[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 044
12 969
113

Az ukri nyari offenziva meg osz vegen is zajlott, az orosz telirol mal felidoben eredmenyt hirdetunk. :D

De legalabb az ujsagiras teljes repertoarjaval megismerkedik az atlagember is ezekben az evekben.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 456
63 899
113

Az ukri nyari offenziva meg osz vegen is zajlott, az orosz telirol mal felidoben eredmenyt hirdetunk. :D

De legalabb az ujsagiras teljes repertoarjaval megismerkedik az atlagember is ezekben az evekben.
"...Olekszandr Szirszkij ukrán vezérezredes szerint már látható az oroszok téli offenzívájának eredménye, amely a kisebb eredmények ellenére is sikertelennek bizonyult – számolt be az Ukrajinszka Pravda..."

Nalátod, így kell ezt csinálni. Az oroszok a kisebb eredmények ellenére is sikertelenek, míg az ukránok bezzeg a hatalmas eredménytelenség ellenére is folyamatosan sikeresek.
Persze, értem én, ez az ukrán háborús kommunikáció fő vezérfonala, ahol az orosz keze által érintett dolgok értéke valahogy folyamatosan elinflálódik.
Egy város szuperfontos megaerőd, amit az ukrán nem ad fel, de amint elfoglalja az orosz, a fontossága visszamenőleg nullázódik.
Erre mondják, hogy savanyú a szőlő...
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
.
.
Ami zagyvasagot irtal ide, annak kb nulla az ertelme, de nyilvan mivel nem oroszbarat volt a kommentem, igy jönnek a szokasos egysejtuek röhögöjelezni, te meg irtad amit irtal. De ha mar igy törtent, akkor szerinted mi ertelme ennek a haborunak igy ahogy most mar egy jo eve all?
Ki nem sz..ja le, hogy milyen barát kommentet írsz, ha köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ha oroszbarát kommentben nyomod a süket rizsát akkor is kiröhöglek ugyanígy, ahogy tettem az előbb.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak.

Mi értelme ennek, vagy bármelyik háborúnak? Már maga a kérdés vagy költői, vagy álnaív. Amióta ember az ember, de ha a majmokat nézzük, akkor már korábban is ezt csinálhattuk, folyamatosan arra törekszik, hogy a saját törzse életterét a lehető legnagyobbra növelje, ha ez ütközik más törzsekével akkor jön a háború.
Mióta már nem törzsek, hanem országok vannak ugyanez megy csak nagyobb léptékben. A versengés és az erőszak az emberi természet velejárója, helyenként fedi csak vékony, gyorsan lepattogzó civilizációs máz.
Éppen ezért nincs békés egymás mellett élés.
Illúzió, hülyeség, amit az agyatlan szépelgők és Fukujama féle fantaszták terjesztenek a hiszékeny tömegek kárára.
Miközben ugynazok a hiszékeny tömegek, akik a háború miatt vonyítanak a neten, naponta lincselik meg egymást a facebookon, vérgőzös kommentháborúkban vezetik le a frusztrációjukat észre sem veszik, hogy ugyanaz az emberi természet tombol bennük, ami a háborúk motorja és fel sem tűnik nekik, hogy ami ellen küzdenek az bennük él, belőlük fakad, a saját biológiai természetük.
(A tagadásuk olyan, mint az lmbtq mesehősök sírós-dühös frusztrációja, amelyek szintén a biológiai törvények és tények tagadása vagy konok figyelmen kívül hagyása közben nem értik, hogy mitől van bennük feszültség és folyton magukon kívül keresik minden bajuk okát.)

A békés egymás mellett élés ma azt jelenti, hogy kölcsönösen nincs elég erőfölény hozzá, hogy nyílt színi erőszakkal elvegye aki amit akar. És ez nem feltétlenül jelent katonai erőszakot, más, kevésbé véres módszerek is játszanak, de a katonai megoldás mindig az utolsó ugyannak a paklinak a lapjai között, amit valaki előbb-utóbb mindig ki fog húzni.
Vannak erősebb játékosok, akik elég ha rámordulnak a kisebbekre és megkapják, amit akarnak. Ha a kisebb ellenáll odab..nak és elveszik erővel. (Panama, Grenada, Grúzia, stb). Amikor a morgás nem elég és a kisebbnek "barátai" is vannak olyankor jön az amit most látsz ukrajnában.

