Akkor miből gondoljuk, hogy az akció nem teljesen standoff volt?Na most egy egy olyan kérdés, amire a válasz titkosított... már ha jól gondolom.
Akkor miből gondoljuk, hogy az akció nem teljesen standoff volt?Na most egy egy olyan kérdés, amire a válasz titkosított... már ha jól gondolom.
És miből, hogy igen?Akkor miből gondoljuk, hogy az akció nem teljesen standoff volt?

Ez a logikusabb magyarázat, abból.És miből, hogy igen?
Ha van eszük, akkor lézer vagy hasonló, de lesznek vele kihívások. Viszont feltörni nem tudják.A nagy kérdés (legalább is nekem), hogy mi a fenéért van szükség 5 "robot"repülő közt 1 ember által vezetettre? Kb. annyi a különség 6 v.s. 5+1 felállás közt, hogy pár száz kilométerrel távolabbról kell kommunikálni. Ez a mai távközlési műholdak mellett nem egy nagy feladat. Rádiókommunikáció minsdenképpen szükséges, vagy esetleg lézer kommunikációt terveznek közelről?
Hát igen, senki sem tud semmi biztosat, mindenki mondja a magáét meggyőződése szerint.Ez a logikusabb magyarázat, abból.
Azt tudjuk, hogy a Rising Lion műveletben a Mosszad is részt vett, drónokkal (radarok, légvédelmi ütegek kiszedésére), és úgy rémlik volt azokból olyan is, amit Irán területéről indítottak. Az azeri, iraki, de talán még a “barátságos”, öböl-menti országok légterét is vidáman használhatták - a standoff fegyverek indítására.
A környező országok minél teljes körűbb fel- és kihasználásával (a standoff indítási zónák biztositására), támogató fedett műveletek sűrű alkalmazásával (hogy ahol esetleg mègis be kell repülni, akkor ott ne legyen értékelhető légvédelem) csinálták, amit.
Amely intézkedések azt a célt szolgálták, hogy a légierejük számára a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a kockázatot. Azt továbbra sem tartom valószínűnek, hogy azok az F-35-ök a még működő iráni légvédelmi ernyő alatt mélységi berepüléseket csináltak volna. Amit tudtak, kiszedtek távolról illetve a Mosszad segítségével, és talán utána be mertek menni.
Talán egyszer majd megtudjuk, hogyan zajlott le pontosan ez a művelet.
A fantáziáidat ne sződd bele, vagy írd oda, hogy innentől a képzelet szüleménye (lengyeleknél álló ukrán gépek).https://www.twz.com/air/ukrainian-f-16-pilots-account-of-the-challenges-of-the-air-war
Na ez érdekes, több szempontból. Mondjuk bűzlik a Pravda szájíztől, de azért van benne pár érdekesség.
Amit én látok, hogy az erőfeszítéseik nagyrésze elmegy a folyamatos áttelepülésekre. Persze nem kimondva, hogy ezek döntő többsége lengyelben meg románban van, csak bevetés előtt repkednek át ukrán betoncsíkokra. Az ok, hogy az orosz légi felderítése ground based, és emiatt az alacsony repülés hatékony lehet, de ez egyrészt alig hagy nekik hatótávolságot, másrészt említik, az orosz nagy magasságú CAP-ból várja őket. Na és ez már macera, mert vissza nem igazán tudnak lőni, az orosz raksik nagy magasságból főleg kenterbe verik az AMRAAM hatótávolságát. Ráadásul a nagy magasságú orosz CAP azt jelenti, nem félnek Patriot jelenléttől...
- Egyrészt említi a Szu-57-est, mint potenciálisan megjelenő AA gép. Ez igazolja, hogy vadászfeladatokra is használják, nem csak SEAD meg csapásmérésre.
- Az egy elég nagy baromság, hogy ők kisujjból rázzák le az orosz AA raksikat. Kötve hiszem egy 4.th gen gép ha ollóból kap két R-77M-et, akkor azt ő kimanőverezi. Baromság, szaros SA-5 mai napig tisztelettel van kezelve nyugaton.
- Nem látom ezt a sok csapásmérést, amiről beszél. Videók összevágott tákolmányok, az is nagy ritkán.
- Már az is gyanús, hogy ha ilyen intenzitással mérnének csapásokat, sokkal több légi összecsapás lenne, és abban egyik vagy másik fél veszítene gépet (főleg, hogy AWACS alig-alig van).
