Haditechnikai kvízjáték

Martini-Henry .577-450

A kép az1964-es, Michael Caine főszereplésével készült, Zulu című filmből van, amely 1879. január 22-23-án lezajlott rorke's drift-i csatát dolgozza fel

Mi van a lovas jobbjában?
kmu6pq8am2ikedenpvqh.jpg

A Kanin, vagy Projekt 75A osztályba tartozó Bojkij romboló, miután 1988. november 14-én egy vihar felborította aSkogsøya-nál a Norvég-tengeren.

<blockquote rel="ambasa">A Kanin, vagy Projekt 75A osztályba tartozó Bojkij romboló, miután 1988. november 14-én egy vihar felborította aSkogsøya-nál a Norvég-tengeren.

Nem 75A hanem 57A, biztos csak elirtad.</blockquote>

Én nem is vettem észre, mindegy most már amnesztia.
Elég, ha jóvátételként Ambasa csinál 50 fekvőtámaszt...

OFF

Én azért megnézném, az eredeti orosz írásmódját és a magyar helyesírás szabályait az orosz szavak átírására (Бойкий). Tudod én magyar vagyok és számomra az orosz nevek átírásánál nem az angol nyelv szabályai a mérvadóak. Szerintem ne erőltesd tovább, mert nem áll jól az okoskodás, nekem megint elment a kedvem az itteni játéktól, mint az már egyszer megtörtént.

Agyő, a többieknek meg további jó játékot!

TG

OFF

Én azért megnézném, az eredeti orosz írásmódját és a magyar helyesírás szabályait az orosz szavak átírására (Бойкий). Tudod én magyar vagyok és számomra az orosz nevek átírásánál nem az angol nyelv szabályai a mérvadóak. Szerintem ne erőltesd tovább, mert nem áll jól az okoskodás, nekem megint elment a kedvem az itteni játéktól, mint az már egyszer megtörtént.

Agyő, a többieknek meg további jó játékot!

TG

Most tévedsz. Nem okoskodtam, csak vicceltem, ha még itt vagy. Igazából azon csodálkoztam is, honnan tudod a pontos vihardátumot, nekem pld. sok időbe telt megtalálni. Remélem csak a meleg, vagy a fáradtság miatt van, ahogy reagáltál.
Egyébiránt, akik személyesen ismernek, azok mind tudnak az állandó BAROMKODÁSOMRÓL ... De én ilyen vagyok, ez van.
Ha szar poén volt, akkor bocsánat.