[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az Egyesült Államok nem tudja megjavítani az ukrán hadsereg felszerelését

Az Egyesült Államok nem tudja majd megjavítani azokat a berendezéseket, amelyeket már szállított az ukrán fegyveres erőknek, állítja az American Business Insider.
A Pentagon hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok fegyverei Ukrajnában meghibásodnak, és nem tudnak segíteni az ukrán fegyveres erőknek azok megjavításában.
A késedelmet az okozza, hogy a Kongresszus megtagadta a kiegészítő finanszírozást, ami nemcsak az új segélynyújtást, hanem a meglévő fegyverek folyamatos támogatását is megakadályozza.", ezt kedden a Pentagon képviselője is megerősítette.
Emiatt a készletek fogynak, a lőszerkészletek fogynak, és az ukrán csapatok kénytelenek megnyirbálni a fronton végzett katonai műveleteket.
Arról azonban nincs is pontos információ, hogy milyen fegyverekről beszélünk.
Zelensky a múlt héten a Business Insidernek adott interjújában már kifejezte aggodalmát.
Elismerte, hogy a nyugati támogatás hiánya tüzérségi hiányhoz, "nagyon nagy" légvédelmi rakétahiányhoz, valamint nagyszámú halotthoz és sebesülthez vezet.
Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora nagyon valószínűnek tartotta, hogy a nyugati országok megtagadják Ukrajna támogatását, ha az Egyesült Államok Kongresszusa nem támogatja újabb segélyek nyújtását Ukrajnának.
Oroszország jelentősen megelőzi Ukrajnát a lövedékkészletek tekintetében – mutat rá a Business Insider. Oroszország megnyerte a kulcscsatát, a lőszerért vívott csatát."
Az ukrán fegyveres erők alulmúlják az orosz hadsereget, mivel a csatatéren nem áll rendelkezésre elegendő lövedék. Egy ilyen "komor" helyzet "nehéz helyzetbe" hozza az ukrán hadsereget.

Korábban a Financial Times beszámolt arról, hogy az ukrán fegyveres erők a lövedékek hiánya miatt negyedére csökkentették a napi csapások számát.

Zelenszkij is elismerte a fegyverek hiányát, amikor január közepén Davosban beszélt.


Oroszország nagy ellentámadásra készül tavasszal, befejezi Ukrajnát

Nagyon nehéz lesz az ukrán fegyveres erőknek visszaverni Oroszország tavaszi offenzíváját – mondta Jiří Šedivý a Cseh Köztársaság volt vezérkari főnöke, nyugalmazott tábornok a Forum24-nek adott interjújában.
„Úgy gondolom, hogy 2024 nagyon nehéz év lesz. Láthatod, hogyan készülnek az oroszok a frontra. Folyamatosan készítik fel a harctereket, hogy az optimális pillanatban nagyobb offenzívát indítsanak” – jegyezte meg.
Jiří Šedivý tábornok külön felhívta a figyelmet az orosz hadsereg erőteljes támadásaira Ukrajna hadiipari komplexumának objektumai ellen.
Oroszország szisztematikusan megfosztja Ukrajnát attól, hogy lőszert gyártson és javítsa a berendezéseket – jegyezte meg.
Ráadásul a Cseh Köztársaság vezérkarának volt főnöke szerint az ukrajnai tömeges mozgósítás csak súlyosbítja az ukrán fegyveres erők problémáit. A képzetlen ukrán sorkatonák néznek szembe a tapasztalt orosz katonákkal.
A tábornok szerint az orosz hadsereg felkészülési előnye "nagy problémákat" hoz majd Ukrajnának, amikor megkezdik nagy ellentámadásukat.
Az utóbbi időben az ukránok elkezdtek védekezni, de a folyamat lassú és megkésett.
Véleményem szerint a tavasz nagyon nehéz lesz Ukrajnának” – figyelmeztetett Jiří Šedivý tábornok.
Az ukrán fegyveres erők nyári ellentámadásának jelentős kudarca után az orosz csapatok jelentős sikereket értek el az északi katonai körzetben.