Egy népet éppen feláldoznak valami jóval nagyobb léptékű cél oltárán. Az áldozat vagy bejön, vagy nem. Most az utóbbi látszik egyelőre. Ezért tűnik úgy az egyoldalú nézőpontból, hogy semmi értelme. Pedig ez a háború nagyon is fontos pontja lesz a történelemnek. Az már látható, hogy nagy változást indított el, de hogy pontosan mi fog megváltozni, mennyire és hogyan az majd csak a végén derül ki, amikor csillapodnak kissé a történelem hullámai.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113
NATO felderítő repülőgépek. Harmadik egymást követő napon figyelik Szevasztopolt és a Krím nyugati részét. A felderítés éjjel-nappal folytatódik.

Ukrajna és Nagy-Britannia vezetői aláírták a kétoldalú biztonsági megállapodást
Az Ukrajna és Nagy-Britannia közötti megállapodás részletei:
▪️
Garantált éves pénzügyi támogatás 2,5 milliárd font (3 milliárd dollár) összegben. Ez a legnagyobb segély Nagy-Britanniától 2022 februárja óta.
▪️
bővül a hírszerzési és kiberbiztonsági együttműködés;
▪️
Ez az első megállapodás a biztonsági megállapodások területén a NATO és Ukrajna közötti vilniusi megállapodások végrehajtásáról.
Semmi konkrét védelmi művelet nem lesz, ezt nem szabad elfelejteni. Persze most az ukránok győzelmet hirdetnek, de ne feledjük, Nagy-Britannia fegyveres erői ukrajna határain belüli megjelenése Hadüzenetet Oroszországnak.
Így hát ez továbbra sem fog bekövetkezni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 065
88 000
113
Melyik kezükbe harapjanak?
"Az ukrán hadsereg és a gazdaság párhuzamos működtetése csak külföldi finanszírozási segítséggel működik, de ha újabb százezreket soroznak be katonának, az már megroppanthatja Ukrajna gazdasági hátországát. Az ukrán mozgósítási dilemmáról."
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 026
113
Pótanyám egy perce írta: Az ukrán katonai sorozók+rendőrség ma teljesen körbevette B.szászt. A fia ott él. Ugyan kettős állampolgár, de nem mer kimenni, és azt mondja hogy senki igazából... Gondolom muter nem kammerol...ezzel hívta fel ma a fia! Dolgozni sem mer....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Aztán a brics mit csinál?
Én még az eu-nál is nagyobb gittegyletnek képzelem őket. Az EU-n belül legalább van szabad piac, közös valuta, vannak eu-s szabályok, közös költségvetés.
Ehhez képest a brics mi? Olyan mély az együttműködés hogy a két legnépesebb tagállamnak határvitáik vannak.
Várd ki a végét!
Nézd csak, ők talán jobban értenek ehhez, gittegyleteket nem szokásuk dícsérni:


Az IMF szóvivőjének nyilatkozata a BRICS-bővítésről

Julie Kozack, a szervezet szóvivője szerint a Nemzetközi Valutaalap támogatja a BRICS-országok terjeszkedését a globális integráció előnyeinek kihasználása érdekében.
************************************************

Az USA soha nem küld F-35-ös vadászgépeket Ukrajnába, az oroszok elvehetik.

Az Egyesült Államok soha nem küld ötödik generációs F-35 Lightning II vadászgépeket Ukrajnába, mert Oroszország biztosan lelövi és tanulmányozza őket. A National Interest magazin mutatott rá elemzésében.

„Az F-35-öt elkerülhetetlenül lelövik, és lehetőséget ad Oroszországnak a vadászgép-technológia tanulmányozására.

