tinga festmény meg -maradjunk annyiban- nem egy Leonardo, Picasso, stb. Vagy a tényt közölni is rasszizmus?
Az alábbi linket egy félvér sráctól kaptam:
D1vHZLFW0AAdGDm.jpg

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 219
27 094
113
Voltál már afrikában? A rasszizmus új dimenziói nyílnak meg előtted (még a félvéreket is rühellik, arabokat dettó) :) A BLM ahhoz képest (polar bear huntinggal) kismiska. Tinga Tinga festmény meg -maradjunk annyiban- nem egy Leonardo, Picasso, stb. Vagy a tényt közölni is rasszizmus?
Igazából egy apartheid, belga-kongó után talán érthető, hogy rühellik a fehéreket.

• Vicces
Reactions: vilmoci and cirqle

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Ajajajajaj....

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 736
17 592
113
Ajajajajaj....

Nekem tetszik a kezdeményezes, hogy jelentősebb történelmi eseményeket képernyőre visznek, azzal is együtt tudnék élni, hogy ezt valami kormányközeli alak intézze, de legalább mutasson némi tehetségét a dolog iránt!
Mert Aranybulla kapcsán vegérvényesen kiderült, hogy egy filmezeshez tehetségtelen és érzéketlen alak ez a Rákay aki alap fogalmakkal nincs tisztában, és nem hiszem, hogy ne lenne nála 100 alkalmasabb ember a Ner kötelékében! Szégyen!

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 190
14 433
113
Nekem tetszik a kezdeményezes, hogy jelentősebb történelmi eseményeket képernyőre visznek, azzal is együtt tudnék élni, hogy ezt valami kormányközeli alak intézze, de legalább mutasson némi tehetségét a dolog iránt!
Mert Aranybulla kapcsán vegérvényesen kiderült, hogy egy filmezeshez tehetségtelen és érzéketlen alak ez a Rákay aki alap fogalmakkal nincs tisztában, és nem hiszem, hogy ne lenne nála 100 alkalmasabb ember a Ner kötelékében! Szégyen!

Az Aranybullánál csak jobb lehet! Azt is újravágnám! Profival, megfizetve! ...aki mellé azért "véletlenül" ott ülne egy-két "inas"! :oops:

Kellemetlen de javítható hiba --legalábbis én annak tartom--, de pont lehetne építkezni, ezen a területen is. Végre nem csak vásárlással/külföldi tudás kifizetésével/egyszeri, "tüneti kezeléssel" oldanám meg az ez esetben (Ab) leggyorsabban kivitelezhető hibajavítási módot, hanem az általunk által régen (is, évszázadokon át) és kínaiak által napjainkban/évtizedeken óta ipari méretekben űzött "tudás-importtal" ;)

...vagy, ha nem megy, akkor önkritikával => "...vissza a kaptafához!". Az se szégyen, szerintem jól csinálta!

.

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 744
11 915
113
Egyetértek.
Több tíz évadra való történelmi témájú sorozatot lehetne forgatni az elmúlt 1000 évből, annyi sztorink van.
Filmes szakembereink is vannak, hiszen rengeteg hálivúdi/sztríming produkciót forgatnak itt. Jó színészeink is vannak.
Nem akarom elhinni, hogy nem találnak épkézláb forgatókönyvírókat, akik tudnának, történészekkel együtt, giccsmentes frankó sztorikat írni.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
724
2 767
93
Mivel Zsoldos Attila nem szerepel a szakértők között gondoltam hogy történelmileg nem lesz pontos de attól még lehetett volna jó filmet csinálni de ez egy élvezhetetlen izé,

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 219
27 094
113
Mivel Zsoldos Attila nem szerepel a szakértők között gondoltam hogy történelmileg nem lesz pontos de attól még lehetett volna jó filmet csinálni de ez egy élvezhetetlen izé,

Az Aranybulla-sorozatban megjelenő, pozitív II. András kép alapját lényegében Zsoldos Attila történész, akadémikus kutatásai adták, aki 2010-ben szakított azzal a 2-300 éves trenddel, miszerint a király csak sodródott az eseményekkel és ami jót tett, arra is úgy kényszerítették rá az alattvalói. Mindezek ismeretében nem csoda, hogy Zsoldost is megkeresték a sorozat alkotói, hogy vegyen részt szakértőként a munkában, ám ő a forgatókönyv láttán nemet mondott.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
724
2 767
93

Az Aranybulla-sorozatban megjelenő, pozitív II. András kép alapját lényegében Zsoldos Attila történész, akadémikus kutatásai adták, aki 2010-ben szakított azzal a 2-300 éves trenddel, miszerint a király csak sodródott az eseményekkel és ami jót tett, arra is úgy kényszerítették rá az alattvalói. Mindezek ismeretében nem csoda, hogy Zsoldost is megkeresték a sorozat alkotói, hogy vegyen részt szakértőként a munkában, ám ő a forgatókönyv láttán nemet mondott.
Nem is csodálom szörnyű lett a forgatókönyv :confused: Tény hogy nem dokumentumfilmet akartak forgatni, de láttunk már marhára nem hiteles de élvezhető történelmi filmeket pl Halál 50 órája.Ritka az olyan történelmi film amibe ne lehetne belekötni szerintem talán A leghosszabb nap a pozitív kivétel de még az se tökéletes bár a szereposztást nehéz überelni :D

