Hidegháború (1947-1991)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 299
25 010
113
fhdyutcwyae0qki-format-jpg-name-900x900-webp.411659
fhdcep7xwaiagjn-format-jpg-name-large-webp.411660
fhdcep4waaa0gd2-format-jpg-name-large-webp.411661
fhdcep7xoaam7jl-format-jpg-name-large-webp.411663
fhealwzxgaidi-y-format-jpg-name-large-webp.411664

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 299
25 010
113
Miért érdekesek szerinted ezek a képek? Mi látható a képeken?
Már csak azért is, hogy egy európai országban kvázi vietnami háborús állapotok voltak.
+mivel Busho nemrég szóvá tette mai technika topikjában, szeretnék itt állásfoglalást kérni,
hogy hadtöris topikba lehet-e, avagy nem csak fotókat berakni?
(már ha ezis ilyen rávezető kérdés akart lenni, aminek ez lenne a kifutása :D )

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 317
8 357
113
Sunyi, gyáva, aljas, alávaló, szégyenletes, görény dolog volt az. Mindkettő.
Mintha szerencsétlen Dickie tehetett volna bármiről. Még jó, hogy nem a Királynő őfelségét akarták megölni.
Ja, meg úgy mellékesen a többi civil áldozata a merényletnek is tuti rászolgált az ira szerint.
Szerintem tehetett, és Kanadában jónéhány család ünnepelt - Dieppe miatt:
A csaknem 5000 fős kanadai kontingensből 3367 fő esett el vagy került fogságba, ami rendkívül magas, 68%-os veszteségi arányt jelent. Az 1000 brit kommandós vesztesége 247 fő volt. A Royal Navy 550 halottat és sebesültet, egy rombolót és 33 partraszálló hajót veszített. A RAF vesztesége 106 gép volt a németek 48 gépével szemben. Az 50 amerikai ranger közül 6 elesett, 7 megsebesült és négy fogságba került. A Wehrmacht 591 katonát veszített.

Utólag próbálták kozmetikázni a felelősségét, de Kanadában közgyűlöletnek örvend(ett).

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 181
81 049
113
Már csak azért is, hogy egy európai országban kvázi vietnami háborús állapotok voltak.
+mivel Busho nemrég szóvá tette mai technika topikjában, szeretnék itt állásfoglalást kérni, hogy hadtöris topikba lehet-e, avagy nem csak fotókat berakni?
(már ha ezis ilyen rávezető kérdés akart lenni, aminek ez lenne a kifutása :D )
Én annyit látok a képeken hogy egy helikopter fel/leszáll valahol. Lehet hogy ez valamiért érdekes, de nem tudom hogy hol készült, mikor készült és mit kellene tudni még amitől a kép érdekes lehet. Ha odaírod hogy hol, mikor készült a kép és haditechnikai szempontból miért érdekes szerinted akkor lehet értelme a sok képnek. De ez egy haditechnikai oldal, itt nem az érdekel minket hogy pl. a katona gyerekekkel beszélget, hanem az hogy milyen fegyver van a katonánál, azon milyen kiegészítő van, milyen egyéb eszközöket használ, mennyire volt ez elterjed akkor stb. A helikopteres képeken is azt kerestem, hogy miben térnek el ezek a helikopterek a többi hasonlótól, de ilyen szempontból nem túl jó képek.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 299
25 010
113
Én annyit látok a képeken hogy egy helikopter fel/leszáll valahol. Lehet hogy ez valamiért érdekes, de nem tudom hogy hol készült, mikor készült és mit kellene tudni még amitől a kép érdekes lehet. Ha odaírod hogy hol, mikor készült a kép és haditechnikai szempontból miért érdekes szerinted akkor lehet értelme a sok képnek. De ez egy haditechnikai oldal, itt nem az érdekel minket hogy pl. a katona gyerekekkel beszélget, hanem az hogy milyen fegyver van a katonánál, azon milyen kiegészítő van, milyen egyéb eszközöket használ, mennyire volt ez elterjed akkor stb. A helikopteres képeken is azt kerestem, hogy miben térnek el ezek a helikopterek a többi hasonlótól, de ilyen szempontból nem túl jó képek.
azt hittem ez nem a haditechnikai, hanem a hadtörténelmi rész....
Ami elvileg egy külön dedikált rész a fórumon belül.

Az mondjuk legit, hogy nem írtam oda Észa-írország.
De azért gebedjek meg ha értem, hogy mi bajotok van a csak-fotó, mint közlési móddal.
Vagy mik az elvárások, esetleg előírások, mert eddig ilyenekkel nem találkoztam.
Amikor meg kérdeztem, hogy hadtöriben a csak-fotóval mi a szitu, akkor választ nem kaptam.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 105
9 420
113
De azért gebedjek meg ha értem, hogy mi bajotok van a csak-fotó, mint közlési móddal.
Vagy mik az elvárások, esetleg előírások, mert eddig ilyenekkel nem találkoztam.

