Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
Nem a könyvadaptációkról beszélek. Bár azoknál is erősen függ a végeredmény, hogy milyen formában követik a könyvet. Egyébként sokszor észrevenni egy amerikai filmen, hogy könyv után készült, mert összeszedett a története.



Először kell a történet, utána a körítés. Ha már a történetnek kell alkalmazkodnia a színészekhez, helyszínekhez abból ritkán sül ki jó. Valószínűleg jobb ha mostanában nem csinálják meg a három testőr legújabb feldolgozását, mert gondolom csak D'Artagnan lenne benne fehér hetero férfi :)

Ne álmodozz, Te "rasszista"! ;)


.
 
  • Tetszik
Reactions: beta

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
Igen, tényleg jólsikerült, pár kisebb hiba:

A CGI medve gagyi volt, és a Predátor túl sokat hentelt, ill. a korábbiakkal ellentétben látszólag gond nélkül tudott a földi légkörből lélegezni.

Szerintem volt ebben a filmben bőven hiba, csak annyira szar volt az összes idei film (kivéve a Top Gun, az nagyon látványos volt), hogy már ennek is örülünk.

Spoiler alert!
1. Kezdjük ott, hogy a filmben a kommancsok és a franciák nem lehettek volna térben és időben egy helyen, elvileg. Bár végül is a Predator is oda talált valahogyan.
2. A kiscsaj rendkívül unszimpatikus, hisztis és felelőtlen. Ő a szegény lány aki ki akar lépni a társadalmi szerepekből de sajnos elnyomják ezek a csúnya gaz férfiak. Ennek megfelelően nem hallgat senkire....
Az meg se fordul a kis önelégült fejében, hogy esetleg meghallgassa a bátyját, ha már van és tudjuk róla, hogy jó vadász és szereti is.
3. A közösség férfi tagjai is elismerik, hogy jó nyomolvasó és éjszaka meg is engedik, hogy velük menjen, magyarán csak ő gondolja azt, hogy mindenki lenézi és bizonyítania kell, a valóság az, hogy pont a helyén kezelik a képességeit.
4. Ahelyet, hogy örülne neki, hogy a bátyja megmenti az életét, e helyet irigy rá, hogy ő öli meg a pumát.
5. Ennek persze az egyetlen megoldása az, hogy nem szól senkinek csak eltűnik, hadd keressék a népek....
6. Mivel nem tudja hanyas a kabát ezért egy nyeszlet szar íjjal és egy kisfejszével bele köt egy medvébe.
7. A borzasztó CGI puma után megjönn a még ígénytelenebb CGI medve ami simán megölné, de a szamaritánus kedvében lévő ragadozó érthetetlen okból megmenti.
8. A keresésére indult emberek haza akarják vinni, de ő megint hisztis. Utána olyan mozdulatokkal verekszik az egyik megmentőjével ahogyan szinte biztosan nem verekedtek az indiánok.
9. A megmentésére indult 3 srác miatta hal meg, hiszen ha nem szökik el nem lennének ott. De tovább megyek ha már ott vannak akkor hiszti és pofozkodás helyet el kellet volna mondani, hogy gyerekek kurva nagy gáz van, menjünk a bátyámért aztán lépjünk innen....
E helyet kinyíratott 3 szerencsétlen.
Mondjuk az a ragadozó is valami rokon lelke lehet a csajnak, mert úgy harcol ahogyan a ragadozók az eddigi filmek alapján nem harcolnak.
A csendes és lopakodó néma gyilkos (vadász) helyet egy kocsmai bunyós a predatorunk.
Lehet ez is nőből van, és a piros betűs ünnepekre kirakták a többiek a földön, hogy inkább itt hisztizzen nálunk, mint otthon vagy az űrhajón.
10. Elfogják a kiscsajt a fehér emberek, akik mind igénytelenek és bunkók és kegyetlenek és erőszakosak stb.... LOL
11. Kérdezik a kiscsajt a lényről, hiszen azt üldözik valamiért, de a kiscsaj nem mond semmit nekik. Miért is mondaná el mekkora veszélyben vannak....
12. A kocsmai bunyós predator leáll boxolni a franciákkal a ködben. Szerencséjére a franciák 5 méterről is a kis pajzsára céloznak, mert öngyilkos hajlamúak. Vagy csak ők is a test test elleni küzdelem hívei. Persze leboxolja őket a hisztis predi.
13. Kiszabadult indiánjaink visszamennek a táborba ahol az össze vissza ugrálással megzavarja a bátyó a bárgyú predit, aki azért megöli. A kiscsajt leszarja, gondolja ez még nála is nagyobb balf@sz.
14. Aztán valamiért mégis csak elkezdi kergetni a gumi maci módjára ugráló kiscsajt aki bele csalja a lápba ami jó húzás, csak minden egyéb körítés hiteltelen. (meg ez már a film elején tudható fordulat.)
15. A ragadozó végül úgy elszégyelli magát a film miatt, hogy öngyilkos lesz.
16. A kiscsaj haza megy a ragadozó levágott fejével, ami egyértelmű bizonyíték a törzsnek arra, hogy megérte a törzs 4 legjobb fiatal vadászát megöletni egy levágott gyíkfejért. LOL.

