Gerald R. Ford osztály (USA)

Orrkúp beemelése. A cikkben videó is van.
LRM_EXPORT_478853810598661_20190723_143828968.jpeg

https://player.hu/tech-3/igy-epitik-az-amerikai-haditengereszet-legujabb-repulogep-hordozojat/

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7
Hogy nem borul fel? :)

Ha a kérdés nem viccből lett csak feltéve: a hajófenék alatt talpfák vannak elhelyezve, amelyek a hajófenék formájára vannak kiképezve.
Ha jobban megnézed, még láthatóak is a képen...

Ott sem fenékig tejfel a szárazdokk témakör.

Gyakorlatilag csak arról van szó, hogy extra kiszolgáló rendszerekre van szükség a G.R.Ford osztálynál a Nimitz-osztályhoz képest, ezeket kell pótolni addigra, amikorra a Ford-osztály nagyjavítása tényező lesz. Ha jól értem a cikket, akkor 18 szárazdokkjuk van, amely képes fizikailag befogadni az osztályt...

Ha a kérdés nem viccből lett csak feltéve: a hajófenék alatt talpfák vannak elhelyezve, amelyek a hajófenék formájára vannak kiképezve.

Gyakorlatilag csak arról van szó, hogy extra kiszolgáló rendszerekre van szükség a G.R.Ford osztálynál a Nimitz-osztályhoz képest, ezeket kell pótolni addigra, amikorra a Ford-osztály nagyjavítása tényező lesz. Ha jól értem a cikket, akkor 18 szárazdokkjuk van, amely képes fizikailag befogadni az osztályt...
Ha jól figyeltem, a reaktor hűtővízrendszerét kell kiépíteni. Egy atomreaktort nem lehet lekapcsolni. Ha vízen van a hajó, ha nincs, az ketyeg.

• Tetszik
Reactions: jani22

Sikerült túllihegned a választ és én sem voltam pontos a kérdezésnél. Én beismerem a hiányosságomat és elvárom a hasonlót! Még kedves is voltam. :rolleyes:

1. Természetesen látom az aládúcolást! Azt nem írtam le a kérdezésnél, hogy a tengeren hogy stabil a hajó erős szél és hullámzásnál.
Tehát a teljes meghajtás olyan nehéz a a hajó alsó részén elhelyezve, hogy a felépítmény stabillá válik.

2. A száraz dokknál az infrastruktúra is fontos, amelyet - balga fejemmel beidéztem hogy többlet infót adjak Nektek [ebben te is benne vagy Cifu], de minek - meg kell teremteni, mert addig nem használható még a tőlünk nyugatra levő országban sem. ;)

Hagyjuk, már megint ez a belekötök a másikba hozzászólás. Nekem is volt eltérésem, de mindig a hergelő stílus miatt. Előremutató HSz-kérek. :)

uss-dwight-d--eisenhower-aircraft-carrier-200357608-001-5990b2b9519de20010ac3619.jpg

:)

Lehet hülye kérdés, de mi van ha egy ilyen teszten felborulna a hajó :rolleyes:

Kit vennének elő?
Szerintem fizikailag képtelen erre. Az feltételezve, hogy milyen vezérlő rendszerek vannak, még azt sem tartom kizártnak, hogy lehet limiteket állítani és a rendszer egy ponton leszabályoz. Gondolom én.

• Tetszik
Reactions: torsen
Szerintem fizikailag képtelen erre. Az feltételezve, hogy milyen vezérlő rendszerek vannak, még azt sem tartom kizártnak, hogy lehet limiteket állítani és a rendszer egy ponton leszabályoz. Gondolom én.

Igen, azt gondoltam hogy nagyon komoly biztonsági rendszerei vannak, csak Murphy törvénye, és esetleges emberi balfaszság épp összehozna vmi gebaszt.

• Tetszik
Reactions: gacsat
Lehet hülye kérdés, de mi van ha egy ilyen teszten felborulna a hajó :rolleyes:

Kit vennének elő?
Ez már jó ideje kb lehetetlen, annyira kiszámolnak mindent. Néha elmennek a falig, különösen modernizálások, átépítések során (pl a Midway, Ticobderoga-osztályok), de az alap minimális stabilitása akkor is megvan a hajónak.

Közben az új JFK, a CVN-79 is majdnem kész. Kína felkötheti a gatyót :p:D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed