Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 260
13 489
113
Mindíg szerettem a helikopterezèst, mègha a gyomrom annyira nem is bírta.
Így elötte nem ettem.
Bubis innivaló meg egyenesen tilos az ilyen gyenge gyomrúaknak mint èn.:rolleyes:

Nagyon meg tudja dobni a morált a vègrehajtó állomanyban egy akár 20 perces repülès.(Kivève aki fosik tőle :D )

Kár hogy csak 1 szakasz.

De ahogy nèzem legalább nem spórolták el, ès rendesen vittek cuccot.
Cg-t nem is nagyon láttam mèg ilyen gyakorláson.

Nem 8 fő egy raj egyébként?
Én csak ezt az egy képet látom, a többi nem tölt be, szóval lehet, hogy ott többen vannak.

A helikopteres gyakorlat meg simán lehet egy cél. Az a szakasz mehet, amelyik a legjobban teljesít. Mondjuk Kaposvárott nehéz lecsúszni a dobogóról. :D

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
Nem 8 fő egy raj egyébként?
Én csak ezt az egy képet látom, a többi nem tölt be, szóval lehet, hogy ott többen vannak.

A helikopteres gyakorlat meg simán lehet egy cél. Az a szakasz mehet, amelyik a legjobban teljesít. Mondjuk Kaposvárott nehéz lecsúszni a dobogóról. :D
Lehet a 8. fènykèpezett. :D

Nem tudom milyen a feltöltöttsèg.
Amikor hallottam róla nem volt fènyes. De most nem tudom.

Lehet ez a cèl, de nálunk ez soha nem volt így.

Nem tudom tőlük vannak e külszolgálatban(asszem tataiak vannak kforban), ès ők az itthonmaradók.

Mindenesetre mind a fotókon, mind a videókban jó sok cucc van náluk. Úgyhogy nem akarták el alibizni a gyakorlatot. Dícsèretes.

• Tetszik
Reactions: bel and borisz

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
A műveleti tervezéstől a végrehajtásig, a Magyar Honvédség Különleges Műveleti Parancsnokság katonái mindig készen állnak a következő kihívásra...

68245a85523db653207159.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
Rajszintű éleslövészeten bizonyították felkészültségüket az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár 2. Gránátos Zászlóalj katonái. A sötétben a pontos célzást a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beérkezett éjjellátó eszközök és éjszakai irányzékok segítették.

68245d0413632041572167.jpg

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Loken and Hortator

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
748
2 873
93
Maga az ellátás ha megfelelő az illetmény nem mondható első pillantásra rossznak . Tudjuk már mi volt a baleset oka ?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
Bölényroham a Bakonyban

Maszkos, névfelvarró nélküli honvédek és rejtett alvázszámú harcjárművek indították meg a „bölényrohamot”. A hajmáskéri kiképzőbázis területét ellepő Lynxek és Leopardok egész héten összehangolt mozgásokat gyakorolnak, az azonosításukra rendelt területfelmérő drónok ugyanis együttműködésre késztetik a különböző páncélos alakulatokat.

„Az összhaderőnemi végrehajtás lényege a 21. században az, hogy az egyes szakaszok a saját feladatuk mellett rálátnak a többi egység tevékenységére is” – magyarázzák a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár fedésben lévő katonái. A jelenlegi konfliktusok tapasztalataira építve újítják meg eljárásaikat egységeik és az ország védelme érdekében.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 256
4 699
113
Bölényroham a Bakonyban

Maszkos, névfelvarró nélküli honvédek és rejtett alvázszámú harcjárművek indították meg a „bölényrohamot”. A hajmáskéri kiképzőbázis területét ellepő Lynxek és Leopardok egész héten összehangolt mozgásokat gyakorolnak, az azonosításukra rendelt területfelmérő drónok ugyanis együttműködésre késztetik a különböző páncélos alakulatokat.

„Az összhaderőnemi végrehajtás lényege a 21. században az, hogy az egyes szakaszok a saját feladatuk mellett rálátnak a többi egység tevékenységére is” – magyarázzák a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár fedésben lévő katonái. A jelenlegi konfliktusok tapasztalataira építve újítják meg eljárásaikat egységeik és az ország védelme érdekében.

Miért fontos kiemelni, hogy "maszkos, névfelvarró nélküli honvédek"?

• Tetszik
Reactions: Kishuszár

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 688
88 946
113
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de a Lynx-es szászlóaljnál ezek az első kötelélkiképzések amióta itt vannak a lövészpáncélosok.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
  • Tetszik
Reactions: Loken and Venom85

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
Mérföldkő a honvédség történetében: először vett részt közös kiképzési foglalkozáson Leopard 2A7HU harckocsikkal és Lynx gyalogsági harcjárművekkel egy tatai harckocsizó tűzpár és egy hódmezővásárhelyi gránátos szakasz.

Az együttműködés kialakítása az első lépés az összfegyvernemi jellegű képességfejlesztés felé. A közös gyakorlatok idén folytatódnak tovább.

68274552d818b322407055.jpg
68274550b2bd0065368592.jpg
6827454d9ff1e656044803.jpg
6827455384578293268623.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113
Harminchat óra a harctéren: a légi rohamtól a harcárokfoglalásig...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 000
88 547
113