Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 399
16 853
113
Csak mert az egyik kedvenc filmem.
Ès mert a Szirmait kimondottan csípem.

A mostani politikai kapcsolódásra semmilyen szinten nem szeretnèk reagálni.
Pedig lenne mit. :oops: :D :robot: :rolleyes::confused::eek:;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 921
2 585
113
Erdeklodom hogy az olvtarsak kozzul ki latta a HBO Csernobil sorozatat, es a mi a velemenye rola?

koszonom

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
3 046
11 621
113
Erdeklodom hogy az olvtarsak kozzul ki latta a HBO Csernobil sorozatat, es a mi a velemenye rola?

koszonom
Már megnéztem vagy 5x-6x az egész sorozatot, annyira tetszik. Tényleg nagyon jól szemlélteti a sorozat az akkori állapotokat. És persze azt is, hogy mekkorát küzdöttek az emberek, hogy csökkentsék valahogy az okozott károkat.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 926
10 249
113
Kiváló képet fest arról, hogy hogy is működd az az állam. Kisebb pontatlanságok azért vannak benne az események kapcsán, de nem dokumentum film és nem is nagy ordas baromság.
pontosan ugyanez volt a fílingem
zseniális korrajz
nyomokban néhai '80-as évekbeli sorkatonai szolgálatomra is acociáltam, ott láttam néhányat ezekből az arcokból

• Tetszik
Reactions: fip7

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 543
11 746
113

koszonom
Hogy autentikus legyek:
Nem jó, de nem is kritikus! :)

Viccet félretéve: fanasztikusan jó sorozat!
Nagyon jó betekintés ad minden szinten:
politika, emberi kapcsolatok, tudós, katasztrófaelhárítás,
És amin a végén elpityeredtem: emberi önfeláldozás

• Tetszik
Reactions: Luthero and fip7

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 921
2 585
113
Kiváló képet fest arról, hogy hogy is működd az az állam. Kisebb pontatlanságok azért vannak benne az események kapcsán, de nem dokumentum film és nem is nagy ordas baromság.
Egyetertek. Mire gondolsz a "kisebb pofatlansagok" emlitesenel?

Amugy szerintem a legfontosabb mondat a filmban a kovetkezo : Mi az ara a hazugsagnak? Az az ha hazudunk magunknak akkor ennek az arat igy vagy ugy de megfogjuk fizetni.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and G__G

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 921
2 585
113
Már megnéztem vagy 5x-6x az egész sorozatot, annyira tetszik. Tényleg nagyon jól szemlélteti a sorozat az akkori állapotokat. És persze azt is, hogy mekkorát küzdöttek az emberek, hogy csökkentsék valahogy az okozott károkat.
Igen ez kulon tetszett benne nekem is hogy a film nem csak az esemenyre koncentralt hanem a sok sok onfelaldozo szemelyre is . Melto keppen emelt nekik emleket. Az hogy a baj csak akkora lett amekkora az dontoen ezeknek az onfelaldozo embereknek koszonheto. Sokuknak (koszonhetoen az oroszos agyonhalgatasnak) meg a nevet sem tudjuk de igy utolag koszonet hala es tisztelet nekik.

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
961
2 711
93
Nekem egyik kedvenc sorozatom, vagy 5-6szor láttam. Scserbina jellemfejlődése nagyon tetszett, meg a 2. legjobb szállóige: "Nem 3 röntgen. Tizenötezer."

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 539
90 608
113
Egyetertek. Mire gondolsz a "kisebb pofatlansagok" emlitesenel?

Amugy szerintem a legfontosabb mondat a filmban a kovetkezo : Mi az ara a hazugsagnak? Az az ha hazudunk magunknak akkor ennek az arat igy vagy ugy de megfogjuk fizetni.
Az utolsó reszben lesz ahol magyarázzák a reaktor felrobbanásanak menetét. Na ott van egy kis hiba, mert nem 100%-ban úgy működött a reaktor, de ez csak kukacoskodás.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 696
12 638
113
Igen ez kulon tetszett benne nekem is hogy a film nem csak az esemenyre koncentralt hanem a sok sok onfelaldozo szemelyre is . Melto keppen emelt nekik emleket. Az hogy a baj csak akkora lett amekkora az dontoen ezeknek az onfelaldozo embereknek koszonheto. Sokuknak (koszonhetoen az oroszos agyonhalgatasnak) meg a nevet sem tudjuk de igy utolag koszonet hala es tisztelet nekik.
A témába vág Szvetlana Alekszejevna Csernobili ima c. könyve.

• Tetszik
Reactions: fip7

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 921
2 585
113
Online elerheto a konyv angolul vagy magyarul?
meg van magyarul. Valami rettenet olvasni.

• Tetszik
Reactions: gergo55