• Tetszik
Reactions: fip7 and Árpicsek

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 024
33 591
113
Az ugye megvan, h Rákay producer volt, a rendező Kriskó László.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 736
17 592
113
Az Aranybullánál csak jobb lehet! Azt is újravágnám! Profival, megfizetve! ...aki mellé azért "véletlenül" ott ülne egy-két "inas"! :oops:

Kellemetlen de javítható hiba --legalábbis én annak tartom--, de pont lehetne építkezni, ezen a területen is. Végre nem csak vásárlással/külföldi tudás kifizetésével/egyszeri, "tüneti kezeléssel" oldanám meg az ez esetben (Ab) leggyorsabban kivitelezhető hibajavítási módot, hanem az általunk által régen (is, évszázadokon át) és kínaiak által napjainkban/évtizedeken óta ipari méretekben űzött "tudás-importtal" ;)

...vagy, ha nem megy, akkor önkritikával => "...vissza a kaptafához!". Az se szégyen, szerintem jól csinálta!

.
Nem vagyok meggyőződve, hogy egy újra vágással orvosolni lehetne a dolgot.
Alapjaiban van elbaszva az egész. Rossz a forgatókönyv. Andy forog a sírjában, hogy ez megszülethetett.
Először el kellett volna dönteni, hogy egy narrált dokumentum filmet akarnak csinálni, ahhoz elég egy jóhangú karizmatikus figura aki magyaráz.
Vagy lehet Full dokumentumfil, akkor a szakértők narrálnak, vagy lehetett volna egy "Szulejmán típusú", történelmi szálon vezetett, történelmi jellegű dráma.
De Rákaynak mind kell egyszerre. Szerintem menthetetlen, és felő, hogy a Petőfi se lesz jobb.

Mivel igazán nagy költségvetésű House of dragons színvonalat úgysem fogunk elérni inkább valami újba gondolkodnak, mint mondjuk stilizált 3D animációban csinálnám meg. Na ne a Vukk-ra gondoljatok, és ne is full realista 3D-re, hanem ahogy egy Francia studió megcsinálta pl. Az Arcane sorozatot.
ARCANE-Mel-Office-3-D-Environment-Simon-Magnan.png

Lenyűgöző képvilág, pedig nem rajongok a anime-szerű cuccokért, de hasonló csak korhű környezet baromi jól nézhetne ki, egy jó művészeti vezető kezei alatt, és a fiatalokat is előbb megérintené...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Rádasul van külföldön is jegyzett minősegi színvonalon dolgozó hazai VFX stúdió mint pl a Digic Pictures.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 736
17 592
113
Az ugye megvan, h Rákay producer volt, a rendező Kriskó László.
Igen tudom.
A producer pedig a film gyártásának tulajdonképpeni felügyelője, ő finanszírozza a filmet, megmondja, ha nem tetszik neki a felvett anyag, vagy a casting. Gyakorlatilag bármit megtehet, kivéve a szerzői (művész) filmeknél, ott általában a rendező alkot.
És ha jól emlékszem Rákay a Forgatókönyv írásba is beszállt.. Ez a film a rendezővel egyetembe az ő sara.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 036
18 272
113
D1vHZLFW0AAdGDm.jpg

Engem innen egyszer bannoltak, amikor betettem egy hasonló térképet az átlagos IQ és a beltenyészet országonkénti arányáról...

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 100
50 398
113
Nem vagyok meggyőződve, hogy egy újra vágással orvosolni lehetne a dolgot.
Alapjaiban van elbaszva az egész. Rossz a forgatókönyv. Andy forog a sírjában, hogy ez megszülethetett.
Először el kellett volna dönteni, hogy egy narrált dokumentum filmet akarnak csinálni, ahhoz elég egy jóhangú karizmatikus figura aki magyaráz.
Vagy lehet Full dokumentumfil, akkor a szakértők narrálnak, vagy lehetett volna egy "Szulejmán típusú", történelmi szálon vezetett, történelmi jellegű dráma.
De Rákaynak mind kell egyszerre. Szerintem menthetetlen, és felő, hogy a Petőfi se lesz jobb.

Mivel igazán nagy költségvetésű House of dragons színvonalat úgysem fogunk elérni inkább valami újba gondolkodnak, mint mondjuk stilizált 3D animációban csinálnám meg. Na ne a Vukk-ra gondoljatok, és ne is full realista 3D-re, hanem ahogy egy Francia studió megcsinálta pl. Az Arcane sorozatot.
ARCANE-Mel-Office-3-D-Environment-Simon-Magnan.png

Lenyűgöző képvilág, pedig nem rajongok a anime-szerű cuccokért, de hasonló csak korhű környezet baromi jól nézhetne ki, egy jó művészeti vezető kezei alatt, és a fiatalokat is előbb megérintené...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Rádasul van külföldön is jegyzett minősegi színvonalon dolgozó hazai VFX stúdió mint pl a Digic Pictures.

A Digic jó, de egy ilyen kaliberű produkcióhoz azért hiányzik még ez-az.
Jó producer, jó forgatókönyv, jó rendező - ezek közül talán az első hiányzik leginkább.

(Úgy is mondhatjuk, most már tényleg a rendelkezésünkre állnak jó filmes szakemberek, csakhogy ezek a filmkészítés “végrehajtó” részén vannak. Sikeres és jó filmhez muszáj az itthon lenézett producerszakmát is fejleszteni.)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0