Ez így van.Molni!
Elbeszélünk egymás mellett. Én nem a diagramokkal foglalkozok, hanem azt írom le, hogy az F-35-el bevezetett új légi harcászat taktikák alkalmazásával lassan teljesen mindegy, melyik repülőgép fordulékonyabb, agilissabb, jobban orsózik, emelkedik stb.
Ez is.A lényeg, az, hogy előbb vedd észre ellenfeled, az meg ne lásson meg a radaron, aztán ha mégis felderít, akkor se tudjon rád tűzet vezetni. Ezért fontos a "lopakodás" és szupercirkálás, hogy a BVR rakétáid kifogyása után ki tud magad vonni a harcból, illetve a háttérben a lokátoroddal más baráti repülőgépeknek adjál légi helyzetképet, illetve akár tűzvezetést.
A padlón átlátásnak én nem tulajdonítok akkora jelentőséges a DAS felbontásbeli korlátja miatt. Automatikának elég, aki pixeleket is képes analizálni egyesével, de az emberi szemnek ennél több kell. A DAS előnye önmagában is számottevő, de igazán burális az AESA + data linkkel jön ki.A másik amire értem, hogy közelharcban is kisebb a jelentősége a fordulékonyságnak, manőverezőképességnek, ha pld. ismét F-35 példa, a repülőgép padlóján át tudsz látni a szenzoraiddal és még mögé is tudsz képalkotó rakétát indítani.
A Meteort egy fantasztikus dolognak tartom. 4++ gépek esetén nagyon durván gamechanger tud lenni.Te is éppen ezekről írsz, - (bár én ezekben nem teljesen értek egyet, és a gépágyút is helyesnek tartom, hogy beépítik még a repülőgépekbe,) tény az amerkai koncepció ez. Sőt az európai is, ezért fejlesztették pld a METEOR-t.