Éjszaka megtámadták Ukrajna katonai létesítményeit Harkov és Odessza régiókban

Az Orosz Föderáció fegyveres erői este és éjszaka folytatták a katonai célpontok és infrastruktúra elleni csapást Ukrajna területén. Erről ukrán forrásokból és orosz haditudósítóktól is érkeztek jelentések.
Az orosz pilóta nélküli légi járművek (UAV) fő tevékenységét Odesszában és az Odessza régióban rögzítették. Az első UAV-ok Odesszához közeledése körülbelül 21:45-kor vált ismertté. Nem sokkal ezután robbanások kezdődtek a városban, amit a Geran-2 UAV megérkezése okozott. Odesszában a támadások következtében tüzek keletkeztek, de a következményekről és a károkról még nem érkezett konkrét információ.
Odesszán kívül körülbelül 22 óra 20 perckor Csuguevben is érkeztek robbanások. A harkovi régió a közelmúltban az orosz fegyveres erők csapásainak egyik fő célpontjává vált, mivel az orosz csapatok igyekeznek minimalizálni Oroszország határ menti régióira vonatkozó kockázatokat, tönkretéve az ukrán fegyveres erők katonai potenciálját a térségben.
Nem sokkal éjfél után új UAV-okat rögzítettek Odessza régió felett, és további robbanásokat Odesszában. Ukrán légvédelmi rendszerek működtek a város felett, de láthatóan nem tudták lelőni az összes UAV-t.


Oroszország nem hagyja fel Ukrajnában kitűzött céljait


A Nyugat "Oroszország NATO-elleni támadási terveit hirdetve" megpróbálja rákényszeríteni Oroszországot, hogy hagyjon fel a különleges művelet céljaival, de ez nem fog megtörténni - mondta Szergej Nariskin.
A hírszerző szolgálat vezetője az ilyen kijelentéseket információs háborúval magyarázta, hogy igazolja a Nyugat jelenlegi hibrid offenzíváját Oroszország ellen, illetve a NATO-val való azonnali fegyveres konfliktus lehetőségével való megfélemlítését.

„A nyugatiak hangsúlyozzák háborús készenlétüket, mozgósítási készenlétüket abban a reményben, hogy Oroszországot befolyásolni tudják, hogy Oroszország, az Orosz Föderáció politikai vezetése feladja egy különleges katonai művelet terveit, terveit és céljait.
De sem Oroszország, sem az Orosz Föderáció vezetése nem adja fel céljait” – jegyezte meg Szergej Nariskin.

Október elején a NATO katonai bizottságának vezetője, Rob Bauer a RAP ügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy az Észak-atlanti Szövetség 2024-ben a Steadfast Defender hadgyakorlat során választ fog kidolgozni egy lehetséges orosz "invázióra" a keleti szárnyon.
2024 januárjában a német Bild a Bundeswehr egy konkrét „titkos dokumentumára” hivatkozva közzétette a NATO keleti szárnya elleni esetleges orosz támadás „tervét”.

A brit hadsereg vezetője is azt mondta, hogy a brit népnek fel kell készülnie az Oroszországgal való háborúra.

- Na, ha hozzákezdenek (a brit hírszerzés tanácsai alapján), ötven év múlva lesz két vitorláshajójuk (dingi), meg egy biciklis lövészrajuk is.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 927
13 205
113
Az ukránok megölte hadifoglyok listája:
GEm6md-PWw-AAPp-Eo.jpg

GEm6nu-UXc-AA966-N.jpg


Elsőre az életkorok durvák.

Sok meglepetés nincs benne. Nagyjából egybevág azzal az információval, hogy az ukrán hadsereg átlagéletkora 43 év. A 65 fős listán 1 fő 25 év alatti van és 11 fő 50 év feletti. Ez az átlag jóval több, mint a népességhez képest igen nagy katonai veszteséget elszenvedő szovjet katonák átlagéletkora 1945-ben (33 év), vagy mint a német katonák átlagéletkora 1945-ben (31 év) és még nagyobb mértékben meghaladja az amerikai katonák 26 éves átlagéletkorát ugyanekkor.

