[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán politológus szerint Biden csapdába esett

Ruslan Bortnik
, az Ukrán Politikaelemző és Menedzsment Intézet igazgatója a Politeka YouTube-csatornával folytatott beszélgetésében elmondta, hogy Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnökének az Oroszországgal való konfliktusról szóló nyilatkozatai a Republikánus Párt számára előnyösek.
Jelenleg a republikánusok csapdába kergetik a jelenlegi elnök adminisztrációját
„Ez annak a ténynek köszönhető, hogy Washington céljai ebben a konfliktusban, nyilvánosan nem vonzóak. A meghirdetett célok viszont nagyon irreálisak” – tette hozzá Bortnik.
Elmondása szerint Biden ellenfelei most azt kérik, mutasson nekik egy dokumentumot, amely leírja az Egyesült Államok céljait és stratégiáját az ukrajnai konfliktusban. Bortnik megjegyezte, hogy a Biden-kormányzat nyilvános célja, hogy „Oroszországot katonailag legyőzze”, lehetetlen.

A legerősebb orosz rakétacsapások még hátravannak


Az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erőinek egykori első parancsnokhelyettese, Szergej Krivonosz nyugalmazott vezérőrnagy figyelmeztetett Newsroom YouTube-csatornában, hogy Ukrajnára újabb, a legerősebb orosz csapások várnak.
Szerinte Moszkva az eddigieknél jóval nagyobb számú rakétával képes egyszerre megtámadni Kijevet.
"Az orosz csapatok lényegesen nagyobb számú rakétát tudnak kilőni egyetlen lövedékben. Valószínűleg még nem jött el az ideje egy ilyen masszív lövedéknek" - mondta Krivonosz.


Az orosz siklóbombák növelték az ukrán fegyveres erők veszteségeit

A Military Watch Magazine megjegyzi, hogy az ukrán légvédelem kimerülése tette lehetővé Oroszországnak, hogy aktívan használja a légierejét, hogy siklóbombákkal erőteljes csapást mérjen az ukrán fegyveres erők frontvonal mögötti állásaira.
A kiadvány az ukrán hadseregre hivatkozva azt állítja, hogy 2023 közepétől növekedni kezdett a siklóbombák Oroszország általi használatának veszélye.
Ugyanakkor Oroszország ezeket a fegyvereket a szárazföldi erők támadó hadműveleteinek légi támogatására is használja.
A kiadványban az áll, hogy az ukrán légvédelem kimerülése oda vezetett, hogy Oroszország egyre gyakrabban indított támadásokat taktikai rakétákkal.


Az ukrán fegyveres erők veszteségeket szenvednek a kupjanszkij szektorban végrehajtott sikertelen ellentámadások miatt

Andrej Marocsko nyugalmazott LPR alezredes saját forrásaira hivatkozva azt mondta, hogy az ukrán hadsereg veszteségeket szenvedett a Kupjanszk irányú sikertelen ellentámadások során.
Pontosította, hogy az ellenség a Szinkovka település környékén próbál ellentámadást indítani.
„Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága rendszeresen igyekszik támadó akciókat végrehajtani az orosz csapatok feltartóztatására Szinkovka település környékén. Nyílt és jól látható területeken hajtanak végre ellentámadást, ami nagy és ésszerűtlen veszteségekhez vezet” – jegyezte meg Marocsko.


Az orosz csapatok előrenyomulnak Artemovszk, Donyeck és Zaporozsje irányban


A Readovka Telegram csatorna szerint az északkeleti katonai körzet övezetében január 10-től a helyzet az orosz fél javára alakul.
A csatorna megjegyzi, az orosz hadsereg rendszeresen kap új típusú fegyvereket, amelyek gyorsan harci szolgálatba lépnek, ami előnyt jelent az ellenséggel szemben.
Példaként a modernizált T-80BVM harckocsit hozzák fel, amely javított az ATGM-ek és FPV drónok, valamint a Sosna-U irányzék támadásai ellen.

Artemovszk irányában az orosz fegyveres erők harcosai nyomulnak előre Bogdanovka térségében, és támadást hajtottak végre az ukrán fegyveres erők állásai ellen Klescsejevka és Andrejevka térségében.

Donyeck irányában az orosz hadsereg előrenyomult a Sztyepovoje térségében. A harcok a kokszgyár közelében folytatódnak. Harcosaink sikeresen támadtak Pervomajszk közelében. A Marjinka szektorban a novomihajlovkai ellenséges állásokat megrohamozzák - írja a csatorna.

