Haditechnikai beszélgető

Status
Not open for further replies.
Segítsetek!
Olvastam régebben egy cikket arról, hogy magyarok voltak a Monarchia úgynevezett különleges alakulatában. Ami csak attól volt speckó, hogy a szilaj pásztor srácok nagyon bírták az olasz hegyekben a hideget és szabadban aludtak meg ilyenek. Tud erről valaki valamit? Mi volt ez ezred, század? Bárhogy keresgélek semmi érdemlegeset nem találok...

Segítsetek!
Olvastam régebben egy cikket arról, hogy magyarok voltak a Monarchia úgynevezett különleges alakulatában. Ami csak attól volt speckó, hogy a szilaj pásztor srácok nagyon bírták az olasz hegyekben a hideget és szabadban aludtak meg ilyenek. Tud erről valaki valamit? Mi volt ez ezred, század? Bárhogy keresgélek semmi érdemlegeset nem találok...

Nem a rohamcsapatokra gondolsz ?

Sajna nem tudom. Tunál róla írni pár mondatot vagy linkelni valamit, hátha beugrik.
Arra emlékszem csak, hogy a K und K alatt, az olaszoknál voltak, még abban sem vayok biztos mikor, de asszem I.vh. előtt.

Sajna nem tudom. Tunál róla írni pár mondatot vagy linkelni valamit, hátha beugrik.
Arra emlékszem csak, hogy a K und K alatt, az olaszoknál voltak, még abban sem vayok biztos mikor, de asszem I.vh. előtt.

Könyvben olvastam róluk, bár nem kifejezetten hegyi hadviselésre voltak kitalálva. https://en.wikipedia.org/wiki/Stormtrooper
https://antikva.hu/elso-vilaghaboru/halalfejes-katonak-az-osztrak-magyar-monarchia-rohamcsapata
http://epa.oszk.hu/02400/02463/00029/pdf/EPA02463_hadtudomanyi_szemle_2015_04_046-083.pdf

Jó móka lehet ameddig a gázsugárterelőt nem találja el az ember...

giphy.gif

KI lőtt először.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szamuráj kard.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Erről a sorozatról hallott valaki?
Érdemes időt szánni rá?
KÉMEK ÉS ÜGYNÖKÖK A II. VILÁGHÁBORÚBAN 1. ÉVAD 1. RÉSZ (2011)

Miért egy ekkora hagyományos katonai erő ellen számít az oroszok hagyományos ereje ?

Bár nem tudom, molni biztos tudja mennyi f-16 épült de tuti több f-35 fog épülni mint f-16 ;)
Amiről te vizionálsz arra esély semmi. Egyesült Földi Erők? Oroszország ellen? Oroszország hol van szerinted, a Marson? Akkor már nem beszélhetünk EFE-ről innentől, kb. csak felsoroltál pár NATO tagot, plusz általad USA szövetségesnek vélt országot. De még ez is hibás, mert odavetted a Törököket, vagy Egyiptomot akik jelenleg inkább a NATO tagokkal vannak szarban, nem az Oroszokkal. Illetve teljességgel esélytelen hogy egy ilyen konfliktusban ahol a NATO nagy része rámozdul az Oroszokra, ne szállna be mellettük egy rakat ország, pl. Belarusz, Kazahsztán, Irán, Kína etc... Az meg a legnagyobb vicc, hogy egy ekkora volumenű konfliktus kimenetelét te F-16 vagy F-35 darabszámokkal akarod alátámasztani. Ezek ott már nem osztanak, szoroznak. Lehet 12.000 db F-35, az sem számítana.

Roni, már megint leírtál valamit aminek semmi értelme.

Amiről te vizionálsz arra esély semmi. Egyesült Földi Erők? Oroszország ellen? Oroszország hol van szerinted, a Marson? Akkor már nem beszélhetünk EFE-ről innentől, kb. csak felsoroltál pár NATO tagot, plusz általad USA szövetségesnek vélt országot. De még ez is hibás, mert odavetted a Törököket, vagy Egyiptomot akik jelenleg inkább a NATO tagokkal vannak szarban, nem az Oroszokkal. Illetve teljességgel esélytelen hogy egy ilyen konfliktusban ahol a NATO nagy része rámozdul az Oroszokra, ne szállna be mellettük egy rakat ország, pl. Belarusz, Kazahsztán, Irán, Kína etc... Az meg a legnagyobb vicc, hogy egy ekkora volumenű konfliktus kimenetelét te F-16 vagy F-35 darabszámokkal akarod alátámasztani. Ezek ott már nem osztanak, szoroznak. Lehet 12.000 db F-35, az sem számítana.

Roni, már megint leírtál valamit aminek semmi értelme.

Nem Roni vizionálta, hogy a török légierő simán lenyomná az oroszt. Ahogy látom néha vannak látomásai, minden alapot nélkülöző látomások.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Nem Roni vizionálta, hogy a török légierő simán lenyomná az oroszt. Ahogy látom néha vannak látomásai, minden alapot nélkülöző látomások.

Ezek nem látomások hanem technika tényen alapulnak

A Törökök irigylésre méltó hadi ipart építettek ki

Csak is kis kóstoló neked ;)

Turkish+Aselsan+Self+Propelled+Anti-AirCraft+Gun+(SPAAG)+(1).jpg

KORAL-ASELSAN.jpg

aselsan-aselpod2.jpg

T-72_SHYGYS.jpg

Anka-armed-Turkish-MoD.png

300px-SOM_cruise_missile_mockup_on_MSPO_2014.jpeg

Ezek nem látomások hanem technika tényen alapulnak

A Törökök irigylésre méltó hadi ipart építettek ki

Csak is kis kóstoló neked ;)

Turkish+Aselsan+Self+Propelled+Anti-AirCraft+Gun+(SPAAG)+(1).jpg

KORAL-ASELSAN.jpg

aselsan-aselpod2.jpg

T-72_SHYGYS.jpg

Anka-armed-Turkish-MoD.png

300px-SOM_cruise_missile_mockup_on_MSPO_2014.jpeg

Roni megint álmodozol. Javíts ki ha tévednék, de a törökök akarnak orosz fegyvert venni és nem fordítva.
Értem én hogy lelkes vagy, de tudásod ebben a témában ....

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti
Ja, aki kétbitesen csak a mennyiségi tűzerőt nézni, az képes ekkora bugyutaságot mondani. Az mennyit ért, hogy szemből közeldve egy F-35 NEZ-en belül indíthatja az AIM-120-at úgy, hogy a 4++ gép sanszosan kb. akkor érzékeli az F-35-öt, amikor kifordul és már távolodni kezd...

Belső fegyvezét esetén meg a legnagyobb légellenállású csapásmérő fegyverzet belül vihető, ami nem hátrány, ha már valaki éppen az adott bevetésen nem érzi szükségét a stealthmnek. Egy 4++ gép soha nem lesz stealth egy 5. gen igen és akkor is 4++ gép RCS alatt maradt és eléri annak terhelését.

Nem értem, hogy hol a gond... [fejvakarás]

A PAK-FA beéső tere elég nagynak tűnik ehhez.

A politikusok nem azt látják,hogy S300 ellen fognak majd repülni az F-35-ök hanem azt,hogy kecskebaszókat kell bombázni.

Ez a kettő ma már lehet közös keresztmetszet egyre inkább.
Ez a kettő soha nem lesz közös kereszmetszet, mert egy Sz-300/400 osztály, ezred, dandár üzemeltetése az nem kala lóbálásával és összertakásával azonos szintű észt és hátteret kíván meg.

Status
Not open for further replies.