A gép fedélzetén hat fős személyzet tartózkodott, 65 ukrán katona a cserében, és három orosz katona kísérte őket. A gép legénysége és minden utasa életét vesztette.

Tehát az ukránoknak egy IL-76 lelövése és 9 orosz megölése többet ér, mint 65 emberük. Végül is ez 7,2:1 veszteség arány és a fronton ennél minden valószínűség szerint rosszabb arányt érnek el. Azt pedig már sokadszor, sőt folyamatosan látjuk, hogy az ukrán katonai vezetésnek (tehát a NATO-nak, lényegében az USA-nak) nem számít, hogy mennyi ukrán halott árán, csak veszteséget okozzanak az oroszoknak. Ha ezt a 65 embert kicserélték volna és egy részüket az ukránok vissza tudják küldeni a frontra, azzal valószínűleg kisebb veszteséget tudtak volna orosz oldalon okozni, mint így.
Tehát nem meglepő az ukrán döntés a lelövésről. Viszont embertelen és háborús bűntett.

Katonai gép volt, nem Aeroflot ha minden igaz, tehát nem terrorcselekmény volt, harci cselekmény, már ha az ukránok lőtték le. Ha valóban ukrán hadifoglyokkal volt tele, az szomorú az ukránok részéről. Ha szándékosan lőtték le a saját hadifogságba esett katonéikat, az csúnya dolog. Talán majd egyszer kiderül az igazság.
Mellesleg demagógiát itten taníthatnának többen egyetemi szinten.

Megállapodni fogolycseréről, amit eszük ágában sincs betartani és tüzet nyitni a foglyokat szállító járműre, még háborúban is igen alja dolog. Még az ellenség fehér zászlós követét lelőni is háborús bűncselekmény. Ha meg az ellenség katonáit külön megállapodással tőrbe csalják és mellettük a saját fogoly katonáikat is elpusztítják, arra azért nem a csúnya dolog minősítés illik. De nem ez volt az ukránok első ilyen húzása. Ha meg figyelembe vesszük, hogy jenki parancsokat hajtanak végre és emlékszünk még, hogyan merényelte meg az USA Szulejmanit, akkor végképp beleillik a képbe. Persze gondolom szerinted Szulejmani megölése is harci cselekmény és nem terrorizmus, hiszen tábornok volt.

Az igazság már kiderült, csak nem akarod elfogadni. Mindenki elismeri, hogy ukrán hadifoglyokkal volt tele a gép. Az ukránok is. Nem kérdés, hogy szándékos volt-e, hiszen a fogolycserében megállapodtak és az oroszok előre megadták a gép útvonalát, pont azért, hogy ne lőjenek rá. Ezért tudták az ukránok a megfelelő helyre telepíteni a légvédelmet és felderítési célú kisugárzás nélkül csendben várni, majd a megfelelő időben megkezdeni a rávezetést, mert tudták, hogy mikor és hol lesz a gép. Tőrbe csalás útján le tudtak lőni egy Il-76-ost, ami a fogolycsere nélkül nem repkedett volna arra és nem zavarta őket sem az, hogy ez a cselekmény háborús bűntett, sem az, hogy a sajátjaikat is megölik, sem az, hogy ezzel elvágják a jövőbeli fogolycserék lehetőségét. De sok meglepetés ebben nincs. Elég sokszor fordult már elő, hogy az ukránok hátba lőtték a saját katonáikat, ha azok megadták magukat. Volt olyan, hogy tüzérségi csapást mértek az általuk is tudottan ukrán foglyokkal teli épületre. Rendszeres, hogy olyan civileket lőnek tüzérséggel, akik szerintük ukrán állampolgárok.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 529
8 863
113
photo-2024-01-25-12-40-47.jpg
photo-2024-01-25-12-40-48.jpg



Az oroszok nem várt bravúrt hajtottak végre Avgyijivka ostrománál.