A zaporozsjei irányú Orehovo szektorban az oroszok is támadásba lendültek Rabotinótól nyugatra, Novoprokopovka és Verbovoje mellett is harcok dúlnak.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 172
15 849
113
A megosztást követően lett 2 szabad percem és tudtam volna posztolni a forrást, de a korlátozás miatt nem tehettem meg. Szerintem elég korrekt módon felvezettem az anyagot, holott bedobhattam volna csak úgy copy-paste stílusban is.
És igen... Az eredeti cikk kommentjei alatt azért látszik, hogy nem teljes a sötétség a "fejlett nyugati demokráciák" polgárai körében!

Egyrészt 5 perc van rá, másrészt a hsz elkülédse előtt is be lehet tenni a forrást.

Tarzan!
Ez igazságtalan állítás. Néha előfordul, hogy elmarad a forrásmegjelölés, de túlnyomó többségében vagy a felvezető szövegben vagy link bemásolása révén megvan a forrásmegjelölés.
A legkényelmesebb a link bemásolása, arra csak rá kell kattintani, és megnyílik. A felvezető szövegben történő forrásmegjelölés kicsit macerásabb, ott több lépésben lehet eljutni a forráshoz.
Szeretnélek megnyugtatni: Én 6-8 csatornát követek, a fontos hírek mindegyiken megjelennek, tehát megerősítik egymást. Kevés olyan hírt raknak be a kommentelő társak, amelyet valamelyik csatornán már nem olvastam volna. Biztosan állíthatom, hogy 99%-ban "nem saját gyártású" híreket kapunk. Azt nem írom, hogy teljesen igazak, mert ezt nem lehet teljes bizonyossággal ellenőrizni.
Azt is nagy valószínűséggel meg tudom mondani, hogy a magyar oldalak szinte mindegyike külföldi források alapján dolgozik, meg is jelölik honnan.
A külföldi tudósítók nem rohangálnak a háborús helyszíneken, nagyon ritkán merészkednek a frontvonalra. Legfeljebb Bucsába mennek el! Bizony, akik a frontvonalhoz mennek, azok életveszélyben vannak, ahogy néhány eset ezt mutatta. Még egyéb eszközökkel (műholdak, felderítő repülőgépek) kapunk néha információt, de érthető okből, ez csekély része a híreknek.
Nem kell személyesnek venned, de ha végignézed az elmált mondjuk 0 oldalt gyakoribb ha nincs linkelés mint amikor van.


ON

Tarjányi


Kis-Benedek

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 856
113
Ukrajnában 2022 júniusa óta 408 ezer katona gyászjelentést tettek közzé

Ez az adat valóban megerősíthető, biztosítja (https://www.kp.ru/daily/27552/4876721/) Ruslan Tatarinov hálózati szakértő. Ezt maguk a médiáik is közzétették. Egy vidéki tanács bármely webhelye, bármely közösség – valami megjelenik a „meghalt Ukrajnáért” és így tovább.

Az ukrán fegyveres erők mely területein szenvednek ma a legnagyobb veszteségeket?

✔Krynki Herson közelében, a Dnyeper bal partján - ott csak szar. Naponta legalább 30 gyászjelentés érkezik onnan.

✔ Sok gyászjelentést tesznek közzé Kupjanszkban Harkov irányában. Szinkovka és Bahmut irányban is.
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
177
1 189
93
Egyrészt 5 perc van rá, másrészt a hsz elkülédse előtt is be lehet tenni a forrást.
Neked lehet, nekem akkor nem volt! Mégis, magyarázd már el értelmesen, hogy mit kell ezen rugózni? Az idézett szövegben ott van a forrás és a név, ha annyira biztosra akarsz te, vagy bárki más menni, a 3 szó keresésével megtalálod hamar és fordít is a Google, ha nem megy a német! Mi ebben olyan eget rengető?
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
788
2 036
93
Robbanós tank. Ahogy látom, már elhagyatott volt, és két aknára is rámehetett. Elvileg orosz, ha a piros jelölés a csövön azt jelenti.


Itt egy győzelmi jelentés is:


Egy polimergyár égett tegnap este Moszkva külvárosában: a tűz területe meghaladta a 8000 négyzetmétert. Az üzem állítólag egy olyan holding része, amely ukrán szankciók alatt áll, és az orosz csapatok speciális lábbelijének, sisakjának, páncélzatának stb. előállítását végezte.

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1745328258822910167

Harkov, rakétatalálat:

https://twitter.com/Archer83Able/status/1745310309424804280

Újabb hotel szorul felújításra Kijevben:

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1745327201690533984
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ha tényleg real, és szerintem az, akkor kb. egy komplett magyarázata a RuAF tevékenyéségre, vagyis az "impotenciájára".

