[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 508
113
Megszólalt Aresztovics is.:

"Ez egy zseniális művelet, amelyet Zaluzsnij hajtott végre."

Arestovich is, mint kiderült, úgy véli, hogy a lezuhant repülőgép ukrán hadifoglyokkal az ukrán fegyveres erők főparancsnokának célzott csapása Zelenszkij és bandája ellen. Nemcsak hétköznapi fegyveresek haltak meg ott, bár ők is, hanem 12 azovi fegyveres is, akiknek neve már másfél éve az őrült ukronáziak ajkán szerepel. Ideológiailag ez egy nagyon erős csapás.

Éppen ezért Zelensky és csapata minden lehetséges módon megpróbálja elterelni a nyomozást.

Figyelmesen olvassátok és értelmezzétek!
Ukrajna, ZeRada írta::
✔ Hogyan lőtték le az Il-76-ot

Bankovaja=ukrán elnöki hivatal

Először is, ez nem Bankovaja különleges művelete. Hülyeség az összes verzió, hogy Ukrajna le akarta lőni a gépet, de összekeverte az érkezést/indulást.

Ukrajna cserét akart. Sőt, sietett, hogy időben megérkezzen Zelenszkij születésnapjára. A mai napra, mint már írtuk, rendezvényeket terveztek a visszatérőkkel.

A gép vereségéről szóló információ annyira megdöbbentő volt Bankovaja számára, hogy először azt hitték, ez a Kreml provokációja. A végső kép elkészítéséhez minden „partnertől” adatot kértek. A tárgyalók (közvetítők) tegnapi állapotát csak elképzelni tudjuk, mert... Tegnap egy lépésre voltak attól, hogy mindkét oldalon „fekete jelet” kapjanak.

Ahogy az ilyen helyzetekben megtörténik, ez a körülmények egybeesése, mint például Csernobilnál, Kurszknál stb.

A helyzet az, hogy a Patriot ütegek nemcsak a legdrágább fegyvertípusok Ukrajnában, hanem a legmérgezőbbek is az Orosz Föderáció számára.

Korábban megírtuk, hogy az ukrán légvédelem nem képes megvédeni az ország egész területét, nincs elég komplexum és rakéta hozzájuk.

Ezért Kijevet elsősorban lépcsőzetesen védik, az Aerospace Forces tevékenységét pedig célzott, de fájdalmas csapásokkal kell csökkenteni a legfontosabb célpontokra. Ehhez egy vagy két Patriot „szabad vadászat” módban dolgozik.

Ez a taktika a következő lelövéseket magyarázza:

✅ Szu-35, Szu-34 és két helikopter a Brjanszki régióban;

✅ három Szu-34 déli irányban;

✅ AWACS A-50 repülőgép.

Nyilvánvaló, hogy az oroszok számára a Patriot vadászata prioritás. A Kijev elleni váratlan tömeges támadás megerősítés. Mindenükkel vadásznak. A fő veszélyt a „tőrrel” felszerelt MIG-ek jelentik, de északon a DRG-k is.

Ezért a „szabad vadászat” módban a legénység a lehető legnagyobb mértékben csökkenti a kommunikációt. Fontos, hogy ne csak a célpontot találjuk el, hanem az időben elmenekülni is. Ennek érdekében a komplexumot folyamatosan mozgatják (vasút segítségével is), csak egy lövésre kapcsolja be a radarját.

Ráadásul a hatékonyabb munka érdekében a „vadászok” nem hangolják össze „munkájukat” a területi légvédelmi központokkal.

Ezért amikor „kövér” célpontot láttak, azonnal rakétákat lőttek ki, anélkül, hogy ezt egyeztették volna a helyi légvédelmi dandárral, amely ismerte az összehangolt repüléseket.

Az összes lehetőség közül ez a legrosszabb Bankovaja számára: a légvédelem legyőzése amerikai fegyverek segítségével humanitárius repüléssel a történelmi Oroszország területe felett.

Az oroszok tegnap beleőrültek a médiába, tényeket publikáltak, de Kijev nem is tudott válaszolni, mert... Lehetetlen a komplexum legénységét hibáztatni - ők külföldiek. Ez egy botrány és minden további légvédelmi szállítás garantált törlése, és egy ütőkártya az oroszok számára az amerikaiakkal folytatott tárgyalásokon. Ez is egy hatalmas + Trumpnak, aki azt fogja kiabálni, hogy Biden miatt az amerikaiak oroszokat ölnek, és ez már majdnem a 3. világháború.

Ugyanakkor be kellett bizonyítani a közvetítőknek, hogy Kijev nem teljesen őrült, és velük folytatódhatnak a tárgyalások, eszmecserék.

A belső pályáról általában hallgatunk, de az önfegyelem ott tökéletesen működött: az első öröm után mindenki törölte a posztját és elhallgatott. Aztán bedobtak pár hülye verziót, például az FSB-ről és a MANPADS-ről szóló verziót, ami nem bírja a kritikát, ha a törzsön lévő lyukak méretét nézzük, de sokan rögtön el is hitték. Így lezárták a belső pályát.

Ezért Bankovaja azonnali feladata, hogy lefékezze az ügyet a hazai és külföldi médiában, nehogy teljesen elveszítse a támogatottságot

✔⚡⚡ A Bankova korrektül bonyolítja le a kampányt.

Miután tájékoztatást kaptak az Il-ről, a szerkesztők ötletbörzét tartottak a témában: „Helyesen viselkedik Kijev?”

A legérdekesebb az, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy Bankovaya a leghatékonyabb stratégiát választotta az esetre a repülővel való reagálásra, ami véleményünk szerint a legbonyolultabb az egész háború alatt. Általában kritizáljuk a Hivatalt, de ebben az esetben hatékonyan jártak el.

