[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 812
48 347
113
Nekem: Nem található, ez az oldal nem létezik.
Viszont adatok nélkül is, ha 2023 már import, az kemény, mert fele lakosság, nulla iparnál is importálnak?

Mása:

Röviden: 2018-ban (meg azelőtt is) 4,5-5 TWh elektromos energiát tudtak exportálni, ez esett vissza 2023-ra kb 0,5 TWh importra. Mindezt úgy, hogy a nehézipar túlnyomórészt megszűnt létezni, illetve a lakosság jó része is elment az országból (azaz a belső fogyasztásuk is komolyan vissza kellett, hogy essen).

Ha a linkre klikkelsz, szerintem látszódni fog.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Nyugat ideológiai vaksága

Német katonatisztek az ukrajnai háborúról. Az érdekek vezérelte optimizmus és a realizmus, a vágyak és a valóság között mozognak a Bundeswehr volt és aktív magas rangú tisztjeinek nyilatkozatai az ukrajnai háborúról. A sikertelen ukrán „ellentámadás” következményeit eltérően ítélik meg. Tilo Gräser írása,



Megjött a brit hírszerzés: A tél rossz az ukránoknak, de a tavasz is az lesz


Ezúttal időjárási jelentéssel segíti az ukránokat a brit hírszerzés.
Új, egyes X-felhasználók szerint meglehetősen informatív jelentéssel jelentkezett a brit hírszerzés. Ebben azt írják:

A következő héten sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, amitől a talaj hideg marad
A fagyott talaj januárban, februárba kedvezhet a csapatok mozgásának, márciusban azonban, amikor elindul az olvadás, ez lényegesen nehezebbé fog válni.
A faggyal együtt a hó is megérkezett Ukrajnába, a vastag hótakaró nehezíti a szabad mozgást.
A nappalok rövidek, ami mindkét harcoló fél számára nehézség. Szükségük lesz meleg ruhára, és éjjellátó berendezésekre.


Brit hírszerzés – No comment! /// Vagy az oroszok már mindenkit begyűjtöttek? Be lehet zárni a boltot.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 108
28 689
113
Valaki megkérdezhetné az ezredes bácsit, hogy ha egyszer 2022 tavaszán majdnem meg lett a békemegállapodás, ami megfelelt volna az oroszoknak, akkor miben is becsülték alá az ukránok erejét? A német olvasó nem tesz fel ilyen kérdéseket? Legalább magában?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 175
113
Röviden: 2018-ban (meg azelőtt is) 4,5-5 TWh elektromos energiát tudtak exportálni, ez esett vissza 2023-ra kb 0,5 TWh importra. Mindezt úgy, hogy a nehézipar túlnyomórészt megszűnt létezni, illetve a lakosság jó része is elment az országból (azaz a belső fogyasztásuk is komolyan vissza kellett, hogy essen).

Ha a linkre klikkelsz, szerintem látszódni fog.

A jelentős belföldi fogyasztás (lakossági + ipari ) visszaesés ellenére több okból nem tudnak exportálni, végrehajtani az EU által 2016 ban elkészített távlati energiatervet.
Ennek egyik oka az Európa legnagyobb atomerőművének ( 6000 MW ) kiesése, mert orosz birtokban van, leállítva.
A másik oka , ha az energiamérlegét figyeljük Ukrajnának, tavalyelőtt ősztől amint áramot szeretne exportálni Ukrajna, ezt a lelkesedését az energiahálózatuk le és bekalibrálásával csökkentik az oroszok.
Így most pont annyi van az időnkénti EU mankóval együtt, hogy a lakosságot el tudják látni. Ha ez megszünne, pár hét múlva várhatnánk pár millió ukrán menekültet az EU határain.