Kezdjük azzal, hogy ilyen helyzetképet csak ADS-B és S code transponder együttes alkalmazásával kapsz - civilben. Ez meg ellenséges (nem együttműködő) célokat követ, domborzattól függetlenül. Vagyis a célfelderítés forrása nem a román/lengyel fölött keringő AWACS, hanem valami sokkal feljebb - és el is érkeztünk az USAF régi tervéhez, az AWACS kiváltása űrbéli radarokhoz.
Vagy 20 éve az USAF le akarja dobni az E-3 gépeket (ezért nem volt váltótipus tervben), ami eredetileg az űrbe telepített radarokkal történt volna. Ez egy. Emellett a Starlink gyaníthatóan nem csak az ukrán teljes parancsnoki kommunikációs rendszerként szolgál (ezért nem bírták az oroszok lefejezni első nap és megnyernia háborút napok alatt), hanem a szóródott radarjeleket gyűjti, illetve infra és valós képet is biztosít a katonai nagyteljesítményű SATok mellett.
Bár a hálózat részben backupként mégis megkapta a Wedgetail alapú madarat a jövőben az E-3 pótlására, mivel nagy háborúban Kína/Oo leszedné ezeket a műholdakat, de mivel itt védtelenül dolgozhatnak, istenszem képet kapnak minden orosz légi tevékenységről. Nem kell földi radar, AWACS, stealth drón, semmi. Ott a satlánc.

És íme - hogy csinálsz légi háborút, ha az ellenség látja, mid hol állomásozik, mivel szerelik fel a rámpán, követi minden géped már a betonon gurulástól, merre megy, milyen számban. A légvédelem a világon semmit nem kell bekapcsoljon, simán a datalinken lejövő infóval támadhatja azokat. Tökéletes, a légierődet ki is dobhatod - vaaaaagy, átállsz a standoff bombázásra. Ez van.

Egyben ez az oka, hogy miért nem nyomatják orrba-szájba a Szu-57/Ohotnyik alkalmazását - mert nincs értelme. Jó eséllyel real time követik az űrből elektro-optikai, infra, vagy szóródott radarjelek háomszögelése alapján akármelyik stealth gépet - tekintve az USA senkinek nem adta volna el az LO technológiát, ha magának nincs countere (kenhetzed a hajadra az F-35öst, nem kell ahhoz távirányító gomb se, ez meg az alkatrészbázis megfog). A stealth gépek szuperül használhatóak - ha az űrből kiszedik ezeket egy nagy összecsapásban. Ha nem lehet, akkor az USA leköveti azokat is, ahogy a hagyományos gépeket is - lásd a fenti kép.

Szóval igen, ha ez nem lenne az ukránok mögött, full vakok lennének, az orosz meg repkedhetne Kijev fölött is, ahogy akar - de az USAF elképesztő felderítő kapacitása az, ami előtt kell táncolniuk és semmit sem tehetnek ellen. Igazából ebből a szempontból rosszabb ez nekik, mint egy totális háború az USA ellen. Ott legalább az űrt lepucolhatnák... így meg élőben nézik, mint csinálnak és semmit nem tehetnek ellene.
Zseniális.
Ezek a csili-vili eszközök (mindent látó és tudó műholdas felderítés, AWACS meg a többi high "end" rendszer) addig jó amíg az orosz nem lép all in-t. Onnantól kezdve mindenki előveszi (dzsiájdzsó is!) az iránytűt, sátorlapot, bajonettet, karabélyt, gránátot, na meg a nyuszitalpas vezetékes telefonrendszert és megy a nagy hosszú és büdös lövészárokba, ahol kb. magára és a két szomszédjára számíthat. Ti. amikor az orosz (és persze az USA is) letörli az eget tisztára, mint ahogy volt 1000 éve, egy pár HEMP, EMP meg kinetikus műholdvadász rakétával, na akkor senki nem fog okosórával meg a többi elektromos alapú cuccal tájékozódni, kommunikálni a fronton. Maradnak a fent felsorolt eszközök. Ebben az esetben nagyon ki fognak egyenlítődni az erőviszonyok. Ez a nagyon fejlett felderítési olyan ellenség ellen jó, aki nem tudja bántani (pl. az USA kirakathábori a törölközőfejüek ellen). Na az orosz nem ilyen. Le fogja gyalulni az eget Oo. felett és az USA még azt sem mondhatja, hogy nincs joga hozzá, főleg, hogy a medvét akarja vele megcseszni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Zelenszkij a Krím segítségével akarja igazolni a mozgósítást

