Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 082
85 926
113
Én a helyükben biztos,hogy egymásnak háttal egymáshoz kötöztem volna őket és még a párokat is összekötöttem volna és úgy engedtem volna el.Igen valószínűleg így is értesítették volna a felkelőket de lehet,hogy vagy 1 napig mentek volna le a hegyről ami azért nem mind1.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 082
85 926
113
Nem végzünk ki fegyvertelen civileket(meg fegyvereseket sem és még a katonákat sem szokás)mert azt nem szabad.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Én odakötöttem volna őket egy fához. A falutól kb fél kilóméterre lehettek. Idővel úgy is feltünt volna valakinek a hiányuk és a keresésükre indúltak volna. Tudták az is, hogy a kecskékkel vitték el legeltetni, tehát kb a hely is megvolt, hol kezdjék a keresést. Szerintem estére megtalálták volna őket.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Ha az afgánok tudnának ugyan ilyen minőségben filmet csinálni, na azt megnézném.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 579
20 400
113
Szia dudi !

A Ti kiképzésetekben szerepel valami a magát megadó ellenséggel való bánásmódról ?
Most csak úgy, az itt olvasottak tükrében eszmee jutott, anno az "Én " időmben, erről semmiféle képzés, oktatás, a másfél éves katonai pályafutásom alatt nem volt. ( Igaz akkor 1987-88-at írtunk. )
Lehet nem ejtettünk volna foglyokat ? :)

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Szerintem beszélhet róla, csak épp tömi a bárányt... ehhm... akarom mondani tölti a bárányt. Benne van valamilyen egyezményben (talán hágai, genfi) ami elég részletesen foglalkozik velük és gyakorlatilag mindenki elfogadta.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 082
85 926
113
honved

Beszélhetek róla csak eddig nem olvastam el.
Egész konkrétan a Genfi egyezmény foglalkozik a hadifoglyokkal való bánásmóddal és nekünk is azt oktatják ami abban szerepel.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 082
85 926
113
Mackensen

A te ötleted azért nem jó mert abban benne van az,hogy nem találják meg őket időben(arrafelé nem szokatlan,hogy "eltűnsz" a hegyekben)és ha kiderülne,hogy NATO katonák kikötöztek pár helybelit egy fához akik később meghaltak na ez nem lenne túl jó PR.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
Ha meg megkötözve legurúlnak a sziklákon az sem a legjobb. Nincs jó megoldás az biztos, de amit ők választottak talán a legrosszabb volt mind közűl. És most ukrik be, hogy 1991-ben teljesen hasonló eset történt. Valami SCUD vadász akció volt és valami gyerek beléjük boltlot. Volt is nagy lövöldözés meg beavatkozás, meg minden ami ilyenkor szokot lenni.
Szerintem megtalálták volna. A SEALosok bőven látótávolságon belűl voltak. Mondom olyan fél kilóméterre lehettek a falutól. Ha sotétedéskor felkerekednek a keresésükre, szerintem órán belűl megtalálhatták volna őket. Kiabáltak volna, ők visszakiabálnak stb.

independence

Active Member
2012. december 28.
382
63
28
<blockquote rel="Mackensen">Most néztem meg, egész jó volt
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én is láttam a filmet:
Amikor elkapták a különlegesek a pár tálibot, az volt a legnagyobb hülyeség hogy elengedték őket. Vagy bekötözött szájjal ott hagytam volna és akkor küldetés lefújva, vagy lelövöm őket és elásom. De ez a, engedjük szabadon és tűnjünk a francba módszer messze a legrosszabb. Arról nem is beszélve, hogy gerinccel, fejjel tompítanak több méteres eséseket, bár ők a megtestesült demokrácia, nekik szabad. Amúgy a lövöldözős jelenetek tetszettek. Chinook-on levőket sajnáltam, amikor megkóstolták az RPG-t.
</blockquote>

Egyébként van olyan helikopter ami kibírja az RPG-t ? Vagy tud ellene valahogy védekezni , manőveren kívül ? Ez ellen nem működne pl az IRIS-T , vagy valami hasonló rakéta ?

Azért elég gáz , hogy gyakorlatilag egy filléres dolog , és egy Chinook emberekkel megtömve oda lesz miatta ...

independence

Active Member
2012. december 28.
382
63
28
A wiki is azt írja , hogy maga az Apache sem bírja . Ugye a filmben azt várták , hogy jöjjön , de akkor lehet azt is kilőtték volna...

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 769
113
A legjobban páncélozott harci helikopterek páncélzata talán összemérhető egy sima páncélautójéval és az sem mindenhol hanem a fontosabb helyeken.
Viszont elmémetileg egy RPG-7-es álló célpontokat 300 méterig képes eltalálni, mozgóakat 150. Tehát akkor van baj, ha a helikopterek ilyen közel kerülnek. A szállítóhelikoter néhány méterre (épp köteleken akartak leereszkedni) a föld felett lebeget és mondhatni közvetlen közelről (szerintem 100 m körül) lőtték meg. Az Apachok dolga az lett volna, hogy magasabbról biztosítják a leszállási helyet. Végig gépágyúzták volna a gyanús bokrokat lehet még akkor is ha senki nem lő.

independence

Active Member
2012. december 28.
382
63
28
"Apachok dolga az lett volna, hogy magasabbról biztosítják a leszállási helyet. Végig gépágyúzták volna a gyanús bokrokat lehet még akkor is ha senki nem lő. "

Na igen , csak itt is az lett volna a gond , hogy nem gépágyúzhat vaktában , ugyanis nem tudhatták , hogy az övéik hol vannak...(koordináták hiányában )

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 082
85 926
113
independence

Meg fogsz lepődni de Apache-ot már lőttek meg RPG-vel és köszöni szépen de hazament,igaz kiszakadt az egyik hajtóműve.
Igazából attól függ,hogy hol találja el a helikoptert a gránát.

A DSK az egy 12,7mm-es orosz nehéz géppuska(olyan mint az M2).

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 651
113
szerintem csak akkor végzetes a találat RPG-vel, ha a hajtóművet vagy a reduktort, esetleg a pilótát találja el. Ha más részeket ér, akkor a forró fémsugár csak átmegy a helikopteren, mint fos a libán. Marad rajta egy jó nagy lyuk, de még repképes marad