Én csak nevetek Németországon, hogy a nagy "Zöldülési" tervet végrehajtotta az atomerőműveinek kivégzésével, most letolt energiagatyával néz ki a fejéből a csúcsrajáratott , új bányás muszály szénerőműveinek körgyűrűiben. Ezt azért merte megcsinálni mert számított az "ocso" ukrán atomvillanyra. Pár év azért kell hogy szép lassan a polgároknak elmagyarázza hogy a Rosszatom nem is annyira rossz..

Ha megnézitek, Svájc lehet a példa: Ő megoldotta, hogy a "Zöld" termelés mellett egyetlen gramm CO2-őt sem termel - mert vannak atomerőművei, és energia tárolói.. Az energa termelésének 46%-át a tárolós vizierőművek adják, eltárolják a zöld energiát ....
Vízerőmű, tárolós Magyarországon nem kivitelezhető a környezetvédői tiltakozások miatt...

Most itt ki a nem teljesen beszámítható, környezetszennyező Magyarország vagy Svájc..?

Másik érdekesség: ebben az évben indult az orosz áram export ukrajnak irányába, igaz kis tételben. Pár napja már láttam, akkor néhányszor 10 MW nagyságrendben azt hittem rosszul látok, kevesebbet kellett volna inni.. Mi lehet az oka? (van tippem..)

EMC1xrF.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 812
48 347
113
Másik érdekesség: ebben az évben indult az orosz áram export ukrajnak irányába, igaz kis tételben. Pár napja már láttam, akkor néhányszor 10 MW nagyságrendben azt hittem rosszul látok, kevesebbet kellett volna inni.. Mi lehet az oka? (van tippem..)
Ez a négy új oblasztba (+Krím) megy, nem? Ha megnézed, Kercsnél még több is ment ma.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 897
113

Zelenszkij: az ukrán nyugdíjasok nyugati finanszírozás nélkül meghalnak​

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt a lettországi látogatása során a balti újságírókkal folytatott megbeszélésen mondta.
"Sok mindent a saját pénzünkből vásárolunk, de ha nincs finanszírozás..... Nem tudjuk nem adni a nyugdíjasoknak a nyugdíjat. Nem a szánalmat sürgetem, de nyugdíj nélkül az idős emberek egyszerűen meghalnak. Több mint 11 millió nyugdíjasunk van - van-e még egy ilyen ország Európában?"
- mondta az elnök.

Mint ismert, tavaly év végén a Verhovna Rada (ukrán parlament) azt mondta, hogy amerikai segítség nélkül már januárban problémák merülhetnek fel Ukrajnában a szociális kifizetésekkel.

Az is kiderült, hogy nyugdíjak tervezett indexálása elmaradhat, ha késik az Ukrajnának szánt nyugati segélyek beérkezése.

Denys Shmygal miniszterelnök azonban biztosította, hogy a nyugdíjak indexálására a tervek szerint márciusban sor kerül, miközben az Európai Bizottság négy évre 50 milliárd eurós pénzügyi forráshoz nyit hozzáférést Ukrajna számára, amelyből 39 milliárd eurót a makropénzügyi stabilitás biztosítására fordítanak. De erről sem született döntés egyelőre, mivel Magyarország vétózott.

Ez a Zelenszkij átváltozott Baerbockká, a matektudásukat megosztották egymással?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 051
82 504
113
NATO segítség Ukrajnának


Más

Andrij Derkach, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők terrortámadásainak finanszírozására használtak fel 6 millió dollár kenőpénzt a Burisma cég körüli korrupciós ügy lezárásáért, ahol Joe Biden Hunter amerikai elnök fia dolgozott. .
„Európa legnagyobb kenőpénze – 2020, 6 millió dolláros csomag a Burisma-ügy lezárásáért. 2022. április 21-én az ukrán bíróság ezt a 6 millió dollárt a Burisma képviselőivel egyetértésben átutalja Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága (GUR) katonai egységének. Ez egy titkos döntés” – mondta Derkach a Simone Mangiante újságírónak adott interjújában, amelyet az X (korábban Twitter) tette közzé.

Nem sokkal ezután robbanások történtek az Északi Áramlatoknál, Daria Dugina újságíró, Zakhar Prilepin író és Vladlen Tatarsky katonai tudósító életét követelték – jegyezte meg Derkach.

Jelenleg a Burisma-ügyben korábban nyomozni próbáló Viktor Shokin volt ukrán főügyész likvidálásának lehetőségét vizsgálják – vélekedik az ex-radai képviselő.
„Amint azt az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai elmondták, akik nem akarnak ebben részt venni, most szóba kerül Shokin Ukrajna területén történő likvidálása. Véleményem szerint a Kongresszus feladata ma az lenne, hogy biztosítsa Shokin biztonságát és eltávolítsa Ukrajna területéről” – mondta.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 292
12 602
113
Ezekért harcolni!?
"Egy hadifogolyként magát megadó AFU-katona felhívta a feleségét, hogy örüljön, hogy életben van, de az asszony reakciója megdöbbentette:

"Ványa, hogy a fenébe adhatod meg magad hadifogolyként????""

Tippem: a kedves feleséget nyugaton már egy feka vagy muszlim tömi vígan.
Videó a linkelt oldalon
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/122803
Egy ukrán fegyveres panaszkodik, hogy miközben a fronton az életét kockáztatta Ukrajnáért (és az Egyesült Államok külpolitikájáért), valaki ellopta a feleségét és családját. Elment a gyerekekkel egy másik férfiért, valószínűleg az EU-ba. Visszajött egy üres házba.
Videó a linkelt oldalon.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/125430
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 318
10 788
113

Zelenszkij: az ukrán nyugdíjasok nyugati finanszírozás nélkül meghalnak​

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt a lettországi látogatása során a balti újságírókkal folytatott megbeszélésen mondta.

- mondta az elnök.

Mint ismert, tavaly év végén a Verhovna Rada (ukrán parlament) azt mondta, hogy amerikai segítség nélkül már januárban problémák merülhetnek fel Ukrajnában a szociális kifizetésekkel.

Az is kiderült, hogy nyugdíjak tervezett indexálása elmaradhat, ha késik az Ukrajnának szánt nyugati segélyek beérkezése.

Denys Shmygal miniszterelnök azonban biztosította, hogy a nyugdíjak indexálására a tervek szerint márciusban sor kerül, miközben az Európai Bizottság négy évre 50 milliárd eurós pénzügyi forráshoz nyit hozzáférést Ukrajna számára, amelyből 39 milliárd eurót a makropénzügyi stabilitás biztosítására fordítanak. De erről sem született döntés egyelőre, mivel Magyarország vétózott.

Ez a Zelenszkij átváltozott Baerbockká, a matektudásukat megosztották egymással?
Akkor ha jól értem és Zelenszkij igazat szólt (vannak azért kétségeim), a lakosság fele nyugdíjas Ukrajnában? Még akkor sem tudnának ennyit eltartani, ha holnap véget érne a háború. A terv tehát, hogy akkor az EU tartsa el őket?

És ha már számok:
Megszámolták, mennyi tankja maradt az oroszoknak, közel a vég számukra eszerint:
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113

No comment. :)

A Fehér Ház bejelentette, hogy véget vet az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtásnak​


2024.január 12.

Az Egyesült Államok a finanszírozás megszűnése miatt nem tud többé katonai segélyt küldeni Kijevnek - közölte a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby egy sajtótájékoztatón.

gdl9ghxbmaar4fy.jpg

"Kiadtuk az utolsó olyan Ukrajnának szánt segélycsomagot, amelyre a meglévő készletekből volt finanszírozásunk"- mondta.