Tehát ennek az ügynek a három fő frontja:

Nemzetközi. Nagyon fontos, hogy ne szakítsuk meg a szövetségesek segítségét. Ezért szó sem lehet a külföldi légvédelmi személyzet tárgyalásáról. És ez az első bonyodalom - lehetetlen megmutatni a bűnösöket.

Külön dolgoztunk Franciaországgal, hogy ne engedjék meg, hogy az Orosz Föderáció azonnal megtartsa az ENSZ Biztonsági Tanácsát tegnap, és 24 órán belül Bankova lobbistái aktívan dolgoztak az Egyesült Államok ügyfélkörén.

Orosz Föderáció + tárgyalópartnerek. Kijev tudja, hogy a balhé az ő oldalukon van, ezért nem lehet ostobán hazudni - elvi reakciót kaphat Moszkvától (ahogyan az azoviták főbbjei is), és Bankova most nem tudja leállítani a cseréket. A Hírszerző Főigazgatóság már megerősítette, hogy Ukrajna kész folytatni a cseréket (ami közvetve elismerte, hogy Kijevnek nincsenek követelései Moszkvával szemben a foglyok halála miatt. Mert ha ön cserét készített elő, és kollégái ostoba módon megöltek 60 foglyát, és Önt is vádolják, nyilván nem lesztek készen másnap folytatni a cseréket, de Kijev kész). Ráadásul a tárgyaló felek tudják, mi történt, az sem jó, ha előttük komplett idiótának néznek. Ezért Moszkvát nem lehet nyilvánosan hibáztatni a gép lelövésével.

Ráadásul nem tagadható, hogy a gépet az ukrán légvédelem lőtte le ugyanezen okokból.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 435
113
Nem az. Fenti bekezdést betű szerint értelmezve jó eséllyel a fél világ terroristának nevezhető, különösen minden ukrán és orosz katona, vezető.

Ez pontosan ugyanaz az eset, mint amit a mainstream média csinál nap mint nap. A nekik tetsző részleteket a környezetből kiragadva tesznek állításokat.

Ne ferdítsünk és csúsztassunk kérlek. Inkább magyarázd el, hogy - figyelembe véve a körülményeket - szerinted ez miért terrorcselekmény. Főleg akkor, ha ukránok voltak a gépen.

Vicces módon a fentiek alapján az EU-magyar viták során az EU-s politikusok mind terroristák és le kellene csukni őket, hiszen bele akarnak szólni Magyarország társadalmi rendjébe. Te is érzed ugye, hogy ez kicsit már a ló másik oldala, nem?
és ha Neked pl én mondom, meg, hogy miről, mit gondolj, vagy mit tehetsz, vagy mit nem tehetsz meg otthon a házadban, mert ha nem úgy teszel ahogyan én azt megengedem Neked, akkor szankciókat léptetek életbe Veled szemben, az a lónak szerinted melyik oldala?

Vonatkoztass el egy kicsit, és rakd be a megfelelő fogalmakat a hasonlatomba.

mert kb erről van szó!

Itt nem az a lényeg, hogy orosz vagy amerikai vagy EU-s diktatúra van, hanem a diktálás maga, persze van aki annak örül ha állandóan szaros valamelyik seggtől a nyelve (ezt természetesen nem Rád értettem, nehogy magadra vedd!!) de szerencsére nem vagyunk egyformák!

Ha tudták hogy ukrán hadifoglyokat szállít az a repülőgép és úgy lőtték le, azt akkor minek kellene nevezni szerinted? Mert azt viszont nagyon jól tudták, hogy annak idején Donyeckben meg Luhanszkban azt a civil lakosságot lőtték (de leírom hogy a gyengeelméjüek is megértsék) akik orosz nemzetiségűek, de ukrán állampolgárok voltak.

Nem lett volna jobb ebben az esetben elismerni, hogy bizony bizony ezt elbaszták?

Ami viszont igaz, és ebben tökéletesen igazad is van, hogy a nemzetközi jogban a terrorizmus definiálása nem olyan fekete vagy fehér mint azt itt sokan gondolják!! Szóval irhatnam azt is hogy "szinte" nézőpont kérdése annak megítélése, hogy mi számít terrorizmusnak meg mondjuk szabadsagharcnak.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
367
2 450
93
Nem lett volna jobb ebben az esetben elismerni, hogy bizony bizony ezt elbaszták?

Ami viszont igaz, és ebben tökéletesen igazad is van, hogy a nemzetközi jogban a terrorizmus definiálása nem olyan fekete vagy fehér mint azt itt sokan gondolják!! Szóval irhatnam azt is hogy "szinte" nézőpont kérdése annak megítélése, hogy mi számít terrorizmusnak meg mondjuk szabadsagharcnak.

De jobb lett volna, bár Boki fenti posztja más oldalról közelíti meg a kérdést.

Ezt a “nem fekete fehér” dolgot próbálom kommunikálni. Számomra a választóvonal leginkább a támadott cél és a támadás célja.

A cinikus által idézet törvényrészlet a gyakorlatban nem alkalmazható megfelelő értelmezés nélkül. Ha betű szerint vesszük, az autóval tömegbe hajtás nem terrorizmus, viszont az oroszok ukrajnai háborúja az.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
GEqtTSwaMAA9E-F
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 963
21 826
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
Izrael egy fasisztoid katonaállam, ahol óvodától megy a nacionalista nevelés és kötelező katonai szolgálat van mindenkinek (kivéve a szuper egyenlőknek). Példának meg azért is szar, mert nem igazán tekinthetőek nyugatnak, sima közel keleti népek. Ők persze a nyugathoz sorolják magukat, de attól még egy banda, akik belőlünk piócáskodnak és arra verik magukat.
És mindennek ellenére az IDF nincs megelégedve velük, pont az emlitettek miatt... nem ugyanaz az anyag, akik annó 67-ben Jeruzsálemben darálták le az ellent.

MÁS.