Sokáig úgy tűnt, hogy az erődváros védelmének legbiztosabb pontja a déli szakasz. Itt nem is volt (látszólag) túl sok aktivitás. A hónapokkal ezelőtti sikertelen rohamok után az oroszok megelégedtek némi tüzérségi tűzzel... hogy aztán meglepetésre az egész kártyavárként omoljon össze. Nem csak az itteni védelmi állásokat bukták el nagyjából 24 óra leforgása alatt a védők, de az oroszok a városba is betörtek, és ott elfoglalták pont a legmagasabban fekvő utcákat, valamint a volt légvédelmi laktanya is a kezükre került nagyszámú ukrán fogollyal együtt. Az nyilvánvaló volt, hogy valami rendkívüli történhetett, de mindkét oldalról működött a hírzárlat.

Most viszont az oroszok előálltak a magyarázatukkal. Tudomást szereztek egy évtizedek óta használaton kívüli földalatti szennyvízcsatornáról, mely 2 kilométer hosszú volt, és pont az ukrán állások mögé vezetett. Amikor a keleti vége a kezükbe került, neki is láttak a megtisztításának... ami embertelen munka volt, mert derékig állt benne a szemét meg a jeges trutyi. Általában puszta kézzel kellett dolgozniuk, hogy ne csapjanak zajt. Amikor elengedhetetlen volt bent valamilyen hangos eszköz használata, akkor tüzérséggel elkezdték veretni az ukrán védelmet, hogy elnyomják a zajt. Január elejére készültek el a munkával, de ekkor egy rés és egy hirtelen jött olvadás együttes "munkájának" köszönhetően újra járhatatlanná vált a járat, úgyhogy megint lehetett takarítani.

Végül mégis eljött a támadás órája. A rohamosztagosok rongyokat csavartak a bakancsaikra és felszerelésük azon részeire, aminél esélyes volt, hogy zajt csaptak, és hangtalanul elindultak életük legnehezebb két kilométerére. Nem tudhatták, hogy az ukránok nem várják-e őket felkészülten a másik oldalon, vagy nem robbantják-e rájuk az egészet. De a jelek szerint teljes volt a meglepetés. A közvetlenül a hátuk mögött a semmiből előbukkanó oroszokat a védelem nem tudta kezelni, ezt mutatja a teljes védelmi volna ilyen gyors orosz kézbe kerülése.

Ez csak az orosz verzió, az ukránok nem kommentálták (a területveszteséget viszont ők is elismerik). De mivel az áttörés ténye és a csatornáról bemutatott fotók őket igazolják, szerintünk hihető.

(Az orosz előrenyomulás a térképen rózsaszínnel jelöltük. Az szintén elfoglalt volt laktanya ettől délnyugatra található, az nem fért rá.)


 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 260
31 372
113
Valakinek nincsen véletlen meg, hogy mi volt a lelőtt Il-76 lajstromszáma? Mert keresem mint a hülye, de nem találom és azért nem ártana majd a videóhoz. Meg ha az megvan akkor Flightradaron/Radarboxon is vissza tudom esetleg keresni a repülési útvonalat
Emelheted a HTKA zászlajját is.
ukrajnai tömeges mozgósítás csak súlyosbítja az ukrán fegyveres erők problémáit. A képzetlen ukrán sorkatonák néznek szembe a tapasztalt orosz katonákkal.
Főleg, ha az ukránok keverten alkalmazzák a veteránokat meg az újoncokat.
Tehát az ukránoknak egy IL-76 lelövése és 9 orosz megölése többet ér, mint 65 emberük.
Lehet, többet képezték azt a kilencet....
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 521
27 996
113
itt vannak az egyesek által hiányolt hadifogoly hullák a videón a lelőtt IL-76 -ból