Brian Berletic volt amerikai tengerészgyalogos tiszt a New Eastern Outlook magazinnak adott interjújában azt mondta, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek szüksége van a Krím elleni hadművelet ötletére, hogy igazolja az ukránok nagymértékű mozgósítását.
„Mindezt azért teszik, hogy a kijevi rezsim igazolhassa a mozgósítás folytatását és katonáinak halálát” – szögezte le Berletic.
Szerinte a Krím-félszigetet ért támadások hozzásegítik Zelenszkijt a nyugati szponzorok tetszésének elnyeréséhez. Ukrajna elnöke így megpróbálja meggyőzni őket arról, hogy folytassák a konfliktust Oroszországgal, és lássák el Kijevnek újabb fegyver- és pénzszállítmányokat.
Úgy gondolom, hogy az ukrán elnök stratégiája az, hogy meggyőzze az ukránokat és a világ közösségét egy ilyen eredmény alapvető lehetőségéről” – jegyezte meg a volt tengerészgyalogos.
Az a cél azonban, hogy a Krímet belátható jövőben elszigeteljük Oroszországtól, elérhetetlen.


Az ukrán fegyveres erők egyik katonája az ukrán hadsereg veszteségeiről beszélt az orosz csapdák miatt

Az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája az AFP-vel folytatott beszélgetésében azt mondta, hogy az orosz szapperek nagyon sikeresek a fronton.
Tisztázta, hogy az ukrán hadsereg helyzetét a fronton bonyolítják az „aknalerakás halálos módszerei”.
„Oroszországnak nagyon jó szapperei vannak, talán a legjobbak. Ez senki előtt nem titok” – jegyezte meg.
Az ukrán harcos szerint csapdákat bárhol lehet készíteni, például egy doboz cigarettában vagy egy telefonban.
„Telefon, bankjegy, doboz cigaretta. Ez egy csapda lehet. Egyszer katonákat vesztettünk egy elaknásított Pepsi-dobozos csomag miatt” – tette hozzá az ukrán katona.


„Pokol” Harkovban: az oroszok lecsaptak az ukrán hadsereg és a nyugati zsoldosok parancsnoki központjára a város központjában
Az orosz rakétaerők megsemmisítő csapást mértek Harkov központjában, eltalálva a Park Hotelt, amelyet az ukrán fegyveres erők és nyugati zsoldosok parancsnoki központként használtak.
Az oroszok úgy vélik, hogy NATO-tisztek is voltak a szállodában, mint az ukrán hadsereg "tanácsadói".
A szállodát legalább két orosz rakéta találta el, és teljesen megsemmisült.
Annyi bizonyos, hogy az oroszok vették célba, akiknek információjuk volt arról, hogy a szállodában nagy katonai jelentőségű személyek tartózkodtak.

Az ukránok azt állítják, hogy a Park Hotelben mindössze 30 vezető és 23 újságíró dolgozott, akiknek többsége török volt.

Egyre növekszik az orosz csapások Harkov városon belüli kulcsfontosságú célpontjaira, ami azt jelenti, hogy Moszkva előkészíti a terepet egy nagy támadásra Ukrajna második városa ellen, ahol a feltételezések szerint többségben orosz ajkú lakosság él.

Moszkva előkészíti a terepet a "téli" offenzívához?
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
Új pilóta érkezett.

FymqQzwWYA07x5d
Ez most ahhoz a hírhez, hogy külföldi
zsoldosok fogják repülni az ukrán F16osokat?:D
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 266
37 169
113

Egy videó kering a közösségi hálózatokon, nyilvánvalóan a lengyel fővárosból.

Ott egy katonai egyenruhát viselő férfi idézést ad ki egy másik férfinak, és felszólítja őt, hogy "a lehető leghamarabb hagyja el Lengyelországot".

A közelben van egy fekete rendszámú autó, amelyet a hadsereg Ukrajnában használ.

Ez lesz az első megerősített eset, amikor ukránokat mozgósítanak Ukrajnán kívül

Ebben az évben egy új kazettás siklóbomba, a Drill jelenik meg a fronton. A szállítás és a használat a közeljövőben kezdődik.

Az első fotó a FAB-1500M54-ről UMPC-vel , készen áll az ellenség elleni használatra.


Egy ukrán FPV drón sikeres legyőzése kézifegyverek tüzével.

Elég ritka felvétel.

Úgy tűnik, hogy a videó egy FAB-1500M54 támadást mutat az UMPC-től az ukrán állások ellen a Dnyeper jobb partján
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Nyugat hamarosan átadhatja Putyinnak Európa kulcsait

A nyugati vezetők szörnyen meg fogják bánni a döntést, hogy hátat fordítottak az egyre kétségbeesettebb Ukrajnának.