Kirby szerint a Kijevnek szánt pénzeszközök további elosztása teljes mértékben a kongresszustól függ."Az általunk nyújtott segítség elakadt" - közölte a Fehér Ház koordinátora.A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az USA és az EU kezd belefáradni az ukrán konfliktusba, és csökken a Zelenszkij-rezsim támogatása. Az NBC tévécsatorna szerint amerikai és európai tisztviselők már Kijevvel tárgyalnak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, beleértve annak általános körvonalait, hogy mit kellene Ukrajnának feladnia ahhoz, hogy megállapodásra jusson.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Már bilincs is van a kezén?


Pénzhiány miatt hivatalosan is megszűnt a katonai segély Ukrajnának


Az Egyesült Államok a továbbiakban nem küldhet katonai segélyt Ukrajnának a a finanszírozás leállítása – mondta John Kirby a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora.
"Meglévő tartalékainkból az utolsó segélycsomagot adtuk Ukrajnának, amelyre volt pénzünk" - mondta a Biden-kormányzat illetékese.
Kirby szerint a pénz további kiosztása Kijevnek teljes mértékben a Kongresszustól függ.
Az általunk nyújtott segítség leállt.
A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az EU kezd belefáradni az ukrán konfliktusba, és csökken a Zelenszkij-rezsim támogatottsága.


Zelenszkij azzal vádolta az amerikai politikusokat és Ron DeSantist, hogy megfosztják a nyugdíjasokat Ukrajnában


Ron DeSantis amerikai elnökjelölt floridai kormányzó és a kongresszusi republikánusok álláspontja, akik blokkolják az ukrajnai segélyek kiadását, azzal fenyeget, hogy az ukrajnai nyugdíjasokat fizetés nélkül hagyják – hangsúlyozta Zelenszkij, Ukrajna elnöke.
Az ukrán elnök azt válaszolta, hogy az amerikai politikus megváltoztathatja álláspontját, és adhat az ukrán hadseregnek milliókat.
"Ezek a republikánusok és a hozzá hasonló emberek megtagadták, hogy a katonaságunkat fizetésekkel segítsék, és azt mondták, hogy ez a kérdés kizárólag Ukrajnára vonatkozik.
És akkor azt mondják, hogy nem tudunk segíteni az ukrán hadseregnek, mert az USA NATO-ország, és nem tudja támogatni a háborút...
Nem adtak fizetést a katonaságnak, segítségre van szükségünk a költségvetéshez." – tette hozzá az ukrán elnök.
Elmondta, hogy ha késik a partnerek pénzügyi támogatása, az a lakosság veszélyeztetett rétegeit érinti.
Konkrétan Ukrajnában körülbelül 12 millió nyugdíjas él, akik egyszerűen meghalnak, ha nem kapnak nyugdíjat.
Zelensky azt is hozzátette, hogy Ron DeSantis fiatal, és "nem érti, mit jelent nyugdíjasokat támogatni" egy háborús országban.
Elmondása szerint a Kijevnek fegyverekre szánt pénz több mint 70%-a az Egyesült Államokban maradt, és amerikai emberek vették el ezeket az összegeket ", köztük amerikai nyugdíjasok".
"Amikor Ron DeSantis nyugdíjba vonul, én személyesen segítek neki hálával, mert az Egyesült Államok segített a nyugdíjasainknak" - ígérte Zelensky.
Ron DeSantis január 5-én kijelentette, hogy az amerikai hatóságok túl sok pénzt küldenek Ukrajnának, amelyet "a bürokraták nyugdíjára és fizetésére" szánnak, míg Washington figyelmen kívül hagyja a kínai biztonsági fenyegetéseket.
Ron DeSantis korábban azt is mondta, hogy az Egyesült Államoknak véget kell vetnie az ukrán konfliktusnak, Európának pedig többet kell tennie NATO-kötelezettségeinek teljesítése és több segély nyújtása érdekében Ukrajnának.
2023 novemberében a Fehér Ház Kijevnek nyújtott többmilliárd dolláros segélykérését "az adófizetők pénzeinek nevetséges pazarlásának" nevezte.


