A specifikus témakor megjelolése. De viszatérhetek az elobbihez is.Ez valami reklám szeretne lenni, hogy minden hozzászólásod elején ott van?![]()

PUTIN WARS: DRONE WARS
Video a "Sudoplatov" drónos megHIMARSzolásáról:
Az ellenség vonalai mogott:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A specifikus témakor megjelolése. De viszatérhetek az elobbihez is.Ez valami reklám szeretne lenni, hogy minden hozzászólásod elején ott van?![]()
De. Nettó terrorcselekmény.
Btk. 314. § (1) Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse,
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
Nincs olyan, hogy szerinted vagy szerintem és nem magyarázok semmit, mert egyértelműen le van írva, hogy mitől lesz a(z ukrán) terrorista terrorista, az EU-s politikus meg miért nem az. Ha érted, akkor jó, ha nem, akkor meg ennyi. (Annyit segítek, hogy talán bizony a (4) bek.-et is el kellene olvasni, nem viccből szerepel az idézetben.)Nem az. Fenti bekezdést betű szerint értelmezve jó eséllyel a fél világ terroristának nevezhető, különösen minden ukrán és orosz katona, vezető.
Ez pontosan ugyanaz az eset, mint amit a mainstream média csinál nap mint nap. A nekik tetsző részleteket a környezetből kiragadva tesznek állításokat.
Ne ferdítsünk és csúsztassunk kérlek. Inkább magyarázd el, hogy - figyelembe véve a körülményeket - szerinted ez miért terrorcselekmény. Főleg akkor, ha ukránok voltak a gépen.
Vicces módon a fentiek alapján az EU-magyar viták során az EU-s politikusok mind terroristák és le kellene csukni őket, hiszen bele akarnak szólni Magyarország társadalmi rendjébe. Te is érzed ugye, hogy ez kicsit már a ló másik oldala, nem?
és ha Neked pl én mondom, meg, hogy miről, mit gondolj, vagy mit tehetsz, vagy mit nem tehetsz meg otthon a házadban, mert ha nem úgy teszel ahogyan én azt megengedem Neked, akkor szankciókat léptetek életbe Veled szemben, az a lónak szerinted melyik oldala?Nem az. Fenti bekezdést betű szerint értelmezve jó eséllyel a fél világ terroristának nevezhető, különösen minden ukrán és orosz katona, vezető.
Ez pontosan ugyanaz az eset, mint amit a mainstream média csinál nap mint nap. A nekik tetsző részleteket a környezetből kiragadva tesznek állításokat.
Ne ferdítsünk és csúsztassunk kérlek. Inkább magyarázd el, hogy - figyelembe véve a körülményeket - szerinted ez miért terrorcselekmény. Főleg akkor, ha ukránok voltak a gépen.
Vicces módon a fentiek alapján az EU-magyar viták során az EU-s politikusok mind terroristák és le kellene csukni őket, hiszen bele akarnak szólni Magyarország társadalmi rendjébe. Te is érzed ugye, hogy ez kicsit már a ló másik oldala, nem?
Azért szerintem ekkora hangvételű konfliktusa tènyleg nem volt az oroszoknak sem a világháború óta, se Csecsenföld sem Afganisztán nem hozott ennyi halottat.Erre esetleg valami forrásod is van,vagy megint a Nők Lapjában olvastad?
Nem lett volna jobb ebben az esetben elismerni, hogy bizony bizony ezt elbaszták?
Ami viszont igaz, és ebben tökéletesen igazad is van, hogy a nemzetközi jogban a terrorizmus definiálása nem olyan fekete vagy fehér mint azt itt sokan gondolják!! Szóval irhatnam azt is hogy "szinte" nézőpont kérdése annak megítélése, hogy mi számít terrorizmusnak meg mondjuk szabadsagharcnak.
A hülyeség és tudatlanság nagyon veszélyes kombináció tud lenni…Amikor már a sapka is ellenség.Ukrán náci zaklatja az idős embert,hogy vegye le a sapkáját mert az Orosz szimbólum. Teljesen beteg paranoiás ez a társadalom. https://x.com/leandro_ptbr/status/1750348244612207052?s=20
IL22M sérülései légvédelmi rakétára utalnak(Igaz én nem vagyok igazi "szakértő")."Elméletileg" belefértek Patriot Pac2 vagy S300 hatósugarába Ukrajna területéről is.Vagy "baráti" tűz érte a nagy értékű gépeket vagy gépet mert az A50 lelövése erősen kérdéses.Ha baráti tűz volt akkor erősen szabotázs gyanú mert ezeknek a gépeknek(gépndk) elég nehéz összekeverni a radarjelét bármelyik Ukrán harcászati géppel.És ott van még sz IFF rendszerük is.Izrael egy fasisztoid katonaállam, ahol óvodától megy a nacionalista nevelés és kötelező katonai szolgálat van mindenkinek (kivéve a szuper egyenlőknek). Példának meg azért is szar, mert nem igazán tekinthetőek nyugatnak, sima közel keleti népek. Ők persze a nyugathoz sorolják magukat, de attól még egy banda, akik belőlünk piócáskodnak és arra verik magukat.
És mindennek ellenére az IDF nincs megelégedve velük, pont az emlitettek miatt... nem ugyanaz az anyag, akik annó 67-ben Jeruzsálemben darálták le az ellent.
MÁS.
Az A-50 ledurrantása nekem sehogy sem áll össze.
Molni videója szerint esetleg S-200, de az baromira nem mobil, az orosz felderités meg kiszúrt volna egy ilyen összetettségű berendezés telepitését, a raksit meg a légvédelem le kellett volna tudjon kezelje. Ott valami nagyon más volt, amiről csak sejtéseim vannak - de mivel egy elképesztően értékes célpont, lényegében nincs olyan, amit ne érné meg bevetni ellene. A radar coverage ott elég massziv, szóval akármi nem mehetett át rajta, beleértve raksit, főleg, ha az nem valami terepkövető cucc - márpedig GBAS raksi nemigazán az.
Én sem AA raksira tippelek, hanem a Patriot számára a Raytheon adhatott nekik valami igen baba, a helyi viszonyokra felkészitett, rohadt nagy hatótávolságú raksit. A háború az amerikai hadiiparnak egy teszttelep, a legideálisabb az efféle éles tesztelésre.IL22M sérülései légvédelmi rakétára utalnak(Igaz én nem vagyok igazi "szakértő")."Elméletileg" belefértek Patriot Pac2 vagy S300 hatósugarába Ukrajna területéről is.Vagy "baráti" tűz érte a nagy értékű gépeket vagy gépet mert az A50 lelövése erősen kérdéses.Ha baráti tűz volt akkor erősen szabotázs gyanú mert ezeknek a gépeknek(gépndk) elég nehéz összekeverni a radarjelét bármelyik Ukrán harcászati géppel.És ott van még sz IFF rendszerük is.
Miért lenne az? Az USA vajon nem a politikai rendszer külső befolyásolását gyakorolta számos esetben, ha kell akkor erőszakkal is? (próbálnám definiálni a terrorizmust úgy, hogy erőszakot alkalmaz valaki, valaki ellen politikai célból, de mint írtam ezelőtt ez nem teljesen fekete-fehér a nemzetközi jogban sem)De jobb lett volna, bár Boki fenti posztja más oldalról közelíti meg a kérdést.
Ezt a “nem fekete fehér” dolgot próbálom kommunikálni. Számomra a választóvonal leginkább a támadott cél és a támadás célja.
A cinikus által idézet törvényrészlet a gyakorlatban nem alkalmazható megfelelő értelmezés nélkül. Ha betű szerint vesszük, az autóval tömegbe hajtás nem terrorizmus, viszont az oroszok ukrajnai háborúja az.
HIMARS semmisített meg egy orosz UAV gyakorló központot
Ehhez igenis katonákat kell küldeni a frontról a hátországba üzleti utakra. De fő szempont a biztonság és a harcosok élete. Ha pedig minimalizálható a fenyegetés, akkor ezt minden lehetséges módszerrel meg kell tenni, az esetleges bürokratikus akadályoktól függetlenül” – írja a Telegram csatornáján.Csak annyi, hogy minél távolabb van a vizsgáztató hely a harci érintkezési vonaltól, annál biztonságosabb.
Nagyon ritkán szoktam veled egyetérteni, de ebben van némi igazság. Annyit pontosítanék, hogy nem az angolok vagy az amerikaiak miatt élünk jobban a világ többi részétől, hanem azért mert az északi (ha jobban tetszik fehér) civilizáció dominálta a világot az elmúlt pár évszázadban. Ez nem egy-két nemzet érdeme, hanem a komplett európai civilizációé. Amit éppen most szánt be a fényességes Nyugat az elborult woke ideológiával és migrációval. Én úgy gondolom, hogy az Ukrajnai háború nemcsak geopolitikai/gazdasági, de részben ideológiai háború a woke Nyugat és konzervatív, hagyományos értékű Oroszország között.Jobban élsz mint a világ háromnegyede és ezt az északatlanti hatalmak (regen az angolo, most az amerikaiak) uralkodásának köszönheted. Ha majd nem ez a térség uralkodik a világon, hanem más, akkor nem rosszabbul fogsz élni, hanem sehogysem fogsz élni.
Ne legyenek kétségeink a világ háromnegyede csupán azért, mert fehér vagy kérdés nélkül kiirtana csaladostól, nemzetestül, mindenestül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..