Gépkarabélyok

Válaszoltál saját magadnak.Egy lőtéri próba nem azonos egy hadszintéri bevetéssel.

A hadszíntér is egy tág fogalom.

Az lehet bárhol:

• a derékig érő ártéri erdőben

• homoksivatagban

• kősivatagban

• városban

• száraz mezőn

• a lövészárok sártengerében

• hófödte tájon, a mínuszokban

Magyarországon az AR-15-ös az sokáig tudna elmuzsikálni, és csak a lőpor égéstermékét nyelné, mint szennyeződést, nem pedig más dolgot, pluszba.

• Vicces
Reactions: krisss and Negan
Ennek azért csak van valami oka.
IDF,de az Irakban,afgánba harcoló amerikai katonák sem igazán erről irnak.
Na mert az IDF és az amerikaiak olyan sokat használtak PKM-et, hogy tudják is mekkora a karbantartás igénye. Fel kell hogy homályosítsalak, a PKM karbantartás igénye többszöröse az AK-nak. Igazából ezen a téren össze sem hasonlítható a két fegyver.

• Tetszik
Reactions: Lupus80
Bemész a gépkarabély boltba, van M4, meg Tavor. Az M4 ingyen van, a Tavorért fizetni kell.

Melyiket választanád?

Jó, igazad van.

De az USA az nem csak M4-est ad az Izraeli Hadseregnek, hanem még ezeréves M16A1-est is, még napjainkban is. Az viszont az a kategória, ami ingyen sem kellene.

Na mert az IDF és az amerikaiak olyan sokat használtak PKM-et, hogy tudják is mekkora a karbantartás igénye. Fel kell hogy homályosítsalak, a PKM karbantartás igénye többszöröse az AK-nak. Igazából ezen a téren össze sem hasonlítható a két fegyver.
Tudják.
sose pucoltam PKMet,de azért tudom,hogy tovább tart mint egy AKé.
De különben ezzel meg is válaszoltad a kérdést,hogy miért nem jó a direkt gázelvételes rendszer.......Mert túl karbantartás igényes,túl érzékeny.

Tudják.
De különben ezzel meg is válaszoltad a kérdést,hogy miért nem jó a direkt gázelvételes rendszer.......Mert túl karbantartás igényes,túl érzékeny.

Az AR-15-ösnek a zárszerkezetét szétszedni bonyi, nem pedig a DI-vel van baj.

Jó, igazad van.

De az USA az nem csak M4-est ad az Izraeli Hadseregnek, hanem még ezeréves M16A1-est is, még napjainkban is. Az viszont az a kategória, ami ingyen sem kellene.
Mikor egy tömeghadsereget kell felfegyverezned,akkor ingyen jó lesz az neked is.
M16A1 is jó a támogató,kiszolgáló alakulatoknak.Ők nem lövészkatonák,nem a karabély az elsődleges harceszközük.És azért az 50 éves leharcolt Uzi helyett jó lesz az M16A1 is önvédelmi fegyvernek.

• Tetszik
Reactions: fip7 and enzo
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Jó, igazad van.

Nekem pont a salgópolc-mentes A1 azzal szép deltoid tussal meg a 20-as tárral az egyetlen ami kellene az AR15 sorozatból, ingyen meg pláne. :D

Valahol nagyon sokkal egy SIG Stgw 57 után persze. ;)

Tudják.
Fogd már fel, hogy nem az.

• Vicces
Reactions: fip7
Az USSOCOM 6-7 féle platformmal nyomja és közte van az HK 416-is....
Meg amennyire tudom a kézműves AR-jeik egy jelentős része rövid gázdugattyús és nem DI.

Az USSOCOM-nál jó ideje ez az M4-es konfig van:

The_Quiet_Professionals_191014-M-UB217-421.jpg

Vajon milyen a felépítése ?

Én ennyire részletesen nem követem
Az USSOCOM miért M4-essel nyomja, miért nem HK 416-ossal, pedig az USSOCOM azt kérhet, amit jónak talál.

Az amerikai fegyveres erőknèl 60 ève AR15 alapú fegyverek vannak.

A legegyszerűbb megoldás, hogy azt a fegyvert használjak. Hiszen aki bekerül különleges erőkhöz, az ezzel a fegyverrel már nem nagyon kell megismertetni.
De nem egyszer felmerült már a cserèje.

Volt kiírva tender is.

Volt összehasonlító teszt.
Hk416/xm8/fnscar/M4.

Ahol a messze az M4 szerepelt a legrosszabbul megbízhatóság terèn. (Talán a legjobb valami 100 egynehány akadajjal teljesítette a teszteket, addig az M4 800 körül.)

Ha minden igaz a katonák nagyrèsze hk416 párti volt.
Amiből vettek is. Ès használjak is.

De volt tender ahol aztán az fnscar győzött.

El is kezdtèk rendszeresíteni, a rangerek elkezdtèk megkapni, aztán az fnscar 556 változatának a beszerzèsèt kb 1000db után megszüntettèk. A fegyvereket visszaszedtèk.
Elvileg hivatalosan mert nem volt akkora előnye az m4-hez kèpest.
A 762 változat rendszeresítve maradt.

Ez tipik amcsi fegyverbeszerzès.
Megcsinálnak egy tendert.
Azon nyer valami.
Aztán valamièrt kihátrálnak belőle.

Lásd most is vacakolnak az ngsw-vel. Ki tudja mi lessz abból is.
Mint ahogy az új pisztolyukkal is faszkodnak.

A tengerèszgyalogsag meg különutaskènt rendszeresítette az ő hk416-juk.

Volt kiírva tender is.

Volt összehasonlító teszt.
Hk416/xm8/fnscar/M4.

Ahol a messze az M4 szerepelt a legrosszabbul megbízhatóság terèn. (Talán a legjobb valami 100 egynehány akadajjal teljesítette a teszteket, addig az M4 800 körül.)

Mi okozta azokat a fegyóhibákat az M4-esnél ? És milyen környezetben teszteltek ?

Ha minden igaz a katonák nagyrèsze hk416 párti volt.
Amiből vettek is. Ès használjak is.

A tengerèszgyalogsag meg különutaskènt rendszeresítette az ő hk416-juk.

A HK 416-osra való átállásnál csak a fegyóműszerészeket kell újraképezni, a sima lövész felhasználóját nem.