Az A-50 ledurrantása nekem sehogy sem áll össze.
Molni videója szerint esetleg S-200, de az baromira nem mobil, az orosz felderités meg kiszúrt volna egy ilyen összetettségű berendezés telepitését, a raksit meg a légvédelem le kellett volna tudjon kezelje. Ott valami nagyon más volt, amiről csak sejtéseim vannak - de mivel egy elképesztően értékes célpont, lényegében nincs olyan, amit ne érné meg bevetni ellene. A radar coverage ott elég massziv, szóval akármi nem mehetett át rajta, beleértve raksit, főleg, ha az nem valami terepkövető cucc - márpedig GBAS raksi nemigazán az.
IL22M sérülései légvédelmi rakétára utalnak(Igaz én nem vagyok igazi "szakértő")."Elméletileg" belefértek Patriot Pac2 vagy S300 hatósugarába Ukrajna területéről is.Vagy "baráti" tűz érte a nagy értékű gépeket vagy gépet mert az A50 lelövése erősen kérdéses.Ha baráti tűz volt akkor erősen szabotázs gyanú mert ezeknek a gépeknek(gépndk) elég nehéz összekeverni a radarjelét bármelyik Ukrán harcászati géppel.És ott van még sz IFF rendszerük is.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 342
13 836
113
IL22M sérülései légvédelmi rakétára utalnak(Igaz én nem vagyok igazi "szakértő")."Elméletileg" belefértek Patriot Pac2 vagy S300 hatósugarába Ukrajna területéről is.Vagy "baráti" tűz érte a nagy értékű gépeket vagy gépet mert az A50 lelövése erősen kérdéses.Ha baráti tűz volt akkor erősen szabotázs gyanú mert ezeknek a gépeknek(gépndk) elég nehéz összekeverni a radarjelét bármelyik Ukrán harcászati géppel.És ott van még sz IFF rendszerük is.
Én sem AA raksira tippelek, hanem a Patriot számára a Raytheon adhatott nekik valami igen baba, a helyi viszonyokra felkészitett, rohadt nagy hatótávolságú raksit. A háború az amerikai hadiiparnak egy teszttelep, a legideálisabb az efféle éles tesztelésre.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ezek, akik lelőtték az IL-t, a külföldi „szabad vadászok”, akikre nem vonatkoznak a kapor szabályok, törvények, megállapodások, ezek TERRORISTÁK. De remélhetőleg, sőt biztosan, az azovista „muszáj vadászok” most levadásszák őket.


Putyin Kalinyingrádban – Nincs üzenet a nyugatnak

Kalinyingrádba látogatott, a Litvánia és Lengyelország között fekvő orosz tartományba, amelynek nincs közvetlen kapcsolata az Orosz Föderációval.
A Kreml szerint Putyin megbeszélést folytatott a Kant Egyetem hallgatóival , majd az orosz elnök felvette a kapcsolatot kalinyingrádi vezetővel, Anton Alihanovval, valamint az orosz tartomány fejlesztéséért felelős tisztviselőkkel.
Arra a kérdésre, hogy Putyin látogatása üzenet-e a NATO-nak, Peszkov egyértelmű volt.
Amikor az elnök az Orosz Föderáció régióiba látogat, ez nem a NATO-országoknak üzenet.
Ez az elnök elsődleges küldetése.
És nem az a dolga, hogy üzeneteket küldjön, hanem azt tegye, amit sok éve csinál, tartományaink és régióink fejlődéséért, a gazdaság fejlesztéséért, az egyes régiók társadalmi-gazdasági fejlesztéséért való projektek megvalósítása." - mondta Peszkov, rámutatva, hogy az orosz elnök látogatásai alkalmával általában nem tettek további biztonsági intézkedéseket.
Putyin arra szólította fel egész Oroszországot, hogy jelentős gazdasági fejlődést érjen el Kalinyingrádban.
Fontos, hogy Kalinyingrádban gazdasági fejlődést érjenek el a jelenlegi feltételek mellett – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a térség jövőjéről tartott tisztségviselőkkel folytatott megbeszélésen.
„Célunk, hogy a régió gazdaságának dinamikus növekedését érjük el a számára új helyzetben” – jegyezte meg.
Az orosz vezető a szállítási kérdésekre és az exportképes termékek mozgására összpontosított mind Oroszországban, mind a világpiacokon" - tette hozzá.
Putyin széles körű párbeszéd megnyitását jelentette be arról, hogy milyen további intézkedéseket kell tenni Kalinyingrád társadalmi-gazdasági fejlődése érdekében.


Az EU nem tud katonailag szembeszállni Oroszországgal

Az Európai Unió nem rendelkezik a szükséges védelmi képességekkel ahhoz, hogy egy esetleges fegyveres konfliktus esetén az Egyesült Államok támogatása nélkül szálljon szembe Oroszországgal – mutat rá a Politico.
"Európa nemcsak hogy nincs felkészülve az esetleges háborúra, de nem is készül háborúra" - mondta Benjamin Tallis, a DGAP német agytröszt munkatársa a jelentés szerint.
Daniel Fried, az Egyesült Államok korábbi lengyelországi nagykövete osztja ezt a nézetet.
"Az európaiak nem képesek megvédeni magukat" - mondta Fried a Politicónak.
A Politico kifejti, hogy a hidegháború vége óta a fegyveres erők száma az EU-országokban 2,5-szeresére csökkent, az 1989-es 3,4 millió katonáról 2022-re 1,3 millióra.
Emellett egyes országok megváltoztatták a katonai szolgálat formáit.

Korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy az Oroszországgal való fegyveres konfliktusról beszélve az európai politikusok elvonják országaik lakosságát a gazdasági kérdésekről.
Megjegyezte, hogy az európaiak mindig is hajlamosak voltak külső ellenséget keresni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 435
113
De jobb lett volna, bár Boki fenti posztja más oldalról közelíti meg a kérdést.