Hát ennyi. Akárhogy próbálta az ukrán propaganda a káoszt kavarni végül kiderült megint mit műveltek.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 050
2 950
113
Háborúk, geopolitika és a drónok szerepe
Klasszis Klub Live - Bendarzsevszkij Antonnal, Stier Gáborral, Káncz Csabával és másokkal
2024. január 31.
Program
16:30 - 17:00 Érkezés, regisztráció
17:00 - 18:00 - 1. panelbeszélgetés: Merre tovább drónok – háborúban és békében
Az ukrajnai háború egyik legfontosabb fegyverévé nőtték ki magukat a drónok, és a történéseket Washingtontól Pekingig figyelik árgus szemekkel. De a drónok nemcsak a frontokon váltak hihetetlen gyorsasággal a jövő ígéretéből a jelen valóságává. A mezőgazdaságtól a távközlésig, az újságírástól az ingatlanközvetítésig alakítják át világunkat a drónok – és ez még mindig csak a kezdet. Hol tartanak most a drónok és hova juthatnak el, milyen technológiai, katonai stratégiai, szabályozási és társadalmi kérdéseket vetnek fel? E témákról is beszélgetünk a RAC vezetőivel, szakértőkkel.
Résztvevők:
Nagy Attila (Rotors and Cams Zrt. műszaki igazgató)
Porkoláb Imre (Honvédelmi Minisztérium - Védelmi innovációért felelős miniszteri biztos)
Szepessy Kornél (4iG, antidrón-rendszerek szakértője)
Moderátor: Litván Dániel (újságíró, Klasszis Média Lapcsoport)
18:00 - 18:15 Kávészünet
18:15 - 19:15 - 2. panelbeszélgetés: Mit akar Putyin Ukrajnában? Külpolitikai kerekasztal-beszélgetés
Mit akar Putyin Ukrajnában? Februárban már két éve lesz annak, hogy Oroszország totális háborút indított Ukrajna ellen. Az ukrán hadsereg képes volt ellenállni az orosz haderőnek, a tavaly nyáron indult ellentámadás ugyanakkor nem hozott sikert. A frontok befagytak, már minimum 70-70 ezer katona esett el mindkét oldalon, a civil áldozatok száma pedig meghaladja a 10 ezret. De hogyan lehet vége a vérontásnak? Elképzelhető-e olyan kompromisszum, amelyet mindkét fél képes elfogadni? Valóban fogyóban van Ukrajna nyugati támogatása vagy ez csak orosz dezinformáció? Ki bírja tovább erővel? Tényleg megbukik-e Zelenszkij? És melyek Putyin valódi céljai Ukrajnában?
Résztvevők:
Bendarzsevszkij Anton (külpolitikai elemző)
Káncz Csaba (nemzetközi politikai szakértő)
Kis-Benedek József (magyar katonai hírszerző, biztonsági szakértő, a hadtudományok doktora.)
Stier Gábor (külpolitikai újságíró, elemző, publicista)
Moderátor: Wéber Balázs (a Klasszis Média Lapcsoport külpolitikai újságírója).

Na Hóbagoly is feltűnt.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 506
46 972
113
Azt jelentették, hogy az avdejevkai elkeseredett ellentámadások eredményeként az ukrán hadseregnek nem csak az orosz hadsereg rohamcsapatait nem sikerült elmozdítania, hanem a Csernisevszkij és a Sportivnaja utcákban is állásokat veszített.


Erdogan hivatalosan is jóváhagyta, hogy Törökország ratifikálja Svédország NATO-tagságát
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
934
10 803
93
Jobban élsz mint a világ háromnegyede és ezt az északatlanti hatalmak (regen az angolo, most az amerikaiak) uralkodásának köszönheted. Ha majd nem ez a térség uralkodik a világon, hanem más, akkor nem rosszabbul fogsz élni, hanem sehogysem fogsz élni.
Ne legyenek kétségeink a világ háromnegyede csupán azért, mert fehér vagy kérdés nélkül kiirtana csaladostól, nemzetestül, mindenestül.
Ajjjajajj. Amikor se Nato se Eu tagok nem voltunk akkor is jobban éltünk a háromnegyedénél. Akkor?
És el is érkeztünk a vita sztenderd végéhez. Amikor kiderül hogy semmilyen szinten nem lehet védeni az angolszászok mocsokságait, akkor jön a "de oda jobb tartozni mert több a pénz". Csak ezen a fórumon már vagy 20x lehetett olvasni a hasonszőrűektől.
Ami szomorú, hogy mennyien választják a szánalomkoncot az önrendelkezés helyett. Te is a nagyobb hitelt adóhoz dörgölődsz, mert nagyobb lesz belőle a plazmaTV, és nem bánod ha közben nyakörvet kapsz.

