Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 190
14 433
113
Milliókat bukhat a Top Gun folytatásán a stúdió
"Az izraeli Ehud Yonay özvegye és fia azt állítják, hogy a stúdió 2020 januárjában elvesztette a mű szerzői jogát, amiről a Paramountnak tudnia is kellett, mert 2018-ban erről tájékoztatták is őket."

Jó üzleti érzékkel csak a teljes bevételt szeretnék elkérni, semmi többet. Teljesen érthető:confused:

Ha a feléből engednek az is jó lesz nyugdíj-kiegészítésnek. Most tart a film 500 millió $-os bevételnél, amiből 200m $ allatti a film és marketing költség. Ennyi a bevétel pár hét után, és még messze nincs vége. Úgy becsülik, a DVD-vel együtt lehet 1 MILLIÁRD $ is. Elég a nyereség fele?
Megkérik a Depp ügyvédjét, és a hírre a stúdió peren kívül, dalolva felez!

.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 219
27 092
113
Gondolom nem újdonság.
De ha vki szeretné jobb minőségben, íme:

• Tetszik
Reactions: DTheo and Pocok75

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 000
2 538
113
Akik látták már az új Top Gun-t - van még valaki rajtam kívül akinek csalódás volt?
Sokáig eszembe se volt moziba megnézni (otthon nézős vagyok, utoljára a Volt egyszer egy Hollywood miatt mentem el mert nem akartam hónapokat várni a torrentre), de olyan elsöprő pozitív kritikákat láttam róla kizárólag, még a fanyalgósabb portálokon is, hogy teljesen felpörgött a kíváncsiságom, meg gondoltam a látvány miatt kelleni fog a széles vászon. Mondjuk a látvány tényleg elképesztő volt, amiatt nem mondom hogy időpocsékolás lett volna ez a 2 óra. De minden más csalódás volt így hogy fellelkesültem a csomó pozitív véleménytől.
1. Még akciófilm szinten is totál életidegen és bugyuta párbeszédek, romantikus-haverkodós jelenetek (ha csak a repülős jelenetek lennének végig már kategóriákkal jobb lenne)
2. Mivel nagyon felületes a tudásom a légiharc, légvédelem, repülés témában, ezért gondoltam hogy még ha sok is lesz a pontatlanság, úgyse fog feltűnni, végre laikusként élvezhetek egy haditechnikás filmet! De annyira megszaladt a fantázia hogy még laikusként is rengeteg minden szúrt szemet.

Már a küldetés olyan hogy biztos nem küldenének oda a valóságban vadászgépeket, eleve ha a repteret szét tudták kapni Tomahawk-okkal, akkor az urándúsító is ment volna. + Sz-125 nyeva kivédése infracsapdákkal, 10-ből 9 rakéta laza kimanőverezése, dogfight szu-57-esekkel a bvr-ek korában stb

De hogy ne csak kötözködjek (tudom ez egy laza akciófilm nem egy doku, ha egy valós műveletet vinnének egy az egyben filmre a nézők többsége kb elaludna rajta) az hatalmas pozitívum hogy a látvány tényleg 10/10, nem vagyok vadászrepülő mániás de így is nagyon szép volt minden repülős jelenet és persze izgalmas is. Amiért meg tényleg hatalmas respekt hogy minimális cgi-al dolgoztak, nem okádék animáció az egész mint rengeteg filmnél, amit csak lehetett rendesen felvettek a valóságban és a színészek is rendesen felkészültek a szerepre.

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 824
2 443
113
Az öreg Tom nem repülhet többet sugárhajtóműves röppcsin , egy filmen belül 2x katapultál, gerinc 2 x 35-50 g sérül , eü letiltás.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 036
18 272
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: milagro

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 190
14 433
113

Már majdnem elkezdtem nézni, mikor egy le-pillantás, időtartam ellenőrzés után kilőttem: majdnem 50 perces beszélgetés a kb, két és félszer hosszabb filmrőőőőől!!!

Ez természetesen nem hibád, de egyik nem-elfeledett/-rlaludt média-előadás-hallgatásaim egyikén az előadó kiemelte, hogy arányaiban az eredeti anyaghoz viyzonyítva a modern rohanásban a fele ilyen hosszú anyagot is tragikusan hosszú!!!