És, hogy mi a tanulság? Hiszen a jó filmek tanítanak minket...
Hát talán annyi, hogy ne hallgas azokra akik szeretnek és jót akarnak neked, legyél önfejű, veszélyeztes másokat hátha szerencséd lesz és haza mehetsz arcoskodni. Úgy kb. ennyi.


Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyivel szebb lett volna ugyan ez a történet egy a bátyjára hallgató indián lánnyal akit elvisznek a fiúk pumára vadászni, mert jó nyomolvasó, csak kiderül, hogy a pumát más megölte már, és ő rájuk is az kezd el vadászni.
Össze futnak a franciákkal menekülés közben és segítséget kérnek és elmondják mi a baj.
A franciák mivel szintén vadászok, ha nem is hisznek nekik de tesznek egy próbát, hogy mi az.
Majd rájönnek, hogy tényleg nagy a baj. Aztán állítanak egy olyan csapdát, mint a filmben.
De nem jön be, mert a ragadozó okosabb.
A végén az indiánlány és a bátyja bele csalják a lápba a ragadozót, ahol a fiú a csali és föláldozza magát.
A lápba merült ragadozót fejbe lövi az Adolini pisztollyal a kiscsaj.
A bátyja holtestét húzza haza a kiscsaj a falujába, hiszen szerette.
Film vége.
Szerintem 5 perc alatt jobb forgatókönyvet írtam, mint ezek a mikiegérnél. :)
És ilyen okokból nem fizetek a filmjeikért.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 918
13 714
113
Nehezen tudok ellenállni a Sci-fi műfajnak, így most sem bírtam ki, hogy bele ne nézzek egy új a 'Moonhaven' sorozatba.
Eddig a pillanatig a Sunshine vitte nálam a prímet ami a legidiótább sci-fit illeti, de ez a Moonhaven komoly kihívó!
A történet annyira szar, hogy a mostani trendnek megfelelő "szines" szereplőgárda szinte nem is zavaró!

Röviden;
Szarban a Föld túlnépesedett, mérgező, haldokló, szokásos utópia. De megalkották az első AI-t és nagy kolóniát építenek a HOLDON! Tenger, meg zöldellő fauna, Földi gravitáció+napciklus+ atmoszféra valahogy megpörgették a Holdat! (Igen)
És ott 100evig fejlesztgetik az új társadalmat+technológiát amivel majd megmentik a Földet.
Annyira rossz a sorozat, hogy már nehéz abbahagyni!

Aki bírja az agyzsibbasztó hülyeséget annak kötelező darab.

Olyan mint a savanyúcukor, aminek a gondolatától is beszűkül az ember minden testnyílasa, de mégis esszük!

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
Szerintem volt ebben a filmben bőven hiba, csak annyira szar volt az összes idei film (kivéve a Top Gun, az nagyon látványos volt), hogy már ennek is örülünk.

Spoiler alert!
1. Kezdjük ott, hogy a filmben a kommancsok és a franciák nem lehettek volna térben és időben egy helyen, elvileg. Bár végül is a Predator is oda talált valahogyan.
2. A kiscsaj rendkívül unszimpatikus, hisztis és felelőtlen. Ő a szegény lány aki ki akar lépni a társadalmi szerepekből de sajnos elnyomják ezek a csúnya gaz férfiak. Ennek megfelelően nem hallgat senkire....
Az meg se fordul a kis önelégült fejében, hogy esetleg meghallgassa a bátyját, ha már van és tudjuk róla, hogy jó vadász és szereti is.
3. A közösség férfi tagjai is elismerik, hogy jó nyomolvasó és éjszaka meg is engedik, hogy velük menjen, magyarán csak ő gondolja azt, hogy mindenki lenézi és bizonyítania kell, a valóság az, hogy pont a helyén kezelik a képességeit.
4. Ahelyet, hogy örülne neki, hogy a bátyja megmenti az életét, e helyet irigy rá, hogy ő öli meg a pumát.
5. Ennek persze az egyetlen megoldása az, hogy nem szól senkinek csak eltűnik, hadd keressék a népek....
6. Mivel nem tudja hanyas a kabát ezért egy nyeszlet szar íjjal és egy kisfejszével bele köt egy medvébe.
7. A borzasztó CGI puma után megjönn a még ígénytelenebb CGI medve ami simán megölné, de a szamaritánus kedvében lévő ragadozó érthetetlen okból megmenti.
8. A keresésére indult emberek haza akarják vinni, de ő megint hisztis. Utána olyan mozdulatokkal verekszik az egyik megmentőjével ahogyan szinte biztosan nem verekedtek az indiánok.
9. A megmentésére indult 3 srác miatta hal meg, hiszen ha nem szökik el nem lennének ott. De tovább megyek ha már ott vannak akkor hiszti és pofozkodás helyet el kellet volna mondani, hogy gyerekek kurva nagy gáz van, menjünk a bátyámért aztán lépjünk innen....
E helyet kinyíratott 3 szerencsétlen.
Mondjuk az a ragadozó is valami rokon lelke lehet a csajnak, mert úgy harcol ahogyan a ragadozók az eddigi filmek alapján nem harcolnak.
A csendes és lopakodó néma gyilkos (vadász) helyet egy kocsmai bunyós a predatorunk.
Lehet ez is nőből van, és a piros betűs ünnepekre kirakták a többiek a földön, hogy inkább itt hisztizzen nálunk, mint otthon vagy az űrhajón.
10. Elfogják a kiscsajt a fehér emberek, akik mind igénytelenek és bunkók és kegyetlenek és erőszakosak stb.... LOL
11. Kérdezik a kiscsajt a lényről, hiszen azt üldözik valamiért, de a kiscsaj nem mond semmit nekik. Miért is mondaná el mekkora veszélyben vannak....
12. A kocsmai bunyós predator leáll boxolni a franciákkal a ködben. Szerencséjére a franciák 5 méterről is a kis pajzsára céloznak, mert öngyilkos hajlamúak. Vagy csak ők is a test test elleni küzdelem hívei. Persze leboxolja őket a hisztis predi.
13. Kiszabadult indiánjaink visszamennek a táborba ahol az össze vissza ugrálással megzavarja a bátyó a bárgyú predit, aki azért megöli. A kiscsajt leszarja, gondolja ez még nála is nagyobb balf@sz.
14. Aztán valamiért mégis csak elkezdi kergetni a gumi maci módjára ugráló kiscsajt aki bele csalja a lápba ami jó húzás, csak minden egyéb körítés hiteltelen. (meg ez már a film elején tudható fordulat.)
15. A ragadozó végül úgy elszégyelli magát a film miatt, hogy öngyilkos lesz.
16. A kiscsaj haza megy a ragadozó levágott fejével, ami egyértelmű bizonyíték a törzsnek arra, hogy megérte a törzs 4 legjobb fiatal vadászát megöletni egy levágott gyíkfejért. LOL.