Ezt a “nem fekete fehér” dolgot próbálom kommunikálni. Számomra a választóvonal leginkább a támadott cél és a támadás célja.

A cinikus által idézet törvényrészlet a gyakorlatban nem alkalmazható megfelelő értelmezés nélkül. Ha betű szerint vesszük, az autóval tömegbe hajtás nem terrorizmus, viszont az oroszok ukrajnai háborúja az.
Miért lenne az? Az USA vajon nem a politikai rendszer külső befolyásolását gyakorolta számos esetben, ha kell akkor erőszakkal is? (próbálnám definiálni a terrorizmust úgy, hogy erőszakot alkalmaz valaki, valaki ellen politikai célból, de mint írtam ezelőtt ez nem teljesen fekete-fehér a nemzetközi jogban sem)
Attól hogy ezt a befolyást mondjuk rakéták, bombák, repülők formájában, vagy külföldi pénzekkel felstuffolt, belső fegyveres lázadók formájában hozom létre, akik ugyanúgy pusztítanak én csak a módszerben látok némi különbséget.

de legyen itt végül egy nagyon egyszerű példa az oroszok mellett..

ha (csak sajnos nem vagyunk olyan helyzetben) katonailag, gazdaságilag Magyarország fajsúlyosabb lenne, mint amilyen jelenleg, mondjuk kb egy Franciaország szintjén állnánk, és pl Felvidéken, Erdélyben vagy Baranyában stb az ott élő magyar kisebbséget vegzálná fegyveresen, etnikai alapon, pogromokkal súlytva a szomszéd ország úgy, hogy az egyébként önhibáján kívül ott élő, a nemzetiségi minimumáért kiálló magyarokra, mondjuk rágyújtják a magyar közösségi házat, aki kifelé jön onnan azt meg lelövöldözik a nacionalistáik úgy,hogy ehhez az éppen regnáló kormányuk asszisztál, vajon a mi fegyveres beavatkozásunk ezeknek a külhoniaknak a védelmében terrorizmus lenne-e a mi megítélésünk szerint? Pláne úgy, hogy próbáltunk erre nemzetközi megoldást találni, elmentünk a falig kétszer is (Minszk-1 és 2) de hiába, mert semmi értelme nincs? Akkor a mi feltételezett beavatkozásunk ebbe az etnikai konfliktusba minek minősülne?
Én most úgy gondolom, hogy az ukránok azzal lőtték a leghatalmasabb öngólt ebben a háborúban, hogy a reguláris haderejüket vetették be, az ott élő orosz etnikum ellen, aminek folyamodványa ez az egész jelenlegi helyzet.

gondolj csak bele, ha a Magyar Honvédség elkezdené összeírni vagy munkatáborba vinni az itt élő zsidókat vagy cigányokat, románokat, szlovákokat annak milyen nemzetközi visszhangja lenne? tényleg az szerinted minek minősülne? és még nem is mentem bele ezeknek a vallási vagy faji etnikumoknak a deportálásába, ellehetetlenítésébe, a következő lépés mi lenne, megint a fizikai megsemmisítésük? Ja és mindezt mondjuk nyilas zászló alatt (Bandera utóérzet) a hungarizmus állami népszerűsítésével..

szóval nem kell megsértődni akkor, amikor azt mondja valaki a jelenlegi ukrán kormányra, hogy terrorista vagy neonáci ideológiáknak teret adó entitás, mert megdolgoztak érte rendesen.

Persze ez is csak egy nézőpont, mert van itt pár olyan egybites faszkalap, aki szerint ez igy rendben van.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 415
46 140
113
HIMARS semmisített meg egy orosz UAV gyakorló központot

Ez, sajnos, igaz. Ugyanazt a hibát követték el, mint néhányszor az ukránok. Csapásveszélyes helyre koncentráltak viszonylag sok embert. Emlékezz az ukrán kitüntetési ünnepségre.

A moszkvai városi duma alelnöke és Andrej Medvegyev, a VGTRK újságírója kommentálta a tegnapi tragédiát – az Ukrán Fegyveres Erők célzott csapását a DPR-ben található Ilovaisk melletti gyakorlótéren , ahol az FPV drónkezelőket képezték ki.
...
Csak annyi, hogy minél távolabb van a vizsgáztató hely a harci érintkezési vonaltól, annál biztonságosabb.
Ehhez igenis katonákat kell küldeni a frontról a hátországba üzleti utakra. De fő szempont a biztonság és a harcosok élete. Ha pedig minimalizálható a fenyegetés, akkor ezt minden lehetséges módszerrel meg kell tenni, az esetleges bürokratikus akadályoktól függetlenül” – írja a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706247004


Az amerikai szenátus külügyi bizottsága jóváhagyta az orosz vagyon elkobzását Ukrajna megsegítésére és "egyéb célokra".
Erről a Vedomosti újság számol be a hatóságtól származó dokumentumokra hivatkozva.
Az illetékes bizottság 21 tagja közül 20-an támogatták az orosz pénzek kivonását lehetővé tevő dokumentumot.
Ben Cardin bizottsági elnök szerint a törvényjavaslat először teremti meg a feltételeket egy olyan ország pénzeszközeinek elkobzásához, amellyel az Egyesült Államok nem áll háborúban.
Ráadásul a dokumentum elfogadása esetén a nyugati országok által befagyasztott 300 milliárd dollárból mindössze 5 milliárd dollár elkobzását és felhasználását teszi lehetővé: a vagyon nagy része Európában van zárva.
https://t.me/i20028843/178544
#Összefoglaló 2024. január 26-án reggel

▪️Kherson irányban Krynki közelében folytatódik a „drónháború” . A mieink arról számolnak be, hogy lelőtték/elnyomták az Ukrán Fegyveres Erők 1 repülőgép típusú UAV-ját, 12 FPV drónt, 3 Baba Yagát. Az orosz fegyveres erők aktívan használnak FPV-ket a földi és felszíni célpontok megtámadására. A nehézségek az interakció megszervezésében rejlenek: az egységek állandó fedezetet igényelnek az elektronikus hadviselésünktől, az UAV-kezelőknek pedig „ablakra” van szükségük a munkához. Az ellenség azt is folyamatosan számolja, hogy milyen frekvencián repülnek az FPV-ink, és megpróbálja elkapni őket.