Az F-35-össel kapcsolatos bármilyen technikai információ Oroszország győzelmét jelenti” – becsüli a National Interest.

Az Egyesült Államokban attól tartanak, hogy a képzetlen ukrán pilóták csak növelik egy modern repülőgép veszteségeit, ráadásul az F-35 rendkívül drága vadászgép lenne Kijev számára.
A National Interest szerint egy Lightning közel kétszer annyiba kerül a vásárlóknak, mint egy negyedik generációs F-16.
Az új vadászgép gyártási programja 1,7 billió dollárba került a Pentagonnak, és az emberiség történetének legdrágább fegyverprogramjaként tartják számon.
"Az amerikai adófizetők, akiknek elegük van abból, hogy három éven át finanszírozzanak egy másik kormányt, valószínűleg nem támogatják százmillió dollár értékű repülőgép átadását, amely egy 1700 milliárd dolláros katonai programból származott."
Az amerikai szakértők ugyanakkor rámutattak, hogy az F-35 lényegesen rosszabb, mint a többi ötödik generációs vadászgép, mint például az orosz Szu-57, a kínai J-20 és a J-31.
A Pentagon korábbi elemzője, Karen Kwiatkowski úgy véli, hogy a repülőgép csak azoknak a gyártóknak hasznos, akik hatalmas szerződéseket kapnak a gyártására, korszerűsítésére és javítására.

Inkább az tartja vissza őket, hogy ha a muszkák egyet is lelőnének belőle, senki sem akarná megvenni.



Medvegyev Nagy-Britanniának: Az hadüzenet, ha hivatalosan katonai erőt telepít Ukrajnába


Egyértelmű figyelmeztetést intézett Nagy-Britanniához, hogy ha hivatalosan is haderőt telepít Ukrajnába, az az Oroszországgal szembeni hadüzenetet jelentené - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke.
Medvegyev Risi Szunak brit miniszterelnök mai kijevi látogatása alkalmából arra volt kíváncsi, hogyan reagálna a nemzetközi közösség, ha Sunak delegációját kazettás bombákkal támadnák meg, ahogy az az oroszországi Belgorod városában történt.
"Risi Sunak brit miniszterelnök Kijevbe utazott, hogy aláírjon egy "történelmi biztonsági megállapodást".
Hogyan reagálna a nyugati közvélemény, ha a brit delegáció kazettás lövedékek alá kerülne Kijev központjában, ahogy az orosz állampolgárokkal történt Belgorodban?
És még valami: remélem, hogy örök ellenségeink, az arrogáns britek, hogy hivatalos katonai alakulatuk Ukrajnába telepítése hadüzenetet jelent hazánknak" - állította Medvegyev.