És, hogy mi a tanulság? Hiszen a jó filmek tanítanak minket...
Hát talán annyi, hogy ne hallgas azokra akik szeretnek és jót akarnak neked, legyél önfejű, veszélyeztes másokat hátha szerencséd lesz és haza mehetsz arcoskodni. Úgy kb. ennyi.


Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyivel szebb lett volna ugyan ez a történet egy a bátyjára hallgató indián lánnyal akit elvisznek a fiúk pumára vadászni, mert jó nyomolvasó, csak kiderül, hogy a pumát más megölte már, és ő rájuk is az kezd el vadászni.
Össze futnak a franciákkal menekülés közben és segítséget kérnek és elmondják mi a baj.
A franciák mivel szintén vadászok, ha nem is hisznek nekik de tesznek egy próbát, hogy mi az.
Majd rájönnek, hogy tényleg nagy a baj. Aztán állítanak egy olyan csapdát, mint a filmben.
De nem jön be, mert a ragadozó okosabb.
A végén az indiánlány és a bátyja bele csalják a lápba a ragadozót, ahol a fiú a csali és föláldozza magát.
A lápba merült ragadozót fejbe lövi az Adolini pisztollyal a kiscsaj.
A bátyja holtestét húzza haza a kiscsaj a falujába, hiszen szerette.
Film vége.
Szerintem 5 perc alatt jobb forgatókönyvet írtam, mint ezek a mikiegérnél. :)
És ilyen okokból nem fizetek a filmjeikért.
Tökéletes szétszedése a filmnek. :)

Amúgy tényleg azt írják, hogy alacsony költségvetésű.
A felvételek miatt nézhető kategória, de azért sok mondanivalója nincs. Tipikusan az a film, ülj be, nézd, ne gondolkozz, ha befejezted felejtsd el.
Habár elnézve az ez évi termést, a többihez képest még nem is rossz.
Amin én elröhögtem magam.
1700-as évek. Az indiánok éjszaka az erdőben fáklyával mennek.
A kis femin harcos beleesik a folyóba, a felszerelése nagy részét elveszíti, de pár perc múlva tűz mellett melegszik. :)

A lényeg nem csúcskategóriás film, a róka sokadik bőre, de azért nézhető.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and fip7

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 700
113
Szerintem volt ebben a filmben bőven hiba, csak annyira szar volt az összes idei film (kivéve a Top Gun, az nagyon látványos volt), hogy már ennek is örülünk.

