Gépkarabélyok

Egyedi. Egyéniség. Rigolyákkal.
Mint a FaMas is volt. Azért is kár.
Ok. Tényleg fura, hogy bárki, bármit próbált az SA-val, az felsült.
Legyen az csapatnál vagy akár a HK :D
just-because-you-are-unique-doesnt-mean-you-are-useful-quote-1.jpg

Az FG42 két, szériagyártott verziójának rèszletes összehasonlítása!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Érdekes látni, hogy igazából a későbbi verzió csak sziluettben meg az alapvető működési mechanizmusban (meg az űrméretben) azonos az ”elsővel”, de nincs két azonos alkatrészük. Ráértek mérnökösködni, na.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
Reactions: endre
Amúgy ha általánosságban a nagyobb képet nézzük a gépkarabélyok kapcsán, akkor megint azt látjuk, hogy ahol típuscserére kerül sor, ott hagyományosan maradnak az 5,56-os kalibernél az európai NATO tagállamok, egyedül az USA az, aki most megint próbálkozik egyet újítani az NGSW programmal. Persze nem kizárt, hogy aztán ahogy az 5,56-ra, úgy ebben az esetben a .277 Fury-re is 20-40 éves késéssel áll át Európa, de az egyéni lövészfegyver esetében nekem még mindig vannak kétségeim a koncepció életképességét illetően. Az egész nem más, mint az egykori battle rifle újraélesztése polimer köntösben, miközben az 5,56 pont a battle rifle problémái miatt jelent meg.

Egyúttal valszeg a program egyes elemei mindenképp tovább fognak élni, mint az új típusú kombinált irányzék vagy az LMG változat, de az XM7 még mindig sötét ló nekem. Vagy pedig valami olyan lesz, hogy az XM7-t minimális darabszámban rendszeresítik, miközben a fő fegyver továbbra is marad az M4

• Tetszik
Reactions: endre
Amúgy ha általánosságban a nagyobb képet nézzük a gépkarabélyok kapcsán, akkor megint azt látjuk, hogy ahol típuscserére kerül sor, ott hagyományosan maradnak az 5,56-os kalibernél az európai NATO tagállamok, egyedül az USA az, aki most megint próbálkozik egyet újítani az NGSW programmal. Persze nem kizárt, hogy aztán ahogy az 5,56-ra, úgy ebben az esetben a .277 Fury-re is 20-40 éves késéssel áll át Európa, de az egyéni lövészfegyver esetében nekem még mindig vannak kétségeim a koncepció életképességét illetően. Az egész nem más, mint az egykori battle rifle újraélesztése polimer köntösben, miközben az 5,56 pont a battle rifle problémái miatt jelent meg.

Egyúttal valszeg a program egyes elemei mindenképp tovább fognak élni, mint az új típusú kombinált irányzék vagy az LMG változat, de az XM7 még mindig sötét ló nekem. Vagy pedig valami olyan lesz, hogy az XM7-t minimális darabszámban rendszeresítik, miközben a fő fegyver továbbra is marad az M4
igen én is azt látom hogy az usa kínai mintára át akar térni az egységes lőszerre. megcélozva egy a karabély és a puskalőszer közötti kalibert. a harctéri távolságok megnövekednek/megnövekedtek legalábbis a 2 nagy erre készül. míg európa kisebb távolságokba gondolkozik. mint általános távolság.

szerintem kell a 2 kaliber.

Jobb, mint az L85. Nekem ennyi már elég :D

• Tetszik
Reactions: nyugger