Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért érdekesek szerinted ezek a képek? Mi látható a képeken?
Már csak azért is, hogy egy európai országban kvázi vietnami háborús állapotok voltak.Miért érdekesek szerinted ezek a képek? Mi látható a képeken?
Szerintem tehetett, és Kanadában jónéhány család ünnepelt - Dieppe miatt:Sunyi, gyáva, aljas, alávaló, szégyenletes, görény dolog volt az. Mindkettő.
Mintha szerencsétlen Dickie tehetett volna bármiről. Még jó, hogy nem a Királynő őfelségét akarták megölni.
Ja, meg úgy mellékesen a többi civil áldozata a merényletnek is tuti rászolgált az ira szerint.
Én annyit látok a képeken hogy egy helikopter fel/leszáll valahol. Lehet hogy ez valamiért érdekes, de nem tudom hogy hol készült, mikor készült és mit kellene tudni még amitől a kép érdekes lehet. Ha odaírod hogy hol, mikor készült a kép és haditechnikai szempontból miért érdekes szerinted akkor lehet értelme a sok képnek. De ez egy haditechnikai oldal, itt nem az érdekel minket hogy pl. a katona gyerekekkel beszélget, hanem az hogy milyen fegyver van a katonánál, azon milyen kiegészítő van, milyen egyéb eszközöket használ, mennyire volt ez elterjed akkor stb. A helikopteres képeken is azt kerestem, hogy miben térnek el ezek a helikopterek a többi hasonlótól, de ilyen szempontból nem túl jó képek.Már csak azért is, hogy egy európai országban kvázi vietnami háborús állapotok voltak.
+mivel Busho nemrég szóvá tette mai technika topikjában, szeretnék itt állásfoglalást kérni, hogy hadtöris topikba lehet-e, avagy nem csak fotókat berakni?
(már ha ezis ilyen rávezető kérdés akart lenni, aminek ez lenne a kifutása )
azt hittem ez nem a haditechnikai, hanem a hadtörténelmi rész....Én annyit látok a képeken hogy egy helikopter fel/leszáll valahol. Lehet hogy ez valamiért érdekes, de nem tudom hogy hol készült, mikor készült és mit kellene tudni még amitől a kép érdekes lehet. Ha odaírod hogy hol, mikor készült a kép és haditechnikai szempontból miért érdekes szerinted akkor lehet értelme a sok képnek. De ez egy haditechnikai oldal, itt nem az érdekel minket hogy pl. a katona gyerekekkel beszélget, hanem az hogy milyen fegyver van a katonánál, azon milyen kiegészítő van, milyen egyéb eszközöket használ, mennyire volt ez elterjed akkor stb. A helikopteres képeken is azt kerestem, hogy miben térnek el ezek a helikopterek a többi hasonlótól, de ilyen szempontból nem túl jó képek.
De azért gebedjek meg ha értem, hogy mi bajotok van a csak-fotó, mint közlési móddal.
Vagy mik az elvárások, esetleg előírások, mert eddig ilyenekkel nem találkoztam.
Ok. Így vágom és korrekt elvárás.Az amit Terminator is írt, azaz ha nem raksz kommentárt a kép mellé, akkor simán lehet, hogy a másiknak fingja nem lesz róla, hogy miért érdekes a kép, mi a kontextusa, stb.
Ellenben ha akár csak 1 rövid mondttal is kommentálod, máris más lesz a helyzet. Aki hozza a képet annak legalább egy nyúlfraknyi infója csak van róla
Elvárásként ez így szerintem nincs megfogalmazva sehun a fórumban, de a fentiek miatt adja magát, hogy így járjanak el a hozzászólók.
Hiszen ki ne ismerné fel készség szinten, hogy melyik brit gyalogezred egyenruháján mik a gomb-kiosztások, vagy melyik KuK ezrednek milyen színű a parolija esetleg melyik IDF dandárnak, mi a barett színe.Ok. Így vágom és korrekt elvárás.
Úgy véltem ha folytatólagosan teszek be, akkor nem kell ismét leírni (ld. a tábla a következő kereszteződésig hatályos ).
De valóban gyakran esem abba a hibába, hogy amit triviálisnak gondolok, az kvára nem az másnak.
Igyekszem figyelni.
Frontban átértékelődik minden.Az alábbi képen csupán egy NDK-s Zeiss OEM-2 (?) tüzérségi távmérő képviseli a haditechnikát, a Varsói Szerződés pihenőt tartó katonatisztjeinek stílusa viszont átütő erejű. Különösen a National Volksarmee gyűröttfejű, lapátkezű ezredesén látszik, hogy nem egy érzelgős széplélek, hanem vérben, vasban és megatonnákban gondolkodó láncdohányos, aki a(z ön)pusztítás iskoláját még a Wehrmacht idejében kezdhette.
Néha elgondolkodok azon, hogy sokan azon fiatal férfiak közül, akik az emberiség legpusztítóbb háborújának a legkönyörtelenebb frontján kíméletlenül gyilkolták egymást, pár évtizeddel később, már meglett férfiként közösen tervezgették a világot elpusztító apokalipszis levezénylését.