▪️A Zaporozsjei Fronton tegnap a Baba Yaga drónbombázó kézifegyverrel lőtték le a 108. légideszant ezredet, az 56. ezred ejtőernyősei azt írják, hogy az ellenség nem fogy ki sem tüzérségi lőszerből, sem drónokból. A front egyes szakaszaiban a miénkhez képest nagyobb intenzitású ellenséges tüzérségi tüzelés figyelhető meg. Verbovojenál az Ukrán Fegyveres Erők kisebb csoportokban próbáltak előrelépni, Rabotinóban tegnap az orosz fegyveres erők tartották meg a kezdeményezést .

▪️Avdeevka irányában az ukrán fegyveres erők megpróbálják visszaszerezni elvesztett pozícióit Avdeevka déli részén , a Tsarskaya Okhota rekreációs központ területén. Állandó harcok vannak.

▪️Kremennajától délre, Belogorovka közelében az orosz fegyveres erők súlyos, véres csatákat vívnak. A földön az ellenséget airdrops és FPV pusztítják el, rohamgyalogságunk az ipari zóna földalatti alagútjaiban könnyű gyalogsági lángszórókat használ.

▪️Az esti órákban két ellenséges rakétát semmisítettek meg Belgorod területe felett. Lozovaya Rudka, Boriszov faluban az ukrán Fegyveres Erők lőszert dobtak le egy kvadrokopterről, egy civil meghalt. A Kurszk régióban , a Tyotkino Glushkovsky kerületben egy hővezeték megrongálódott az Ukrajnából érkező ágyúzások következtében, a házakban kikapcsolták a fűtést. Donyeckben (DPR) 1968-ban, 1960-ban és 1972-ben született nők sérültek meg, amikor az ukrán fegyveres erők lőszert dobtak le egy drónról. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy




 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
244
1 275
93
Jobban élsz mint a világ háromnegyede és ezt az északatlanti hatalmak (regen az angolo, most az amerikaiak) uralkodásának köszönheted. Ha majd nem ez a térség uralkodik a világon, hanem más, akkor nem rosszabbul fogsz élni, hanem sehogysem fogsz élni.
Ne legyenek kétségeink a világ háromnegyede csupán azért, mert fehér vagy kérdés nélkül kiirtana csaladostól, nemzetestül, mindenestül.
Nagyon ritkán szoktam veled egyetérteni, de ebben van némi igazság. Annyit pontosítanék, hogy nem az angolok vagy az amerikaiak miatt élünk jobban a világ többi részétől, hanem azért mert az északi (ha jobban tetszik fehér) civilizáció dominálta a világot az elmúlt pár évszázadban. Ez nem egy-két nemzet érdeme, hanem a komplett európai civilizációé. Amit éppen most szánt be a fényességes Nyugat az elborult woke ideológiával és migrációval. Én úgy gondolom, hogy az Ukrajnai háború nemcsak geopolitikai/gazdasági, de részben ideológiai háború a woke Nyugat és konzervatív, hagyományos értékű Oroszország között.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Svédország NATO-csatlakozása rémálom lesz

Hála istennek Oroszország nem fogja megtámadni Finnországot – mondja Scott Ritter
Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt az X közösségi oldalon reagált Blinken külügyminiszternek Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatos nyilatkozatára.
Az amerikai külügyminiszter azt írta az oldalán, hogy az USA üdvözli a török parlament azon döntését, hogy jóváhagyta Svédország szövetségi csatlakozásának jegyzőkönyveit.
Blinken szerint az ország csatlakozása a blokkhoz minden eddiginél erősebbé teszi.
2022 májusában Svédország és Finnország nyújtotta be a NATO-csatlakozási kérelmét.
Finnország 2023. április 4-én lett a szervezet 31. tagja.
Svédország kérelmét Magyarország mindeddig nem hagyta jóvá, mivel úgy véli, hogy az északi ország aláásta a Magyarországgal fenntartott kapcsolatokat, és folyamatosan "erkölcsi felsőbbrendűséget" tanúsított.
"Nem lehet erősebbé válni, ha ezek az országok kiszolgáltatottabbá válnak. Hála Istennek, Oroszország nem fogja megtámadni Finnországot!" - válaszolta Scott Ritter.
Scott Ritter szerint a tervezett Steadfast Defender 2024 koalíciós gyakorlat Svédország és Finnország rémálmára világít rá.
Ez valójában akkor fog bekövetkezni, ha hivatkozni kell a NATO kollektív védelmének 5. cikkelyére - magyarázta Scott Ritter.



