Filmek és sorozatok

Még tavaly az Arcadia kiállításon lőttem. Mozifilmek régi plakátjai. Néhány üt...

VIgGaZA.png

YyRsdkh.png

rLuIx7z.png

k5zKRUU.png

dAHy7bB.png

kgvuwPy.png

3Zg66nB.png

kcPFPMA.png

rqvUaTc.png

Michael Douglas ( másik :D ) egyik legjobb filmje ( szerintem ) : Játsz/ma

Előzetes
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A rendező ezeket "követte el" (nem teljes lista):
  • 2007 A Zodiákus 8.0/10 rendező (amerikai thriller, 158 perc, 2007)
  • 2002 Pánikszoba 8.3/10 rendező (amerikai akcióthriller, 105 perc, 2002)
  • 1999 Harcosok klubja 9.1/10 rendező (amerikai filmdráma, 139 perc, 1999)
  • 1997 Játsz/ma 9.0/10 rendező (amerikai thriller, 128 perc, 1997)
  • 1995 Hetedik 9.3/10 rendező (amerikai krimi, 122 perc, 1995)
  • 1992 A végső megoldás: Halál 8.3/10 rendező (amerikai akció-horror, 114 perc, 1992)

.
Nálam a Hetedik minden idők legjobb thrillere. A befejezése pedig sztem páratlan.

Michael Douglas ( másik :D ) egyik legjobb filmje ( szerintem ) : Játsz/ma

Előzetes

A rendező ezeket "követte el" (nem teljes lista):
  • 2007 A Zodiákus 8.0/10 rendező (amerikai thriller, 158 perc, 2007)
  • 2002 Pánikszoba 8.3/10 rendező (amerikai akcióthriller, 105 perc, 2002)
  • 1999 Harcosok klubja 9.1/10 rendező (amerikai filmdráma, 139 perc, 1999)
  • 1997 Játsz/ma 9.0/10 rendező (amerikai thriller, 128 perc, 1997)
  • 1995 Hetedik 9.3/10 rendező (amerikai krimi, 122 perc, 1995)
  • 1992 A végső megoldás: Halál 8.3/10 rendező (amerikai akció-horror, 114 perc, 1992)

.

Mind az Összeomlás, mind a Játsz/ma zseniális (utóbbit moziban láttam). A harmadik kedvenc MD filmem az "A smaragd románca".

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Fú nagyon várom, bár valószínűleg csak lazán fogja követni a könyveket. A látvány tuti, de ha a sztorit elcseszik, nagyon mérges leszek :p
Én elolvastam az összes könyvet néhány hét alatt még egyetemistaként. Kb. annyira emlékszem az egészből, amit az utolsó oldalon volt, amikor bámulta a lényt az akárki és rájön, hogy hol tévedett sanszosan H.S. Meg valami furcsa háborúra még talán a 2. könyvben, ami kvázi harc nélkül ért véget.

Szóval így nézve valahogy ebből hogyan fognak nem eltérni a történettől... Baromi hosszú és, ha ennyi maradt meg bennem belőle...
Ellenpélda. Forsyth Isten Ökle könyvét kb. fejből felmondom... :)

Mióta van TIE vadászon hiperhajtómű....? Mondom, a saját szabályaira szarik a sorozat...
Melyiken? Merthogy az új trilógiában szereplő TIE vadász az már nem az eredeti TIE vadász! Az új kb. 1,5-2x nagyobb, 2 személyes, és kapott hiperhajtóművet is.
Már a 7. részbe is - ha jól emlékszem - Poe és Finn szökésénél is Finn meg akart lépni hiperugrással, és fel volt háborodva, amikor Poe vissza akart menni a mellettük lévő Jakuu-ra.
A neve: TIE/sf space superiority fighter
latest

Ahogy a csillaghajók (főleg a rombolók) evolúcióját meg lehet figyelni az 1-3 részekben, úgy nem áll le a sztori szerint a fejlesztés az Első Rend idején sem.
A Birodalom idején szándékosan hagyták le a hiperhajtóművet az eredeti TIE Fighterről. Akkor még az volt a koncepció, hogy a hordozók vitték magukkal a nagyon mozgékony, de mélyűri utazásra alkalmatlan vadászokat. A pilóták élete feláldozható volt, viszont olcsón lehetett nagy tömegben gyártani őket.
A Birodalom visszaszorulásával viszont egyértelműen taktikát is kellett váltani, mivel onnantól nekik kellett rajtaütéseket szervezni. Átállni a lázadók korábbi taktikájára.
Nem véletlen, hogy a felkelők összes gépe rendelkezett hiperhajtóművel, még a legkisebb A-wing is!
Tulajdonképpen ha alaposan megfigyeljük minkét vonalnak az őse 3. részben megismert Jedi vadász,
latest

aminek az elődje a Delta 7 (aminek egy külön gyűrűben volt a hiperhajtómű):
latest

A Jedi starfighter 2 utódjai ugye az A-wing:
ep6-a-wing.png

és a TIE Fighter:
310

zöld háttér helyett LED falra vetített háttérrel dolgoznak újabban, ami ráadásul real time tudja követni a kamera mozgását is.

Ezt kétlem, csajokkal meg nigrókkal televágták a teaser alapján, szóval borítékolható, mondjuk Hari Seldon simán lehet az. :D
Az asimovi galaxisban mindenki kevert fajú az időtényező miatt. Extrém kivétel itt-ott a kolonizáció előtti rasszjellegek feltűnése (vöröshajú népesség és egy rendkívül sötétbőrű személy Az űr áramlataiban egy elszigetelt bolygón például). Az lenne a probléma, ha valaki világos bőrű, vágottszemű vagy máshogy jellegzetesen földi, nem erősen kevert rasszú lenne ebben a feldolgozásban, ha már ennyi pénzt beleöltek!