Az ilyen egósértett, de legalább se füle, se farka kommenteket látva értem meg, Molni miért hív téged fejlődésképtelen bokorugrónakA fantáziáidat ne sződd bele, vagy írd oda, hogy innentől a képzelet szüleménye (lengyeleknél álló ukrán gépek).

Komoly baj lehet nálad a toronyban, ha azt hiszed, hogy a kutya se fényképezte még le ezeket a gépeket (sem orosz kémek, sem Moszkva kitartottja sem senki). Márpedig képek nincsenek róluk sem román sem lengyel légtérben/reptéren. Értem én, hogy a hiteddel összeegyeztethetetlen az,hogy az orosz légierő képtelen volt elpusztítani kötel 4 év alatt az ukránt, de jó lenne ezzel megbarátkozni, nem pedig alternatív valóságba menekülni helyette.Az ilyen egósértett, de legalább se füle, se farka kommenteket látva értem meg, Molni miért hív téged fejlődésképtelen bokorugrónak![]()
Mondjuk mind a lengyel, mind a román használ F-16-ost, és max a promóanyagon van rajtuk szexi ukrán festés. Simán ott vannak a helyi F-16-osok közé telepítve, de főleg a maintenance hangárokban.Komoly baj lehet nálad a toronyban, ha azt hiszed, hogy a kutya se fényképezte még le ezeket a gépeket (sem orosz kémek, sem Moszkva kitartottja sem senki).
A hitem az, hogy az orosz még a hulladék 2022-es állapotában is 3 nap alatt összecsukta volna az ukránt - de az USA passzív képességei az ukránt úgy megtolták, hogy meg tudták fogni őket. A VKS meg elképesztő fejlődésen ment át, a háború elején butabombáztak 2000ft-en, amíg élek el nem felejtem a Sz-34-est, amit seggbe lőttek, ahogy békésen és szép lassan repült Kijev felett...Márpedig képek nincsenek róluk sem román sem lengyel légtérben/reptéren. Értem én, hogy a hiteddel összeegyeztethetetlen az,hogy az orosz légierő képtelen volt elpusztítani kötel 4 év alatt az ukránt, de jó lenne ezzel megbarátkozni, nem pedig alternatív valóságba menekülni helyette.
Oh értem, folytatod tovább a legvárépítést, kívancsian várom, hogy mikor süllyedsz addig, hogy mára görögöktől is repül át Mirage az ukránokhoz bevetes előtt...Tudsz te...
Mondjuk mind a lengyel, mind a román használ F-16-ost, és max a promóanyagon van rajtuk szexi ukrán festés. Simán ott vannak a helyi F-16-osok közé telepítve, de főleg a maintenance hangárokban.
Mert ugyan meséld el, hogy hajt végre az ukrán 100 órásnál nagyobb műszaki beavatkozást, ha eddig minden repterüket, amit erre felszereltek, szétlőtte az orosz. Tekintve ahhoz hangár kell, az meg statikus.
Az, hogy bevetés előtt, meg turn aroundra átmennek Ukrajnába, az egy dolog, de bármi mélyebb javítást, pihentetést, stb... nem képesek odahaza megtenni. Mert azért az orosz fasorban sincs az USA IRS képességeihez, de egy olyan repteret el tudnak találni, amin van base maintenance alkalmas hangár. Az F-16 igényli a tisztességes karbantartást, főleg azok az öreg vasak.
A hitem az, hogy az orosz még a hulladék 2022-es állapotában is 3 nap alatt összecsukta volna az ukránt - de az USA passzív képességei az ukránt úgy megtolták, hogy meg tudták fogni őket. A VKS meg elképesztő fejlődésen ment át, a háború elején butabombáztak 2000ft-en, amíg élek el nem felejtem a Sz-34-est, amit seggbe lőttek, ahogy békésen és szép lassan repült Kijev felett...
És nem, 4 év alatt rég eltűnt pl. az ukrán légierő (ideértve a világból összekukázott MiG-29-eseket is), ezek az F-16-osok sehol nem voltak 2022-ben, ahogy a haderejük nagyjából 98%-a sem. Mert a többit már rég megsemmisítették, meg azóta annak is több hullámát, amit azóta beküldtek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..