Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak azt felejted el hogy a Lajtán túl nem 8 órát héderel a laktanyában a Jóska, hanem 09-től 23-ig mosogat, és másnap megint mosogat,és harmadnap megint mosogat, és kap egy szabadnapot a héten. Pláne aki fent sasol egy hegy tetején 1500m magasan egy fogadóban és sehol semmi semerre a közelben és együtt dolgozik egy románnal,egy lengyellel meg egy albánnal mint az asszony unokaöccse. De legalább megmarad így a pénze tényleg.A gond az hogy most ennyi. De nem ennyi volt 1-2-3-5-10 eve vasarloerteken es ha kinyitottad a szad akkor szajbatoroltek. Most mindenki tudja hogy a munkaadok kenyszerbol adnak es nem azert mert becsulnek a munkast. Miert is nem adtak vagy kezdtek el adni korabban ? Az az tudhato hogyha elmulik ez a kenyszerhelyzet megint visszater a "fogd be a szad mar tizen varnak a munkahelyedre" ido.
Az az nincs remeny bizalom jovo. Jelen van. Pillanatnyilag.
Mikor is volt az ucso fizuemeles a honvedsegnel ? Mennyirol is emeltek most legutobb?
Amugy ezt a 170 000 et nem kell keszpenznek venni mert sajnos szerintem kevesen beszelnek idegen neyelvet azok kozzul akik elmennek szerzodesesnek. Az az rogton 140 000 nel tartunk.
Aki beszel nyelvet az rogton a Lajtan tul keres munkat szerintem vagy pedig a civil szferaban helyezkedik el.
A közelmúltban búcsúztam a cégtől, mert nem állnak fenn azok a feltételek, amiért felszereltem (Talán emlékszel rá, hogy sokat panaszkodtam emiatt. Ha tudom, hogy ez lesz, eleve nem is megyek, vagy csak később. Mondjuk volt akkor más ok is, ami hajtott.). Hogy lesz e még ehhez valami közöm a jövőben, talán hó végén fog körvonalazódni a sokadik ígéret szerint. Onnan is még egy-másfél év, mire lenne értelme újra felszerelni.Már ott van
A Kerítést nem kell lebontani, mert szükséges. Azért kevés most a migráncs, mert van a kerítés, így másfelé mennek. Pont emiatt. Viszont a határ őrzését, ennyi idő után már illene ellátni a BM-nek. A Honvédség meg tegye a dolgát, azt, ami igazából az lenne.
Ha jól értelmezem,te gazdasági vonalon dolgozol.Magyarázd már el nekem légyszives,hogy honnan a rákból szedne az ország annyi pénzt hogy a lelakott honvédségünket hiphop felfejlesszék?Miért akar mindenki mindent és egyszerre?Van egy ötletem,a jövőre ne költsünk semmi másra,csak a honvédségre.Se eü,se semmi más.Az se lenne elég rá,aztán közben meg lenne az oly hőn vágyott lázongás is,mert egy másodperc alatt beborulna az ország...
Csak azt felejted el hogy a Lajtán túl nem 8 órát héderel a laktanyában a Jóska, hanem 09-től 23-ig mosogat, és másnap megint mosogat,és harmadnap megint mosogat, és kap egy szabadnapot a héten. Pláne aki fent sasol egy hegy tetején 1500m magasan egy fogadóban és sehol semmi semerre a közelben és együtt dolgozik egy románnal,egy lengyellel meg egy albánnal mint az asszony unokaöccse. De legalább megmarad így a pénze tényleg.
Amúgy kit érdekel mennyit fizettek egykor, most ennyit adnak,és még emelni fognak mert muszáj lesz nekik. 20 éve 42000 ért dolgoztam, most akkor az baj? Vagy nem baj? Akkoriban ennyiért is elment mindenki, még kevesebbért is, mert munkanélküliség volt, most meg nincs munkás, rég volt...
