Újra kiderült, hogy mindenki hülye.De annyira nem fontos, hogy megcsinálják a karabèlyokat átszerelhetőre. 1-2 bullpup kivètelèvel, ahol tènyleg komoly problèma.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Újra kiderült, hogy mindenki hülye.De annyira nem fontos, hogy megcsinálják a karabèlyokat átszerelhetőre. 1-2 bullpup kivètelèvel, ahol tènyleg komoly problèma.
Őszintént szólva nem tudom megérteni, hogy mit nem értesz.... nem is értem hogy akkor eddig miért csinálta az egész világ a kézifegyvereit, hogy nem a pofád előtt repkedjenek a hüvelyek és ne szippants be minden lövésnél lőporgázt. Miért nem baloldalon van a hüvelykivetés a jobbkezeseknek is?
ÉRT-HET-ET-LEN
Német és abba bele kell kötni.Őszintént szólva nem tudom megérteni, hogy mit nem értesz.
Őszintént szólva nem tudom megérteni, hogy mit nem értesz.
Azt nem értem, hogy miért kéne átszerelni a hüvelykivetést.Jó, akkor abban az országban, ahol Mária Terézia óta elvileg mindenkit megtanítanak írni-olvasni, leírom egyszerű magyarsággal: átszerelhető-e bal oldali hüvelykivetésre a fegyver, ha már ekkora szempont hogy a balkezes lövésznek a jobb oldalon legyen a felhúzókar. Őszintén szólva nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.
Persze azt megértem, hogy van itt aki két pofára zabálná a szargalacsint is a kantinban 5000 EUR / adag áron és még repetázna is belőle, ha valaki HK logót nyomna bele egy krumplinyomóval.
Na de most, keresztbe nyúlkálni a kezelőszervekért szar balkezesként, viszont ha bal vállban van a fegyver akkor is annyira elől van a hüvelykivetés egy hagyományos elrendezésű a karabélynél hogy nem megy az arcodba, hacsak nem valami ultrakompakt konstrukcióról van szó.
Ez konkrétan a bullpupnál nagyobb gond mivel ott az arcodban van a hüvelykivetés.
Csak minek bonyolítod a konstrukciót egy olyan dologért amit a konstrukció nem generál, mivel a bullpup generálja ezt a problémát.Ott meg is oldják, itt is meg lehetett volna oldani, nem bonyolult.
A bren-en is van ilyen bütyök, de kissé igazítám a szöget mert nem az igazi.Egyébként utóbb ezért raktak az M16-osra is egy bütyköt a hüvelykivető mögé (előre dobja a hüvelyt).
Csak minek bonyolítod a konstrukciót egy olyan dologért amit a konstrukció nem generál, mivel a bullpup generálja ezt a problémát.
Ezèrt rakták a bütyköt oda, hogy vèletlenül se dobja az ember arcába a hüvelyt. Nem azèrt mert az ember arca elött dobálja el.Ezt írtam: "hogy ne a pofád előtt repkedjenek a hüvelyek". Próbáljátok meg közösen értelmezni akkor, hogy ez mit jelent. Zavaró.
Egyébként utóbb ezért raktak az M16-osra is egy bütyköt a hüvelykivető mögé (előre dobja a hüvelyt).
Az olaszok amúgy utálják mint a szart, de nálad a pontHja, roppantul megbonyolítja, a Berettának azért valahol sikerült k***a egyszerűen megoldania az ARX gépkarabélyán, a 30 éve egy helyben totyogó HK-nak meg valahogy nem sikerült ugyanez a bravúr...
Amúgy én a HK-t kuuurvára túlárazottnak tartom, szóval annyira nem érdekel a dolog csak nem értettem ezt a hüvely merre repül problémát.El kéne dönteni hogy a kétkezes használat az most vagy valódi igény (ez esetben nem ártana ha ténylegesen is kétkezes lenne a fegyver működése és valamennyi kezelőszerve), vagy csak egy ilyen generált valami amit elő lehet ráncigálni amikor éppen nagyon elfogultak vagyunk egy gyártó irányába és mesterségesen akarjuk felpontozni a kiskedvencünket.
Nem minden bullpupnál van megoldva.Jó akkor leírom harmadszorra is abban az országban, ahol Mária Terézia óta elvileg mindenkit megtanítanak írni-olvasni, leírom egyszerű magyarsággal: senki nem beszélt arról hogy az arcodba vágná a hüvelyt.
Ezt írtam: "hogy ne a pofád előtt repkedjenek a hüvelyek". Próbáljátok meg közösen értelmezni akkor, hogy ez mit jelent. Zavaró.
Egyébként utóbb ezért raktak az M16-osra is egy bütyköt a hüvelykivető mögé (előre dobja a hüvelyt).
Ott meg is oldják, itt is meg lehetett volna oldani, nem bonyolult.
Szia,Jól értelmezem ez inkább rendvédelmi különlegesnek első sorban?
Felhúzó kar átszerelhető bal kezeseknek?
De ha az AK-t vállhoz szorítod a támasztó karoddal, akkor simán jobbkézzel tudod kezelni.Amúgy én a HK-t kuuurvára túlárazottnak tartom, szóval annyira nem érdekel a dolog csak nem értettem ezt a hüvely merre repül problémát.
Keresztbe nyúlni szarabb mint, hogy a hüvely az arcodtól jó messze merre megy ki, én pl az AK-n utáltam forgatni meg nyúlkálni.
Kicsit úgy érzem nem tudod összerakni fejben a kétkezes használat miértjét katonáéknál.
Igennde az ideális az lenne, hogy a hátsó markolatot ne keljen elengedni, ès úgy kezelhesd a fegyvert.De ha az AK-t vállhoz szorítod a támasztó karoddal, akkor simán jobbkézzel tudod kezelni.
Elveszted a kontrollt a kezelőszervek felett. Jobb kéz mindig elsütőnèl és a tűzváltónàl.De ha az AK-t vállhoz szorítod a támasztó karoddal, akkor simán jobbkézzel tudod kezelni.
De hát ez esetben pont hogy vesztesz vele. Ez olyan nem baj, akkor is a szarabbikat verjük beléjük mer' ez a hagyománynak hangzik. Mert ha a segítővel tartod, nem kell bohóckodva forgatnod, emelned, irányból elmozdítanod a fegyvert, a jobb kéz esetében meg mindig. Mi értelme hát?Elveszted a kontrollt a kezelőszervek felett. Jobb kéz mindig elsütőnèl és a tűzváltónàl.
Az oroszoknál a kiképző a kezed széttipossa ha a nem a segítő kézzel dolgozol.
De hát ez esetben pont hogy vesztesz vele. Ez olyan nem baj, akkor is a szarabbikat verjük beléjük mer' ez a hagyománynak hangzik. Mert ha a segítővel tartod, nem kell bohóckodva forgatnod, emelned, irányból elmozdítanod a fegyvert, a jobb kéz esetében meg mindig. Mi értelme hát?
Taktikai tárcserènèl lenyúlsz a tarhoz"(már kivetted a tárat a fegyverből) berakod, 3cm-t mozdítod a bal kezed felfelè hogy fogd a tokot is, már lőhetsz is.De hát ez esetben pont hogy vesztesz vele. Ez olyan nem baj, akkor is a szarabbikat verjük beléjük mer' ez a hagyománynak hangzik. Mert ha a segítővel tartod, nem kell bohóckodva forgatnod, emelned, irányból elmozdítanod a fegyvert, a jobb kéz esetében meg mindig. Mi értelme hát?