Spoiler alert!
1. Kezdjük ott, hogy a filmben a kommancsok és a franciák nem lehettek volna térben és időben egy helyen, elvileg. Bár végül is a Predator is oda talált valahogyan.
2. A kiscsaj rendkívül unszimpatikus, hisztis és felelőtlen. Ő a szegény lány aki ki akar lépni a társadalmi szerepekből de sajnos elnyomják ezek a csúnya gaz férfiak. Ennek megfelelően nem hallgat senkire....
Az meg se fordul a kis önelégült fejében, hogy esetleg meghallgassa a bátyját, ha már van és tudjuk róla, hogy jó vadász és szereti is.
3. A közösség férfi tagjai is elismerik, hogy jó nyomolvasó és éjszaka meg is engedik, hogy velük menjen, magyarán csak ő gondolja azt, hogy mindenki lenézi és bizonyítania kell, a valóság az, hogy pont a helyén kezelik a képességeit.
4. Ahelyet, hogy örülne neki, hogy a bátyja megmenti az életét, e helyet irigy rá, hogy ő öli meg a pumát.
5. Ennek persze az egyetlen megoldása az, hogy nem szól senkinek csak eltűnik, hadd keressék a népek....
6. Mivel nem tudja hanyas a kabát ezért egy nyeszlet szar íjjal és egy kisfejszével bele köt egy medvébe.
7. A borzasztó CGI puma után megjönn a még ígénytelenebb CGI medve ami simán megölné, de a szamaritánus kedvében lévő ragadozó érthetetlen okból megmenti.
8. A keresésére indult emberek haza akarják vinni, de ő megint hisztis. Utána olyan mozdulatokkal verekszik az egyik megmentőjével ahogyan szinte biztosan nem verekedtek az indiánok.
9. A megmentésére indult 3 srác miatta hal meg, hiszen ha nem szökik el nem lennének ott. De tovább megyek ha már ott vannak akkor hiszti és pofozkodás helyet el kellet volna mondani, hogy gyerekek kurva nagy gáz van, menjünk a bátyámért aztán lépjünk innen....
E helyet kinyíratott 3 szerencsétlen.
Mondjuk az a ragadozó is valami rokon lelke lehet a csajnak, mert úgy harcol ahogyan a ragadozók az eddigi filmek alapján nem harcolnak.
A csendes és lopakodó néma gyilkos (vadász) helyet egy kocsmai bunyós a predatorunk.
Lehet ez is nőből van, és a piros betűs ünnepekre kirakták a többiek a földön, hogy inkább itt hisztizzen nálunk, mint otthon vagy az űrhajón.
10. Elfogják a kiscsajt a fehér emberek, akik mind igénytelenek és bunkók és kegyetlenek és erőszakosak stb.... LOL
11. Kérdezik a kiscsajt a lényről, hiszen azt üldözik valamiért, de a kiscsaj nem mond semmit nekik. Miért is mondaná el mekkora veszélyben vannak....
12. A kocsmai bunyós predator leáll boxolni a franciákkal a ködben. Szerencséjére a franciák 5 méterről is a kis pajzsára céloznak, mert öngyilkos hajlamúak. Vagy csak ők is a test test elleni küzdelem hívei. Persze leboxolja őket a hisztis predi.
13. Kiszabadult indiánjaink visszamennek a táborba ahol az össze vissza ugrálással megzavarja a bátyó a bárgyú predit, aki azért megöli. A kiscsajt leszarja, gondolja ez még nála is nagyobb balf@sz.
14. Aztán valamiért mégis csak elkezdi kergetni a gumi maci módjára ugráló kiscsajt aki bele csalja a lápba ami jó húzás, csak minden egyéb körítés hiteltelen. (meg ez már a film elején tudható fordulat.)
15. A ragadozó végül úgy elszégyelli magát a film miatt, hogy öngyilkos lesz.
16. A kiscsaj haza megy a ragadozó levágott fejével, ami egyértelmű bizonyíték a törzsnek arra, hogy megérte a törzs 4 legjobb fiatal vadászát megöletni egy levágott gyíkfejért. LOL.

És, hogy mi a tanulság? Hiszen a jó filmek tanítanak minket...
Hát talán annyi, hogy ne hallgas azokra akik szeretnek és jót akarnak neked, legyél önfejű, veszélyeztes másokat hátha szerencséd lesz és haza mehetsz arcoskodni. Úgy kb. ennyi.


Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyivel szebb lett volna ugyan ez a történet egy a bátyjára hallgató indián lánnyal akit elvisznek a fiúk pumára vadászni, mert jó nyomolvasó, csak kiderül, hogy a pumát más megölte már, és ő rájuk is az kezd el vadászni.
Össze futnak a franciákkal menekülés közben és segítséget kérnek és elmondják mi a baj.
A franciák mivel szintén vadászok, ha nem is hisznek nekik de tesznek egy próbát, hogy mi az.
Majd rájönnek, hogy tényleg nagy a baj. Aztán állítanak egy olyan csapdát, mint a filmben.
De nem jön be, mert a ragadozó okosabb.
A végén az indiánlány és a bátyja bele csalják a lápba a ragadozót, ahol a fiú a csali és föláldozza magát.
A lápba merült ragadozót fejbe lövi az Adolini pisztollyal a kiscsaj.
A bátyja holtestét húzza haza a kiscsaj a falujába, hiszen szerette.
Film vége.
Szerintem 5 perc alatt jobb forgatókönyvet írtam, mint ezek a mikiegérnél. :)
És ilyen okokból nem fizetek a filmjeikért.

Jesse Venturának tetszett.

 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 488
14 277
113
Szerintem volt ebben a filmben bőven hiba, csak annyira szar volt az összes idei film (kivéve a Top Gun, az nagyon látványos volt), hogy már ennek is örülünk.

