Vámosi Sándor Breakthrough 2021-en készült képeiből összeállítva.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért az MH média se sokat szépít a tartalékosokon amikor lazán bevágnak egy olyan részletet hogy az egyik szerencsétlen elesik a helikopterből kimászva.
Legközelebbre majd olyat csináljanak, hogy behatolnak és megölik a polgármestert?Azért az MH média se sokat szépít a tartalékosokon amikor lazán bevágnak egy olyan részletet hogy az egyik szerencsétlen elesik a helikopterből kimászva.
Egyébként ennél katonásabb sztori nem volt mint egy polgármester kimenekítése?
https://coub.com/view/3ie8lLegközelebbre majd olyat csináljanak, hogy behatolnak és megölik a polgármestert?
Amúgy vicces, de a brit SAS három ezredből áll, amiből kettő tartalékos. Persze almát hasonlítom a körtéhez, de van ilyenre is példa ami nem sok embernek jutna eszébe. Anno olvastam Bear Grylls életrajzi könyvét ( sokat elmond a csávóról hogy amíg mindenki úgy ismeri hogy ő a bolond aki a pisáját issza a sivatagban a show kedvéért, de ez az egész műsora az utolsó 5 oldalon került csak említésre, szóval kicsit több van mögötte), ő amennyit lehetett leírt a SAS-nál töltött idejéről. Tartalékos ezredhez jelentkezett, és mint nálunk az ÖTT-nél hétvégenként voltak a kiképzési/kirostáló modulok, csak nyilván brutális szinten . Gondolom miután ez megvolt és teljes értékű tagja lett onnantól már rendes munkarendben folyt a további képzés meg aztán a szolgálat, ezt már nem tudom.Legközelebbre majd olyat csináljanak, hogy behatolnak és megölik a polgármestert?
ez inkább Ömt s formához hasonló és nem Ött hez. de érdekes téma.Amúgy vicces, de a brit SAS három ezredből áll, amiből kettő tartalékos. Persze almát hasonlítom a körtéhez, de van ilyenre is példa ami nem sok embernek jutna eszébe. Anno olvastam Bear Grylls életrajzi könyvét ( sokat elmond a csávóról hogy amíg mindenki úgy ismeri hogy ő a bolond aki a pisáját issza a sivatagban a show kedvéért, de ez az egész műsora az utolsó 5 oldalon került csak említésre, szóval kicsit több van mögötte), ő amennyit lehetett leírt a SAS-nál töltött idejéről. Tartalékos ezredhez jelentkezett, és mint nálunk az ÖTT-nél hétvégenként voltak a kiképzési/kirostáló modulok, csak nyilván brutális szinten . Gondolom miután ez megvolt és teljes értékű tagja lett onnantól már rendes munkarendben folyt a további képzés meg aztán a szolgálat, ezt már nem tudom.
Nem, nem javaslatnak szántam egy újabb önkéntes forma bevezetéseként (bár ha csak egy parányit átvennének a komolyságból meg a rostálásból az viszont sokat jelentene)
Ide kellet volnaNem katonai hadgyakorlat, hanem határrendész verseny, de max majd Terminátor megmondja, hogy hova kellett volna rakni.
Egyébként ennél katonásabb sztori nem volt mint egy polgármester kimenekítése?
még az is lehet, hogy elkéstél....Nem, nem javaslatnak szántam egy újabb önkéntes forma bevezetéseként
"helyiek egy csoportjával" lehet gondja egy polginak... ha túltolják a "gyerekcsínyt".Egyébként ennél katonásabb sztori nem volt mint egy polgármester kimenekítése?
Simán előfordulhat ilyen eset amiről a hadgyak szólt, de szerintem ez a TEK/rendőrség hatásköre, sőt bármelyik reguláris alakukat hamarabb tud embert küldeni, mint mire kiértesítenek pár szakasznyi tartalékost. Akik AK-val és nem túl acélos képzettséggel a rendelkezésre álló fegyveres testületeink között a legkevésbé alkalmasak egy védett személy kiemelésére. Ami csak részben az ő (=kiképzők) hibája, mert eleve nem ilyen feladatokra van még egy ideálisan felkészült, jó tartalékos erő sem."helyiek egy csoportjával" lehet gondja egy polginak... ha túltolják a "gyerekcsínyt".
Ez volna a legjobb, amit a tartalékos rendszerrel tehetnének.Nem, nem javaslatnak szántam egy újabb önkéntes forma bevezetéseként (bár ha csak egy parányit átvennének a komolyságból meg a rostálásból az viszont sokat jelentene)
Ez mindaddig ok amíg nem mennek külszolgálatba.Simán előfordulhat ilyen eset amiről a hadgyak szólt, de szerintem ez a TEK/rendőrség hatásköre, sőt bármelyik reguláris alakukat hamarabb tud embert küldeni, mint mire kiértesítenek pár szakasznyi tartalékost. Akik AK-val és nem túl acélos képzettséggel a rendelkezésre álló fegyveres testületeink között a legkevésbé alkalmasak egy védett személy kiemelésére. Ami csak részben az ő (=kiképzők) hibája, mert eleve nem ilyen feladatokra van még egy ideálisan felkészült, jó tartalékos erő sem.
A tartalékosok rendeltetése szerintem ez:
- mindenfajta kat. védelmi, járvány stb feladat, objektum őrzés, forgalomirányítás és minden egyéb "hátországi" meló pl a logisztikában. Nyilván ezekből nagy hadgyakokat nem kell tartani, max az árvízvédelemből lehet.
-háborúban a reguláris alakulatok támogatása, kiegészítése + létszámmal, másodvonalban vagy kevésbé durva részeken (ha van olyan, ha nincs akkor cumi). Azaz a klasszikus harcászati dolgok. Azokra kéne ezerrel ráfeküdni, mert azt látjuj hogy elkéne, nem Delta Forceot játszatni velük.
Szerintem, teszem hozzá.
Megvan, magyar gépjárművek a német konvojban:ALÜ 2021-Konvoi Patriot, Ungarn , Puma, Logistik
Mert a pápai szpotterek mindig figyelnek...
"2021.10.01. - MH Pápa Bázisrepülőtér
Az Európai Védelmi Hivatal (EDA) többnemzeti repülő harcászati gyakorlatára érkező svéd Agusta Westland A109 LUH helikopter."