A te szinteden elég is... de azért a Honvédségben próbálnak használható katonát képezni.Nekem ez kb 2 -3 órának tűnik ha mondjuk szinte semmi segítséget nem kapok hozzá és még biflázni is kell a fegyverismeti bikkfangnyelvet…
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A te szinteden elég is... de azért a Honvédségben próbálnak használható katonát képezni.Nekem ez kb 2 -3 órának tűnik ha mondjuk szinte semmi segítséget nem kapok hozzá és még biflázni is kell a fegyverismeti bikkfangnyelvet…
Ezeket száraz végrahajtással addig trenírizod, hogy megragadjon elég jól és anélkül csináld, hogy állandóan nézd a kezed mit csinálsz.Vakarom a fejem hogy mit lehet egy karabélyon 4 napon keresztül tanulni..?
Mozgást? Biztonsági szabályokat? Hibaelhárítást? Azért ezek nem olyan bonyi dolgok.
A te szinteden elég is... de azért a Honvédségben próbálnak használható katonát képezni.
Ezeket száraz végrahajtással addig trenírizod, hogy megragadjon elég jól és anélkül csináld, hogy állandóan nézd a kezed mit csinálsz.
Egy magabiztos fegyerkezelési szint kialakítása intenzív képzéssel sok éleslövészettel több hét.
A lőfegyver oktatás sportlövői és katonai vonalon azért eléggé különbözik. A sportlövői alapjában véve (kivéve a taktikai lövészeti ágat) azért elég statikus.Rettenetesen vakon vagy.
Jó, mondjuk az is tény, hogy nehéz visszahelyezni a fejemet a 0-ról indulók helyzetébe akinek totál először adnak a kezébe valamilyen lőfegyvert és semmilyen előélete nincs (bár szerintem a lőfegyver oktatás itthon szörnyen mechanikus és kontra-intuitív módon zajlik).
A lőfegyver oktatás sportlövői és katonai vonalon azért eléggé különbözik. A sportlövői alapjában véve (kivéve a taktikai lövészeti ágat) azért elég statikus.
Lehet, de te meg nálami jobban vakon vagy. Faszságot beszélsz. 2-3 óra alatt semmit nem lehet megtanulni ami lövészet.Rettenetesen vakon vagy.
Jó, mondjuk az is tény, hogy nehéz visszahelyezni a fejemet a 0-ról indulók helyzetébe akinek totál először adnak a kezébe valamilyen lőfegyvert és semmilyen előélete nincs (bár szerintem a lőfegyver oktatás itthon szörnyen mechanikus és kontra-intuitív módon zajlik).
Lehet, de te meg nálami jobban vakon vagy. Faszságot beszélsz. 2-3 óra alatt semmit nem lehet megtanulni ami lövészet.
3 óra alatt a semmivel egyenértékű tudást lehet átadni, nem egész jó lőkészséget.Az az oktatót minősíti, ha 3 óra alatt semmit nem tud átadni. Jó oktatóval egy egész jó lőkészségig el lehet jutni ennyi idő alatt, de az ugye nem a honvédségi robotképzés.
Használni.Vakarom a fejem hogy mit lehet egy karabélyon 4 napon keresztül tanulni..?
Mozgást? Biztonsági szabályokat? Hibaelhárítást? Azért ezek nem olyan bonyi dolgok.
Asszem a sportlövő oktató ismerősöm felsírt álmában most.Az az oktatót minősíti, ha 3 óra alatt semmit nem tud átadni. Jó oktatóval egy egész jó lőkészségig el lehet jutni ennyi idő alatt (persze az még nem egy stabil rutin, de az alapok megvannak), de az ugye nem is a honvédségi robotképzés.
Asszem a sportlövő oktató ismerősöm felsírt álmában most.
A fegyverzwttechnika, ha nagyon bő lére ereszted l, akkor 2 óra.Használni.
Mit kell ezen vakarni a fejet?
Nem azt, hogy hány kiló ès mennyi a lövedèk kezdősebessège.
Rettenetesen vakon vagy.
A viszonyokhoz kèpest túlmisztifikált.Micsoda marhaság ez? Én aznap dobtam életemben először éles gránátot amelyik nap először lőttem éles lőszert. Nem egyedül voltam egy egész század kopasz volt ezzel így.
Kicsit túlmisztifikáljátok ezt a gránát dolgot.
Ez azèrt alapanyagtól is függ.Az az oktatót minősíti, ha 3 óra alatt semmit nem tud átadni. Jó oktatóval egy egész jó lőkészségig el lehet jutni ennyi idő alatt (persze az még nem egy stabil rutin, de az alapok megvannak), de az ugye nem is a honvédségi robotképzés.
Szia,Vakarom a fejem hogy mit lehet egy karabélyon 4 napon keresztül tanulni..?
Az égési sérültek külön macera. Sokkal nagyobb kapacitás kell az ellátásukhoz.Erről a sajnálatos gránátos balesetről jutott eszembe, hogy Ukrajnában ehhez hasonló súlyos sérülések napi szinten százával vagy akár ezrével történnek (a drontámadások hasonló sérüléseket okozhatnak). Hogy bírja ezt a korházi ellátórendszer? Amikor pl. Bukarestben volt az a durva diszkótűz és százan felül megégtek, sokakat külföldre vittek kezelni, mert nem volt elég kapacitás országon belül.
Vagy az ilyen durva sérülések a fronton általában halállal végződnek, mert nincs mód időben korházba juttatni a sérültet?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..