Segíts nekem "Lécci", érdemes elkezdenem, Te megnézted/milyen volt (a "kritika)?

.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 036
18 272
113
Már majdnem elkezdtem nézni, mikor egy le-pillantás, időtartam ellenőrzés után kilőttem: majdnem 50 perces beszélgetés a kb, két és félszer hosszabb filmrőőőőől!!!

Ez természetesen nem hibád, de egyik nem-elfeledett/-rlaludt média-előadás-hallgatásaim egyikén az előadó kiemelte, hogy arányaiban az eredeti anyaghoz viyzonyítva a modern rohanásban a fele ilyen hosszú anyagot is tragikusan hosszú!!!

Segíts nekem "Lécci", érdemes elkezdenem, Te megnézted/milyen volt (a "kritika)?

.

Tulajdonképp nem magáról a filmről szól.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
M

molnibalage

Guest
Megnéztem a Top Gun Maverciket.
Hát, ha az első rész bugyutaság faktora 5/10 volt, akkor ez 9/10 táján.
A film legértékelhetőbb része kb. az volt, amikor az előd előtt tisztelgett.
Iceman és a múlt. De többi?

A szép kameramunkán kívül más jót nem nagyon lehet róla mondani.
De még az is elbaszták, mármint szerintem...
A főcímnél is felpörgették az eredeti zenét egy picit és túl gyorsak voltak a vágások szerintem.
Ezt tudták a mai technikából kihozni? Hát bakker...
A felülnézeti térképeket is minek kell begyorsítani irreálisra?

Értem én, hogy hollywood, de ha már ennyire a WVR harcit erőltetik, akkor mi lenne, ha lenne hozzá értelmes szkript? Mi lenne, ha az lett volna felállás, hogy ácázott és elrjetett mobil SAM mondjuk képes lelőni a B-2-őtket, amiket beküldenek MOAP-pal és a feladat az, hogy akkor SAMhunt úgy, hogy ellenséges vadászok is vannak? Egy teljesen korrekt kombinált hadműveletet is be lehetett volna mutatni.

Meg 3 hét felkészülés? Lehetett volna 3 hónap és beszólni a CIA-nak, hogy elbaszta és azért kell előrehozni és azért nincs elég gép.
Vagy baleset miatt repülési tilalom F-35 bármi. Ez így full kretén volt.
Mennyire menő lett volna, hogy ha akár bevetés közben derül ki, hogy akkor SAMhun kell, mert lelövik a MOAP-okat vagy bármi.

1 perc alatt jobb forgatókönyvet írok, mint ezek a kretének, de tényleg.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113

A főcímnél is felpörgették az eredeti zenét egy picit és túl gyorsak voltak a vágások szerintem.

Értem én, hogy hollywood, de ha már ennyire a WVR harcit erőltetik, akkor mi lenne, ha lenne hozzá értelmes szkript? Mi lenne, ha az lett volna felállás, hogy ácázott és elrjetett mobil SAM mondjuk képes lelőni a B-2-őtket, amiket beküldenek MOAP-pal és a feladat az, hogy akkor SAMhunt úgy, hogy ellenséges vadászok is vannak? Egy teljesen korrekt kombinált hadműveletet is be lehetett volna mutatni.

Meg 3 hét felkészülés? Lehetett volna 3 hónap és beszólni a CIA-nak, hogy elbaszta és azért kell előrehozni és azért nincs elég gép.
Mennyire menő lett volna, hogy ha akár bevetés közben derül ki, hogy akkor SAMhun kell, mert lelövik a MOAP-okat vagy bármi.

