A megosztást követően lett 2 szabad percem és tudtam volna posztolni a forrást, de a korlátozás miatt nem tehettem meg. Szerintem elég korrekt módon felvezettem az anyagot, holott bedobhattam volna csak úgy copy-paste stílusban is.
És igen... Az eredeti cikk kommentjei alatt azért látszik, hogy nem teljes a sötétség a "fejlett nyugati demokráciák" polgárai körében!
Egyrészt 5 perc van rá, másrészt a hsz elkülédse előtt is be lehet tenni a forrást.
Nem kell személyesnek venned, de ha végignézed az elmált mondjuk 0 oldalt gyakoribb ha nincs linkelés mint amikor van.Tarzan!
Ez igazságtalan állítás. Néha előfordul, hogy elmarad a forrásmegjelölés, de túlnyomó többségében vagy a felvezető szövegben vagy link bemásolása révén megvan a forrásmegjelölés.
A legkényelmesebb a link bemásolása, arra csak rá kell kattintani, és megnyílik. A felvezető szövegben történő forrásmegjelölés kicsit macerásabb, ott több lépésben lehet eljutni a forráshoz.
Szeretnélek megnyugtatni: Én 6-8 csatornát követek, a fontos hírek mindegyiken megjelennek, tehát megerősítik egymást. Kevés olyan hírt raknak be a kommentelő társak, amelyet valamelyik csatornán már nem olvastam volna. Biztosan állíthatom, hogy 99%-ban "nem saját gyártású" híreket kapunk. Azt nem írom, hogy teljesen igazak, mert ezt nem lehet teljes bizonyossággal ellenőrizni.
Azt is nagy valószínűséggel meg tudom mondani, hogy a magyar oldalak szinte mindegyike külföldi források alapján dolgozik, meg is jelölik honnan.
A külföldi tudósítók nem rohangálnak a háborús helyszíneken, nagyon ritkán merészkednek a frontvonalra. Legfeljebb Bucsába mennek el! Bizony, akik a frontvonalhoz mennek, azok életveszélyben vannak, ahogy néhány eset ezt mutatta. Még egyéb eszközökkel (műholdak, felderítő repülőgépek) kapunk néha információt, de érthető okből, ez csekély része a híreknek.
ON
Tarjányi
Kis-Benedek