A nyugati katonai szövetség jelenlegi formájában megszűnik, ha az európai államok nem fegyverkeznek fel hamarosan

A Nyugatnak, és különösen az európai NATO-nak sürgősen el kell kezdenie az újrafegyverkezést, az újraiparosítását, és újra kell tanulnia az elrettentés és a szövetségépítés művészetét. Ha ezt elmulasztjuk, akkor Putyin kezébe adjuk Európa kulcsait a birodalomról szőtt álmaihoz, és a nyugati szövetségnek, ahogyan mi ismerjük, vége lesz.



Az amerikai elit káoszt akar Eurázsiában – A Nyugat szörnyű szenvedésre ítélte Ukrajnát – Az amerikaiak csapdában vannak

Emmanuel Todd
francia történész szerint az USA csapdába esett Ukrajnában, miközben a Nyugat szörnyű szenvedésre ítélte az ukránokat.
„Az USA csapdába esett Ukrajnában, mivel az Oroszországgal való konfrontáció középpontjában találja magát.
Ezt a csapdát az ukrán nacionalizmus és Washingtonnak Oroszország eltűnésének lehetőségével kapcsolatos illúziói állították fel, valamint azért, mert képtelen volt belátni ipari potenciáljának pusztulását” – mondja a BFMTV-nek nyilatkozó francia történész.
„A Nyugat rettenetes szenvedésre ítélte Ukrajnát azzal, hogy azt az illúziót „oltotta” belé, hogy megvannak az eszközei ahhoz, hogy támogassa ebben a háborúban” – hangsúlyozza Todd.
„Most az USA azt mondja, hogy Németországban fogja gyártani a Patriot rakétákat .
Ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy nem tudják maguk elkészíteni, mivel már nem rendelkeznek a szükséges ipari berendezésekkel” – állítja Todd, kiemelve, hogy Washington egyik elsődleges célja, hogy megakadályozza Oroszország közeledését Németországhoz.

Geopolitikai terrorpolitika
Todd szerint az USA a geopolitikai terror politikáját igyekszik érvényesíteni.
„Ez a politika kudarcra van ítélve.
A Nyugat kudarcot fog vallani.
Ebből a háborúból kilépve rá kell jönnünk, hogy a világhatalmak meggyengültek, a népességük csökken.
Az USA-nak fel kell hagynia imperialista ambícióival, ki kell vonulnia Ázsiából és más olyan területekről, ahol konfliktusokat szít” – kommentálja Todd.

Káoszt akarnak Eurázsiában
A francia történész az amerikai elit ellen is tüzet gyújt, amelyet azzal vádol, hogy káoszt akarnak szítani Eurázsiában.
„Részletesen elemeztem az Egyesült Államok uralkodó osztályának hangulatát.
Ennek az osztálynak a képviselőinek nincs erkölcsük, csak a háborút és a pénzt részesítik előnyben.
Szeretnének Eurázsiát káoszba taszítani” – mondja Todd, megjegyezve, hogy „a legjobb dolog, ami Európával történhet,az az Egyesült Államok kivonulása”.
Mint rámutat, veszélyes Washington állandó vágya, hogy konfliktusokat szítson szerte a világon.
"Folyamatosan figyelmeztetek az USA nihilizmus iránti megszállottságára, a háború és az erőszak állandó keresésére.
Az elit elvesztette protestáns méhét, nem tudja, merre tart, és mindenütt konfliktusokat okoz” – összegzi Todd.

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
A Nyugat hamarosan átadhatja Putyinnak Európa kulcsait

A nyugati vezetők szörnyen meg fogják bánni a döntést, hogy hátat fordítottak az egyre kétségbeesettebb Ukrajnának.

