Sajnálom ha nem tetszett neked .Nekem át jött a mozi mondani valója , története , színészijátéka ...stb Én azon csodálkozom , hogy egyáltalán elkészült ebben a mai liberális politikai társadalmi környezetben nem sok háború ellenes film készült.
Elmondom mi a bajom a filmel, természetesen az én szemszögemből.
Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg "még" a világ vezető nagyhatalma, mint a hadserege, mint a dollár révén, ezt tény nem is vitatja senki.
De közben a mértéktelen katonai és egyébb pénzszórás a világ legnagyobb adosságával rendelkező országává is tette ahol a belső társadalmi feszültségek mostanra megoldhatatlan daganattá nöttek.
Történelmileg volt is már egy nagy polgár háború ami komolyan beégett a társadalomba, az iskolákban az egyik legfontosabb tananyag.
Szóval a téma adott, és még erős aktualítása is van ,a migrik miatti lázadozó déli államok miatt.
Nyilván senki nem tudja hogy bekövetkezik-e az Usa-ban egy Civil War.
Az is lehet hogy csendben leépülnek, visszahúzodnak az országukba, elkezdenek megint termelni, bezárják a 700 katonai támaszpontot, az a 11 rep hordozó kötelék csendben elrozsdál egy elfeledett kikötőben, leadják azt a pár millio fegyvert ami a lakosságnál van, és áttérnek a budhizmusra!, (ironia off)
A filmről: - egy ilyen erős sztorira egy ilyen értelmetlen forgatókönyvet írni szinte bűn!
spoiler : Az egész történet arról szól hogy 4 ujságiró autóba ül és nagy kerülővel el akar jutni Washingtonba, (az 50.-ik perc környékén majdnem elaludtam) hogy az elnökkel egy utolsó interjut csináljon.
Na itt kezdtem volna el ütni bottal a forgatókönyv írót, ahogy az indiai rendőrök szokták a népet...
a teljesen életszerütlen cselékményekről már ne is szóljunk:
- mikor a vérprofi háborús ujságíró csaj másodmagával oda sétál a piros szemüveges zakkant fegyveres palihoz aki a társaival éppen egy billenős teherautóról egy tömegsírba borít egy halom holtestet, mindezt azért hogy beszéljenek vele . Aha persze...
-meg az ujságírók ott rohangálnak közvetlen a fegyveresek háta mögött mert a fotó az fontos..
-meg a két csillagos zászló legyőzte a többi 48 csillagot , a végén szegényke kis elnököt beszorítva a fallal körül vett Fehér házba ahol csak pár biztonsági ember védte, baszki most ez komoly ?? Az USA elnőke a hadsereg főparancsnoka, ááá hogy is gondoltunk olyat hogy már hetekkel elötte felszállt az elnöki különgép, elvitték biztos helyre , a két csillagos zászlóbol meg csináltak volna egy Fallout-ot.
-de a végén vitte a szánalom pálmát az ujságíró utolsó kérdése az elnökhöz, amire annyi volt a felütés hogy "megteszi" .
amugy tényleg vártam a filmet, főleg az erős sztori alap miatt, nálam nagy csalódás volt.