Akkor most az összes külföldi országgal (gyarkorlatilag majd az összes szomszéd plusz a németek meg egykét műveleti terület) érzelmi kötődésem van ahol valaha gyakorlaton voltam vagy gyakorlaton a katonáival részt vettem?Első munkahelyem kivételével csak külföldi cégeknek dolgoztam, így pontosan tudom, hogy nekünk, akik külföldi cégeknek dolgozunk, az érdekeink sokszor nem egyeznek meg Magyarország érdekeivel.
Sőt, továbbmegyek, minden egyes külföldi cégnek dolgozás után a személyes identitásom részét kezdte képezni a magyar mellett az adott ország is.
Még engem is megdöbbentett, amikor a bankom külön papírokat kezdett aláíratni velem, hogy ugye nem tartozom az USA-hoz? Mert ha igen, akkor leadnák az adataimat az USA-ba...
Most erre persze majd lefújjolsz, hogy én milyen vagyok, de őszintén: ez minden ilyen esetben így van, aki bármilyen módon egy (vagy több!) másik országhoz kezd kötődeni. Legfeljebb én bevallom, más meg nem. Elhiszem, hogy büszkeség az USA-ban kiképzésre járni, de valljátok be ti is, hogy ez egy adott idegen országhoz való - minimum érzelmi - kötődéssel jár. Aki ezt nem ismeri be, vagy nem ismeri saját magát, vagy hazudik.
Ez kb olyan mint ha ahova elmész nyaralni akkor annak az országnak helyből felveszed az állampolgárságát....