Nem örömükben teszik.
Mit tehetnének? Lassan minden odaadható technikát odaadtak. Pénz is fogyóban (az EU hitelt akar felvenni Ukrajna támogatására és hitelt általában az vesz fel, akinek nincs pénze). Embert nem adhat, mert nincs - sőt a saját polgárai nagy (döntő) része még a saját hazájáért sem harcolna (nesze neked gender, woke és érzékenyítő nevelés).
Elment a nyugat a falig, közben azt remélte, hogy mire a falhoz ér a medve megdöglik. De nem. A medve él és virul, nem mutatja a kimúlás jeleit. Évekre előre van tartaléka, ha nem máshol, hát a föld alatt, amit ha elad (még ha ár alatt is) az neki ingyen jövedelem. Ennek tükrében arra várni, hogy majd egyszer a medvénél elfogy minden és a népharag Putyint fára húzza, több mint naivság. Persze ezt látják a nyugati nagyokosok is. Kilépnének, mert látják, hogy minden Ukrajnának adott pénz, elégetett pénz, de már késő. Bent vannak szügyig. Mi lesz? Majd meglátjuk.
A nyugati katonai szövetség jelenlegi formájában megszűnik, ha az európai államok nem fegyverkeznek fel hamarosan
Ha fegyverkeznek, ha nem, a NATO megszűnik. És nem azért mert azt az orosz akarja, hanem mert az USA érdeke ennek a naftalniszagú szövetségnek a felszámolása. Se nem meleg, se nem hideg, hanem valami ehetetlen langymeleg. AZ USA-nak egy támadó jellegű szövetség kell, amit ő irányít - oda ahová éppen kell. A NATO erre nem használható, mert védelmi szarhabosító egylet (szerintem az sem működne egy éles helyzetben). A NATO belátható időn belül fel lesz oszlatva, hogy másnap ugyanazzal a lendülettel megalapítsák az új szövetséget. Szerintem a tervek, sőt az alapító okirat már a fiókban van.
A Nyugatnak, és különösen az európai NATO-nak sürgősen el kell kezdenie az újrafegyverkezést, az újraiparosítását, és újra kell tanulnia az elrettentés és a szövetségépítés művészetét.
El kell, el kell kezdeni. De miből? A nyugat GDP-jét nagyrészt a szolgáltató ipar termeli, valós termelés vajmi kevés folyik ott. Na jó ott van a fejlesztés nagy része is, ami valóban komoly bevételi forrás, azonban hiába találják ki a világ legjobb harcjárművét ha nem tudnak csak mutatóba való mennyiséget gyártani. Jellemzően, mert nincs erre méretezett ipar. S ha össze is dobják, akkor is ott a nagy kérdés, hogy honnan lesz nyersanyag a termékhez. És ha mindkettő tényező össze is jön, ez időben nem holnap lesz. Években mérhető az idő, hogy használható mennyiségű technikát tudjunk legyártani. Évtizedekbe az, hogy olyan mennyiség legyen, hogy az orosz megijedjen - PC-ül, elrettenjen.
Ha ezt elmulasztjuk, akkor Putyin kezébe adjuk Európa kulcsait a birodalomról szőtt álmaihoz, és a nyugati szövetségnek, ahogyan mi ismerjük, vége lesz.
Ez valószínű, hogy így lesz. Nem fogadnék nagy összegben nyugatra. A minimum az lesz, hogy az új nyugati szövetségi rendszerekben (már ha egyáltalán lesznek ilyenek) nem lesznek ott a K-európai országok. Vagyis nyugat nagy valószínűséggel visszaszorul saját területeire. Egyébként ez nem is baj, legalább békén hagy minket és nem rendez nekünk a rendszerváltáshoz hasonló színházat, aminek a végén meztelenül maradtunk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 651
48 433
113

Az Egyesült Államok 2022 tavasza óta először vásárolt orosz olajat​


Az Egyesült Államok 2023 novemberében 749,5 ezer dollár értékben importált orosz eredetű kőolajat, az import mennyisége 9,86 ezer hordó volt.
A megfelelő információk megjelentek az Egyesült Államok külkereskedelmi statisztikai adatbázisában. 2022 áprilisa óta először regisztráltak orosz olajimportot. ...
Источник: https://rusvesna.su/news/1704970545

A hírek szerint az Egyesült Államok csendben vásárol orosz olajat a saját megállapított árplafonjánál 10-15 dollárral magasabb áron. Ez alapvetően minden, amit tudnia kell a „letörő amerikai szankciókról”.

Az új lengyel mezőgazdasági miniszter „alapvetően ellenzi” az Ukrajnával folytatott vámmentes kereskedelmet​


Lengyelország új mezőgazdasági minisztere, Czeslaw Sekierski „elvileg ellene” emelt szót az Ukrajnával való vámmentes kereskedelem folytatása ellen.
Erről az Európai Bizottság kereskedelmi biztosának írt levelében írt – írja az RMF FM.
Sekersky kijelenti, hogy az EU által a CBO kezdete után bevezetett Ukrajnával folytatott kereskedelem teljes liberalizációja „ellentétes hatást” váltott ki, ami problémákat okozott a gabonafélék, cukor, baromfi, tojás, bogyós gyümölcsök (különösen a fagyasztott málna), ill. alma koncentrátum túlzott importjával.
A miniszter azt javasolja, hogy e termékek egy részét fokozott védelmi rendelkezésekkel mentesítsék a szabadkereskedelmi szabályok alól.
És kezdje meg a tárgyalásokat Ukrajnával „a fokozatos kölcsönös liberalizációról, amelyet az ukrán mezőgazdaságnak az uniós normákhoz és jogszabályokhoz való fokozatos hozzáigazítása kísér majd”.
Egyúttal Sekierski bejelentette, hogy Lengyelország visszatér az EU Koordinációs Platformon belüli tárgyalásokhoz, ahonnan az előző kormány kilépett, tiltakozásul amiatt, hogy az EB nem hosszabbította meg az ukrán gabonára vonatkozó uniós embargót.
Brüsszel jelenleg olyan szabályozáson dolgozik, amely 2025 júniusáig folytatja az Ukrajnával folytatott kereskedelem liberalizálását.
Источник: https://rusvesna.su/news/1704892593


