Gepárd fegyvercsalád

Orbán-Boris egyik -gyaníthatón- kisebb tétele ezennel le is lepleződött. Ide haza a szar sem elég büdös, de egy SVIBED ellen kiváló. Márpedig elég rendesen terjednek a modern haderőknél is a páncélozott terepjárók, míg a harmadik világban a dzsihadmobilok és a megerősített öngyilkos járművek.

Orbán-Boris egyik -gyaníthatón- kisebb tétele ezennel le is lepleződött. Ide haza a szar sem elég büdös, de egy SVIBED ellen kiváló. Márpedig elég rendesen terjednek a modern haderőknél is a páncélozott terepjárók, míg a harmadik világban a dzsihadmobilok és a megerősített öngyilkos járművek.
Ja, en sem ertettem soha, mit kopkodik, mikozben nem egy helyen hasznaljak kulonlegesek is. Amugy nekem is elso gondolatom ez volt, megindult a "ppozicionalas", Hungary, mint hadiipari beszallito, borzaszto fegyvereket szalit majd a jo briteknek az EUn kivulre is stb.

Na de ekkora valótlanságot állítani! Az egész cikk egy nagy xar.

Konkretan mitol is? :)

Érdekes, nem úgy volt hogy egy kalap sz....??:rolleyes:
Nem, senki sem mondta, hogy egy kalap szar. Hanem az a verzió amit teszteltünk tizenéve érzékeny a koszra és inkább rendőrségi/terrorelhárító feladatokra optimális mint harctérre. (a Gepárd 1-5 ig az ami szar) Szerinted a gyártó azóta nem nyúlt hozzá?

Nem, senki sem mondta, hogy egy kalap szar.
Háát @dudi emlegetett vele kapcsolatban valamilyen végterméket... :D
Mindenesetre nagy elégtétel lenne a cégnek, ha ez tényleg összejönne.
Nem tudom, hogy mennyire lenne az opció, ha ezt is bevonnák az Arzenál gyártói kapacitásába, de lehet hogy a modern gépeken konstansabb és jobb minőségű lehetne a fegyver. Még ha csak alkatrészgyártási szinten is. Itt nincsenek hatalmas példányszámok, de ha sikerülne kivívni - mondjuk a minőséggel - egy erős hírnevet, akkor az folyamatos megrendeléseket generálhatna.

Nem tudom, hogy mennyire lenne az opció, ha ezt is bevonnák az Arzenál gyártói kapacitásába, de lehet hogy a modern gépeken konstansabb és jobb minőségű lehetne a fegyver. Még ha csak alkatrészgyártási szinten is. Itt nincsenek hatalmas példányszámok, de ha sikerülne kivívni - mondjuk a minőséggel - egy erős hírnevet, akkor az folyamatos megrendeléseket generálhatna.
@dudi két végletet ismer a tökéletest és a szart nincs átmenet :D

@dudi két végletet ismer a tökéletest és a szart nincs átmenet :D

Emlékeim szerint a Gepárdot szaroztam egyértelműen és a Hiúzt katonai felhasználasra. Persze az SF is katona csak más kávéház.

Nem magyar, román. csak a tervezés volt magyar, aztán elköltözött, a gxyártás, ha jól tudom.
plusz mesterlövészfegyvernek írni vicc. Hadifegyvernek is.
a 150 darabos beszerzés is.
Csak akarták a románok gyártjani de a sero nem adta el a licenszet mert nem tudták a románok olyan minőségben gyártani mint kellet volna

Orbán-Boris egyik -gyaníthatón- kisebb tétele ezennel le is lepleződött.
Az alapján, amit a cég vezetője mondott a legutóbbi magyar hadipari cégekről szóló konferencián, teljesen mellőzve vannak, még az is elképzelhető hogy ehhez az üzlethez semmi köze sincs az általad megnevezett embereknek...

Az alapján, amit a cég vezetője mondott a legutóbbi magyar hadipari cégekről szóló konferencián, teljesen mellőzve vannak, még az is elképzelhető hogy ehhez az üzlethez semmi köze sincs az általad megnevezett embereknek...
A semmi kozet ketlem, kizart, hogy Orban ne hozta volna fel (akar azert is, mert mar megkottettett addigra), de az biztos, hogy sokkal korabban elindult ez az egesz, mar csak a tesztidoszakot is figyelembe veve, no meg a sziriai stb szerepleseket.

A semmi kozet ketlem, kizart, hogy Orban ne hozta volna fel (akar azert is, mert mar megkottettett addigra), de az biztos, hogy sokkal korabban elindult ez az egesz, mar csak a tesztidoszakot is figyelembe veve, no meg a sziriai stb szerepleseket.
A SERO kft. politikailag nem fekszik valami miatt sajnos...

• Szomorú
Reactions: LMzek 2.0
Én úgy tudom, hogy ezt a fegyvert a 100%-ban magyar tulajdonú Sero fejlesztette ki majd egy direkt erre a célra alapított román cég (CRIABO Defense & Security) megvásárolta a Gepárd GM6 magyar fegyver licencét és terv dokumentációját és közösen több állami fegyver vállalattal belevágott a gyártásába.
Nem kapták meg a licencet a Sero elállt az üzlettől.

Nem kapták meg a licencet a Sero elállt az üzlettől.
Akkor rosszul tudtam, de akkor hogy gyártják a Hiúzt a mordoriak? Résztulajdonosok lettek a magyar cégben vagy megvették az egésze.mert az biztos,hogy ők gyártják a fegyvert és övék a kereskedelmi jog is...

Akkor rosszul tudtam, de akkor hogy gyártják a Hiúzt a mordoriak? Résztulajdonosok lettek a magyar cégben vagy megvették az egésze.mert az biztos,hogy ők gyártják a fegyvert és övék a kereskedelmi jog is...
Nem és nem. Nem jött létre az üzlet. Arról volt, szó hogy licencgyártás lesz romániában, de az üzemlátogatás után a Sero kft. elállt az üzlettől arra hivatkozva, hogy nem tudnák megfelelő minőségben gyártani a fegyvert és rontanák vele a brandet.

viszonteladóként forgalmazni próbálják. mint a bolgárok az R77 est :p (Az pl az összes bolgárfegyvergyár honlapján megtalálható vólt egy időbe eladó termékként de semmi közük sem vólt hozzá)

• Tetszik
Reactions: fip7 and Wilson
Nem és nem. Nem jött létre az üzlet. Arról volt, szó hogy licencgyártás lesz romániában, de az üzemlátogatás után a Sero kft. elállt az üzlettől arra hivatkozva, hogy nem tudnák megfelelő minőségben gyártani a fegyvert és rontanák vele a brandet.
Már mint a nem és nem az arra vonatkozik,hogy nem lettek tulajdonosok a cégben?