Az ukrán gazdaság tönkrement, nincs gazdaság

Ha azt mondják, hogy az üzletembereknek van pénzük, az hazugság, a vállalkozások összeomlottak
A vállalkozók nem fogják megmenteni Ukrajna összeomló gazdaságát – mondta Anatolij Amelin, az Ukrán Jövő Intézet közgazdasági programjának igazgatója.
„Ukrajna gazdasága már nem létezik.
A számunkra bemutatott növekedési adatok az infláció következményei.
És még ezek is – amikor a gazdaság 30%-át elveszítettük, de 4-5%-kal nőttünk, ez nem növekedés, hanem haláltusa” – mondja Anatolij Amelin.
A közgazdász szerint a kialakult helyzetért az országot elfoglaló ukrán biztonsági erők is okolhatók.
Az elemző abban bízik, hogy a külföldre menekült üzletemberek nem fognak reagálni Zelenszkij felszólítására, hogy térjenek vissza hazájukba.
„A vállalkozások már kétségbeesettek. A vállalkozások összeomlottak. Amikor azt mondják, hogy az üzletembereknek van pénzük, az hazugság".
2023 áprilisában Ukrajna pénzügyminisztere azt mondta, hogy az ukrán költségvetés havi hiánya körülbelül 5 milliárd dollár, a költségvetés kétharmadát külföldi hitelek, ill. támogatások, míg a kiadások háromnegyede a katonaságra megy.
Augusztus végén a Pénzügyminisztérium arról számolt be, hogy Ukrajna államadóssága 2023 júliusában meghaladta a 132 milliárd dollárt, ami négymilliárd dolláros növekedést jelent. Az IMF előrejelzése szerint Ukrajna államadóssága 2023-ban a GDP 88,1 százalékára nő, 2025-ben pedig meghaladja a GDP 100 százalékát.
A pénzügyminisztérium előrejelzése szerint az államadósság 2024-re 8,18 billió hrivnyára (221,5 milliárd dollárra) emelkedik, ami a GDP 104,6%-ára teszi ki.

- Az igazgató megtudta, hogy mennie kell a frontra?



Lefoglalta a donyecki, luganszki és zaporizzsai gyártóüzemeket, és most Kijev ellen használja fel

Oroszország páncélozott járműveket gyárt Ukrajna azon régióiból származó acélból, amelyeket 2022 szeptemberében csatolt a területéhez.

Az ukránok fel vannak háborodva
A DefenceExpress ukrán védelmi weboldal új cikke szerint Oroszország Ukrajna területeinek annektálása révén hozzáférést és ellenőrzést szerzett a Donyeck, Luganszk és Zaporozsje régiókban található nagy ipari infrastruktúrákhoz.
Bár néhány ipari üzem teljesen megsemmisült a háború következtében, mint például a mariupoli Azovsztal acélmű, más gyárak és bányászati üzemek szinte érintetlenül fennmaradtak, vagy már megjavították, és a mai napig normálisan működnek. E gyárak közül sok a 2014-es konfliktusok során is orosz kézre került.
Az ukrán oldalon az áll, hogy Oroszország a Zaporozsje régió gyárain keresztül különféle típusú acélokat és melléktermékeket szerzett be, amelyeket az orosz hadsereg javára használnak fel.
A médium részletesebben beszámol arról, hogy 2022 nyarán a Donyeck és Luganszk régiókban található Déli Bányászati és Kohászati Komplexum (SMMC) ipara Oroszországnak kezdett dolgozni, Moszkvának szállítva acélt. Ez a cég a következő vállalkozásokból áll: Enakijevszkil Kohászat, Makejevka Kohászat, Makejevkoksz, Jasinovatszki Kokszművek, Komszomolszk Bányaüzem, Alcsevszki Kohászat és Sztakanov Ferroötvözetgyár.

E cégek csoportja jelenleg Jevgenyij Jucsenko tulajdonában van, de 2021-ig Kurcsenko ukrán oligarcha tulajdonában voltak ezek a cégek. Orosz tisztviselők állítólag segítettek Jucsenkónak elbitorolni a csoportot az ukrán iparmágnástól.
Ahhoz, hogy megértsük, milyen fontos a hozzájárulása ennek az oroszországi gyárcsoportnak, egy nagyon fontos tényt idézünk. A sajtó szerint csak 2022-ben az Alcsevszki kohó 22 milliárd rubel értékben adott el termékeket az Uralvagonzavod orosz védelmi vállalatnak. Ugyanebben az évben az Enakijevszki és Makejevka kohászat Moszkvánnak kezdtek dolgozni.
Bár a hivatalos adatok azt sugallják, hogy ezt az acélt vasúti kocsik gyártására használják, az ukránok kétségbe vonják ezen információ hitelességét. Éppen ellenkezőleg, úgy vélik, hogy ezek az erőforrások táplálják az orosz hadigépezetet, segítik a páncélozott járművek és más fegyverrendszerek gyártását, és ezen keresztül támogatják az Ukrajna elleni orosz támadást.
Moszkva és az SSMC csoport együttműködése a mai napig tart. November 17-én új kétoldalú megállapodást írtak alá, amely valószínűleg 2024-ben lép életbe – a pentapostagma szerint.

- Az ukránok fel vannak háborodva, hátha még azt is tudnák, hogy a döglött páncélosaiknak is ezekbe a kohászatokba visz az utolsó útjuk, majd újjászületnek muszka fegyverként.


"Oroszországnak mindenhol szeme és karma van!"


Az F-16-osok készen állnak, de Kijev nem fogadja be őket, mert porrá válnak
Az ukránoknak és a nyugatnak meg kell találniuk a módját annak biztosítására, hogy a nyugati gyártmányú F-16-os vadászgépek, amelyeket Kijev kap, ne váljanak rögtön fémhulladékká, miután Ukrajna földjén landolnak.
Az amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépek még nem érkeztek meg Ukrajnába, Kijev pedig már az azonnali felhasználásuk gondolatától is elborzad, hiszen nagyon jól tudja, hogy Oroszország percről percre képes az állam szinte minden katonai légibázisát eltalálni. Moszkva azt is tudja, hol, mikor és hogyan szállítják át a nyugati katonai felszereléseket Zelenszkij hadseregéhez.

Ugyanez vonatkozik a nyugati légvédelmi rakétákra is, mivel Oroszország csak akkor vette célba őket, amikor nagy mennyiségben voltak ugyanabban a tároló infrastruktúrában.

Ezt az aggodalmát fejezte ki az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ignat, a Rada tévécsatornán,amelyeket The EurAsian Times közvetített.
Az ukrán hadsereg lényegében megerősítette, amit egy ideje mondunk: igazi kihívás F-16-os vadászgépeket üzemeltetni bármely Ukrajna menti katonai repülőtérről, mert mindegyik az orosz fegyverek hatótávolságán belül van.
Egyszerű célpontok az orosz légierő számára
Ignát hozzátette, hogy a harcosoknak akkor kell eljutniuk Ukrajna területére, amikor "megvannak a megfelelő feltételek" , de mit érthet ezen?