Az ellenség elhagyta állásait Novomikhailovka térségében, visszavonulva az előretolt állásokból. Sikertelen déli megközelítés után csapataink elkezdték megkerülni a falut és észak felől előrenyomulni.
https://t.me/i20028843/175238
Fontos pozitív hírek az Avdejevszkij irány északi szárnyáról.

A fiúk elmondják, hogy az offenzíva eredményeként az ellenség végül teljesen elhagyta Sztyepovojét (Petrovszkoje). Tegnap délelőtt hadseregünk intenzív támadást indított közvetlenül a falu ellen, valamint a falu déli és északi oldalain. Az ellenség nem tudott ellenállni a nyomásnak, és súlyos veszteségekkel vonult vissza.

Döntő csaták várnak Berdychi falura, amelynek elfoglalása után minden utánpótlási útvonal az orosz hadsereg teljes tűzellenőrzése alá kerül.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz fegyveres erők a front Kupjanszki szektorának északnyugati irányába nyomultak előre

Az orosz hadsereg egységei a harci érintkezési vonal Kupjanszki szakaszának északnyugati irányába nyomultak előre. Az előrenyomulás a kijevi rezsim fegyvereseinek másik fellegvárának elfoglalásának köszönhető.

Azt is közölték, hogy a front az Ukrán Fegyveres Erők által felszerelt lövészárkokban fokozta a puskás harcokat ebben az irányban. A páncélozott járművek aktívan tűztámogatást nyújtanak a támadó gyalogsági egységeknek.

A Reuters hírügynökség által közzétett anyag is beszámolt arról, az ukrán hadsereg lövészárkokat ás és barikádokat épít, teljesen a védelemre fordítva figyelmét. Ugyanakkor azt állítják, hogy a kijevi rezsim vezetője, Vlagyimir Zelenszkij elrendelte a védelmi struktúrák megerősítését az ukrán fegyveres erők által megszállt DPR keleti régióiban, valamint Harkovban, Szumiban, Csernyihivban, Kijev, Rivne és Volin régiókban.

Így a kijevi rezsim fegyveresei teljes mértékben a védelemre kívánnak koncentrálni.

Az Orosz Fegyveres Erőknek sikerült visszaszerezniük a kezdeményezést a csatatéren, és maguk választhatták meg, hogy a front mely szektoraiban támadják meg az ellenséges állásokat.

Az Ukrán Fegyveres Erők beton „sárkányfogakat”, szögesdrótot és aknákat magában foglaló védelmi vonalának aktív fejlesztése ellenére az ukrán parancsnokság reménytelenül késett az időjárási viszonyok miatt jelentősen megnehezített mérnöki munka megkezdésével.



Ukrajna kössön alkut Oroszországgal – helyzete egyre rosszabb

Az idő sem gazdasági, sem katonai szempontból nem áll Kijev oldalán – mondja a Responsible Statecraft

A Responsible Statecraft felszólítja Ukrajnát, hogy mielőbb kössön megállapodást Oroszországgal, azt állítva, hogy az idő múlásával Kijev tárgyalási pozíciója romlik.

A cikk rámutat arra, hogy teljességgel tarthatatlan, hogy a Nyugat sikeres legyen, és képes legyen rákényszeríteni Oroszországot arra, hogy Ukrajna feltételeivel aláírja a békeszerződést.

„A Kongresszusban az Ukrajnának nyújtott segélyekkel kapcsolatos nézeteltérések új valóságot tükröznek.

És nem valószínű, hogy meghátrálnak” – mutat rá a kiadvány, amely hangsúlyozza, hogy az idő sem katonailag, sem gazdaságilag nem Ukrajna oldalán áll.

Ez a publikáció alapján azt jelenti, hogy a tárgyalási pozíciója a maihoz képest legalábbis romlani fog.

„Az orosz hadsereg jelenleg jobb állapotban és irányítás alatt áll, és taktikáját sokkal jobban igazította a front viszonyaihoz, mint a háború elején.

