T
Törölt tag 008
Guest
A VGA vagy hivatalosan D-sub az egy analóg csatlakozó. A DVI az digitális, de van olyan verziója, ami analóg jelet is visz.Nah, szóval vettem egy retro PC-t, retro repszimhez.
A monitoromon vagy DVI kimenet. Semmi altípus jelölés, csak DVI.
A gépen VGA kimenet van.
Akkor elvileg egy ilyen sima átalakító elég, hogy a monitorra köthessem?
VGA - DVI-I átalakító | pcx.hu
VGA - DVI-I átalakító most csak: 1.099 Ft. Kedvező szállítás, személyes átvétel, háztól-házig garancia, cseregarancia.www.pcx.hu
Mert van VGA HDMI átalakító kb. 10-12k ért és a boltos azt nyögte be, hogy ez nem is biztos, hogy működik.
(Amin pislogtam, mert mi az, hogy vagy működik, vagy nem egy termék adott célra...????)
Neked az kell, ahol a vízszintes csatlakozónál még 4 pötty van. Ezt sima DVI/D-Sub konverterrel átalakítod és kész.
Ha esetleg a monitorod bemenetén nincs a 4 pötty, akkor analóg/digital konverteres átalakítót kell venni. Van ilyen, csak vigyázni kell, mert az olcsó átverés. Nekem Delock van, az egy kb 10 cm-es kábelen van a 2 csati. Az működik. Ellenben drágább.
A VGA - HDMI vel ugyanez a trükk. Analóg/digitális átalakítás. Van erre is konverter ami működik. Az sem olcsó.
Viszont előre szólok kellemetlen meglepetés lesz. A régi VGA/Proci párosok nagyon nem HD-re vannak kitalálva. Ha átállítod HD monitoron a felbontást akkor meg okádék lesz a képed.
A Radeon HD7750 volt a Full HD-be, a 6670 meg a HDbe a belépő. A Radeon 4xxx sorozat még hanyadtvágta magát a HD kijelzőtől.
Egy kis 17/19-es használt TFT 1024x768 és csodálatos lesz az élmény. Újabb 5000 ft kiadás.