Ebből az következik, hogy a következő Kijevbe utazó már fog kapni?
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 469
7 313
113
Akkor ennek a háborúnak semmi értelme nem volt! ( Csak az, hogy Oroszországot leválasszák Európáról)
itt mindig az a kérdés, hogy melyik háborúnak
a válasz a kérdésre pedig hogy ez ügyben is álláspontunkat üléspontunk határozza meg
ha donyeckben ülünk, akkor ez az ukrán állam háborúja az orosz kisebbsége ellen
ha kijevben ülünk, akkor ez oroszország háborúja ukrajna ellen
ha moszkvában ülünk, akkor ez a nato és a nyugat háborúja oroszország ellen
ha budapesten berlinben párizsban vagy bárhol európában ülünk, akkor ez az usa háborúja európa ellen
ez eddig négy narratíva
érdemes megfigyelni, hogy bár voltak itt előzmények, ez a topic mégiscsak 2014-ben indult, nem korábban, és nem is 2022 februárban
ebből a szempontból - az időhorizont felől - érdemes rögzíteni, hogy a háború előtt - 2013-ban - európa volt a világ legnagyobb gazdasága, kilátással oroszország integrációjára kezdve a lisszabontól-vlagyivosztokig tervre, jelenleg meg európa gazdaságilag lecsúszott az usa és kína mögé és néhány év múlva leszorítja india is a dobogóról
2013-ban oroszország egy benzinkút volt atomfegyverekkel, mint azt biden elnök olyan plasztikusan megfogalmazta, és akármi is legyen a háború kimenetele, az lesz a közeljövőben is
2013-ban ukrajna egy fekete lyuk volt a világ seggén, és az is marad, akármi is legyen a háború kimenetele
ennek a háborúnak nincs se oroszországgal, se ukrajnával kapcsolatos célja
ezt a háborút ellenünk, európa ellen vívják, azok az ukrán mezőgazdasággal ásványkincsekkel orosz haderővel egyebekkel kapcsolatos megfontolások semmiféle jelentőséggel nem bírnak dollárban másban kifejezve európa világgazdasági és ebből adódóan világpolitikai súlyához képest
európa ebben a háborúban nem csak harcképtelen, hanem - mivel európa médiáit egy a számunkra totál irreleváns kijevi narratíva uralja, ld. fenn a második, oroszország háborúja ukrajna ellen - arról még érdemben beszélni se képes, nem hogy védekezni benne..
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 891
113
Kb úgy mint a szerencsétlen Alfred Herrhausen.
Igazad van.
Herrhausen kocsija páncélozott volt. Teljesen rosszul emlékeztem mèg a kocsitipusra is.Öregszem. :)
Azt is most olvastam, hogy az ajtó belsö burkolata darabokra tört és egy letört darab felszakitotta az ütöerét a combjâban.
Mercedes tudott erröl a hibáról és ki is cserlték mâs kocsiknál az ajtók belsö burkolatát. Herrhausenét sajnos nem. Ez életébe is került.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Amikor egy brit Kijevbe megy, érdemes vigyázni vele, mondjon bármit is! BoJo is jól megcsinálta nekik 2022ben! :D

Sokkal jobb lett volna Herszonról, Harkovról alkudozni.
Inkább visszafoglalták.
:D

Az már sosem lesz orosz.

"...Olekszandr Szirszkij ukrán vezérezredes szerint már látható az oroszok téli offenzívájának eredménye, amely a kisebb eredmények ellenére is sikertelennek bizonyult – számolt be az Ukrajinszka Pravda..."

Nalátod, így kell ezt csinálni. Az oroszok a kisebb eredmények ellenére is sikertelenek, míg az ukránok bezzeg a hatalmas eredménytelenség ellenére is folyamatosan sikeresek.
Persze, értem én, ez az ukrán háborús kommunikáció fő vezérfonala, ahol az orosz keze által érintett dolgok értéke valahogy folyamatosan elinflálódik.
Egy város szuperfontos megaerőd, amit az ukrán nem ad fel, de amint elfoglalja az orosz, a fontossága visszamenőleg nullázódik.
Erre mondják, hogy savanyú a szőlő...

Az idő az ukránt igazolta. Ugyanis az orosz támadta meg az ukránt, az orosznak kellene nagy változásokat véghez vinni a harcmezőn. Az ukrán 2 éve sikerrel akadályozza.
Szirszkij katona, ő a célokhoz nézi az eredményt. Ezért ebben igaza van: ha a támadó nem halad, az nagyobb baj, mintha a védő ellentámadása akad el. Attól még a védelem lehet sikeres, a támadás viszont biztos, hogy nem.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Volt itt szó korábban az orosz katonák fizetéséről. Van itt egy riport egy mozgósított ügyvéd sráccal, röviden és tömören ő azt állítja, hogy havi 3.100 USD-t kapnak per hó, amiből 600 dodó Moszkva városától származik (a moszkvaiaknak), a többi a sereg. Volt fennakadás a kifizetésekkel (első 3 hónapban semmi), aztán már nem volt gond.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 727
80 103
113
"...Olekszandr Szirszkij ukrán vezérezredes szerint már látható az oroszok téli offenzívájának eredménye, amely a kisebb eredmények ellenére is sikertelennek bizonyult – számolt be az Ukrajinszka Pravda..."