Azt a mindenit... Most már látom jut abból a 3,8 milliárdól a fizetésedre is... Lehet nyomni a propagandát itt ezerrel de legalább valami látszatot tartanál fel...A jelentős mértékben az USA tartja el szöveg Árkus József emlékére alapított "Parabola" díjat érdekel.
Nem arról van szó, hogy a honvédségnek nem adnak ingyen cuccot, persze nem adnak. Itt a lényeg amiről szó volt, hogy Izrael segélyből tartja fenn a hadseregét, sokmilliárd dollárt kap erre teljesen ingyen, ezzel nincs mit villogni, más pénzéből szinte bárki képes felmutatni valamit, amint az ábra mutatja még te is. Az meg kifejezetten undorító, hogy konkrét hírek meg számok után is képes vagy azt hazudni, hogy áááá az nem úgy van, hogy eltartanak.
Ne ferdíts, Izrael minden ellenszolgáltatás nélkül kapja a milliárdokat több címszó alatt is, mi meg szépen csengetünk az EU-nak mint a katonatiszt. Még csak nem is hasonlít a két eset.eves szinten az Izrael hadsereg cca 1milliard dollart kap az USA tol. Nem keves de onmagaban nem ez tartja el a hadsereget. Termeszetesen lehet ebben hinni de ezen alapon akor meg magyarorszagot az EU tartja el mer mi meg cca 9 milliard USD kapunk egy evben .
Egész pontosan az USA évi 3,8 milliárd $-ral támogatja az Israeli védelmi erőket...eves szinten az Izrael hadsereg cca 1milliard dollart kap az USA tol
Egész pontosan az USA évi 3,8 milliárd $-ral támogatja az Israeli védelmi erőket...
2016-ban hagyták jóvá a következő 10 évre esedékes 38 milliárd $-os csomagot.
https://www.usatoday.com/story/news/world/2016/09/14/united-states-military-aid-israel/90358564/
Ezen kívül Izrael a németektől is kapott / kap katonai segélyt ingyen tengeralattjárók formájában...
ONNe ferdíts, Izrael minden ellenszolgáltatás nélkül kapja a milliárdokat több címszó alatt is, mi meg szépen csengetünk az EU-nak mint a katonatiszt. Még csak nem is hasonlít a két eset.
Pont ezért nem értem, hogy itthon mi a bánatnak tábori rabbinátus? Zsidó úgy sem fog magyar honvédnek állni, mert ha katonáskodni akar, akkor Izraelbe megy. Jól mutat a leírásokban hogy van itt ilyen, meg Köves Slomónak is kellett egy jó hely még?Ergo már nem vallási közösség a zsidóság hanem nemzeti.
Pont ezért nem értem, hogy itthon mi a bánatnak tábori rabbinátus? Zsidó úgy sem fog magyar honvédnek állni, mert ha katonáskodni akar, akkor Izraelbe megy. Jól mutat a leírásokban hogy van itt ilyen, meg Köves Slomónak is kellett egy jó hely még?
Pont ezért nem értem, hogy itthon mi a bánatnak tábori rabbinátus? Zsidó úgy sem fog magyar honvédnek állni, mert ha katonáskodni akar, akkor Izraelbe megy. Jól mutat a leírásokban hogy van itt ilyen, meg Köves Slomónak is kellett egy jó hely még?
Szerinted nincs zsido a katonasagban ? Masok szerint meg tul sok. Minden esetre a rabbinatus nem senkinek lett letrehozva.
Szerinted nincs zsido a katonasagban ? Masok szerint meg tul sok. Minden esetre a rabbinatus nem senkinek lett letrehozva.
A tábori rabbinátus egy megélhetési forrás a rabbinátus dolgozóinak. Munkájuk nem hiszem, hogy van, tekintve, hogy zsidó vallású katonák nincsenek Magyarországon, így a tábori rabbinátus tevékenysége kimerül a céltalan alakulatlátogatásokban és a holokauszt emlékművek avatásában. Láttatok ti már valaha képet arról, hogy tábori rabbi honvédekkel együtt imádkozik valahol!
A tábori rabbinátus annak a vízfejnek a része, amit meg kell szüntetni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..