Én nem sírom vissza a régi rendszert, de azért a gazdáidról sok mindent elmond, hogy akkor minimum pariban voltunk a szovjet elvtársakkal életszínvonalban. Most hanyadrésze amit egy amcsihoz képest keresel? De jól bánik veled ugye?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 107
66 967
113
Geraszimov megint meghalt? :D

itt vannak az egyesek által hiányolt hadifogoly hullák a videón a lelőtt IL-76 -ból

1,5 kilométeres körzetben potyogtak szét. Itt egy orr, ott egy fül, amott egy kéz, így kell elképzelni. Most mit mond majd erre az ukrán hazugsaggyar, meg a nyugati szennyhirado, meg a Banderzsevszkij félek? Most vigyorogjanak az orruk alatt, az oroszok szépen kívártak és bemutatót tartanak a maradványokbol.
Pavol szerinted?

Lassan a kaplarok vezetik az ukran zaszloaljakat a tisztek hiánya miatt.

Tiszta Fisching&Hunting, úgy kapaszkodik fel a partoldalra a csonakbol a megdronozott ukrán Herszonnal akár egy őz.
 
Last edited by a moderator:

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 190
13 723
113

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
370
2 495
93
De. Nettó terrorcselekmény.

Btk. 314. § (1) Aki abból a célból, hogy
a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,
b) a lakosságot megfélemlítse,
c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,
a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem az. Fenti bekezdést betű szerint értelmezve jó eséllyel a fél világ terroristának nevezhető, különösen minden ukrán és orosz katona, vezető.

Ez pontosan ugyanaz az eset, mint amit a mainstream média csinál nap mint nap. A nekik tetsző részleteket a környezetből kiragadva tesznek állításokat.

Ne ferdítsünk és csúsztassunk kérlek. Inkább magyarázd el, hogy - figyelembe véve a körülményeket - szerinted ez miért terrorcselekmény. Főleg akkor, ha ukránok voltak a gépen.

Vicces módon a fentiek alapján az EU-magyar viták során az EU-s politikusok mind terroristák és le kellene csukni őket, hiszen bele akarnak szólni Magyarország társadalmi rendjébe. Te is érzed ugye, hogy ez kicsit már a ló másik oldala, nem?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113
Nem az. Fenti bekezdést betű szerint értelmezve jó eséllyel a fél világ terroristának nevezhető, különösen minden ukrán és orosz katona, vezető.

Ez pontosan ugyanaz az eset, mint amit a mainstream média csinál nap mint nap. A nekik tetsző részleteket a környezetből kiragadva tesznek állításokat.

Ne ferdítsünk és csúsztassunk kérlek. Inkább magyarázd el, hogy - figyelembe véve a körülményeket - szerinted ez miért terrorcselekmény. Főleg akkor, ha ukránok voltak a gépen.

Vicces módon a fentiek alapján az EU-magyar viták során az EU-s politikusok mind terroristák és le kellene csukni őket, hiszen bele akarnak szólni Magyarország társadalmi rendjébe. Te is érzed ugye, hogy ez kicsit már a ló másik oldala, nem?
Nincs olyan, hogy szerinted vagy szerintem és nem magyarázok semmit, mert egyértelműen le van írva, hogy mitől lesz a(z ukrán) terrorista terrorista, az EU-s politikus meg miért nem az. Ha érted, akkor jó, ha nem, akkor meg ennyi. (Annyit segítek, hogy talán bizony a (4) bek.-et is el kellene olvasni, nem viccből szerepel az idézetben.)