Az amit Terminator is írt, azaz ha nem raksz kommentárt a kép mellé, akkor simán lehet, hogy a másiknak fingja nem lesz róla, hogy miért érdekes a kép, mi a kontextusa, stb.

Ellenben ha akár csak 1 rövid mondttal is kommentálod, máris más lesz a helyzet. Aki hozza a képet annak legalább egy nyúlfraknyi infója csak van róla :)

Elvárásként ez így szerintem nincs megfogalmazva sehun a fórumban, de a fentiek miatt adja magát, hogy így járjanak el a hozzászólók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 299
25 010
113
Az amit Terminator is írt, azaz ha nem raksz kommentárt a kép mellé, akkor simán lehet, hogy a másiknak fingja nem lesz róla, hogy miért érdekes a kép, mi a kontextusa, stb.

Ellenben ha akár csak 1 rövid mondttal is kommentálod, máris más lesz a helyzet. Aki hozza a képet annak legalább egy nyúlfraknyi infója csak van róla :)

Elvárásként ez így szerintem nincs megfogalmazva sehun a fórumban, de a fentiek miatt adja magát, hogy így járjanak el a hozzászólók.
Ok. Így vágom és korrekt elvárás.
Úgy véltem ha folytatólagosan teszek be, akkor nem kell ismét leírni (ld. a tábla a következő kereszteződésig hatályos :D ).
De valóban gyakran esem abba a hibába, hogy amit triviálisnak gondolok, az kvára nem az másnak.
Igyekszem figyelni.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 299
25 010
113
Ok. Így vágom és korrekt elvárás.
Úgy véltem ha folytatólagosan teszek be, akkor nem kell ismét leírni (ld. a tábla a következő kereszteződésig hatályos :D ).
De valóban gyakran esem abba a hibába, hogy amit triviálisnak gondolok, az kvára nem az másnak.
Igyekszem figyelni.
Hiszen ki ne ismerné fel készség szinten, hogy melyik brit gyalogezred egyenruháján mik a gomb-kiosztások, vagy melyik KuK ezrednek milyen színű a parolija esetleg melyik IDF dandárnak, mi a barett színe.
Vagy éppen melyik évben, ki volt a Közel-keleti brit és Nemzetközösségi csapatok főparancsnoka a 2.vh-ban :D :D

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
886
5 056
93
Az alábbi képen csupán egy NDK-s Zeiss OEM-2 (?) tüzérségi távmérő képviseli a haditechnikát, a Varsói Szerződés pihenőt tartó katonatisztjeinek stílusa viszont átütő erejű. Különösen a National Volksarmee gyűröttfejű, lapátkezű ezredesén látszik, hogy nem egy érzelgős széplélek, hanem vérben, vasban és megatonnákban gondolkodó láncdohányos, aki a(z ön)pusztítás iskoláját még a Wehrmacht idejében kezdhette.

tumblr_prx53ihAPC1u0l55ro1_1280.jpg

Néha elgondolkodok azon, hogy sokan azon fiatal férfiak közül, akik az emberiség legpusztítóbb háborújának a legkönyörtelenebb frontján kíméletlenül gyilkolták egymást, pár évtizeddel később, már meglett férfiként közösen tervezgették a világot elpusztító apokalipszis levezénylését.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 577
18 971
113
Az alábbi képen csupán egy NDK-s Zeiss OEM-2 (?) tüzérségi távmérő képviseli a haditechnikát, a Varsói Szerződés pihenőt tartó katonatisztjeinek stílusa viszont átütő erejű. Különösen a National Volksarmee gyűröttfejű, lapátkezű ezredesén látszik, hogy nem egy érzelgős széplélek, hanem vérben, vasban és megatonnákban gondolkodó láncdohányos, aki a(z ön)pusztítás iskoláját még a Wehrmacht idejében kezdhette.

tumblr_prx53ihAPC1u0l55ro1_1280.jpg

Néha elgondolkodok azon, hogy sokan azon fiatal férfiak közül, akik az emberiség legpusztítóbb háborújának a legkönyörtelenebb frontján kíméletlenül gyilkolták egymást, pár évtizeddel később, már meglett férfiként közösen tervezgették a világot elpusztító apokalipszis levezénylését.
Frontban átértékelődik minden.
Minden.
Más értelmet kap az otthon, család, haza, isten, stb
Napokban posztoltak videót elfogott ukránról, nagyapónak , 65- évesnek titulálva, szerintem 40-es volt, de pár év frontszolgálat után. ( Korkedvezményes nyugdíj).
Volt rá példa hogy olyan emberrel dolgoztam akivel éppen meg akartuk egymást ölni exjugóban...
Italozgatás közben jókat röhögtünk dolgokon, és legalább biztos lehettem benne hogy nem egy laktanyarambó van velem.
Valódi frontszolgálat, miközben a társaidban fekszel más dimenzióba helyez, megtanulod tisztelni az ellent. Ma nem emberként, katonaként.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 181
81 049
113
The Pentomic Doctrine - The US Army Between Korea and Vietnam

• Tetszik
Reactions: Flamand