Jóóó, de hiába keresek képet PKM-ről, mindegyiken ott vannak a bütykök. Nem botlok egy bütyök nélküli képbe sem.Nincs a gázdugattyú vezetőn két kör alakú elem,ennyi a különbség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jóóó, de hiába keresek képet PKM-ről, mindegyiken ott vannak a bütykök. Nem botlok egy bütyök nélküli képbe sem.Nincs a gázdugattyú vezetőn két kör alakú elem,ennyi a különbség.
Jóóó, de hiába keresek képet PKM-ről, mindegyiken ott vannak a bütykök. Nem botlok egy bütyök nélküli képbe sem.
Az én olvasatoban ez azt jelenti, hogy minden PKM felszerelhető háromlábú állványra.Erről nem én tehetek.
...amit eddig láttál.Az én olvasatoban ez azt jelenti, hogy minden PKM felszerelhető háromlábú állványra.
De Dudi tud olyanról, amilyet nem láttam, csak fukarkodik megmutatni!!!...amit eddig láttál.
De Dudi tud olyanról, amilyet nem láttam, csak fukarkodik megmutatni!!!
Mert rosszat nézel. A pkm család több másik típusának nincs bipod a gáz elvezető csövön. A pkp a pkmb és a pkt verziókon. Mivel az alkatrészek több mint 80%a kompatibilis ezért sanszos hogy a gazelvezeto cső csereszabatos egyes alváltozatok között.De Dudi tud olyanról, amilyet nem láttam, csak fukarkodik megmutatni!!!
Nekem csak PKT-vel volt dolgom, viszont kétlem, hogy létezne külön kétfajta PKM, egy ami kétlábú és egy másik ami háromlábú állványra van. És légyszi, ha ez akkora nagy tény akkor bizonyítsd be.Nem fogok PKM-eket nézegetni hogy bizonyítsak egy tényt.
Alap PKM-ről beszélünk.Mert rosszat nézel. A pkm család több másik típusának nincs bipod a gáz elvezető csövön. A pkp a pkmb és a pkt verziókon. Mivel az alkatrészek több mint 80%a kompatibilis ezért sanszos hogy a gazelvezeto cső csereszabatos egyes alváltozatok között.
Nekem csak PKT-vel volt dolgom, viszont kétlem, hogy létezne külön kétfajta PKM, egy ami kétlábú és egy másik ami háromlábú állványra van. És légyszi, ha ez akkora nagy tény akkor bizonyítsd be.
Alap PKM-ről beszélünk.
OK, akkor még egyszer.Csak 3 lábú állvány létezik 2 lábú az bipod az minden PKM-en van.
Mondtam hogy nem fogok bizonygatni tényeket.
A PKT meg a PKM alkatrészeinek jó része nem csereszabatos,emiatt irreleváns a PKT.
OK, akkor még egyszer.
A PKM-en alapból ott a bipod, de háromlábú állványra is felszerelhető. Nincs külön bipodos és külön háromlábú állványos változat.
Persze, és gyakorlatilag minden képen, ami háromlábú álvánnyal ábrázolja a cső alatt ott van a bipod is.PK család szabályzat angolul - nekem úgy tűnik belőle hogy az SZ csak egy jelölés azokhoz a géppuskákhoz, amelyekhez tartozik háromlábú állvány, de egyébként a bölcső maga az állványon van és abba rögzíthető maga a géppuska. Elég értelmetlen is lenne, ha az alap PK-t nem lehetne az állvány rá felpakolni.
https://www.forgottenweapons.com/wp-content/uploads/2012/12/PK-Series-manual-English-2005.pdf
PK család szabályzat angolul - nekem úgy tűnik belőle hogy az SZ csak egy jelölés azokhoz a géppuskákhoz, amelyekhez tartozik háromlábú állvány, de egyébként a bölcső maga az állványon van és abba rögzíthető maga a géppuska. Elég értelmetlen is lenne, ha az alap PK-t nem lehetne az állvány rá felpakolni.
https://www.forgottenweapons.com/wp-content/uploads/2012/12/PK-Series-manual-English-2005.pdf
De ott van a kép valaki berakta.
(remélem azt sem hiszitek el,hogy van lábam csak akkor ha látjátok...)[/QUOTE
Nem győzött meg az az egy kép.