G.222 / C-27A / C-27J / MC-27J / C-27 Spartan (Alenia/Leonardo)

Kanada amerikai C-27-eseket venne

http://www.vancouversun.com/news/Fixedwing+search+plane+program+almost+shortcircuited+RCAF/9893264/story.html

Nálunk mindenből elférne bár db ,de akarat nélkül.. meg értelem nélkül! Semmi se lesz.Csehek C-295 meg 390 is vesznek

" északi szomszédunknak nem volt megfelelő a spanyol C-295-ös rakterének szélessége)"

Mégis mit akarnak szállítani ami nem fért be a C-295-be?

de legalább döntöttek és nem arról beszélnek, hogy majd egyszer valamikor lesz egy tender! És a típus neve is régen tudott dolog volt, nem úgy mint nálunk, ahol a beteges titkolódzás vert tanyát.

Egyelőre még nincs szlovák felségjeles Spartan :)

Aláírták a végleges szerződést, és "megvan" a pénz is a "keretből".
69 millió euró a két gép + 25 millió a logisztika és kiképzés.
Részletek még nincsenek...,de ezekkel a számokkal mostmár magyar viszonylatban is abszolút reálisan számolni lehet(ne)...

Bár a csehek miatt nem jött be a szlovákoknak, spórolási szempontból azért nem is olyan rossz ötlet az a "közös típus". Nekünk is jól jönne néhány közösen beszerzendő Spartan, már csak 1 hasonló igényű országot kéne találni. No meg - MELLÉBESZÉLÉS HELYETT - némi hajlandóságot helik és szállítógépek beszerzésére...!

Bár a csehek miatt nem jött be a szlovákoknak, spórolási szempontból azért nem is olyan rossz ötlet az a "közös típus". Nekünk is jól jönne néhány közösen beszerzendő Spartan, már csak 1 hasonló igényű országot kéne találni. No meg - MELLÉBESZÉLÉS HELYETT - némi hajlandóságot helik és szállítógépek beszerzésére...!

Körbetekintve hát nem tudom kit is találnánk...de szerintem -ha felvidéken sikerült önerőből összehozni- MO.-nak egyedül is meg kellene birkoznia egy ilyen beszerzéssel ill. üzemeltetéssel...
Sosem gondoltam hogy Neked leirom,...de kiv. egyetértek :)

Most vettem észre, hogy összevontak sok olasz haditechnikai gyárat és lett belőle Leonardo-Finmeccanica, amiből nemsoká csak egyszerűen Leonardo lesz. Ők gyártják a Spartan-t.

https://www.facebook.com/Bulgarian-Air-Force-324088764427364/photos/?tab=album&album_id=633915270111377

C-27A pilótafülke
238441.jpg

• Tetszik
Reactions: ghostface
Nagy kedvencem a gép! Imádom ahogy ficánkol a levegőben! Nagy élmény látni élőben!

Hát majd mi is valahogy így járunk,max előveszük a PO-2, LI-2 csapatot. Tudom valami civil gépek lesznek,de hiszem ha látom.