Spoiler alert!
1. Kezdjük ott, hogy a filmben a kommancsok és a franciák nem lehettek volna térben és időben egy helyen, elvileg. Bár végül is a Predator is oda talált valahogyan.
2. A kiscsaj rendkívül unszimpatikus, hisztis és felelőtlen. Ő a szegény lány aki ki akar lépni a társadalmi szerepekből de sajnos elnyomják ezek a csúnya gaz férfiak. Ennek megfelelően nem hallgat senkire....
Az meg se fordul a kis önelégült fejében, hogy esetleg meghallgassa a bátyját, ha már van és tudjuk róla, hogy jó vadász és szereti is.
3. A közösség férfi tagjai is elismerik, hogy jó nyomolvasó és éjszaka meg is engedik, hogy velük menjen, magyarán csak ő gondolja azt, hogy mindenki lenézi és bizonyítania kell, a valóság az, hogy pont a helyén kezelik a képességeit.
4. Ahelyet, hogy örülne neki, hogy a bátyja megmenti az életét, e helyet irigy rá, hogy ő öli meg a pumát.
5. Ennek persze az egyetlen megoldása az, hogy nem szól senkinek csak eltűnik, hadd keressék a népek....
6. Mivel nem tudja hanyas a kabát ezért egy nyeszlet szar íjjal és egy kisfejszével bele köt egy medvébe.
7. A borzasztó CGI puma után megjönn a még ígénytelenebb CGI medve ami simán megölné, de a szamaritánus kedvében lévő ragadozó érthetetlen okból megmenti.
8. A keresésére indult emberek haza akarják vinni, de ő megint hisztis. Utána olyan mozdulatokkal verekszik az egyik megmentőjével ahogyan szinte biztosan nem verekedtek az indiánok.
9. A megmentésére indult 3 srác miatta hal meg, hiszen ha nem szökik el nem lennének ott. De tovább megyek ha már ott vannak akkor hiszti és pofozkodás helyet el kellet volna mondani, hogy gyerekek kurva nagy gáz van, menjünk a bátyámért aztán lépjünk innen....
E helyet kinyíratott 3 szerencsétlen.
Mondjuk az a ragadozó is valami rokon lelke lehet a csajnak, mert úgy harcol ahogyan a ragadozók az eddigi filmek alapján nem harcolnak.
A csendes és lopakodó néma gyilkos (vadász) helyet egy kocsmai bunyós a predatorunk.
Lehet ez is nőből van, és a piros betűs ünnepekre kirakták a többiek a földön, hogy inkább itt hisztizzen nálunk, mint otthon vagy az űrhajón.
10. Elfogják a kiscsajt a fehér emberek, akik mind igénytelenek és bunkók és kegyetlenek és erőszakosak stb.... LOL
11. Kérdezik a kiscsajt a lényről, hiszen azt üldözik valamiért, de a kiscsaj nem mond semmit nekik. Miért is mondaná el mekkora veszélyben vannak....
12. A kocsmai bunyós predator leáll boxolni a franciákkal a ködben. Szerencséjére a franciák 5 méterről is a kis pajzsára céloznak, mert öngyilkos hajlamúak. Vagy csak ők is a test test elleni küzdelem hívei. Persze leboxolja őket a hisztis predi.
13. Kiszabadult indiánjaink visszamennek a táborba ahol az össze vissza ugrálással megzavarja a bátyó a bárgyú predit, aki azért megöli. A kiscsajt leszarja, gondolja ez még nála is nagyobb balf@sz.
14. Aztán valamiért mégis csak elkezdi kergetni a gumi maci módjára ugráló kiscsajt aki bele csalja a lápba ami jó húzás, csak minden egyéb körítés hiteltelen. (meg ez már a film elején tudható fordulat.)
15. A ragadozó végül úgy elszégyelli magát a film miatt, hogy öngyilkos lesz.
16. A kiscsaj haza megy a ragadozó levágott fejével, ami egyértelmű bizonyíték a törzsnek arra, hogy megérte a törzs 4 legjobb fiatal vadászát megöletni egy levágott gyíkfejért. LOL.

És, hogy mi a tanulság? Hiszen a jó filmek tanítanak minket...
Hát talán annyi, hogy ne hallgas azokra akik szeretnek és jót akarnak neked, legyél önfejű, veszélyeztes másokat hátha szerencséd lesz és haza mehetsz arcoskodni. Úgy kb. ennyi.


Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyivel szebb lett volna ugyan ez a történet egy a bátyjára hallgató indián lánnyal akit elvisznek a fiúk pumára vadászni, mert jó nyomolvasó, csak kiderül, hogy a pumát más megölte már, és ő rájuk is az kezd el vadászni.
Össze futnak a franciákkal menekülés közben és segítséget kérnek és elmondják mi a baj.
A franciák mivel szintén vadászok, ha nem is hisznek nekik de tesznek egy próbát, hogy mi az.
Majd rájönnek, hogy tényleg nagy a baj. Aztán állítanak egy olyan csapdát, mint a filmben.
De nem jön be, mert a ragadozó okosabb.
A végén az indiánlány és a bátyja bele csalják a lápba a ragadozót, ahol a fiú a csali és föláldozza magát.
A lápba merült ragadozót fejbe lövi az Adolini pisztollyal a kiscsaj.
A bátyja holtestét húzza haza a kiscsaj a falujába, hiszen szerette.
Film vége.
Szerintem 5 perc alatt jobb forgatókönyvet írtam, mint ezek a mikiegérnél. :)
És ilyen okokból nem fizetek a filmjeikért.

Ilyet tudnék írni az agyonsztárolt Aliens-ről is.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
Habár elnézve az ez évi termést, a többihez képest még nem is rossz.
Hát ez az!
Egy ilyen filmnek már örülünk, mert ez a szint már fényévekkel jobb, mint az utóbbi 5 év legtöbb filmje.
A Top Gun nekem például tetszett, attól függetlenül, hogy buta, mint a föld. Arról is írtam ide egy ilyen rövidebb szösszenetett.
1001 hibája van, csak annak könnyebben megbocsátom, mert egy elképesztő látvány világú film, aminél a frogatókönyv bevallottan huszad rangú.
Ettől még az is csak a mai gyenge mezőnyben jó alkotás, szerintem.
Itt az bosszantott föl, hogy ugyan ebből a pénzből, ugyan ezzel a szettinggel és szereplőkkel egy kicsit okosabb forgatókönyv (kevésbé amcsi woke) egy jobb filmet eredményezett volna.