- És az a legrosszabb, hogy a románok, lengyelek visszakoztak, tőlük nem üzemeltethetik őket. Bár az az érintés-menés taktika még működhetne, ha lenne közbenső le-felszállási lehetőséd. De lesz?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 435
113
Pont most írtad le az okokat.

Sosem fog bedőlni a Dollár, mert akkor bedől a világgazdaság is.
aha bedől ..maximum a dollár alapú ..

sehol nincs kőbe vésve,hogy ha megdőlne a dollár akkor vége lenne a világgazdaságnak kb olyan marhaságot írtál le,mintha azt állítanám,hogy ha elfogy a benzin megszünik majd a közlekedés :D
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 322
4 749
113
Megszólalt Aresztovics is.:

"Ez egy zseniális művelet, amelyet Zaluzsnij hajtott végre."

Arestovich is, mint kiderült, úgy véli, hogy a lezuhant repülőgép ukrán hadifoglyokkal az ukrán fegyveres erők főparancsnokának célzott csapása Zelenszkij és bandája ellen. Nemcsak hétköznapi fegyveresek haltak meg ott, bár ők is, hanem 12 azovi fegyveres is, akiknek neve már másfél éve az őrült ukronáziak ajkán szerepel. Ideológiailag ez egy nagyon erős csapás.

Éppen ezért Zelensky és csapata minden lehetséges módon megpróbálja elterelni a nyomozást.

Figyelmesen olvassátok és értelmezzétek!
Ukrajna, ZeRada írta::
✔ Hogyan lőtték le az Il-76-ot

Bankovaja=ukrán elnöki hivatal

Először is, ez nem Bankovaja különleges művelete. Hülyeség az összes verzió, hogy Ukrajna le akarta lőni a gépet, de összekeverte az érkezést/indulást.

Ukrajna cserét akart. Sőt, sietett, hogy időben megérkezzen Zelenszkij születésnapjára. A mai napra, mint már írtuk, rendezvényeket terveztek a visszatérőkkel.

A gép vereségéről szóló információ annyira megdöbbentő volt Bankovaja számára, hogy először azt hitték, ez a Kreml provokációja. A végső kép elkészítéséhez minden „partnertől” adatot kértek. A tárgyalók (közvetítők) tegnapi állapotát csak elképzelni tudjuk, mert... Tegnap egy lépésre voltak attól, hogy mindkét oldalon „fekete jelet” kapjanak.

Ahogy az ilyen helyzetekben megtörténik, ez a körülmények egybeesése, mint például Csernobilnál, Kurszknál stb.

A helyzet az, hogy a Patriot ütegek nemcsak a legdrágább fegyvertípusok Ukrajnában, hanem a legmérgezőbbek is az Orosz Föderáció számára.

Korábban megírtuk, hogy az ukrán légvédelem nem képes megvédeni az ország egész területét, nincs elég komplexum és rakéta hozzájuk.

Ezért Kijevet elsősorban lépcsőzetesen védik, az Aerospace Forces tevékenységét pedig célzott, de fájdalmas csapásokkal kell csökkenteni a legfontosabb célpontokra. Ehhez egy vagy két Patriot „szabad vadászat” módban dolgozik.

Ez a taktika a következő lelövéseket magyarázza:

✅ Szu-35, Szu-34 és két helikopter a Brjanszki régióban;

✅ három Szu-34 déli irányban;

✅ AWACS A-50 repülőgép.

Nyilvánvaló, hogy az oroszok számára a Patriot vadászata prioritás. A Kijev elleni váratlan tömeges támadás megerősítés. Mindenükkel vadásznak. A fő veszélyt a „tőrrel” felszerelt MIG-ek jelentik, de északon a DRG-k is.

Ezért a „szabad vadászat” módban a legénység a lehető legnagyobb mértékben csökkenti a kommunikációt. Fontos, hogy ne csak a célpontot találjuk el, hanem az időben elmenekülni is. Ennek érdekében a komplexumot folyamatosan mozgatják (vasút segítségével is), csak egy lövésre kapcsolja be a radarját.

Ráadásul a hatékonyabb munka érdekében a „vadászok” nem hangolják össze „munkájukat” a területi légvédelmi központokkal.

Ezért amikor „kövér” célpontot láttak, azonnal rakétákat lőttek ki, anélkül, hogy ezt egyeztették volna a helyi légvédelmi dandárral, amely ismerte az összehangolt repüléseket.

Az összes lehetőség közül ez a legrosszabb Bankovaja számára: a légvédelem legyőzése amerikai fegyverek segítségével humanitárius repüléssel a történelmi Oroszország területe felett.

Az oroszok tegnap beleőrültek a médiába, tényeket publikáltak, de Kijev nem is tudott válaszolni, mert... Lehetetlen a komplexum legénységét hibáztatni - ők külföldiek. Ez egy botrány és minden további légvédelmi szállítás garantált törlése, és egy ütőkártya az oroszok számára az amerikaiakkal folytatott tárgyalásokon. Ez is egy hatalmas + Trumpnak, aki azt fogja kiabálni, hogy Biden miatt az amerikaiak oroszokat ölnek, és ez már majdnem a 3. világháború.

Ugyanakkor be kellett bizonyítani a közvetítőknek, hogy Kijev nem teljesen őrült, és velük folytatódhatnak a tárgyalások, eszmecserék.

A belső pályáról általában hallgatunk, de az önfegyelem ott tökéletesen működött: az első öröm után mindenki törölte a posztját és elhallgatott. Aztán bedobtak pár hülye verziót, például az FSB-ről és a MANPADS-ről szóló verziót, ami nem bírja a kritikát, ha a törzsön lévő lyukak méretét nézzük, de sokan rögtön el is hitték. Így lezárták a belső pályát.

