M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez így van.Molni!
Elbeszélünk egymás mellett. Én nem a diagramokkal foglalkozok, hanem azt írom le, hogy az F-35-el bevezetett új légi harcászat taktikák alkalmazásával lassan teljesen mindegy, melyik repülőgép fordulékonyabb, agilissabb, jobban orsózik, emelkedik stb.
Ez is.A lényeg, az, hogy előbb vedd észre ellenfeled, az meg ne lásson meg a radaron, aztán ha mégis felderít, akkor se tudjon rád tűzet vezetni. Ezért fontos a "lopakodás" és szupercirkálás, hogy a BVR rakétáid kifogyása után ki tud magad vonni a harcból, illetve a háttérben a lokátoroddal más baráti repülőgépeknek adjál légi helyzetképet, illetve akár tűzvezetést.
A padlón átlátásnak én nem tulajdonítok akkora jelentőséges a DAS felbontásbeli korlátja miatt. Automatikának elég, aki pixeleket is képes analizálni egyesével, de az emberi szemnek ennél több kell. A DAS előnye önmagában is számottevő, de igazán burális az AESA + data linkkel jön ki.A másik amire értem, hogy közelharcban is kisebb a jelentősége a fordulékonyságnak, manőverezőképességnek, ha pld. ismét F-35 példa, a repülőgép padlóján át tudsz látni a szenzoraiddal és még mögé is tudsz képalkotó rakétát indítani.
A Meteort egy fantasztikus dolognak tartom. 4++ gépek esetén nagyon durván gamechanger tud lenni.Te is éppen ezekről írsz, - (bár én ezekben nem teljesen értek egyet, és a gépágyút is helyesnek tartom, hogy beépítik még a repülőgépekbe,) tény az amerkai koncepció ez. Sőt az európai is, ezért fejlesztették pld a METEOR-t.
Kisebb magasságról nincs? A 35k nagyon nem a légiharc jellemző magassága. A DI 150-es F-16CJ vel szinte azonos itt már. M0.8 és M1.0 között. Szuperszonikusban meg jobb.F110GE400-al szerelt F-14B diagramja:
Az egyik drón meghibásodott, ezért értékelhetetlen volt. Összesített tesztlövészet eredmények ebben.4 találat az 66%-os arány lőtéri körülmények közt.Jól tudom,hogy többnyire csak 4 AIM-54-el repültek(mi volt az oka)?
Súly / légellenállás és persze a rakéták viszonylag magas ára. Meg véleményem szerint nem is néztek ki jól a szárny alatti Phoenix-eltöbbnyire csak 4 AIM-54-el repültek(mi volt az oka)?
A balaszolt AA konfig, CAP idő és egybek. Meg 6 db AIM-54-gyel nem volt lehetséges a landolás.4 találat az 66%-os arány lőtéri körülmények közt.Jól tudom,hogy többnyire csak 4 AIM-54-el repültek(mi volt az oka)?
Mert 6 Phoenix-el és a leszálláshoz előírt min tüzelőanyaggal nagyobb volt a gép súlya, mint a hordozóra leszálláshoz engedélyezett max súly. Túl drága lett volna csak azért eldurrantani mindig 2 Phoenix-et hogy egyáltalán leszállhasson a fedélzetre . Ezért a normál harci konfig a 4 AIM-54, 2 Sparrov és 2 Sidewinder volt.Jól tudom,hogy többnyire csak 4 AIM-54-el repültek(mi volt az oka)?
Nálam nem látszik semmi. Tölt és tölt és tölt, de nem hoz semmi tartalmat. Mási látja a posztot vagy a fórummal van valami?
UgyanazNálam nem látszik semmi. Tölt és tölt és tölt, de nem hoz semmi tartalmat. Mási látja a posztot vagy a fórummal van valami?
Csak a beavatottak láthatják, én se tartozok közéjükNálam nem látszik semmi.