Jesse Venturának tetszett.

Szíve joga. Nekem meg eléggé ambivalens.

Ilyet tudnék írni az agyonsztárolt Aliens-ről is.

Hajrá :D
Hátha jól szórakozunk.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 700
113
Szíve joga. Nekem meg eléggé ambivalens.

Nekem tetszett. Rendben volt a rendezés, kifejezetten tetszett ahogy az operatőr a beállításaival ‘mesélt’ és elrendezte a fejedben a mondanivalót. Friss volt a sztori, jók a szereplők, és mégis jól visszannyúlt az eredetihez. Nem zabart a CGI maci, annyira nem volt rossz az adott költsègvetésből.

Megváltotta a világot? Nem, egy jó, izgalmas film volt, de a saját világát sem rombolta le közben.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
Szerintem volt ebben a filmben bőven hiba, csak annyira szar volt az összes idei film (kivéve a Top Gun, az nagyon látványos volt), hogy már ennek is örülünk.

Spoiler alert!
1. Kezdjük ott, hogy a filmben a kommancsok és a franciák nem lehettek volna térben és időben egy helyen, elvileg. Bár végül is a Predator is oda talált valahogyan.
2. A kiscsaj rendkívül unszimpatikus, hisztis és felelőtlen. Ő a szegény lány aki ki akar lépni a társadalmi szerepekből de sajnos elnyomják ezek a csúnya gaz férfiak. Ennek megfelelően nem hallgat senkire....
Az meg se fordul a kis önelégült fejében, hogy esetleg meghallgassa a bátyját, ha már van és tudjuk róla, hogy jó vadász és szereti is.
3. A közösség férfi tagjai is elismerik, hogy jó nyomolvasó és éjszaka meg is engedik, hogy velük menjen, magyarán csak ő gondolja azt, hogy mindenki lenézi és bizonyítania kell, a valóság az, hogy pont a helyén kezelik a képességeit.
4. Ahelyet, hogy örülne neki, hogy a bátyja megmenti az életét, e helyet irigy rá, hogy ő öli meg a pumát.
5. Ennek persze az egyetlen megoldása az, hogy nem szól senkinek csak eltűnik, hadd keressék a népek....
6. Mivel nem tudja hanyas a kabát ezért egy nyeszlet szar íjjal és egy kisfejszével bele köt egy medvébe.
7. A borzasztó CGI puma után megjönn a még ígénytelenebb CGI medve ami simán megölné, de a szamaritánus kedvében lévő ragadozó érthetetlen okból megmenti.
8. A keresésére indult emberek haza akarják vinni, de ő megint hisztis. Utána olyan mozdulatokkal verekszik az egyik megmentőjével ahogyan szinte biztosan nem verekedtek az indiánok.
9. A megmentésére indult 3 srác miatta hal meg, hiszen ha nem szökik el nem lennének ott. De tovább megyek ha már ott vannak akkor hiszti és pofozkodás helyet el kellet volna mondani, hogy gyerekek kurva nagy gáz van, menjünk a bátyámért aztán lépjünk innen....
E helyet kinyíratott 3 szerencsétlen.
Mondjuk az a ragadozó is valami rokon lelke lehet a csajnak, mert úgy harcol ahogyan a ragadozók az eddigi filmek alapján nem harcolnak.
A csendes és lopakodó néma gyilkos (vadász) helyet egy kocsmai bunyós a predatorunk.
Lehet ez is nőből van, és a piros betűs ünnepekre kirakták a többiek a földön, hogy inkább itt hisztizzen nálunk, mint otthon vagy az űrhajón.
10. Elfogják a kiscsajt a fehér emberek, akik mind igénytelenek és bunkók és kegyetlenek és erőszakosak stb.... LOL
11. Kérdezik a kiscsajt a lényről, hiszen azt üldözik valamiért, de a kiscsaj nem mond semmit nekik. Miért is mondaná el mekkora veszélyben vannak....
12. A kocsmai bunyós predator leáll boxolni a franciákkal a ködben. Szerencséjére a franciák 5 méterről is a kis pajzsára céloznak, mert öngyilkos hajlamúak. Vagy csak ők is a test test elleni küzdelem hívei. Persze leboxolja őket a hisztis predi.
13. Kiszabadult indiánjaink visszamennek a táborba ahol az össze vissza ugrálással megzavarja a bátyó a bárgyú predit, aki azért megöli. A kiscsajt leszarja, gondolja ez még nála is nagyobb balf@sz.
14. Aztán valamiért mégis csak elkezdi kergetni a gumi maci módjára ugráló kiscsajt aki bele csalja a lápba ami jó húzás, csak minden egyéb körítés hiteltelen. (meg ez már a film elején tudható fordulat.)
15. A ragadozó végül úgy elszégyelli magát a film miatt, hogy öngyilkos lesz.
16. A kiscsaj haza megy a ragadozó levágott fejével, ami egyértelmű bizonyíték a törzsnek arra, hogy megérte a törzs 4 legjobb fiatal vadászát megöletni egy levágott gyíkfejért. LOL.