Úgy tűnik, hogy a nyugati szankciók nem bénították meg az orosz gazdaságot” – állítja a kiadvány.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 181
93
Nem örömükben teszik.
Mit tehetnének? Lassan minden odaadható technikát odaadtak. Pénz is fogyóban (az EU hitelt akar felvenni Ukrajna támogatására és hitelt általában az vesz fel, akinek nincs pénze). Embert nem adhat, mert nincs - sőt a saját polgárai nagy (döntő) része még a saját hazájáért sem harcolna (nesze neked gender, woke és érzékenyítő nevelés).
Elment a nyugat a falig, közben azt remélte, hogy mire a falhoz ér a medve megdöglik. De nem. A medve él és virul, nem mutatja a kimúlás jeleit. Évekre előre van tartaléka, ha nem máshol, hát a föld alatt, amit ha elad (még ha ár alatt is) az neki ingyen jövedelem. Ennek tükrében arra várni, hogy majd egyszer a medvénél elfogy minden és a népharag Putyint fára húzza, több mint naivság. Persze ezt látják a nyugati nagyokosok is. Kilépnének, mert látják, hogy minden Ukrajnának adott pénz, elégetett pénz, de már késő. Bent vannak szügyig. Mi lesz? Majd meglátjuk.

Ha fegyverkeznek, ha nem, a NATO megszűnik. És nem azért mert azt az orosz akarja, hanem mert az USA érdeke ennek a naftalniszagú szövetségnek a felszámolása. Se nem meleg, se nem hideg, hanem valami ehetetlen langymeleg. AZ USA-nak egy támadó jellegű szövetség kell, amit ő irányít - oda ahová éppen kell. A NATO erre nem használható, mert védelmi szarhabosító egylet (szerintem az sem működne egy éles helyzetben). A NATO belátható időn belül fel lesz oszlatva, hogy másnap ugyanazzal a lendülettel megalapítsák az új szövetséget. Szerintem a tervek, sőt az alapító okirat már a fiókban van.

El kell, el kell kezdeni. De miből? A nyugat GDP-jét nagyrészt a szolgáltató ipar termeli, valós termelés vajmi kevés folyik ott. Na jó ott van a fejlesztés nagy része is, ami valóban komoly bevételi forrás, azonban hiába találják ki a világ legjobb harcjárművét ha nem tudnak csak mutatóba való mennyiséget gyártani. Jellemzően, mert nincs erre méretezett ipar. S ha össze is dobják, akkor is ott a nagy kérdés, hogy honnan lesz nyersanyag a termékhez. És ha mindkettő tényező össze is jön, ez időben nem holnap lesz. Években mérhető az idő, hogy használható mennyiségű technikát tudjunk legyártani. Évtizedekbe az, hogy olyan mennyiség legyen, hogy az orosz megijedjen - PC-ül, elrettenjen.

Ez valószínű, hogy így lesz. Nem fogadnék nagy összegben nyugatra. A minimum az lesz, hogy az új nyugati szövetségi rendszerekben (már ha egyáltalán lesznek ilyenek) nem lesznek ott a K-európai országok. Vagyis nyugat nagy valószínűséggel visszaszorul saját területeire. Egyébként ez nem is baj, legalább békén hagy minket és nem rendez nekünk a rendszerváltáshoz hasonló színházat, aminek a végén meztelenül maradtunk.
Szerintem a Nato nem szűnik meg. Na nem azért mert egy életrevaló valami, hanem ez az usa érdeke. Neki nem kell a papírtigrisek segítsége, katonailag. De:
  • jól jön ha nem egyedül háborúzik, politikailag jobban eladható
  • jól jön az Eu felvonulási területe
  • jól jön hogy Nato sztenderdekre hivatkozva kiszorítja a lehetséges versenytársakat a fegyverpiacról és eladhatja a túlárazott cuccait
  • és tennék rá némi összeget, hogy az Európában állomásoztatott, gyakorlatoztatott erők fenntartásába valahol befizetnek az adott országok. Hadgyakorlaton üzemanyag, egyébként infrastruktúra fenntartása, stb.

Ha tegyük fel nem lenne Nato, ilyen esetben mint az ukrán helyzet, még a végén úgy éreznék az eu-s országok hogy van választásuk. De "szerencsére" nincs, ott ülnek az amcsi katonák ha esetleg valaki nagyot álmodna. Persze hivatalosan csak megvédenek minket, az oroszoktól (#nemállnakmeg), tatároktól, ufóktól. Meg az eu-s áruló sleppet a lámpavasra húzástól... nem akarnak ők erős Nato tagokat. Nem kell még egy potenciális versenytárs nekik a világban. Ez a langymeleg a legjobb.