Nem kell meglépődni rajta ! Ahogy írta az egyik magyar szaki is hogy az egész harci cselekményt elintézte volna pár f-35 .
Én nem láttam még a filmet de ha valós alapon nyomatják le akkor dög unalmas lett volna az egész.
De amikor megtudtam hogy f-14 vs szu-57 harc lesz már akkor nem vettem komoylan a filmet kb olyan mint ha neked szu-27sm vs f-22 harcot mutatnék meglenne róla a véleményed gondolom

• Tetszik
Reactions: jani22 and Nemerson

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 939
26 031
113

Én is megnéztem...
Nem volt ez annyira rossz, csak amerikai mesefilmként kell tekinteni rá. Mert az! Jöttek, láttak, győztek. Embert nem vesztettek, mert a legvagányabb, legnagyképűbb ifjú titán végül megmentette őket az ucsó pillanatban. Plusz a főhős még a nőt is (újra)meghódította, ahogy kell! :)
..
És mindenki megmutatta természetesen a tökéletes fogsorát is! :D

M

molnibalage

Guest
Nem kell meglépődni rajta ! Ahogy írta az egyik magyar szaki is hogy az egész harci cselekményt elintézte volna pár f-35 .
Én nem láttam még a filmet de ha valós alapon nyomatják le akkor dög unalmas lett volna az egész.
De amikor megtudtam hogy f-14 vs szu-57 harc lesz már akkor nem vettem komoylan a filmet kb olyan mint ha neked szu-27sm vs f-22 harcot mutatnék meglenne róla a véleményed gondolom
Én tudtam, hogy bugyutaságra fogok beülni, csak annak szintje volt sokkoló.

• Vicces
Reactions: Roni

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 219
27 092
113
Parádés és nagyon tanulságos film

• Tetszik
Reactions: DTheo and gacsat

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 100
50 398
113
Top Gun Maverick:
Aki szerette az elsőt, annak ez is tetszeni fog. Tele van kikacsintással, illetve 1-1-ben újracsinált jelenetekkel. Engem nem zavartak.
(Disclaimer: nekem a korabeli "komoly" vadászrepülős filmekből a Végső Visszaszámlálás volt és lesz is a kedvencem :) De a Top Gun-t is szerettem.)
Amennyire lehetett, minimalizálták a CG jeleneteket, illetve letekerték az "awesome" potmétert, úgyhogy csak ritkán lóg ki a lóláb - vizuálisan. Ahogy az elsőben is volt sok felesleges filler jelenet, itt is van vagy 20 percnyi.

A repülős részek szerintem jók, a kanyonos repkedésnél markolja az ember rendesen a karfát (és sok van belőle!). Ami eddig ritkán szerepelt ennyire filmeken, az a G-terhelés egész hiteles bemutatása: abszolút átjön, hogy a vadászpilóták bizony komolyan erőlködnek, hogy egyáltalán eszméletüknél maradjanak nagyobb terheléseknél.
A Star Wars-os párhuzamok inkább viccesek, és meglepően sok van belőlük (Death Star trench run :) ).
Meglepően sokat szerepel a nagymacska (ami nálam legalább +2 pontot ér bármilyen filmnél), ami nyilvánvalóan CG, viszont nagyon igényes, így csak ritkán csapott át hihetetlenbe a vizualitás.
Extra pluszpont, hogy a zeitgeist-tal ellentétben nem mentek bele az oroszok ekézésébe: a fő ellenfél egy meg nem nevezett "rogue state", aki uránt merészel dúsítani és vannak F-14-ei is a Szu-57-ek mellett :D

Nálam 8/10, a maga műfajában egy tök jó film.

Fehér Tigris (Белый тигр):
Közelmúltbéli (2012-es) orosz háborús film egy különleges képességgel rendelkező orosz tankvezetőről és egy hírhedt Tigris tankról a keleti fronton, amely szellemként feltűnik, szétbassza az aktuális szovjet támadóéket, majd eltűnik. Nem egy "átlagos" háborús film, legkevésbé nem egy átlagos orosz háborús film - nincs túlzásba vitt heroizmus, meg ilyenek. CG szinte egyáltalán nincs benne, ami nálam pozitív.
A végén még maga Hitler is feltűnik, bár nem egészen értettem, hogy a háborúnak mely fázisában és hogy hol, de, hátizé ... érdekeseket mond :)
8/10, csak mert néha szétcsúszott a forgatókönyv és kiesett pár lap belőle ;)

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Quota Gun - Malachiah

• Vicces
Reactions: cirqle