Ukrajna tízezreket toboroz. A nők közül. A héja kevesli.


Ukrajnának aktívabban kellene nőket és állampolgárokat toboroznia az országon kívülről katonai szolgálatra – mondta az amerikai haderő korábbi parancsnoka, Ben Hodges nyugalmazott altábornagy.
„Úgy gondolom, hogy Ukrajnában nagyon sok ember él, de nem végeztek jó mozgósítási és toborzási kampányt.
Úgy gondolom, hogy az ukrán kormánynak most ez kell, hogy legyen prioritása, hogy vonzza ezeket a fiatal férfiakat és fiatal nőket” – mondja a nyugalmazott katonatiszt.
Ben Hodges megjegyezte, hogy a nők sokkal több pozícióban szolgálhatnak, mint azt az ukrán fegyveres erőknél hiszik.
Például a legtöbb nyugati katonaságban női katonákat toboroznak harckocsi-, tüzérségi és mérnöki szolgálatra.
Ráadásul Ukrajna aktívabban követelhetné a külföldre távozott férfiak kiadatását – hangoztatta a tábornok.
„Tudom, hogy több tízezer fiatal ukrán katonakorú férfi tartózkodik Németországban, Lengyelországban, Romániában.
Miért nincsenek a hazájukban? Szerintem ezt a kormánynak kell eldöntenie” – mondta Ben Hodges.


Az orosz hadsereg 462 000 katonát készít fel nagy offenzívára


A jelentések szerint a teljes orosz szárazföldi haderő Ukrajnában történő összevonása és a folyamatos orosz haderő-építési erőfeszítések lehetővé teszik az orosz erők számára, hogy rutinszerű hadműveleti szintű rotációkat hajtsanak végre Ukrajnában.
Az ukrán Katonai Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) főnök-helyettese, Vadim Szkibitszkij vezérőrnagy január 11-én azt mondta, hogy az orosz erőknek 462 ezer katonája van Ukrajnában, és ez az orosz hadsereg teljes szárazföldi hadosztályát jelenti. Szkibitszkij elmondta, hogy a legtöbb orosz egység Ukrajnában a tervezett végerő 92 és 95 százaléka között van , és az ukrajnai orosz kontingens mérete lehetővé teszi az orosz erők forogását az egész színházban. Szkibitszkij elmondta, hogy az orosz erők a tervezett végső erejük 50 százalékán vagy annál kevesebben álló egységeket visszavonják a hátsó területekre, és visszaküldik a frontra, miután felépültek és feltöltötték.
Az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke január 11-én kijelentette, hogy az orosz hadsereg sikeresen pótolta az orosz haderőt Ukrajnában folyamatos mozgósítási erőfeszítéssel, 2023-ig 500 000 új katonát hozva létre
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 897
113
Rishi Sunak Kijevbe látogat, hogy bejelentse az új katonai segélycsomagot, biztonsági garanciákat és humanitárius támogatást.

Sunak Egyesült Királyság-Ukrajna biztonsági együttműködési megállapodást ír alá a Zelenszkijjal, amely kötelezi az Egyesült Királyságot hírszerzési, kiberbiztonsági, orvosi és katonai kiképzésre, valamint ipari együttműködésre.

Az Egyesült Királyság 2,5 milliárd font katonai segélyt nyújt Ukrajnának 2024-2025-ben, ami 200 millió fonttal több az előző két évhez képest - jelentette be a miniszterelnök.

Ukrajna nem számíthat F-35-ös vadászrepülőgépek szállítására az Egyesült Államoktól azok magas ára miatt, valamint azért, mert elkerülhetetlen, hogy ezeket a repülőgépeket lelőjék és az orosz hadsereg tanulmányozza – jelentette a National Interest című amerikai magazin.