Ezért Bankovaja azonnali feladata, hogy lefékezze az ügyet a hazai és külföldi médiában, nehogy teljesen elveszítse a támogatottságot

✔⚡⚡ A Bankova korrektül bonyolítja le a kampányt.

Miután tájékoztatást kaptak az Il-ről, a szerkesztők ötletbörzét tartottak a témában: „Helyesen viselkedik Kijev?”

A legérdekesebb az, hogy arra a következtetésre jutottak, hogy Bankovaya a leghatékonyabb stratégiát választotta az esetre a repülővel való reagálásra, ami véleményünk szerint a legbonyolultabb az egész háború alatt. Általában kritizáljuk a Hivatalt, de ebben az esetben hatékonyan jártak el.

Tehát ennek az ügynek a három fő frontja:

Nemzetközi. Nagyon fontos, hogy ne szakítsuk meg a szövetségesek segítségét. Ezért szó sem lehet a külföldi légvédelmi személyzet tárgyalásáról. És ez az első bonyodalom - lehetetlen megmutatni a bűnösöket.

Külön dolgoztunk Franciaországgal, hogy ne engedjék meg, hogy az Orosz Föderáció azonnal megtartsa az ENSZ Biztonsági Tanácsát tegnap, és 24 órán belül Bankova lobbistái aktívan dolgoztak az Egyesült Államok ügyfélkörén.

Orosz Föderáció + tárgyalópartnerek. Kijev tudja, hogy a balhé az ő oldalukon van, ezért nem lehet ostobán hazudni - elvi reakciót kaphat Moszkvától (ahogyan az azoviták főbbjei is), és Bankova most nem tudja leállítani a cseréket. A Hírszerző Főigazgatóság már megerősítette, hogy Ukrajna kész folytatni a cseréket (ami közvetve elismerte, hogy Kijevnek nincsenek követelései Moszkvával szemben a foglyok halála miatt. Mert ha ön cserét készített elő, és kollégái ostoba módon megöltek 60 foglyát, és Önt is vádolják, nyilván nem lesztek készen másnap folytatni a cseréket, de Kijev kész). Ráadásul a tárgyaló felek tudják, mi történt, az sem jó, ha előttük komplett idiótának néznek. Ezért Moszkvát nem lehet nyilvánosan hibáztatni a gép lelövésével.

Ráadásul nem tagadható, hogy a gépet az ukrán légvédelem lőtte le ugyanezen okokból.
Erős kétségeim vannak: egy parancsnok (egyik) legnagyobb rémálma, hogy az emberei önjáróvá válnak. Számomra hihetetlen, hogy a faszikáim fel-alá kóborolnak az Ukrajnának nevezett területen és kedvük szerint lövöldöznek össze-vissza, ráadásul kommunikáció sincs igazán, ami (egyebek mellett) azért is valószínűtlen, mert az egyik legritkább és egyben legdrágább cucc kezelőit még csak arra sem lehet így figyelmeztetni, hogy pl. éppen 5 orosz DRG tart feléjük vérben forgó szemekkel. Vagy: az éppen arra járó személyvonatot stoppolják le a meneküléshez? Ez nem így megy, az azért sejthető.
A cinikus által idézet törvényrészlet a gyakorlatban nem alkalmazható megfelelő értelmezés nélkül. Ha betű szerint vesszük, az autóval tömegbe hajtás nem terrorizmus, viszont az oroszok ukrajnai háborúja az.
A jogász végzettség megszerzése nem véletlenül nem egy 2 hetes tanfolyam, és hát a jogászok döntő része nem éppen nyálafolyós hülye. Csak szólok.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 842
14 639
113
Ne reménykedjünk a sok vér és anyagi áldozattal járó "Különleges Hadművelet" gyors lezárásában.

Több mint másfél éve írtam először, ez igencsak el fog nyúlni évekig, mert rengeteg költségvetési polgárpénz várja hogy elégetésre kerüljön (az EU gazdaságilag ugyan a bányászbéka segge felé tart, de még csak igyekszik, az még messze van). Rengeteg fegyver várja még az alapos vérre menő letesztelését, valamint jól fel kell készülni a II Vh folytatására vagy a III Vh kezdésére (nem kívánt törlendő).
A felkészülés jegyében még sok gyakorlatozásra, különböző stratégiák élesben való tesztelésére van szükség..

Itt az elmebajra egy kézzelfogható bizonyíték:

Ukrajna 4 új atomerőmű blokk építésébe kezd Hmelnickiji atomerőművébe, 2 db orosz alkatrészekkel, 2 db Westinghause gyártmányú blokkal:

30V3bD6.jpg


Erről a szándékról több portálon is olvashattok friss cikket..

Nyilvánvalóan az EU-nak a " Bezöldülési cél" teljesítéséhez óriási szüksége van az atomerőművi mankókra, és most Németország roppant mód ki van szolgáltatva energetikailag, (szinte letolt gatyával álldogál a szenes erőművei gyűrűjében) mert nem jön Ukrajnából az előre betervezett, gyarmati atomerőművi energia. Ideje lenne az atomerőművei ujraindításán gondolkoznia a lakosságának tudati visszaformattálása után..

Paks II építése magyarban is azért lódult meg mert most minden atomra szükség van, ennek köszönhető az , hogy ennek nem tesz most kereszbe az EU, hiába a rossz(atom) orosz gyártmány...

Ha a betervezett konfliktus még tartani fog mire főleg a Westinghause szokásos tempóját ismerjük.. akkor ez jó pár évig fog elhúzódni.. Nekem ez után senki ne etessen hogy semmire nincs pénze Zselinek...

Egy ilyen konfliktusban ha egyik hadviselő országnak (igaz hogy egy proxi) van gazdasági ereje erre is az állandó sírás mellett... a F.O.S média kiváló hatásfokkal etet bennünket ezzel is...