Nalátod, így kell ezt csinálni. Az oroszok a kisebb eredmények ellenére is sikertelenek, míg az ukránok bezzeg a hatalmas eredménytelenség ellenére is folyamatosan sikeresek.
Persze, értem én, ez az ukrán háborús kommunikáció fő vezérfonala, ahol az orosz keze által érintett dolgok értéke valahogy folyamatosan elinflálódik.
Egy város szuperfontos megaerőd, amit az ukrán nem ad fel, de amint elfoglalja az orosz, a fontossága visszamenőleg nullázódik.
Erre mondják, hogy savanyú a szőlő...
A télnek még nincs vége így a téli offenzíva végéről beszélni azért még korai. De az látszik, hogy támadásban mindennemű vélt vagy valós fölény ellenére az oroszok pontosan ugyanolyan impotensek mint az ukránok. Október 10-én indult a már 2022 február óta tartó Avdiivkai harcok újabb szakasz egy nagyon erős orosz támadásasal, ami máig nem jutott el odáig, hogy megkezdődhessen a város ostroma, hisz még bekeríteni sem sikerült az. Ez csak egy példa arra, hogy az ukrán ellentámadás befejezése óta az oroszok akáthol támadtak rá az ukrán védelemre ott áttörést elérni ugyanúgy nem tudtak ahogy az ukránok.

Összességében számomra az látszik, hogy a harcászatilag és hadászatilag egyszerűbb védekező harcot mindkét fél képes eredményesen folytatni, de az ennél jóval bonyolultabb támadással már egyikük sem birkózik meg.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna légvédelmi rendszere csúfos kudarcot vallott a rakéta- és dróntámadások visszaverésében

The Daily Express
brit ügynökség közleménye szerint az ukrán légvédelmi rendszer nem tud megbirkózni az Orosz Föderáció fegyveres erőinek folyamatos rakétatámadásaival és pilóta nélküli légi járművek támadásaival
Az Orosz Fegyveres Erők rakétatámadásainak intenzitásának növekedése az ukrán légvédelem teljes kikapcsolását kockáztatja.
Elemzők megjegyzik, hogy az orosz hadsereg jelentős fölényben van az ukrán földön lévő célpontok elleni rakéták és drónok indításában. Az orosz fegyveres erők hatalmas rakétacsapásai túlterhelik az ukrán légvédelmi rendszert, amely már képességei határán alul teljesít. Brit elemzők rámutatnak, hogy az orosz hadsereg sebezhető pontokat azonosít az ukrán légvédelmi rendszerben. Az ukrán légvédelmi rakétáinak és rendszereinek korlátozott száma nem teszi lehetővé, hogy hatékonyan elfogják az orosz fél által használt összes rakétát és drónt. A helyzetet bonyolítja, hogy Ukrajna nem tud elegendő ellenintézkedést nyújtani a korlátozott számú légvédelmi rendszer és az orosz támadások nagy intenzitása miatt.


Az ukrán fegyveres erők merész támadást kíséreltek meg Kurszk régió határán

Csütörtökön moszkvai idő szerint 14 óra körül az ukrán csapatok egy gyalogsági harcjárművel (IFV) berontottak egy erdősávba Rogozne falu közelében az orosz határnál, és kézi páncéltörő gránátvetőkkel (RPG) kíséreltek meg támadást az orosz határőrök állásai ellen. Az incidens az ukrajnai Szumi régió és az orosz Kurszk régió határán történt. A "Shot" erről számol be.
A forrás szerint az első RPG lövés nem érte el a célt, a második lövedék pedig a mezőn esett le.
Az orosz hadsereg gyorsan meghatározta a lövöldözés helyszínét, és tüzeléssel válaszolt, és lövedékekkel takarta le az ellenséges csoportot. Az ukrán hadsereg sorsa egyelőre ismeretlen, mivel a BMP nem tért vissza az erdősávból.
Ennek ellenére az orosz védelmi minisztérium nem nyilatkozott hivatalosan.