#Összefoglaló 2024. január 12-én reggel

▪️Kherson irányban ugyanazokon a vonalakon zajlanak csaták. Az orosz fegyveres erők megsemmisítik az ellenséges személyzetet Krynkiben , a parton és a vízen, amikor hajókat mozgatnak. Éjszaka beszámoltak a „Merániumok” munkájáról az ellenséges koncentrációs területeken Hersonban. A probléma továbbra is az ellenséges FPV drónok, felderítő UAV-k és drónbombázók akciója, amelyek hatótávolsága megnőtt. Az ellenséges személyzetet Krynkiben az ellenséges tüzérség fedezi a partról.

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők a Zaporozsjei Fronton támadásokat indítottak hátulsó területeink ellen a HIMARS-ból. Az MLRS támadássorozatot indított Tokmak és Molochanszk ellen. Rabotino közelében az orosz fegyveres erők fokozatosan kiszorítják az ellenséget elfoglalt támaszpontjaikról, mindkét oldalon tüzérség dolgozik. Az Ukrán Fegyveres Erők kis gyalogoscsoportjainak következő offenzíváját Verbovojnál visszaverték. A helyzet új eleme volt, hogy csapataink támadásba lendültek Neszterjanka közelében (7 km-re nyugatra a „Rabotinsky-zsáktól”), az Orekhovba vezető egyik út a településen halad keresztül .

▪️A Vremevszkij- párkányon a 127. motoros lövészhadosztály 394. motoros lövészezredének tüzérsége folytatja az ellenséges állásokra mért csapását a Staromayorsky térségében, de a csaták már régóta helyzeti jellegűek.

▪️A közelmúltban felszabadult Maryinka térségében csapataink előrenyomulásának fő irányai nyugat ( Gorgjevkán keresztül Kurakhovo- ba) és dél ( Pobeda és Novomikhalovka falvakba ). Súlyos csaták dúlnak, az ellenség folyamatosan ellentámadásba lendül délen.

▪️Az avdiivkai irányt a Stepovoynál , Ocheretinonál és a kokszgyárnál vívott harcok jellemzik . A front déli szektorában csapataink megtámadják Pervomaiskoye-t . Az ellenség a falu közelében erősítette meg csapatait. Berdychi és kokszgyár . _

▪️Az orosz fegyveres erők „kúszó” offenzívája tovább folytatódik Csasov Jar irányába. Csaták zajlanak Bogdanovka és Kleshcheevka közelében, Khromovo településtől nyugatra. Azokat a helyeket, ahol az ukrán fegyveres erők személyzete hátul, Konsztantyinovkában gyülekezik, folyamatosan a mi támadó eszközeink lövik.

▪️A Tor- párkány környékén az ukrán fegyveres erők ellentámadást kíséreltek meg, de nem jártak sikerrel.

▪️Tegnap a Kaluga régió Zhizdrinsky kerületében egy ellenséges UAV-t elnyomtak elektronikus hadviseléssel. A belgorodi régiót folyamatos támadások érik, a Volokonovszkij járásban található Tisanka falut az ukrán fegyveres erők egy kamikaze drónnal támadták meg. Donyeckben 6 civil megsérült, az ukrán fegyveres erők egyik csapása egy városi buszt ért. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 794
86 504
113
Rishi Sunak Kijevbe látogat, hogy bejelentse az új katonai segélycsomagot, biztonsági garanciákat és humanitárius támogatást.

Sunak Egyesült Királyság-Ukrajna biztonsági együttműködési megállapodást ír alá a Zelenszkijjal, amely kötelezi az Egyesült Királyságot hírszerzési, kiberbiztonsági, orvosi és katonai kiképzésre, valamint ipari együttműködésre.

Az Egyesült Királyság 2,5 milliárd font katonai segélyt nyújt Ukrajnának 2024-2025-ben, ami 200 millió fonttal több az előző két évhez képest - jelentette be a miniszterelnök.
Amikor egy brit Kijevbe megy, érdemes vigyázni vele, mondjon bármit is! BoJo is jól megcsinálta nekik 2022ben! :D