És, hogy mi a tanulság? Hiszen a jó filmek tanítanak minket...
Hát talán annyi, hogy ne hallgas azokra akik szeretnek és jót akarnak neked, legyél önfejű, veszélyeztes másokat hátha szerencséd lesz és haza mehetsz arcoskodni. Úgy kb. ennyi.


Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyivel szebb lett volna ugyan ez a történet egy a bátyjára hallgató indián lánnyal akit elvisznek a fiúk pumára vadászni, mert jó nyomolvasó, csak kiderül, hogy a pumát más megölte már, és ő rájuk is az kezd el vadászni.
Össze futnak a franciákkal menekülés közben és segítséget kérnek és elmondják mi a baj.
A franciák mivel szintén vadászok, ha nem is hisznek nekik de tesznek egy próbát, hogy mi az.
Majd rájönnek, hogy tényleg nagy a baj. Aztán állítanak egy olyan csapdát, mint a filmben.
De nem jön be, mert a ragadozó okosabb.
A végén az indiánlány és a bátyja bele csalják a lápba a ragadozót, ahol a fiú a csali és föláldozza magát.
A lápba merült ragadozót fejbe lövi az Adolini pisztollyal a kiscsaj.
A bátyja holtestét húzza haza a kiscsaj a falujába, hiszen szerette.
Film vége.
Szerintem 5 perc alatt jobb forgatókönyvet írtam, mint ezek a mikiegérnél. :)
És ilyen okokból nem fizetek a filmjeikért.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy te jelentkeztél valamelyik "felső-kokodon" a gondolat-olvasó tantárgyra és el is jártál az előadásokra, kitűnően végezve. Legalábbis ezzel a krtikitával nekem --mint a sajátom is-- ez jött le!

A humor után kis/más párhuzam:
A jövőben játszódó Alitában a digitális főhős ver élő(ből CGI-zett) gonoszokat.
A múltban játszódó Prey/Predátor-ban pedig az anlóg komancs-Alita ver/öl digitális pumát/medvét/Élő-CGI Predator-t .

A többi koncepciótlan, összefüggéstelen, logikátlan dolgot jól összefoglaltad, külön jőt mosolyogtam a "nehéz-napos" nőstény-Predator lehetőségen :D
...meg az "lápba-öngyilkolódó" történet-fonálon! :D

Nekem ennél lejjeb, csak majd valami LMBTQ...-s Predator lesz, természetesen fekete ellenféllel, aki barátjává/barátnőjévé teszi...

U.I.: Gyanús, hogy nem véletlen nincs a címben a Predator szó :oops:


.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and fip7

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy te jelentkeztél valamelyik "felső-kokodon" a gondolat-olvasó tantárgyra és el is jártál az előadásokra, kitűnően végezve. Legalábbis ezzel a krtikitával nekem --mint a sajátom is-- ez jött le!

A humor után kis/más párhuzam:
A jövőben játszódó Alitában a digitális főhős ver élő(ből CGI-zett) gonoszokat.
A múltban játszódó Prey/Predátor-ban pedig az anlóg komancs-Alita ver/öl digitális pumát/medvét/Élő-CGI Predator-t .

A többi koncepciótlan, összefüggéstelen, logikátlan dolgot jól összefoglaltad, külön jőt mosolyogtam a "nehéz-napos" nőstény-Predator lehetőségen :D
...meg az "lápba-öngyilkolódó" történet-fonálon! :D

Nekem ennél lejjeb, csak majd valami LMBTQ...-s Predator lesz, természetesen fekete ellenféllel, aki barátjává/barátnőjévé teszi...

U.I.: Gyanús, hogy nem véletlen nincs a címben a Predator szó :oops:


.

"...felső-fokodon..." => főiskola/egyetem.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
A humor után kis/más párhuzam:
A jövőben játszódó Alitában a digitális főhős ver élő(ből CGI-zett) gonoszokat.
A múltban játszódó Prey/Predátor-ban pedig az anlóg komancs-Alita ver/öl digitális pumát/medvét/Élő-CGI Predator-t .

A film CGI-ával kapcsolatban két dolog is elgondolkodtatott.
Az egyik az, hogy a trónok harca sorozat egy évada szerintem kevesebből készült, mint ez a film. Ellenben olyan sárkányt raktak bele CGI-ból, hogy egy percig nem tűnik nem igazinak.
How-Tell-Daenerys-Dragons-Apart-Game-Thrones.jpg


Ehhez mérten nézzük azt a nyomi pumát meg a medvét.
És most bele mehetünk abba is, hogy voltak filmek ahol futotta a keretből igazi állatokra 20+ éve is. Vadon foglyai medvéje, Gladiátor tigrisei stb...
Gladiator.jpg


Indíánok vs. nagymacska egy 2006-os filmben:

Lehet, hogy én vagyok sznob, de én ebből a szempontból néztem a filmet. Mércém: 20 évvel ezelőtti film és 10 évvel ezelőtti sorozat színvonalat érjük már el 2022-ben. Szerintem illene.

És még mindig kiemelném, engem az bosszant, hogy a Prey egy nagyon jó film is lehetett volna, kicsit kevésbé woke hülye forgatókönyvvel meg egy igényesebb rendezői hozzá állással. Szerintem.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 918
13 714
113
A film CGI-ával kapcsolatban két dolog is elgondolkodtatott.
Az egyik az, hogy a trónok harca sorozat egy évada szerintem kevesebből készült, mint ez a film. Ellenben olyan sárkányt raktak bele CGI-ból, hogy egy percig nem tűnik nem igazinak.
How-Tell-Daenerys-Dragons-Apart-Game-Thrones.jpg


Ehhez mérten nézzük azt a nyomi pumát meg a medvét.
És most bele mehetünk abba is, hogy voltak filmek ahol futotta a keretből igazi állatokra 20+ éve is. Vadon foglyai medvéje, Gladiátor tigrisei stb...
Gladiator.jpg


Indíánok vs. nagymacska egy 2006-os filmben:

Lehet, hogy én vagyok sznob, de én ebből a szempontból néztem a filmet. Mércém: 20 évvel ezelőtti film és 10 évvel ezelőtti sorozat színvonalat érjük már el 2022-ben. Szerintem illene.

És még mindig kiemelném, engem az bosszant, hogy a Prey egy nagyon jó film is lehetett volna, kicsit kevésbé woke hülye forgatókönyvvel meg egy igényesebb rendezői hozzá állással. Szerintem.
Na megnéztem én is mert annyira ment róla a duma. Teljesen vállalható a film. Ennél jóformán csak rosszabb akciófilmek készülnek manapság. A CGI maci volt egyedül gagyi.

Egyébként ha ez a film 20 évvel ezelőtt készül el, lehet észre sem vesszük, hogy woke.
Alighanem azzal, hogy ennyire a közbeszéd része lett és ennyire erőltetik, már mindent ilyen szemüvegen keresztül nézünk...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
Itt is sok új dolgot hoznak be a filmmel kapcsolatban:
Csak pár percet néztem meg a kritikából (majd este végignézem), úgy tűnik nem véletlenül írtam én a filmmel kapcsolatos hozzászólásomban: "A kis femin harcos "

Nem volt teljesen tudatos, de igen végig ez volt a film fő mondanivalója. A woke kultúra kiteljesedett. Nem kell megtanulnod semmit, elég ha akarod és meg tudod csinálni. Azután viszel bele egy csavart és egy tini csaj bármire viheti.

Mindegy, egy filmnek nézhetőnek és szórakoztatónak kell lenni. Ez a film, mivel gyenge a felhozatal, ezt teljesíti is. Bár nem teljesen, ha a néző ráér ilyeneken gondolkozni. :) Viszont azt is tudomásul kell venni, hogy évente a világon "kötelezően" futószalagon gyártanak több ezer filmet. Se idő, se pénz nincs rendesen kidolgozni egy-egy filmet. Ha bejön, akkor a kassza csörög, ha nem jön be, akkor kisnyúl és nem tervezik a folytatást.

Mivel főleg a gyerekek a célcsoport, mert ők veszik rá a reklámok alapján a szüleiket, hogy ezt a filmet nézzük meg, tehát nem lehet sem komolyabb sem mélyrehatóbb, bár a művészfilmekkel régebben is csak úgy boldogultak, hogy pl. Mo-n hatalmas támogatást kaptak és megnézte őket pár száz ínyenc.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
Mivel főleg a gyerekek a célcsoport,

Ez a filmipar legfőbb gondja. A Predator célcsoportja 18+ lenne normális esetben.
Sőt, a legtöbb igazán jó filmet felnőtteknek írták, legalább 16+ kategóriában.

Szerintem ma nem azért csinálnak gyerekeknek/fiataloknak filmeket, mert azok ráveszik a szüleiket bármire.
Azért csinálnak nekik filmeket, mert még nincs referenciájuk a múltból és ezért igénytelenebbek. Az igénytelen nézőnek a szart pedig könnyebb eladni. Így pedig szarral is lehet pénzt keresni. Én inkább így látom.
Nem tudnak jó filmet csinálni, ezért inkább belőnek egy olyan célcsoportott aminek nem is kell.

Azt, hogy milyen komoly ígény lenne a valóban jó filmekre, az is mutatja, hogy a szép látványú de középszerű Top Gun milliárdos bevételnél jár, ez az egyszer nézhető TV film meg sokak szerint jó. Persze, hogy jónak érzik N+1 netflix film után XD
Ha azok után nézed akkor ez fantasztikusan jó film.
Ha előtte a Nincs bocsánat című westernt nézted meg, mint én, akkor azonnal más a referencia. És azok se voltak tökéletes filmek, csak igényesebbek!

De ugyan ez a példa, hogy a Szürke Ember című irreális netflix fos után bele futottam a James Bond Arany Szem című filmbe, ami a saját korában megmosolyogtatóan buta dolgokkal volt tele, akkor jónak számító látvány mellet.
Úgy hogy már vagy 20 szor láttam életemben, és mégis jobban élveztem azt, mint a Szürke Embert. Szabályosan felüdülés volt utána.
És nem azt mondom, hogy "régen minden jobb volt", mert ez nem igaz, de azért évente volt 2-3 olyan film amire szívesen emlékszel, mert okosan és igényesen volt megcsinálva.
Ma ez nincs. Ahogyan írtad ma dömping van. Oda jutott a nyugati világ "művészete", mint a szovjetunió az 50-60's években, ahol megrendelésre írták a termelési regényeket. Azt se élvezte senki, ahogyan ezeket a woke szarokat se élvezi szerintem senki.