Szirszkij parancsnok drámai felhívása


Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ma kijelentette, hogy Kijevnek több katonai repülőgépre van szüksége háborús erőfeszítéseihez, például amerikai A-10-es vadászrepülőgépekre a gyalogság támogatására, valamint olyan repülőgépekre, amelyek nagy hatótávolságú cirkálórakétákat indíthatnak el.
Olekszandr Szirszkij ezredes exkluzív interjút adott a Reutersnek a Nyugat-Oroszországgal határos Harkov északkeleti régiójában található titkos helyről.
"Az A-10-esekről szeretnék beszélni, mint lehetőségről, ha adnák nekünk: ez nem egy új gép, hanem egy megbízható gép, amelyet számos háborúban teszteltek, és széles arzenálja van a földi célok megsemmisítésére és segít a gyalogságon” – mondta az 58 éves, harci egyenruhát viselő férfi. Az A-10 Thunderbolt egy szubszonikus támadórepülőgép, amelyet az Egyesült Államokban gyártottak és az 1970-es évek óta használnak.
Szirszkij több repülőgépet kért, mivel az Egyesült Államok Kijevnek nyújtott katonai segélycsomagját késleltetik a törvényhozók közötti belharcok.
Szirszkij szerint az A-10-esek kritikus támogatást fognak nyújtani a szárazföldi erőknek, amelyek megpróbálják megragadni a kezdeményezést egy jól felszerelt ellenség ellen. "Szárazföldi célpontok megsemmisítésére való: tankok, tüzérség bármi, ami a gyalogsággal szembeszáll" - mondta.
Szirszkij hozzátette, hogy a támadóhelikopterek, például az AH-64 Apache és az AH-1 Super Cobra, valamint az UH-60 Black Hawk is fontos szerepet játszhatnak.

Az Ukrajna elleni teljes körű orosz invázió 2022 februári kezdete óta Kijev nyomást gyakorol nyugati szövetségeseire, hogy lássák el rendkívül kifinomult fegyverekkel és hadianyagokkal, köztük páncélozott járművekkel, tankokkal, nagy hatótávolságú rakétákkal és F-16-os vadászrepülőgépekkel. Az első F-16-os vadászgépek várhatóan 2024-ben érkeznek meg Ukrajnába, bár hatásukat a háborúban korlátozhatja az orosz légierő ereje.
Van még "esély" a fejlődésre? Ukrajna tavaly nyáron jelentős ellentámadást indított, amely nem tudta jelentősen megzavarni az orosz erőket, részben azért, mert az ország keleti és déli részén lövészárkok és más védelmi vonalak mögé szorultak.

Az ezredesnek sok minden kéne, de ki adja?
Olyan valódi Reuterses mellébeszélés és szerecsenmosdatás, náluk meg mindig ez megy.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 026
113
Most ez van...Anyu mondta hogy a nő elküldte őket a faszba, hogy tele van a temető fiatalokkal és takarodjanak mert vasvillákkal és kövekkel verik ki őket, de annyi volt a válasz hogy a "nem vagy normális, mi közöd hozzá, takarodjál" " Tisztelet de tényleg némelyik ukrán családanyának" !!!!!!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 111
113
Gonzalo Lira meghalt egy ukri börtönben, Ő volt az aki megpróbált átjutni hazánkba de nem sikerült neki :(

A múltkori ukri tank megsemmisítéséről másik szemszögből (drónszög):

A tiktok kommandó, százezredes portásúr szerint PR Akhmat alakulat lőtt egy ukrit tiktokra:

Ezt lehet a humorba kellene:
A lettek úgy döntöttek elkobozzák az orosz Moszkva Házat és más elkobzott dolgokkal odaadják 404-nek, ezzel sakk-matt oroszoknak:

Ungvár a lakosság női tagjai megpróbálják elküldeni a komisszárokat:

FPV és sima drón bevetések:

bandera vagy amit akartok: